Giovani Becali, dezvăluiri în premieră din închisoare: "Am refuzat să stau în celulă cu violatori, homosexuali şi pedofili! Mi s-a zis şi acolo Don Giovani sau Boss"

6 mar 2019 22470 afişări Fotbal Intern
Giovani Becali, dezvăluiri în premieră din închisoare: "Am refuzat să stau în celulă cu violatori, homosexuali şi pedofili! Mi s-a zis şi acolo Don Giovani sau Boss" Ioan Becali / captură Telekom Sport

Ioan Becali, fost impresar, a povestit cum a decurs perioada petrecută după gratii. Agentul care în trecut controla majoritatea transferurilor din fotbalul românesc a fost închis ca urmare a "Dosarului Transferurilor", dar a trebuit să dea socoteală şi-n cazul mitei pe care a dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu.

"Nu a fost niciun şoc. Să nu credeţi că... Exact cum vă spuneam şi înainte să fiu condamnat. Acolo nu e un loc unde cresc tigri, elefanţi şi aşa mai departe. E un loc de detenţie. Eu am făcut o detenţie civilizată. Aveam un pat, o saltea pe care mi-o aduceam. Medicul mi-a prescris să îmi iau o anumită saltea. Eu nu am avut privilegiul de a ieşi afară pentru a lucra, cum au avut alţii", a spus Ioan Becali, la Telekom Sport.

Fostul agent a continuat: "Am văzut şi multe discuţii...E adevărat, am fost pus într-o anumită parte a penitenciarului, unde erau persoane... Nu am stat cu criminali. Mai era câte un hoţ de buzunare, hoţ de telefoane. Am refuzat să stau cu violatori, am refuzat să stau cu homosexuali, pedofili. Am vrut să stau cu oameni cu probleme economice, oameni cu câte un accident de circulaţie.

Condiţiile nu erau cele care se vorbeau la televiziuni. Şi într-o casă nouă mai găseşti câte un viermişor... Nu a fost o tragedie. Acolo nu se moare. Acolo trebuie să fii bărbat. Acolo am jucat şi tenis cu piciorul. Acolo jucam şi tenis de masă, am jucat turneu de table, de şah. Am făcut şi alergare pe bandă. După ce am fost operat de hernie inghinală, a trebuit să fac recuperare. Nu am fost undeva unde erau tigri, lei, leoparzi. În detenţie au fost preşedinţi, oameni care au câştigat premiul Nobel. Nu e o tragedie, nu te mănâncă fiarele sălbatice acolo".


Don Giovani sau Boss

Ioan Becali, poreclit Giovani, a dezvăluit de ce era respectat şi după gratii. "De aia mi s-a zis Don Giovani sau Boss. Eu respectam pe toată lumea şi eram respectat. Erau şi nişte băieţi din Ferentari acolo, care se ocupaseră cu droguri, dar e vorba cantităţi mici. Şi cu ei stăteam, glumeam. Unuia i-am dat un tricou cu Dinamo, cu numele lui pe spate, altuia i-am dat un trabuc. Nu am făcut diferenţieri...Mai râdeam, mai glumeam", a încheiat Becali.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.