FRF se contrazice singură în cazul Mihai Pintilii! Situație uluitoare: același for care îl „condamnă” pe tehnicianul lui FCSB și vrea să îi dea o suspendare record a vrut să îl angajeze ca antrenor anul trecut | SPECIAL

FRF se contrazice singură în cazul Mihai Pintilii! Situație uluitoare: același for care îl „condamnă” pe tehnicianul lui FCSB și vrea să îi dea o suspendare record a vrut să îl angajeze ca antrenor anul trecut | SPECIAL
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cazul „Mihai Pintilii” a acaparat prim-planul fotbalului românesc în acest debut de an, însă o serie de declarații oferite la începutul lui 2022 provoacă noi controverse în privința scandalului dintre FCSB și Lucian Burchel: FRF se contrazice singură!

FRF se contrazice singură în cazul Mihai Pintilii!

În urmă cu fix un an, la scurt timp după ce Edi Iordănescu, fost colaborator al lui Mihai Pintilii la FCSB, era angajat ca selecționer, numele actualului „delegat” al roș-albaștrilor era vehiculat pentru postul de „secund” al echipei naționale.

Tratativele s-au întins pe o perioadă de câteva săptămâni, iar după ce a planat incertitudinea asupra situației lui „Pinti” pentru ceva timp, MM Stoica a fost cel care a dezvăluit că negocierile s-au încheiat, însă nu pentru că FRF s-ar fi sesizat, atunci, că angajatul lui FCSB nu posedă nici licența A (necesară pentru a fi secund!), nici carnet de antrenor!

Concret, potrivit declarațiilor oferite la vremea respectivă, pe care nimeni din cadrul Federației nu le-a infirmat în vreun moment, Pintilii a fost cel care a refuzat oportunitatea de a veni ca „secund” al lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă.

„Fotografia e veche, dar mai putem face. Multe. Și nu numai fotografii. Citez un prieten comun. A trebuit să aleagă între oportunitate și loialitate. Alegere grea, probabil 99 din 100 ar fi făcut poze în Joma acum, nu însă și al nostru. Pinti rămâne cu noi! Pentru mine, asta e o veste mai bună decât toate victoriile din derby. Și au fost câteva, cu Pinti în teren, cu Pinti pe bancă…”, a scris MM Stoica pe contul său de Instagram, după ce Pintilii a refuzat oferta de la FRF, în februarie 2022.

Tot Mihai Stoica anunțase în acea vreme și faptul că Pintilii îl informase cu privire la oferta venită din partea Federației Române de Fotbal, iar, inițial, oficialul de la FCSB nu era convins că fostul internațional va rămâne alături de roș-albaștri.

„De când am auzit, am intrat în vestiarul staff-ului şi am zis: > Am lucrat cu Alexandru Radu, merge cu Edi peste tot, dar ştiu ce secunzi au fost la naţională şi ce secunzi sunt la alte naţionale > Habar nu aveam, sub nicio formă. Am ieşit şi a venit Pintilii şi mi-a zis. Mi-a picat faţa. Vreo două zile am ţinut în mine, nu mai puteam. Mi-e greu să spun ce estimez dacă rămâne sau se duce. Să mergi secund la naţională, de luni până vineri te duci la program. M-aş distra să-l vă pe Pintilii în birou 6-8 ore zilnic, urmărind Sassuolo – Cagliari. Îl văd în iarbă”, spunea MM Stoica, în ianuarie 2021, conform Orange Sport.

Acum, la un singur an de la acele discuții, FRF și Mihai Pintilii se află în centrul celui mai mare scandal al acestui început de an, după ce forul a stabilit că nu poate fi „antrenor”, cu toate că aceeași conducere a dorit să-l angajeze chiar pe acea poziție!

Pintilii a dezvăluit că a refuzat oferta de la FRF

În februarie 2022, după o perioadă îndelungată de tratative cu cei de la FRF, Mihai Pintilii a dezvăluit că a refuzat oferta venită din partea forului, unde fusese dorit de selecționerul Edi Iordănescu, alături de care lucrase la FCSB în toamna lui 2021.

„Sunt la FCSB, am ales drumul ăsta și merg până la capăt. Pentru că acest club mi-a dat tot ce mi-am dorit și acest club mi-a făcut un nume în fotbal. Un pas înainte poate să fie și aici, nu se știe. Îi mulțumesc lui Edi (n.r. Iordănescu) pentru că m-a sunat și mi-a propus (n.r. să fie secundul echipei naționale).

Au contat foarte multe și declarațiile pe care le-a făcut Meme într-o emisiune, m-au emoționat foarte mult. Eram acasă, cu familia, și m-a emoționat. A contat ce a zis Meme.

Avem jucători valoroși la echipa națională, avem jucători tineri. Cred că Edi va face față cu brio, am lucrat cu el și ca jucător, și ca antrenor. Clar ai ce să înveți de el și îți explică, doar dacă nu vrei nu înțelegi. Am mare încredere și cred că va reuși”,  a declarat Mihai Pintilii, în februarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă.

Mihai Pintilii a răbufnit la adresa lui Lucian Burchel: „Să îmi dea 4 ani!”

Mihai Pintilii a răbufnit la adresa lui Lucian Burchel după victoria lui FCSB cu Hermannstadt, scor 1-0, din runda a 22-a a Superligii.

Fostul internațional l-a acuzat pe șeful Școlii de Antrenori că „își face nume” pe urma lui.

„Dacă el își face nume pe numele meu, el de 3 săptămână vorbește doar despre Pintilii, mă bucur că sunt băgat în seamă și mă bucur că pot să îl fac și pe el să audă lumea despre el. Înseamnă că nu am fost un prost, nu am fost un fraier și asta mă bucură. 

Doamne ajută! Să îmi dea 3 luni, 3 ani, 4 ani, nu am nicio problemă. Dacă crede că am greșit și merit să stau suspendat, ce pot să fac eu? Nu știu pentru ce să fiu suspendat, pentru o poză, habar nu am. Că am ridicat tabela, că-s delegat în acte și nu am voie să dau…la urma urmei, oricine de pe bancă se ridică și mai țipă, ce să facem, suntem legați de scaune? Nu avem cum asta”, a spus acesta.

Dumitru Dragomir i-a luat partea lui Mihai Pintilii

„Eu nu spun că Burchel nu are dreptate. Pintilii a făcut în Republica Moldova, tot România este şi acolo. Eu sunt de acord să facă şcoala, dar nu îi pui piedici. Aşa este aici. Noi nu putem să ne dezvoltăm. În altă parte, cel care are rezultate, este promovat.

Pe parcursul vieţii, m-au făcut hoţ, securist. Una nu a fost adevărată. Ani de zile nu mă lăsau în pace. Au fost procese peste procese. Nici nu eram în dosare şi îmi dădeau câte 8 ani, 10 ani, 12 ani. Chiar dacă unii judecători sunt agăţaţi de nas, de sistem, au conştiinţă. Nu te bagă la puşcărie imediat.

Din invidie i se pun tălpi lui Pintilii. Se dovedeşte că nu neapărat trebuie să ai o diplomă universitară ca să o faci bine. Dacă ia campionatul, îl excluzi din viaţa sportivă? Asta este o meserie. Nu înveţi studenţii.

În loc să fie ajutat, i se pun tălpi. Şi nu sunt de acord cu chestia asta. Eu l-aş fi chemat pe Vali Argăseală şi l-ar fi angajat director tehnic. Îi mai făcea ceva Federaţia? Îl durea în cot. Şi atunci, indirect, îl ajutai. Dar nu îl suspendam. Cum, mă, frate? Are rezultate şi îl curăţ? Păi ce suntem noi?”, a spus Dragomir, potrivit Fanatik.ro.

Lucian Burchel a tras un semnal de alarmă după ce Leo Strizu a fost lăsat acasă de FCSB

Situația a escaladat la începutul acestui an, când FCSB a decis să plece în cantonamentul efectuat în Antalya fără Leo Strizu, cu toate că tehnicianul era posesorul licenței PRO din staff și cel angajat ca antrenor principal.

„În acest moment nu am toate datele de care am nevoie și prea multe comentarii nu vă pot face. Însă, luni personal mă voi ocupa de această problemă. O să fie clar un mare subiect de discuție la noi în FRF.

Voi lua la verificat componența fiecărui membru din staff-ul tehnic deplasat de FCSB în Antalya și voi vedea dacă un Filip, Ovidiu Petre sau ce oameni mai sunt la dânșii în staff au vreo calificare sau au început vreun curs pe undeva prin vreo altă țară, dar numele de care îmi spuneți la noi nu sunt. Asta e sigur. Singurul este Mihai Pintilii, un băiat admirabil, cel care s-a înscris la cursurile pentru calificare de la noi, dar până nu le termină nici el nu are dreptul să conducă antrenamente.

Dumneavoastră aveți voie legal să conduceți mașina fără permisul de conducere? Că sunteți înscris acum la școala de șoferi e una, dar alta este să și obții apoi permisul ca să ai dreptul de a conduce legal mașina. Așa și cu Mihai Pintilii, iar el știe foarte clar că în acest moment nu are dreptul să conducă antrenamente. Este păcat că cei de la FCSB au decis să recurgă la asemenea lucruri. Este păcat că dânșii au hotărât să îl lase acasă pe singurul om abilitat în totalitate, posesor și de licența PRO, să conducă antrenamente. Leo Strizu trebuie să își asume această situație, dar este jenantă poziția celor de la FCSB”, a spus Burchel, pentru ProSport.

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și Roberta, uciși de Vlad Pascu
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și…
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a…
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai!  ”Atât s-a putut!”
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai! ”Atât s-a putut!”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut