Gesturi golănești făcute de mama unui junior de la FCSB! Fiul ei a luat roșu în derby-ul cu CS FC Dinamo și femeia a intrat peste arbitru: „Băi, dă-i, bă și lu’ ăsta, ești bulangiu!” | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:

Tot poporul român iubitor de sport se gândește în ultimii ani de ce a scăzut atât de mult nivelul fotbalului românesc. De ce am ajuns să vedem grupele cupelor europene doar de la TV? De ce fotbaliștii români nu mai scot capul în străinătate? De ce? De ce? De ce? Sunt multe întrebări la care răspunsurile sunt în fața noastră, dar astăzi vă prezentăm unul dintre motivele pentru care ne punem întrebările de mai sus.

Sunt multe motive pentru care fotbalul nostru a ajuns unde e acum, dar noi vă aducem în față astăzi unul dintre ele. Este vorba despre părinții micilor fotbaliști, cei care ar trebui să fie exemplu pentru fiii lor, mai ales când aceștia au 14-15 ani și încep să-și creeze propriile personalități.

Gesturi golănești făcute de mama unui junior de la FCSB! Fiul ei a luat roșu în derby-ul cu CS FC Dinamo și femeia a intrat peste arbitru: „Băi, dă-i, bă și lu’ ăsta roșu, ești bulangiu!”

Din păcate, ceea ce vă vom arăta în următoarele rânduri, inclusiv printr-un clip video, se întâmplă tot mai des în rândurile cluburilor juvenile din România. Peste tot este aceeași rețetă: părinții vin la stadion, înjură adversarul sau arbitrul, pun presiune pentru că, nu-i așa, copilul lor este cel mai bun?!

Probabil vă întrebați de ce este acest caz special! Pentru că este vorba despre un meci între FCSB U15 și CS FC Dinamo U15.

FCSB are pretenția să aibă cea mai puternică academie din România, să fie un etalon la acest nivel, fiind la bătaie cu Farul lui Gică Hagi. Iar dacă la nivelul de elită se întâmplă astfel de lucruri, ce pretenții să mai avem de la cluburile de copii din fundul vreunui sătuc uitat de lume.

„Băi, dă-i, bă și lu’ ăsta roșu, ești bulangiu!”

FCSB U15 – CS FC Dinamo U15 s-a jucat în weekend-ul trecut în baza sportivă din cartierul Berceni, punctul de comandă al roș-albaștrilor. Locul unde Gigi Becali a construit o biserică și un centru unde copiii din țară să poată locui dacă sunt atât de buni încât să poată juca la FCSB.

La un moment dat, la scorul de 0-3, meciul dintre FCSB U15 și echipa de copii patronată de Nicolae Badea este oprit pentru un fault al unui jucător stelist. Decarul roș-albaștrilor vede cartonașul roșu, timp în care pe fundal se aude din partea unui spectator: „De când a intrat numai așa face”.

Dinamoviștii aplaudă decizia „centralului”, însă de pe margine mama eliminatului „ia foc”! „Băi, dă-i, bă și lu’ ăsta, ești bulangiu!”, urlă mămica din spatele gardului arătând spre jucătorul dinamovist pe care arbitrul ar trebui să-l elimine.

Și femeia continuă, dar trece la nivelul următor și zguduie gardul care o ține departe de a-l linșa pe arbitru: „Băi, dă-i, bă și lu’ ăsta!”. Pe imagini se vede cum mama tânărului eliminat care abia și-a făcut buletinul zguduie nervoasă gardul.

De la „bulangiu” la „prost” e un singur pas!

„Băi, prostule, intru și stric tot”, amenință femeia arbitrul care se află la 5 metri în fața ei și la un gard distanță. „Băi, dă-i și lu’ ăla! Dă-i, bă, roșu!”, urlă doamna nervoasă.

Când vede că arbitrul nu o bagă în seamă și continuă să-și facă treaba pentru care s-a pregătit câțiva ani pe la Școala de Arbitri, femeia dă buzna pe teren. Ba chiar unul dintre jucătorii de la CS FC Dinamo U15 aproape că dă nas în nas cu femeia care a intrat pe gazon chitită să-i aplice o corecție „centralului”.

Singurul care a putut-o opri pe doamna nervoasă a fost administratorul bazei FCSB, care a scos-o cu forța de pe teren. Imediat, antrenorul lui CS FC Dinamo, Andrei Anghel, și-a chemat elevii la marginea terenului pentru a nu asista la circul creat de mămica de la FCSB. În tot acest timp, antrenorul roș-albaștrilor îi transmitea omologului său: „Hai, ia-i acasă pe cățeluși!”, mesaj care nu s-a auzit însă pe înregistrarea video pe care o prezentăm astăzi.

După ce partida a fost reluată, mai mulți părinți ai celor de la FCSB puneau presiune pe adversari și îi amenințau că vor intra peste ei pe teren. Acest lucru nu s-a întâmplat, meciul s-a terminat cu victoria „câinilor”, 5-0, însă problemele de acest gen vor continua în fotbalul juvenil din România.

FCSB s-a ascuns de jurnaliști, CS FC Dinamo a explicat cazul!

ProSport a contactat toate entitățile implicate în acest caz: FCSB, CS FC Dinamo și AMFB. Cei de la FCSB s-au rezumat să spună că nu știu nimic despre un astfel de incident, rugându-mă să revin cu un telefon într-o oră. Am revenit și nici după o oră nu au știut despre ce este vorba. De partea cealaltă, antrenorul de la CS FC Dinamo, Andrei Anghel, și președintele AMFB, Marian Lumânare, au fost deschiși la dialog.

Andrei Anghel, antrenor la CS FC Dinamo U15
Andrei Anghel, antrenor la CS FC Dinamo U15

Andrei Anghel, antrenorul de la CS FC Dinamo, e un tehnician instruit la cluburile din Occident și spune că vrea să aducă respectul de acolo și în rândul părinților de la noi. Conform spuselor sale, la echipa sa a reușit și are parte de părinți exemplari.

„Referitor la evenimentul din weekend-ul care tocmai a trecut, consider că astfel de gesturi reprobabile nu se mai pot regăsi într-o societate normală și cu atât mai puțin într-un cadru unde discutăm despre progres, performanță, evoluție. Din păcate discutăm și despre o recidivă, ceea ce este cu atât mai grav și cred că toți suntem de acord că sportul nu trebuie umbrit de astfel de evenimente neplăcute. Sunt convins că vor exista reacții foarte prompte care vor arăta toleranță zero vizavi de această situație neplăcută. De asemenea, privesc cu încredere spre viitor, viitor în care aceste evenimente să nu se mai regăsească absolut deloc.

Despre meci pot spune că formația noastră și a îndeplinit cu succes temele de joc propuse, scorul final fiind de asemenea relevant și rezonabil în favoarea noastră. Țin să felicit pe această cale ambele formații pentru partidă și, de asemenea, aș dori să îmi felicit jucătorii și aparținătorii acestora pentru atitudinea exemplară avută în momentele neplăcute la care au fost martori. Ne-am propus să punem în aplicare tot ceea ce am văzut și învățat de la cluburile din Occident și exact asta vom face, inclusiv în momente de acest gen.

Acestea sunt echipele întâlnite de echipa noastră în ultimii 4 ani : FC Porto, Wolfsburg, Herta Berlin, Hannover, Hamburg SV, Borussia Munchengladbach, Werder Bremen, Hansa Rostock, Bayer Leverkusen, Arminia Bielefeld, FK Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad, PSG, Rennes, Lens, AS Monaco, Lille, Olympique Lyon Olympique Marseille, VfL Bochum, OGC Nice, Toulouse FC, Andorra U15, Montpellier, SL Benfica, Sporting Lisabona CP, Ajax Amsterdam și FC Copenhaga, FK Brondby”, a declarat Andrei Anghel.

Președintele AMFB, primele explicații pentru evenimentele de la FCSB U15 – CS FC Dinamo U15!

ProSport a stat de vorbă și cu Marian Lumânare, președintele Asociației Municipale de Fotobal București (AMFB), pentru un punct de vedere. Nici măcar omul care păstorește fotbalul bucureștean nu are speranță că fenomenul părinților mai „pregătiți” decât arbitrii sau antrenorii va dispărea curând.

„Mă confrunt cu astfel de evenimente de 8 ani de când sunt președinte la AMFB. De aceea am băgat observatori la meciuri până la U7. Mulți dintre observatori sunt salariați ai AMFB-ului. Erau frecvente chestiile astea înainte, dar s-au mai liniștit. E drept că mai apare câte un părinte care consideră că i se face o nedreptate copilului și se enervează. Am văzut filmarea, am văzut și raportul arbitrului, care a consemnat incidentul. Administratorul bazei a dat femeia afară din bază. Răspunderea acestui meci a fost a celor de la FCSB. Observatorul a spus că de regulă poarta aceea e închisă, dar acum a desfăcut femeia cârligul și a intrat. 

Din păcate, orgoliile astea la nivel de echipe mari se transmit și la nivel de părinți, de copii, de antrenori. Încercăm să ponderăm și noi părinții pe cât posibil, dar nu știi cum pot reacționa. Aceste chestii nu vor dispărea niciodată, dar se mai răresc. Știi și tu foarte bine, că ești un apropiat al fotbalului bucureștean, nu mai este jungla aia de dinainte. Înainte mai aveau puțin părinții și își scoteau pistoalele unii la alții. Sunt convins că în țară se întâmplă altele și mai grave, dar nu apar. Peste tot sunt oameni care au dereglări de comportament. Aparent, la intrare sunt civilizați, parchează frumos, dar au o reacție de-asta… Noi ne luăm măsuri preventive, dar nu putem stopa asta”, a declarat Marian Lumânare.

 

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…