Gică Popescu a dezvăluit care e stadiul lucrărilor stadioanelor ce vor găzdui EURO 2020! Vestea proastă pentru fanii dinamovişti: "Mi se pare o tâmpenie..."

18 sep 2018 5948 afişări Fotbal Intern
Gică Popescu a dezvăluit care e stadiul lucrărilor stadioanelor ce vor găzdui EURO 2020! Vestea proastă pentru fanii dinamovişti: "Mi se pare o tâmpenie..."

Gică Popescu, fostul mare internaţional ce acum e implicat direct în organizarea EURO 2020, a explicat cum decurg lucrările la stadioanele din Bucureşti ce vor găzdui partide din cadrul turneului final.

"Pentru stadionul Giuleşti, Ministerul Transporturilor a găsit suma de două milioane de euro necesară...Când s-a făcut studiul de prefazibilitate, acum doi ani, erau alte preţuri, iar inflaţia a crescut. Stadionul va avea 14-15.000 de locuri. Nu este spaţiu de mai mult. Stadionul nu va mai avea forma actuală, există o întârziere faţă de celelalte, dar va semăna cu arena de la Ploieşti.

Stadionul Dinamo nu va fi gata la timp pentru EURO 2020. Planul de Urbanism Zonal a trebuit refăcut, Ministerul de Interne a început de la zero. Va fi amplasat pe locul velodromului. Sigur va fi acolo. Mi se pare o tâmpenie că nu e pe locul celui actual. Ai cel mai frumos parc sportiv, în centrul oraşului, şi poţi face un superstadion, dar nu se poate din cauza unui contract. Nici nu ştiu cum se va face accesul la noul stadion. Rămâne de văzut.

La stadionul Ghencea ar trebui ca într-o lună să înceapă construcţia. Proiectarea a început deja. E cel mai avansat, dar şi cel mai complicat. La stadionul din Ghencea, în caietul de sarcini, li s-a cerut firmelor să prezinte un număr important de contracte de muncă.

La Arcul de Triumf, când a început demolarea, s-a găsit o conductă care trebuie deviată. Va avea 9.500 de locuri cred. Nu e aşa complicat ca la Ghencea şi Giuleşti. E nevoie de peste 2 milioane de ore de muncă pentru ca în martie 2020 să fie toate gata. Nu ştiu dacă vor fi trei schimburi, dar două vor fi sigur", a  declarat Popescu, la Digi Sport.

Autorităţile sunt obligate să dezvolte infrastructura Bucureştiului, iar Gică Popescu a oferit detalii: "Cred că acest obiectiv, reabilitarea căii ferate, va fi gata, plus gara unde este acum parcarea de la Sosiri. Va fi legătura între Gara de Nord şi Otopeni. Parcarea va fi sub, sunt două niveluri acum. E foarte important că s-a obţinut certificatul de urbanism. Cei de la Ministerul Transporturilor spun că sunt cu o lună înainte faţă de graficul iniţial. Este un obiectiv important realizarea de cale ferată Otopeni - Gara de Nord".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.