Candidatul la alegerile prezidențiale din mai, Victor Ponta, a spus că prietenul lui Gino Iorgulescu se va retrage de la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal.
Gino Iorgulescu va renunța în foarte scurt timp la șefia LPF, a spus Victor Ponta, prietenul lui. Cel mai probabil, evenimentul va avea loc după prezidențialele din luna mai.
Iorgulescu a devenit președintele Ligii Profesioniste de Fotbal în anul 2013, după ce l-a învins pe Dumitru Dragomir, care a condus instituția timp de 17 ani.
Victor Ponta, bun prieten cu șeful LPF, a făcut cunoscut că fostul fundaș al echipei Sportul Studențec și al naționalei României va renunța la funcție cel mai probabil după alegerile prezidențiale care au loc în România în una mai.
„Nu mă pricep atât de mult la fotbal încât să spun dacă Gino Iorgulescu a fost un șef la Liga Profesionistă de Fotbal mai bun decât Mitică Dragomir. Am o impresie, dar o să se supere din nou domnul Dragomir pe mine.
Uneori, când cineva stă prea mult în funcție nu e bine. E bună o schimbare! Necazurile personale ale Gino Iorgulescu nu le doresc nimănui, dar nu poți spune că nu te afectează necazurile de acasă, a declarat Victor Ponta.
Probabil că o să retragă Gino Iorgulescu din funcție după alegeri. Spun probabil, pentru că nu am vorbit această chestie cu el. Orice persoană care stă prea mult într-o funcție trebuie să lase și pe altcineva la un moment dat.
În politică e bine așa, când stai 10 ani, ajung 10 ani și lași și pe altcineva. E prietenul meu și nu pot să spun că trebuia să se retragă. Nu au cum să nu te afecteze necazurile”, a spus Ponta, potrivit Fanatik, referindu-se la problemele pe care le are fiul lui.
Victor Ponta este unul dintre cei 11 candidați la funcția supremă în stat și are poziția 6 pe buletinul de vot. În urmă cu 11 ani, el a participat la scrutinul din 2 noiembrie.
Cei 14 candidați înscriși în cursă în primul tur de scrutin au fost votați de 9.723.232 de persoane prezente la urne, adică 53,17% din numărul cetățenilor cu drept de vot.
Prim-ministru la vremea respectivă, Ponta a obținut cele mai multe opțiuni, 3.836.093 voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis, primarul Sibiului, 2.881.406 voturi.
În condițiile în care niciun candidat nu a obținut 50% plus 1 din totalul alegătorilor înscriși pe listele electorale, al doilea tur de scrutin a avut loc pe 16 noiembrie 2014.
Surpriza a fost una de proporții, dar prevestită, oarecum, de demonstrațiile organizate în țară, între cele două tururi. Ponta a fost acuzat de obstrucționarea dreptului la vot al cetățenilor români din afara țării, iar acest lucru s-a văzut și la urne.
Al doilea tur de scrutin s-a terminat cu victoria detașată a lui Iohannis, care a obținut cu peste 1.000.000 de voturi în plus. De altfel, și prezența la vot a fost mai mare comparativ cu primul tur, 64,11 % față de 53,17 %.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER