Grav bolnav de inimă, Cristi Borcea ar fi încins petreceri cu asistente şi băutură în spitalul puşcăriei

11 dec 2014 30522 afişări Fotbal Intern
Grav bolnav de inimă, Cristi Borcea ar fi încins petreceri cu asistente şi băutură în spitalul puşcăriei În martie 2012, cea de-a doua soţie a lui Borcea, Alina Vidican, îl însoţea pe acesta la ieşirea din spital, unde afaceristul spunea că a fost operat pe cord

Cristi Borcea ar fi fost evacuat din Spitalul Penitenciarului Poarta Albă şi mutat înapoi, în celulă, după ce s-a descoperit că fostul acţionar dinamovist, încarcerat pentru 6 ani şi 4 luni, ar fi transformat salonul în cuib de aventuri sexuale, sală de forţă şi de petreceri, scrie romaniatv.net.

Internat pe motiv că ar fi grav bolnav şi nu suportă detenţia, Borcea ar fi întreţinut relaţii sexuale în spital cu o asistentă, scrie sursa citată. În urma controlului efectuat în salonul unde fusese internat bogătaşul s-ar fi descoperit sticle de whisky, dar şi haltere.

Cristi Borcea pretinde că are grave probleme cardiace. În urmă cu doi ani şi jumătate, când încă mai spera că poate scăpa de închisoare, afaceristul s-a internat în spital, susţinând că ar fi suferit un infarct, apoi a prezentat nişte documente care atestau că ar fi fost operat pe cord. De asemenea, o lungă perioadă de timp, atât Borcea cât şi consoarta sa de atunci, Mihaela, au pretins că sunt otrăviţi cu mercur din cauza faptului că ar fi mâncat prea multe fructe de mare. Experţii spuneau, însă, că pentru a se otrăvi cu mercurul prezent în fructele de mare şi peştii oceanici, o persoană ar trebui să mănânce cantităţi uriaşe, vagoane întregi, lucru practic imposibil într-o viaţă de om.

Grav bolnav, Becali a vrut să se trateze în străinătate, apoi s-a însănătoşit şi a cerut să muncească la Academia lui Hagi

Şi alte personaje din fotbalul românesc condamnate la închisoare cu executare au descoperit, în ultimii ani, fie că sunt grav bolnave, fie că nu suportă detenţia. Având la activ trei condamnări a câte cel puţin 3 ani fiecare, Gigi Becali a încercat mai întâi să scape de puşcărie afirmând că e foarte grav bolnav şi că riscă să rămână paralizat dacă nu este eliberat şi lăsat să plece la tratament în străinătate. Finanţatorul echipei Steaua s-a prezentat la mai multe termene de judecată purtând un voluminos guler cervical. Instanţa nu s-a lăsat convinsă.

Imediat după aceea, Becali s-a însănătoşit şi a devenit apt de muncă. Deşi ispăşeşte o condamnare mai mare de un an şi nici nu îndeplineşte vârsta necesară, a primit, după mai multe încercări la diverse instanţe, regim deschis de detenţie. Acum îşi petrece zilele în afara închisorii, departe de ochii curioşilor, în Academia Hagi.

Vărul latifundiarului, Ioan Becali, a acuzat şi el diverse probleme de sănătate după ce a intrat în închisoare. Jean Pădureanu a cerut să fie eliberat deoarece suferă de Alzheimer.

În cazurile lui Gică Popescu şi Gigi Becali s-au purtat mai multe campanii prin care s-a cerut graţierea celor doi.

Scriitorii din spatele gratiilor


După ce au devalizat fotbalul, condamnaţii din Liga 1 dau atacul la pădurile ţării, cele care ar trebui să le furnizeze hârtia
atunci când îi loveşte inspiraţia

Pentru că toate încercările de a obţine eliberarea pe motiv de boală sau graţierea pe motiv de merite excepţionale în carieră au eşuat, condamnaţii din fotbal s-au apucat de scris. Gigi Becali, care acum câţiva ani povestea că nu poate citi mai mult de o jumătate de pagină pentru că oboseşte, se pregăteşte, la începutul anului viitor, să-şi lanseze a doua carte despre religie şi despre Muntele Athos. Gică Popescu, a cărui şcoală de fotbal a fost declarată falimentară de tribunal în octombrie, a scris şi el despre sectorul copiilor şi juniorilor. Mihai Stoica a văzut Cupa Mondială din Brazilia la închisoare şi apoi a simţit nevoia să povestească despre asta.

Lucrările sunt luate în discuţie de o comisie de specialitate şi, dacă sunt considerate de mare valoare ştiinţifică, autorilor li se reduce pedeapsa cu câte o lună pentru fiecare carte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.