Căpitanul echipei care i-a adus primul titlu din cariera de antrenor lui Dan Petrescu, povești fabuloase din grupele Ligii Campionilor: „Haide, bă, că ăștia au salarii de 2 mii de euro, nici pantofii noștri nu costă așa puțin”. Gigi Becali și-a lăsat amprenta: „Venea foarte nervos la vestiar să ne certe” | EXCLUSIV

Căpitanul echipei care i-a adus primul titlu din cariera de antrenor lui Dan Petrescu, povești fabuloase din grupele Ligii Campionilor: „Haide, bă, că ăștia au salarii de 2 mii de euro, nici pantofii noștri nu costă așa puțin”. Gigi Becali și-a lăsat amprenta: „Venea foarte nervos la vestiar să ne certe” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Căpitan al echipei care a adus primul titlu din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu la Unirea Urziceni, George Galamaz a acceptat să ofere un interviu în exclusivitate pentru ProSport, cu ocazia partidei demonstrative dintre Unirea Urziceni 2009 și Liga Legendelor, care va avea loc pe data de 15 mai, de la ora 17:30! Fostul fundaș a povestit în premieră un episod incredibil petrecut în grupele Ligii Campionilor și a detaliat cum a decurs relația cu Gigi Becali în perioada de la FCSB.

George Galamaz, interviu exclusiv la 14 ani de la titlul câștigat la Unirea Urziceni

Crescut la Sportul Studențesc, fostul fundaș central a colaborat cu Dan Petrescu și la „Gașca Nebună”, acolo unde „Bursucul” și-a făcut debutul ca antrenor, iar Galamaz povestește că Gică Popescu, bun prieten al tehnicianului, obișnuia să participe la antrenamentele echipei, unde se forma o concurență uluitoare între cei doi.

Căpitanul Unirii Urziceni din sezonul glorios al ialomițenilor spune că principalul aspect care i-a făcut să cucerească titlul în Liga 1 în ciuda tuturor așteptărilor a fost pregătirea fizică, parte pe care s-a pus mare accent de către staff-ul lui Dan Petrescu.

Dan Petrescu tot timpul a avut o mentalitate de învingător. L-a interesat doar să crească alături de noi și să obținem performanțe. Țin minte că la Sportul Studențesc venea și prietenul lui Gică Popescu și ne împărțeam în echipe, ieșeau niște meciuri extrem de tensionate, ajungeau să se certe ei doi doar ca să câștige. Vedeam cât de implicați erau, cât își doreau să câștige, cum se certau ca să câștige o miuță.

Noi am venit din urmă atunci, programul a fost ca în ultimele meciuri să jucăm tocmai împotriva contracandidatelor, am bătut și Timișoara și Dinamo și le-am scos din luptă. A fost un sezon în care am fost foarte bine pregătiți fizic. Multă lume nu știe, dar s-a muncit foarte mult la capitolul fizic, Dan Petrescu a avut o echipă extrem de profesionistă în spate, tot staff-ul, toată lumea a muncit mult.

Nu doar sezonul ăla, dar și în spate s-a muncit foarte mult pe nivel fizic și am reușit să ajungem la un nivel foarte bun. Țin minte că veniseră niște jucători cu un CV în spate care au vrut să vină la echipă, dar când au văzut ce antrenamente sunt, au renunțat după o săptămână”, a spus Galamaz, pentru ProSport.

  • 35 de meciuri, 4 goluri și 2 pase decisive a adunat fostul fundaș în sezonul 2008-2009 la Unirea Urziceni

Episodul incredibil de la Sevilla 

În sezonul 2009-2010, Unirea Urziceni a evoluat în grupele Ligii Campionilor, acolo unde a întâlnit adversari de un alt calibru, cărora a reușit însă să le facă față într-un mod extraordinar.

Primul joc al ialomițenilor a fost în deplasare, la Sevilla, iar înaintea partidei, aflați pe tunelul care duce către gazon, Andres Palop, portarul și căpitanul andaluzilor, a încercat să-și încurajeze coechipierii cu un mesaj care-i denigra pe elevii lui Dan Petrescu: „Haideți, că ăștia au salarii de 2 mii de euro, nici pantofii noștri nu costă așa puțin cum au ăștia salariul”. 

Galamaz &Co. au cedat în deplasare, 0-2, dar și-au luat revanșa pe teren propriu, când Unirea Urziceni a învins-o pe Sevilla cu scorul de 1-0.

„Țin minte un moment pe care vreau să-l menționez la Urziceni: jucam în Champions League la Sevilla și eu fiind căpitan, îi auzeam pe Palop, portarul lor, care vorbea cu un alt coleg, și le-a spus ceva înainte de meci. Noi îl aveam pe Brandan, care vorbea spaniola, și l-am întrebat de curiozitate ce au discutat acolo, chiar înainte să intrăm pe teren.

Iar Palop le spunea colegilor ca să-i încurajeze «Haideți, că ăștia au salarii de 2 mii de euro, nici pantofii noștri nu costă așa puțin cum au ăștia salariul». Acolo au pierdut cu 2-0, dar acasă i-am învins! Așa ne privea lumea, era o diferență colosală, dar totuși am reușit să ne luptăm de la egal la egal. Am crezut în noi și am avut antrenor care ne-a făcut să credem. Am reușit să luptăm atunci până la ultimul meci ca să ne calificăm în primăvara europeană în Champions League.

Când am jucat atunci la Glasgow, cu Rangers, și am bătut 4-1, am reușit eu și vreo patru colegi să fim în echipa etapei din Liga Campionilor, ceea ce a fost o realizare uluitoare pe plan personal”, povestește Galamaz.

  • George Galamaz a evoluat ca integralist în 5 din cele 6 meciuri disputate de Unirea Urziceni în grupele Ligii Campionilor

George Galamaz și Andres Palop, căpitanii de la Unirea Urziceni și Sevilla, la începutul meciului din Spania

„Apar tot felul de animozități între jucători la un moment dat”

După ce Iulian Apostol a dezvăluit că au existat anumite animozități între fotbaliștii de la Unirea Urziceni, Galamaz a admis acest aspect, însă a precizat care era, de fapt, motivul concurenței.

Majoritatea jucătorilor din lotul antrenat de Dan Petrescu aveau trecute în contract bonusuri de performanță pentru jocurile în care se aflau pe teren din primul minut, iar astfel se crea o concurență acerbă.

„Noi știam obiectivul nostru, trebuia să câștigăm fiecare meci, noi am câștigat doar în urma performanțelor. Se plătea doar performanța, salariile erau mici dar bonusurile erau bune și ne făceau să ne luptăm pentru locul de titular la fiecare antrenament. Nivelul era extrem de apropiat între noi colegii și trebuia să tragi tare la fiecare antrenament. Este unul din lucrurile pe care Dan Petrescu a pus accent și a rămas și acum la fel.

Nu erau conflicte atât de grave precum pare, mai apăreau însă. La orice echipă apar tot felul de animozități între jucători la un moment dat, dar nu atât de grave încât să fie o problemă. Dacă ar fi fost atât de grave, interveneau Dan Petrescu și MM Stoica. Eu ca și căpitan am reușit să mențin alături de ceilalți un climat ok. Câteodată e bine să mai fie câte un scandal. E normal, doar 11 jucători intră pe teren, erau doar 3 schimbări atunci, toată lumea voia să joace.

Dacă jucai, era posibil să câștigi un bonus, dacă nu jucai, nu aveai șansa asta. Era dorința asta de a juca titular. Asta ne-a făcut ca la fiecare antrenament să dăm maximum și să devenim mai buni meci de meci, să jucăm în Champions League și să o facem la un nivel bun”, continuă Galamaz.

„De asta nu sunt rezultate acum în România”

Într-o eră în care patronii din Liga 1 sunt din ce în ce mai implicați în partea tehnică a echipelor, Galamaz își amintește că Dumitru Bucșaru era un conducător „invizibil”, care apărea foarte rar printre jucători.

„Bucșaru era o persoană invizibilă, nu apărea, foarte rar venea la baza de antrenament. Chiar era invizibil, nu era un patron care să se implice, care să fie văzut. Era extrem de distant, nu avea legătură decât cu MM Stoica și cu Dan Petrescu.

Apărea doar atunci când era nevoie, ceea ce mi se pare normal, pentru că Bucșaru a angajat doi profesioniști, Stoica și Petrescu, și i-a lăsat să-și facă treaba. Așa au apărut rezultatele. Poate de asta acum nu sunt rezultatele pe care le dorim, pentru că patronii se implică în viața echipei! Unul din secretele poate cele mai recente este cel de la CFR, unde patronul nu se implică. La echipele unde patronii se implică activ în viața echipei, rezultatele nu prea apar”, susține fostul fundaș.

Dan Petrescu și George Galamaz

„Gigi Becali venea foarte nervos la vestiar”

Ulterior, Galamaz a trecut la Steaua, unde a avut ocazia de a colabora cu Gigi Becali, un patron cu un stil complet diferit față de Bucșaru. Fostul fundaș își amintește că latifundiarul se implica foarte mult și obișnuia să vină în vestiarul echipei foarte nervos atunci când era nemulțumit de rezultate.

„Prima oară când l-am văzut pe Gigi Becali a fost atunci când a venit să discute cu domnul Bucșaru, iar apoi l-am văzut când m-am transferat la Steaua. Făcea acele vizite cunoscute la echipă. Se implica, venea foarte nervos și pleca glumind, râzând, încercând să împace pe toată lumea.

Eu îl știu, l-am avut când jucam în Ghencea, au fost câteva momente când a venit foarte nervos la vestiar să ne certe. Dar a plecat încercând să ne încurajeze și să ne dea încredere. Venea extrem de nervos, certa și pe urmă pleca încercând să ne încurajeze. În momentul când am venit eu la Steaua era Ilie Dumitrescu antrenor, cred că era destul de greu să-i spună Gigi ce echipă să facă.

În ultimele două săptămâni, pe final de sezon, am avut o cădere abruptă, pierduserăm încrederea în noi, iar inspirația lui Gigi Becali a fost să-l aducă pe Cosmin Olăroiu. Un antrenor extrem de pasionat, experimentat, în două săptămâni ne-a pus pe picioare atât mental cât și fizic, și am câștigat Cupa României, tocmai împotriva lui Dinamo, eternul derby. Până la urmă, în două săptămâni Olăroiu a salvat un sezon pentru Steaua.

El vorbea cu noi înainte de meciuri și era prezent la antrenamente, dar în timpul meciurilor stătea în tribună, nu era chiar ca un antrenor în acte. Dar atunci când intra în vestiar, impunea un respect extraordinar și se simțea modul lui de a lucra extrem de profesionist și te făcea să absorbi fiecare cuvânt pe care-l spunea. Venea și la antrenamente, era în cadrul echipei, era alături de noi”, amintește Galamaz.

  • 28 de meciuri și 1 gol a adunat George Galamaz în tricoul Stelei

George Galamaz, alături de Marius Onofraș, după câștigarea Cupei României cu Steaua

Memorialul „Ion Poiană”, 15 mai 2023

Meciul dintre Unirea Urziceni 2009 și Liga Legendelor de la Memorialul „Ion Poiană” va avea loc pe data de 15 mai 2023, de la ora 17:30, pe stadionul Tineretului, iar biletele se pot achiziționa de la următoarele locații din Urziceni:

  • Autogara Moș Costache
  • Prăvălia Tatianei
  • Frizerie Cornel
  • Martplast (lângă Șc.Gen.Nr.2)
  • Măcelăria SERGENTU

Campionii revin acasă pentru un meci unic. Memorialul „Ion Poiană” aduce echipa foștilor campioni Unirea Urziceni înapoi pe gazon împotriva echipei Liga Legendelor, pentru doua cauze nobile. ​Achiziționează un bilet virtual și intră în tragerea la sorți pentru premii uimitoare în timp ce sprijini o cauză nobilă!

Fiecare bilet cumpărat reprezintă o șansă de a câștiga un premiu din cele eligibile, așadar fiecare participant poate achiziționa un număr nelimitat de bilete. In filmuletul de mai jos poti vedea premiile puse in joc.* In acelasi timp sustii si doua cauze nobile care merita intregul nostru suport.

Floriana Petre este o mamă singură care își crește cei 4 copii în boxa unui bloc din cartierul Ferentari. Împreună le putem oferi celor mici o nouă casă și un nou început. Cea dea doua cauză îl implică pe Părintele Bogdan Stancu și cei 50 de copilași din grija dânsului, încercând să le oferim celor mici „rădăcinile și aripile” necesare pentru a izbândi în viață”, se arată pe site-ul Liga Legendelor.

Intră pe ligalegendelor.com, secțiunea CUMPĂRĂ BILETE și achiziționează bilete virtuale la pretul modic de doar 5 lei. Astfel ai șansa de a câștiga unul din zecile de premii ale campaniei și totodată de a sprijini două cauze nobile! FOTBALUL FACE BINE!

Componența celor două echipe:

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai!  ”Atât s-a putut!”
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai! ”Atât s-a putut!”
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic:
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără…
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai! Câți bani au scos din buzunar la un restaurant din Portul Tomis
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai! Câți bani au scos din…
AUSTRIA dă lovitura finală. Decizia ce se pregătește la Viena: Opriți nebunia!
AUSTRIA dă lovitura finală. Decizia ce se pregătește la Viena: Opriți nebunia!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Dan Șucu taie în carne vie la Rapid: cel mai dur mesaj de când a intrat în fotbal arată ce urmează la club
Dan Șucu taie în carne vie la Rapid: cel mai dur mesaj de când a intrat în fotbal arată ce…
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?