Giovanni și Victor Becali, descătușați! După Man, cei doi pregătesc o nouă preluare cu forța de la „trădătorul” Pietro Chiodi. Am aflat cine este „decarul” care va semna cu familia Becali | EXCLUSIV

Giovanni și Victor Becali, descătușați! După Man, cei doi pregătesc o nouă preluare cu forța de la „trădătorul” Pietro Chiodi. Am aflat cine este „decarul” care va semna cu familia Becali | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Frații Becali l-au luat cu forța pe Dennis Man de la Anamaria Prodan și l-au transferat la Parma. Cei doi pregătesc o nouă lovitură cu iz de răzbunare. Alex Cicâldău mai are șase luni de contract cu agentul Pietro Chiodi, iar oamenii fraților deja l-au contactat pentru a fi reprezentat de Giovanni și Victor. Jucătorului îi surâde ideea și ar putea să intre în perioada următoare în familia ”Becali Sport Management”.

Nici nu au terminat bine transferul lui Dennis Man la Parma că Giovanni și Victor Becali și-au stabilit deja o nouă țintă. Cei doi l-au luat pe Man și l-au dus în Italia, deși mijlocașul ofensiv are contract de reprezentare semnat cu Anamaria Prodan. Nu i-a interesat că Anamaria are acte care să o certifice ca agent al lui Dennis, și au făcut o preluare în forță, numită de Florin Manea la ProSport LIVE ”japcă”. Giovanni și Victor sunt în război cu ”Prodanca” de mulți ani, iar acum au reușit o răzbunare istorică. Anamaria spera să intre în ”panoplia” marilor transferuri din România prin vânzarea lui Dennis Man, dar cei doi i-au luat și comisionul de aproximativ un milion de euro și titlul de glorie.

După telenovela Dennis Man, frații Becali și-au fixat o nouă țintă: Alexandru Cicâldău (23 de ani). Mijlocașul central al Craiovei este cel mai bine cotat fotbalist din lotul oltenilor, valoarea sa de piață fiind de 5,5 milioane de euro. Acesta este impresariat în acest moment de italianul Pietro Chiodi, dar sursele ProSport din lumea impresarilor susțin că interpuși ai fraților Becali au luat deja legătura cu Alex și i-au propus mai multe oportunități pentru a semna cu Giovanni și Victor. Cicâldău s-a arătat încântat de idee și a rămas să vorbească direct cu Giovanni pentru a semna cu ”Becali Sport Management”. Societatea este condusă de Dragoș Sirbu, omul de încredere al fraților, iar cei doi figurează în rol de consilieri.

Alex Cicâldău este căpitanul și vedeta Craiovei și a intrat pe radarul fraților Becali
Alex Cicâldău este căpitanul și vedeta Craiovei și a intrat pe radarul fraților Becali

Pregătit de frați, Chiodi a trădat când aceștia au intrat în închisoare 

Cine este Pietro Chiodi? Italianul venit în România în urmă cu 20 de ani a intrat în domeniul impresariatului ca ajutor al fraților Becali. Ulterior, Pietro a devenit și finul lui Victor Becali. Ruptura dintre părți s-a produs în 2014, în momentul condamnărilor din Dosarul Transferurilor. Apropiații celor doi frați susțin că Pietro Chiodi a vrut să profite de întemnițarea acestora și să le fure jucătorii. Chiodi a negat mereu această ipoteză, dar Victor și Giovanni Becali îl numesc ”trădătorul”.

Chiar dacă nu a reușit să îi ia pe toți jucătorii reprezentați de familia Becali, nume foarte mari ale fotbalului românesc precum Tătărușanu sau Chiricheș au acceptat să treacă de la Becali la Chiodi. Mai mult, Gheorghe Hagi le-a recomandat mereu în ultimii ani copiilor de la Academie să semneze cu Chiodi. Din acest motiv relațiile dintre Giovanni și Hagi s-au stricat, susțin sursele ProSport.

În 2019, Chiodi a reușit un mega transfer: Alex Mitriță la New York City pentru 8,5 milioane de dolari. La scurtă vreme după acea mutare impresionantă, Pietro a apărut din nou pe radar cu transferul lui Răzvan Marin de la Standard Liege la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro. Dar cum ar putea un fost ajutor al lui Giovanni și Victor să își ia o viteză atât de mare? Răspunsul este simplu.

Chiodi nu este singur! Acesta este în relații strânse cu Abdilgafar ”Fali” Ramadani (agentul lui Jovetici, Liajic sau Jovici). Pietro s-a folosit de relațiile lui Ramadani pentru a-i duce la Fiorentina pe Tătărușanu și Ianis Hagi. Rămâne de văzut dacă Pietro va fi ajutat de Ramadani să își păstreze influența în România, iar Alex Cicâldău își va prelungi contractul cu ”Pietro Chiodi Soccer Management”. Sau frații Becali vor detona din nou bomba în România și vor ”fura” încă o vedetă așa cum au reușit în cazul Dennis Man. 

Au dominat România după 1990, dar l-au pierdut pe Florinel

Între 1990 și 2014, Ioan și Victor Becali au controlat fotbalul românesc aproape în totalitate. Cele mai importante transferuri au fost realizate de ei, și de-a lungul timpului au adus în România oameni importanți din fotbalul mondial, cum sunt Jose Mourinho sau superagentul Pini Zahavi (impresarul lui Neymar). La un moment dat, Ioan Becali l-a impresariat chiar și pe legendarul jucător bulgar Hristo Stoicikov. Acum, se pare că celor doi frați li s-a făcut dor de vremurile în care dominau autoritar România fotbalistică și s-au apucat din nou de treabă.  Chiar dacă sunt pe un trend ascendent, recent, frații Becali au suferit și o pierdere extrem de importantă. Mijlocașul stânga Florinel Coman (22 de ani) a refuzat să își prelungească contractul cu firma de impresariat a lui Giovanni și Victor.

Patronul FCSB, Gigi Becali, îl consideră pe Florinel următorul mare produs de export după Dennis Man, iar refuzul acestuia de a prelungi cu verii lui Gigi a venit ca o mare lovitură pentru cei doi impresari. Giovanni a încercat să îndulcească lucrurile și a declarat că actele sunt doar o formalitate și Florinel este în continuare reprezentat de firma sa, dar este clar că nu mai este același lucru. Pe de altă parte, familia Becali are un contract de reprezentare cu noua vedetă de la FCSB, tânărul Octavian Popescu (18 ani). Acesta este văzut ca înlocuitorul lui Dennis Man și a primit laude de la nume imense ale fotbalului românesc cum ar fi Cornel Dinu, Ilie Dumitrescu, Gabi Balint sau Basarab Panduru. 

Coman este o mare pierdere pentru firma de impresariat a fraților Becali
Coman este o mare pierdere pentru firma de impresariat a fraților Becali

Cei mai importanți 10 jucători impresariați de Pietro Chiodi

Răzvan Marin (mijlocaș central, Cagliari)  / cotă de piață: 10 milioane euro

Alexandru Mitriță (mijlocaș stânga, Al Ahli) / cotă de piață: 7 milioane euro

Alex Cicâldău (mijlocaș central, U Craiova) / cotă de piață: 5,5 milioane euro

Vlad Chiricheș (stoper, Sassuolo) / cotă de piață: 5 milioane euro

Cristian Manea (fundaș dreapta, CFR) / cotă de piață: 2,2 milioane euro

Dennis Drăguș (atacant, Crotone) / cotă de piață: 1,2 milioane euro

Ciprian Tătărușanu (portar, AC Milan) / cotă de piață: 700.000 euro

Dragoș Nedelcu (mijlocaș defensiv, FCSB) / cotă de piață: 650.000 euro

Louis Munteanu (atacant, Fiorentina) / cotă de piață: 350.000 euro

Adrian Stoian (mijlocaș stânga, Ascoli) / cotă de piață: 200.000 euro

Chiricheș (dreapta) este poate cel mai galonat fotbalist impresariat de Chiodi în acest moment
Chiricheș (dreapta) este poate cel mai galonat fotbalist impresariat de Chiodi în acest moment

Cei mai importanți 10 jucători impresariați de Giovanni și Victor Becali

Dennis Man (mijlocaș dreapta, Parma) / cotă de piață: 6,5 milioane euro

Valentin Mihăilă (mijlocaș stânga, Parma) / cotă de piață: 6 milioane euro

Florin Tănase (mijlocaș central, FCSB) / cotă de piață: 3 milioane euro

Mihai Bălașa (stopper, U Craiova) / cotă de piață: 1,2 milioane euro

Valentin Costache (mijlocaș stânga, CFR) / cotă de piață: 800.000 euro

Romario Benzar (fundaș dreapta, Viitorul) / cotă de piață: 800.000 euro

Alex Chipciu (mijlocaș dreapta, CFR) / cotă de piață: 800.000 euro

Dragoș Grigore (stoper, Ludogoreț) / cotă de piață: 500.000 euro

Cristian Săpunaru (stoper, Kayserispor) / cotă de piață: 150.000 euro

Octavian Popescu (mijlocaș stânga, FCSB) / cotă de piață: 350.000 euro.

Dennis Man a trădat-o pe Anamaria Prodan pentru a se transfera la Parma prin intermediul fraților Becali
Dennis Man a trădat-o pe Anamaria Prodan pentru a se transfera la Parma prin intermediul fraților Becali
Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen