George Ogăraru şi un gest din dragoste de ţară: ”Pentru oameni, pentru tradiţii, dar şi pentru a descărca bagajul cumulat în ţarina noastră”. Decizia luată de fostul fotbalist i-ar uimi pe mulţi

1 dec 2018 2886 afişări Fotbal Intern
George Ogăraru şi un gest din dragoste de ţară: ”Pentru oameni, pentru tradiţii, dar şi pentru a descărca bagajul cumulat în ţarina noastră”. Decizia luată de fostul fotbalist i-ar uimi pe mulţi

George Ogăraru (38 de ani) a luat o decizie puţin atipică românilor care părăsesc ţara. Fostul fotbalist al FCSB-ului a decis să revină în România, deşi are o legătură strânsă cu Olanda. Are o funcţie importantă la Ajax, dar asta nu a contat. Dorul şi frumuseţile ţării natale l-au tras înapoi, după cum a declarat în Libertatea. Acum, locuieşte la Iaşi împreună cu şoţia şi copiii.

Aveam amândoi (n.r.: el şi soţia) această dorinţă de ceva vreme, însă doar vara trecută am avut curajul de a lua hotărârea cu adevărat. Olanda este ţara în care eu şi Andreea am cunoscut ce înseamnă cu adevărat profesionalismul, organizarea, civilizaţia şi cum să obţii performanţe printr-o muncă bazată pe cunoştinţe şi corectitudine, însă pentru noi acasă nu poate fi altundeva decât în România. Ne-am întors aici pentru alte  valori, mai aproape de suflet. Pentru oameni, pentru tradiţii, dar şi pentru a descărca bagajul cumulat în ţarina noastră.

Nu vom rupe niciodată legătura cu Olanda, în primul rând pentru că avem doi copilaşi născuţi la Amsterdam, apoi avem o casă plină de amintiri acolo şi, nu în ultimul rând, pentru că Andreea este account executive Johan Cruijff Arena, iar eu sunt în continuare ambasador şi senior consultant pentru Ajax Coaching Academy. Asta presupune multă mobilitate din partea noastră, dar ne asumăm aceste drumuri, ca preţ plătit pentru dobândirea unui contact mai consistent cu România”, a declarat Ogăraru.

Iaşiul nu a fost ales întâmplător. Tradiţiile şi valorile i-au făcut pe cei doi părinţi să înceapă o viaţă nouă în capitala Moldovei.

Pentru şcoală, pentru că aici oamenii au păstrat într-o proporţie mai mare decât în Bucureşti tradiţiile şi valorile pe care noi nu vrem să le pierdem şi ne dorim ca ai noştri copii să le experimente şi în afara cadrului familial, să le perceapă ca o normalitate. Mergem destul de des în Bucovina şi vizităm locuri şi oameni dragi, care ne îmbogăţesc sufleteşte. Faptul că atât eu, cât şi Andreea am copilărit în zona Moldovei ne-a atras către aceste locuri. Noi ne-am întors în ţară pentru valorile României, iar una dintre ele este credinţa ortodoxă, care ne-a ajutat să existăm ca neam. Toţi domnitorii noştri au apărat credinţa. Noi o avem moştenită de la părinţi, bunici, care aşa cum spune soţia sunt icoana vieţii noastre, iar eu şi Andreea am căutat un mediu apropiat de sufletul nostru.

 Un alt lucru care a contat în această alegere este acea mobilitate necesară unei familii numeroase, unde copiii pot merge uneori şi singuri la şcoală, cu trotinetele sau pe jos, pot ajunge la activităţile extraşcolare şi le mai rămâne timp de petrecut acasă cu restul familiei. E important că reuşim să gestionăm aici toate acestea, chiar dacă unul dintre noi este plecat pentru câteva zile în altă ţară”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.