FRF, victorie după trei ani: Legea Sportului a fost modificată! Mai mulţi bani pentru anumite echipe din Liga 1

17 apr 2018 45062 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
FRF, victorie după trei ani: Legea Sportului a fost modificată! Mai mulţi bani pentru anumite echipe din Liga 1

FRF a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că pragul de 5% la care era limitată finanţarea primită de echipe din partea autorităţilor locale a fost înlăturat!

Legea Sportului a fost modificată, iar Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis vineri, la aproape trei ani de la momentul în care federalii au dat startul demersurilor pentru schimbare. Astfel, echipele din Liga 1 finanţate din banii autorităţilor locale (CSM Poli Iaşi, FC Voluntari şi Concordia Chiajna) vor putea primi o sumă mai mare: "Federaţia Română de Fotbal a început încă din 2015 demersurile de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, în sensul de a crea noi mecanisme de finanţare a sportului. În principal, FRF a solicitat clarificarea modului în care autorităţile locale pot finanţa sportul şi cuantumul în care o pot face. O serie de proiecte de dezvoltare sportivă au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguităţii legislaţiei şi acest lucru a fost reclamat şi de către autorităţi şi de către beneficiari – cluburile sportive.

Întrucât numeroase cluburi au comunicat în mod oficial că impunerea unui prag de 5% limitează în fapt finanţările primite din partea autorităţilor locale, existând situaţii în care cluburile primesc mai puţin bani, şi în vederea respectării principiului autonomiei locale, în noua Ordonanţă pragul de 5% a fost înlăturat, pentru a încuraja autorităţile locale să sprijine cât mai mult sportul.

O altă modificare importantă o reprezintă extinderea aplicabilităţii contractului de activitate sportivă pentru o mai largă categorie de participanţi. Astfel, conform regulamentelor şi statutelor federaţiilor sportive naţionale, alte persoane care contribuie la realizarea activităţii sportive vor beneficia de posibilitatea încheierii acestui tip de contract specific"
, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.