Gata și cu Timișoara? ACS Poli acuză PSD de sabotaj. Antrenorul Ganea vorbește despre „comunistul” care „a primit acest stadion”. Șeful Consiliului Județean răspunde: „Să-și plătească utilitățile!”. Și avertizează: clubul ar putea fi executat silit pentru 8.000.000 de lei

Autori: Andrei Pal, Matei Udrea Publicat: 29 Jul. 2018, 17:22 Actualizat: 29 Jul. 2018, 17:23 Fotbal Intern

ACS Poli Timișoara convoacă luni Adunarea Generală a Acționarilor pentru a discuta situația clubului după ce șefii Consiliului Județean Timiș au interzis accesul acestei grupări la vestiarele stadionului „Dan Păltinișanu” cu o săptămână înainte de începerea Ligii 2.

Scandalul, izbucnit acum câteva zile, a ajuns de la probleme strict sportive la conotații politice. Jucătorii și antrenorii de la ACS Poli Timișoara nu mai au acces la vestiare după ce, acuză aceștia, din ordinul lui Călin Dobra, președintele CJ Timiș, au fost schimbate pe ascuns încuietorile ușilor. „Este incalificabil ce-au făcut. Nici măcar nu ne-au notificat înainte. Tot mobilierul de la vestiare ne aparține, a fost cumpărat de noi. A venit Romeo Malac, membru PSD și președintele AJF Timiș, individ sponsorizat de FRF și care e plătit și de Consiliul Județean ca director al Complexului Sportiv, și a înlocuit încuietorile. Noi nu mai avem acces”, a acuzat Radu Birlică, președintele ACS Poli Timișoara, într-un dialog cu ProSport.

Președintele Birlică: „Suntem cu plățile la zi, avem contract valabil până la sfârșitul sezonului, dar ne-au dat afară. Acum fug de noi”


Antrenorul Ionel Ganea (centru) și președintele Radu Birlică (dreapta) acuză că ACS Poli este victima unor mașinațiuni politice din partea președintelui Consiliului Județean

„Ceea ce mă șochează este comportamentul Consiliului Județean, care este chiar membru fondator al clubului și membru în ONG-ul care deține ACS Poli. Prin statut, membrii ONG-ului se obligă să nu întreprindă acțiuni care să prejudicieze echipa. Ei exact asta au făcut fără să aibă niciun temei legal, nicio explicație logică și plauzibilă. Suntem cu plățile la zi, plătim 7.000 de lei pe meci, avem contract pentru stadion valabil până la sfârșitul sezonului 2018-2019. Pur și simplu, ne-au dat afară! Fără notificări, fără explicații, fără nimic. Acum fug de noi”, a mai reclamat Birlică, acesta anunțând că „luni convocăm Adunarea Generală a Acționarilor, ca să clarificăm ce se întâmplă. Este vorba de lezarea imaginii clubului de către un membru al ONG-ului care îl deține”.

Oficialul a adăugat că, din cauza acestui scandal, ACS Poli poate pierde o sumă importantă de bani: „Eu sunt în discuție cu sponsori importanți ai echipei, să acopere o gaură de 275.000 de euro. După ultimele evenimente, am primit deja semnale că sponsorii vor să se retragă. Dacă se va întâmpla ceva cu clubul și se va ajunge la depunctări, vina va fi în totalitate a președintelui Consiliului Județean. El este vinovat de debandada creată”.

Antrenorul Ganea: „Mai nou, orașul-martir Timișoara e condus pe cumetrii, prietenii”

Antrenorul Ionel Ganea, care este și el foc și pară – a anunțat zilele trecute că renunță la echipă, pentru a reveni apoi asupra deciziei – a fost mai direct. În stilul său caracteristic, fostul internațional a atacat direct „poarta” adversă după un amical jucat sâmbătă cu ACS Giroda (scor 2-2). „În momentul de față avem această problemă cu vestiarele. Din păcate, să zic așa, echipei i se aduce un prejudiciu destul de mare, deoarece nimeni din istoria Consiliului Județean Timiș nu a făcut ce a făcut domnul Dobra. Am văzut, mai nou, acum, că orașul Timișoara, un oraș-martir, este condus pe cumetrii, prietenii și așa mai departe, și așa, din banii publici, se duc numai la o echipă din Timișoara. Eu cred că și celelalte cluburi ar trebui să depună proiecte și să primească și ele finanțare, pentru că nu este normal… Și președintele nostru, în momentul de față, este în negocieri cu câțiva sponsori. Văzând acest scandal, eu zic că clubul e prejudiciat foarte tare. Aici mai este și comunistul de Doroș, care crede că a primit moștenire acest stadion și i se cuvine totul”, a acuzat, furibund, Ganea.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș: „ACS Poli nu mai poate să-și desfășoare activitatea în vestiare și să nu fie plătească utilitățile. Aceste presiuni nu țin!”


Călin Dobra, președintele Consiliului Județean, a declarat pentru ProSport că ACS Poli nu vrea să-și plătească factura la electricitate și gaze și că, dacă se pierde procesul cu Curtea de Conturi, va trebui să execute silit clubul pentru 8.000.000 de lei. FOTO: Mediafax

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a prezentat însă cu totul altfel lucrurile. Acesta s-a arătat foarte deranjat de acuzațiile care i se aduc și a menționat că, dacă instituția reprezentată de el pierde procesul cu Curtea de Conturi, va fi nevoit să execute silit ACS Poli pentru suma de 8.000.000 de lei. Ceea ce ar însemna, în mod evident, sfârșitul acestui club, mai ales că Primăria a pierdut deja procesul cu aceeași Curte de Conturi și va trebui să recupereze sume importante de la ACS Poli.

„Au declarat numai prostii și jigniri la adresa unor oameni care, până la urmă, și-au pus semnătura pe bani, pe sprijin pentru echipă. Dar, până la urmă, totul trebuie respectat, să fie conform legii. Nimeni nu vrea să ajungă la alte belele”, a replicat Călin Dobra. „Situația e următoarea, noi punem la dispoziție clubului ACS Poli stadionul, pentru a desfășura meciuri oficiale și de câte ori au nevoie. Contracost, le punem la dispoziție stadionul. Este un tarif minimal, de 5.000 de lei pe eveniment. Dar s-a ajuns acum în situația în care cei care administrează stadionul au spus foarte clar Consiliului Județean că, la momentul ăsta, ACS Poli nu mai poate să-și desfășoare activitatea în vestiare zi de zi, consumând electricitate, apă și altele și să nu fie plătite de club. Atenție, nu la meciuri, ci activitatea zilnică. I s-a comunicat clubului că vrem să facem un raport de evaluare și să scoatem la închiriere acele vestiare, conform legii, și au posibilitatea să vină în acea locație. De aici a început tot circul. Ei nu vor să înțeleagă că nu răspund de banii publici și de patrimoniul public. Ei vor doar să consume”, spune Dobra.

Acesta dezminte și acuzația că încuietorile au fost schimbate peste noapte, iar mobilierul din vestiare ar fi proprietatea ACS Poli: „Nu se pune așa ceva în discuție! În primul rând, orice investiție se face cu acceptul proprietarului. Eu nu știu de bunuri acolo să fie ale lor. Să vă spun un lucru, până la urmă, sunt ale lor din banii CJ și ai Primăriei, pe vremea când plăteau cotizație, și au fost cumpărate de la Iancu. Să fim serioși! Iar care sunt bunuri clare ale lor, au tot dreptul să și le retragă conform actelor”.

Dobra i-a răspuns și lui Ganea, care făcuse aluzie la relația de rudenie dintre președintele CJ Timiș și antrenorul de la ASU Poli Timișoara, Cosmin Petroesc: „Vă spun eu, e foarte simplu. Noul antrenor de la ASU Poli este finul meu. Cosmin Petroesc este de 2-3 săptămâni antrenor, iar finanțarea s-a acordat în martie-aprilie, anul acesta. Deci, nici nu se pune în discuție! Dar ei caută, și asta mă deranjează, în loc să vină să discutăm frumos, să găsim variante, ei caută să pună presiune. Iar presiunea asta nu ține în niciun fel. Pentru că eu doresc ca angajații mei și CJ să fim acoperiți legal atunci când semnăm pe orice hârtie!”.

„Dacă pierdem procesul cu Curtea de Conturi, va trebui să recuperăm 8.000.000 de lei de la club”

Foarte interesantă este o altă afirmație a președintelui Consiliului Județean Timiș, care a anunțat că instituția sa va fi nevoită să execute silit ACS Poli, dacă pierde un proces cu Curtea de Conturi: „În 2015, Curtea de Conturi, în urma unui control, a hotărât ca toți banii acordați prin cotizație de către Consiliul Județean și Primărie către ACS Poli, reprezintă prejudiciu. În acest moment, suntem în instanță cu Curtea de Conturi, ca să demonstrăm că banii pe care i-am dat către ACS Poli au fost conform scopului stabilit la înființarea acelei asociații sportive. Adică fotbal de performanță în Județul Timiș și la nivel național. Primăria Timișoara trebuie să știți că a pierdut procesul și acum trebuie să recupereze, conform sentinței definitive, banii de la ACS Poli. De când am avut acest control, nici Primăria nu mai acordă niciun ban la ACS Poli. Nouă, celor de la Consiliul Județean, ne-a fost acceptată în instanță expertiza financiară. Să demonstrăm că, potrivit hotărârii Consiliului Județean, banii alocați către ACS Poli s-au dus spre scopul stabilit, nu spre alte destinații. Dacă, Doamne feri (n.r. – ferește), vom pierde acest proces cu Curtea de Conturi, va trebui să ne îndreptăm împotriva ACS Poli, ca să recuperăm acești bani. E vorba de aproximativ 8.000.000 de lei. Aproape 2.000.000 de euro!”.

Autori: Andrei Pal, Matei Udrea Publicat: 29 Jul. 2018, 17:22 Actualizat: 29 Jul. 2018, 17:23 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Avem dovada video a divorțului! L-am prins pe soțul Andreei Bălan cu alta, îmbrățișat. Dar să vezi cine e
Avem dovada video a divorțului! L-am prins pe soțul Andreei Bălan cu alta, îmbrățișat. Dar să vezi cine e
Înregistrarea apelului Andreei Antonescu la 112. Cântăreaţa susţine, însă, că e o neînţelegere
Înregistrarea apelului Andreei Antonescu la 112. Cântăreaţa susţine, însă, că e o neînţelegere
Iohannis, lovit in suflet de durere. A fost trezit din somn sa i se spuna ca A MURIT....
Iohannis, lovit in suflet de durere. A fost trezit din somn sa i se spuna ca A MURIT....
A fost scoasă de la saună de un manager din cauza costumului de baie „prea sexy”. Tânăra, şocată: Nu mai merg acolo!
A fost scoasă de la saună de un manager din cauza costumului de baie „prea sexy”. Tânăra, şocată: Nu mai merg acolo!
Aproape perfect! Hagi, vedeta zilei in The Sun! Ce nota a primit dupa seara fantastica in Europa
Aproape perfect! Hagi, vedeta zilei in The Sun! Ce nota a primit dupa seara fantastica in Europa
Dieta de antrenament a lui James LeBron
Dieta de antrenament a lui James LeBron
S-au fotografiat pe capota unui FERRARI, dar nu se așteptau la asta! Acum regretă amarnic
S-au fotografiat pe capota unui FERRARI, dar nu se așteptau la asta! Acum regretă amarnic
TOP 50 Cele mai sexy femei din România. Incredibil pe ce loc se află Anamaria Prodan și Ramona Gabor
TOP 50 Cele mai sexy femei din România. Incredibil pe ce loc se află Anamaria Prodan și Ramona Gabor
Cine este românul ucis în atentatul din Hanau. Avea doar 23 ani şi oprise la un chioşc să-şi ia de mâncare. N-a mai apucat să coboare din maşină
Cine este românul ucis în atentatul din Hanau. Avea doar 23 ani şi oprise la un chioşc să-şi ia de mâncare. N-a mai ...
Un nou FALIMENT de răsunet zguduie România. Anunţul şoc venit în această dimineaţă
Un nou FALIMENT de răsunet zguduie România. Anunţul şoc venit în această dimineaţă
Marele mister al FUNDULUI femeilor a fost DESCIFRAT în sfârşit. „Le dă o astfel de abilitate”
Marele mister al FUNDULUI femeilor a fost DESCIFRAT în sfârşit. „Le dă o astfel de abilitate”
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Becali dă tun după tun la FCSB! Ofertă FABULOASĂ pentru Dennis Man. După Florinel Coman, roş-albaştrii sunt aproape să mai piardă o vedetă
Becali dă tun după tun la FCSB! Ofertă FABULOASĂ pentru Dennis Man. După Florinel Coman, roş-albaştrii sunt aproape ...
Lia Olguța Vasilescu e terminată! Va rămâne fără loc de muncă? Ce funcție vrea
Lia Olguța Vasilescu e terminată! Va rămâne fără loc de muncă? Ce funcție vrea
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
Mara Banica a tinut sa se afle de la ea. Din pacate, e vorba despre fiul ei....
Mara Banica a tinut sa se afle de la ea. Din pacate, e vorba despre fiul ei....
AUDIO EXCLUSIV. Andreea Antonescu, dată de gol de înregistrarea  de la 112! “Ștefan, vreau să plec acum de aici. (…) Și asta numai din cauza c%^#& -urilor pe care…”
AUDIO EXCLUSIV. Andreea Antonescu, dată de gol de înregistrarea de la 112! “Ștefan, vreau să plec acum de aici. (…) ...
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut după aceea este INCREDIBIL. Toată lumea a rămas uimită. „Aşa ceva nu am mai văzut!” [VIDEO]
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut ...
Donald Trump, în mijlocul unui nou scandal. Una dintre cele mai frumoase femei ale Americii îl acuză că a luat-o în braţe cu forţa: ”N-am uitat, domnule preşedinte!”
Donald Trump, în mijlocul unui nou scandal. Una dintre cele mai frumoase femei ale Americii îl acuză că a luat-o în ...
Rune weekend cu Mihai Voropchievici. Horoscop weekend 21-23 martie
Rune weekend cu Mihai Voropchievici. Horoscop weekend 21-23 martie
Andreea Antonescu a sunat la miezul nopți la 112 și a anunțat că este sechestrată!  Cum au găsit-o polițiștii când au ajuns la fața locului
Andreea Antonescu a sunat la miezul nopți la 112 și a anunțat că este sechestrată! Cum au găsit-o polițiștii când ...
APARIȚIE BOMBĂ! La 48 de ani arată ca la 20! Thalia revine în forță cu o ținută spectaculoasă!
APARIȚIE BOMBĂ! La 48 de ani arată ca la 20! Thalia revine în forță cu o ținută spectaculoasă!
Au apărut primele imagini de la NUNTA ANULUI! Roxana Ionescu s-a căsătorit pentru a doua oară!
Au apărut primele imagini de la NUNTA ANULUI! Roxana Ionescu s-a căsătorit pentru a doua oară!
Vremea 21 februarie 2020. Cum va fi vremea în weekend 22-23 februarie
Vremea 21 februarie 2020. Cum va fi vremea în weekend 22-23 februarie
Nu te pui cu RUȘII. Ce a pățit un moldovean care „a parcat ca un bou” la Sankt Petersburg
Nu te pui cu RUȘII. Ce a pățit un moldovean care „a parcat ca un bou” la Sankt Petersburg
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut multe altele'
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut ...
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
15 semne că femeia te înşală - care sunt cele două motive ale infidelităţii
15 semne că femeia te înşală - care sunt cele două motive ale infidelităţii