Gata și cu Timișoara? ACS Poli acuză PSD de sabotaj. Antrenorul Ganea vorbește despre „comunistul” care „a primit acest stadion”. Șeful Consiliului Județean răspunde: „Să-și plătească utilitățile!”. Și avertizează: clubul ar putea fi executat silit pentru 8.000.000 de lei

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Matei Udrea
Gata și cu Timișoara? ACS Poli acuză PSD de sabotaj. Antrenorul Ganea vorbește despre
  • Publicat:
  • Actualizat:

ACS Poli Timișoara convoacă luni Adunarea Generală a Acționarilor pentru a discuta situația clubului după ce șefii Consiliului Județean Timiș au interzis accesul acestei grupări la vestiarele stadionului „Dan Păltinișanu” cu o săptămână înainte de începerea Ligii 2.

Scandalul, izbucnit acum câteva zile, a ajuns de la probleme strict sportive la conotații politice. Jucătorii și antrenorii de la ACS Poli Timișoara nu mai au acces la vestiare după ce, acuză aceștia, din ordinul lui Călin Dobra, președintele CJ Timiș, au fost schimbate pe ascuns încuietorile ușilor. „Este incalificabil ce-au făcut. Nici măcar nu ne-au notificat înainte. Tot mobilierul de la vestiare ne aparține, a fost cumpărat de noi. A venit Romeo Malac, membru PSD și președintele AJF Timiș, individ sponsorizat de FRF și care e plătit și de Consiliul Județean ca director al Complexului Sportiv, și a înlocuit încuietorile. Noi nu mai avem acces”, a acuzat Radu Birlică, președintele ACS Poli Timișoara, într-un dialog cu ProSport.

Președintele Birlică: „Suntem cu plățile la zi, avem contract valabil până la sfârșitul sezonului, dar ne-au dat afară. Acum fug de noi”


Antrenorul Ionel Ganea (centru) și președintele Radu Birlică (dreapta) acuză că ACS Poli este victima unor mașinațiuni politice din partea președintelui Consiliului Județean

„Ceea ce mă șochează este comportamentul Consiliului Județean, care este chiar membru fondator al clubului și membru în ONG-ul care deține ACS Poli. Prin statut, membrii ONG-ului se obligă să nu întreprindă acțiuni care să prejudicieze echipa. Ei exact asta au făcut fără să aibă niciun temei legal, nicio explicație logică și plauzibilă. Suntem cu plățile la zi, plătim 7.000 de lei pe meci, avem contract pentru stadion valabil până la sfârșitul sezonului 2018-2019. Pur și simplu, ne-au dat afară! Fără notificări, fără explicații, fără nimic. Acum fug de noi”, a mai reclamat Birlică, acesta anunțând că „luni convocăm Adunarea Generală a Acționarilor, ca să clarificăm ce se întâmplă. Este vorba de lezarea imaginii clubului de către un membru al ONG-ului care îl deține”.

Oficialul a adăugat că, din cauza acestui scandal, ACS Poli poate pierde o sumă importantă de bani: „Eu sunt în discuție cu sponsori importanți ai echipei, să acopere o gaură de 275.000 de euro. După ultimele evenimente, am primit deja semnale că sponsorii vor să se retragă. Dacă se va întâmpla ceva cu clubul și se va ajunge la depunctări, vina va fi în totalitate a președintelui Consiliului Județean. El este vinovat de debandada creată”.

Antrenorul Ganea: „Mai nou, orașul-martir Timișoara e condus pe cumetrii, prietenii”

Antrenorul Ionel Ganea, care este și el foc și pară – a anunțat zilele trecute că renunță la echipă, pentru a reveni apoi asupra deciziei – a fost mai direct. În stilul său caracteristic, fostul internațional a atacat direct „poarta” adversă după un amical jucat sâmbătă cu ACS Giroda (scor 2-2). „În momentul de față avem această problemă cu vestiarele. Din păcate, să zic așa, echipei i se aduce un prejudiciu destul de mare, deoarece nimeni din istoria Consiliului Județean Timiș nu a făcut ce a făcut domnul Dobra. Am văzut, mai nou, acum, că orașul Timișoara, un oraș-martir, este condus pe cumetrii, prietenii și așa mai departe, și așa, din banii publici, se duc numai la o echipă din Timișoara. Eu cred că și celelalte cluburi ar trebui să depună proiecte și să primească și ele finanțare, pentru că nu este normal… Și președintele nostru, în momentul de față, este în negocieri cu câțiva sponsori. Văzând acest scandal, eu zic că clubul e prejudiciat foarte tare. Aici mai este și comunistul de Doroș, care crede că a primit moștenire acest stadion și i se cuvine totul”, a acuzat, furibund, Ganea.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș: „ACS Poli nu mai poate să-și desfășoare activitatea în vestiare și să nu fie plătească utilitățile. Aceste presiuni nu țin!”


Călin Dobra, președintele Consiliului Județean, a declarat pentru ProSport că ACS Poli nu vrea să-și plătească factura la electricitate și gaze și că, dacă se pierde procesul cu Curtea de Conturi, va trebui să execute silit clubul pentru 8.000.000 de lei. FOTO: Mediafax

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a prezentat însă cu totul altfel lucrurile. Acesta s-a arătat foarte deranjat de acuzațiile care i se aduc și a menționat că, dacă instituția reprezentată de el pierde procesul cu Curtea de Conturi, va fi nevoit să execute silit ACS Poli pentru suma de 8.000.000 de lei. Ceea ce ar însemna, în mod evident, sfârșitul acestui club, mai ales că Primăria a pierdut deja procesul cu aceeași Curte de Conturi și va trebui să recupereze sume importante de la ACS Poli.

„Au declarat numai prostii și jigniri la adresa unor oameni care, până la urmă, și-au pus semnătura pe bani, pe sprijin pentru echipă. Dar, până la urmă, totul trebuie respectat, să fie conform legii. Nimeni nu vrea să ajungă la alte belele”, a replicat Călin Dobra. „Situația e următoarea, noi punem la dispoziție clubului ACS Poli stadionul, pentru a desfășura meciuri oficiale și de câte ori au nevoie. Contracost, le punem la dispoziție stadionul. Este un tarif minimal, de 5.000 de lei pe eveniment. Dar s-a ajuns acum în situația în care cei care administrează stadionul au spus foarte clar Consiliului Județean că, la momentul ăsta, ACS Poli nu mai poate să-și desfășoare activitatea în vestiare zi de zi, consumând electricitate, apă și altele și să nu fie plătite de club. Atenție, nu la meciuri, ci activitatea zilnică. I s-a comunicat clubului că vrem să facem un raport de evaluare și să scoatem la închiriere acele vestiare, conform legii, și au posibilitatea să vină în acea locație. De aici a început tot circul. Ei nu vor să înțeleagă că nu răspund de banii publici și de patrimoniul public. Ei vor doar să consume”, spune Dobra.

Acesta dezminte și acuzația că încuietorile au fost schimbate peste noapte, iar mobilierul din vestiare ar fi proprietatea ACS Poli: „Nu se pune așa ceva în discuție! În primul rând, orice investiție se face cu acceptul proprietarului. Eu nu știu de bunuri acolo să fie ale lor. Să vă spun un lucru, până la urmă, sunt ale lor din banii CJ și ai Primăriei, pe vremea când plăteau cotizație, și au fost cumpărate de la Iancu. Să fim serioși! Iar care sunt bunuri clare ale lor, au tot dreptul să și le retragă conform actelor”.

Dobra i-a răspuns și lui Ganea, care făcuse aluzie la relația de rudenie dintre președintele CJ Timiș și antrenorul de la ASU Poli Timișoara, Cosmin Petroesc: „Vă spun eu, e foarte simplu. Noul antrenor de la ASU Poli este finul meu. Cosmin Petroesc este de 2-3 săptămâni antrenor, iar finanțarea s-a acordat în martie-aprilie, anul acesta. Deci, nici nu se pune în discuție! Dar ei caută, și asta mă deranjează, în loc să vină să discutăm frumos, să găsim variante, ei caută să pună presiune. Iar presiunea asta nu ține în niciun fel. Pentru că eu doresc ca angajații mei și CJ să fim acoperiți legal atunci când semnăm pe orice hârtie!”.

„Dacă pierdem procesul cu Curtea de Conturi, va trebui să recuperăm 8.000.000 de lei de la club”

Foarte interesantă este o altă afirmație a președintelui Consiliului Județean Timiș, care a anunțat că instituția sa va fi nevoită să execute silit ACS Poli, dacă pierde un proces cu Curtea de Conturi: „În 2015, Curtea de Conturi, în urma unui control, a hotărât ca toți banii acordați prin cotizație de către Consiliul Județean și Primărie către ACS Poli, reprezintă prejudiciu. În acest moment, suntem în instanță cu Curtea de Conturi, ca să demonstrăm că banii pe care i-am dat către ACS Poli au fost conform scopului stabilit la înființarea acelei asociații sportive. Adică fotbal de performanță în Județul Timiș și la nivel național. Primăria Timișoara trebuie să știți că a pierdut procesul și acum trebuie să recupereze, conform sentinței definitive, banii de la ACS Poli. De când am avut acest control, nici Primăria nu mai acordă niciun ban la ACS Poli. Nouă, celor de la Consiliul Județean, ne-a fost acceptată în instanță expertiza financiară. Să demonstrăm că, potrivit hotărârii Consiliului Județean, banii alocați către ACS Poli s-au dus spre scopul stabilit, nu spre alte destinații. Dacă, Doamne feri (n.r. – ferește), vom pierde acest proces cu Curtea de Conturi, va trebui să ne îndreptăm împotriva ACS Poli, ca să recuperăm acești bani. E vorba de aproximativ 8.000.000 de lei. Aproape 2.000.000 de euro!”.

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup