Guvernul României a aprobat bugetele pentru reconstrucţia stadioanelor "Steaua" şi "Arcul de Triumf". Suma uriaşă pregătită pentru arena din Ghencea, marile probleme şi durata estimativă a lucrărilor

7 mar 2018 8184 afişări Fotbal Intern
Guvernul României a aprobat bugetele pentru reconstrucţia stadioanelor "Steaua" şi "Arcul de Triumf". Suma uriaşă pregătită pentru arena din Ghencea, marile probleme şi durata estimativă a lucrărilor

Guvernul României a aprobat bugetul pentru reconstrucţia stadioanelor "Steaua" şi "Arcul de Triumf" în vederea organizării de către Bucureşti a Campionatului European de fotbal din 2020, arată un comunicat oficial remis marţi. Pentru arena din Ghencea au fost alocaţi 301.772.000 de lei (67 de milioane de euro), în timp ce în "Arcul de Triumf" se vor investi 126.411.000 de lei (aproximativ 27 de milioane de euro).

Noua arenă din Ghencea va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi o durată a lucrărilor estimată la doi ani şi o lună. Grupurile sanitare, vestiarele, lipsa locurilor pentru presă, sala de conferinţe sunt, explică guvernanţii, problemele care împiedică desfăşurarea evenimentelor sportive cu public: ”Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri iar durata lucărilor a fost estimată la 25 de luni. Cum prima grijă trebuie să o constituie condiţiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecută cu vederea dotarea precară cu facilităţi sanitare şi lipsa aproape în întregime a punctelor minime de servire şi a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumătate faţă de cerinţele curente.

Apoi, vestiarele se află pe latura opusă Tribunei Oficiale. Deşi această conformare nu este interzisă, apar probleme funcţionale în special pentru presă, boxa presei fiind în tribuna 1 în timp ce zona mixtă trebuie organizată lângă vestiare. Circulaţia către sala de conferinţe de presa este şi ea o problema. Accesul echipelor către vestiare/părăsirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generând necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul către Tribuna Oficială). În sfârşit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente în materie de suprafeţe şi spaţii asigurate.

În prezent stadionul nu mai poate fi utilizat pentru meciuri cu public. Pe de altă parte, o parte dintre condiţiile UEFA (presa, echipe) nu sunt îndeplinite, iar condiţiile pentru spectatori (calitatea “serviciilor”) sunt precare şi ar rămâne precare chiar şi în cazul unei renovari. Prin urmare intervenţia asupra stadionului Steaua este absolut necesară”, se arată în comunicatul remis marţi.

Cât despre Stadionul Arcul de Triumf, acesta va putea găzdui 8.100 de spectatori, iar durata lucrărilor e estimată la un an şi nouă luni.

Pe lângă "Steaua" şi "Arcul de Triumf", în programul de modernizare pentru organizarea EURO 2020 se mai află Stadioanele Giuleşti şi Ştefan cel Mare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.