Gică Popescu a explicat, pe larg, de ce a demisionat: "Am vorbit cu ministrul şi i-a spus asta!". Motivul invocat de "Baci" şi cum poate România să organizeze un turneu final

12 apr 2019 13986 afişări Fotbal Intern
Gică Popescu a explicat, pe larg, de ce a demisionat: "Am vorbit cu ministrul şi i-a spus asta!". Motivul invocat de "Baci" şi cum poate România să organizeze un turneu final

Gică Popescu (51 de ani) a vorbit, vineri, din nou despre motivele pentru care a ales să renunţe să mai faca parte din planurile Guvernului condus de Viorica Dăncilă de a organiza, împreună cu alte trei ţări, turneele finale din 2028 şi 2030. "Baciul" a explicat de ce România are şanse să primească şansa de a găzdui un turneu final.

"Ar fi trebuit, prima dată, să existe acest comitet (n.r. de organizare). Nu a fost niciodată înfiinţat oficial. Au fost doar câteva întâlniri la care am participat şi eu. Niciodată la aceste întâlniri n-au fost aceleaşi persoane. După ultima întâlnire am vorbit cu ministrul şi i-am spus că nu vreau să mai particip, pentru că vreau să mă ocup de Euro 2020, plus că am şi problemele mele personale.

Eu n-am mai vrut să particip la aceste întâlniri pentru că nu am timp. Pentru mine, cel mai important e turneul final Euro 2020. Nu a fost nicio discuţie concretă, au fost doar întâlniri... La ultima trebuia să se semneze un memorandum"
, a spus Gică Popescu, la DigiSport.

România, împreună cu Serbia, Grecia şi Bulgaria, intenţionează să-şi depună candidatura la organizarea turneelor finale din 2028 şi 2030, european şi mondial. Gică Popescu a explicat de ce crede că ar exista şanse să primim dreptul de organizare, însă a anunţat că vom avea rivali puternici în această "cursă".

"Eu cred că, unindu-ne, cele 4 ţări au capacitatea de a organiza. Este important că ne propunem aceste obiective importante, dar lucrurile sunt complicate. Trebuie să existe o anumite infrastructură care să fie împărţită între ţări. Dacă ne vom prezenta, vom avea concurenţi importanţi. Din ce cunosc, Spania şi Portugalia...", a mai spus Gică Popescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.