FRF i-a dat lovitura de graţie lui Talpan. Decizia finală în cazul jucătorilor Academiei Rapid acuzaţi că au jucat "pe fals". UPDATE | Reacţia juristului: "Voi merge la TAS. Corupţia e prea mare"

12 iul 2018 5909 afişări Fotbal Intern
FRF i-a dat lovitura de graţie lui Talpan. Decizia finală în cazul jucătorilor Academiei Rapid acuzaţi că au jucat "pe fals". UPDATE | Reacţia juristului: "Voi merge la TAS. Corupţia e prea mare"

Recursul lui Florin Talpan în cazul jucătorilor rapidişti care nu ar fi avut drept de joc la meciurile din Liga a IV-a a fost respins joi, de Comisia de Recurs a FRF. Aşadar, Academia Rapid, sau FC R, nu are cum să mai rateze promovarea în Liga a III-a. După ce au demolat formaţia Singureni în barajul de promovare, giuleştenii au promovat în eşalonul superior, dar acţiunea juristului CSA Florin Talpan le-a dat emoţii. Totul s-a terminat joi, cu victoria giuleştenilor, care sunt siguri de prezenţa în Liga a III-a.

UPDATE Reacţia lui Florin Talpan, pentru gsp.ro: "Eu aştept ca FRF să dea o decizie temeinică şi normală. Noi am solicitat loc în Liga a 3-a. Nici nu stau la discuţie cu ei. Nu vreau să cred că ne-a fost respins recursul. Dacă vor să mergem mai departe, mergem mai departe la TAS, voi merge şi la UEFA să explic care e treaba cu Steaua. Trăim într-o ţară unde e prea mare corupţia. Domnul Burleanu trebuie să ştie că nu mă voi lăsa. Am crezut că acele comisii de la Federaţie vor judeca normal. Fotbalul românesc se va duce pe o direcţie greşită."

Întreg scandalul a pornit înaintea meciului din playoff dintre Steaua şi Rapid. Florin Talpan a depus o contestaţie împotriva a 5 jucători folosiţi de Academia Rapid în derby-ul câştigat de „vişinii“ cu 2-0. Miza era simplă: locul 1 în Liga a IV-a pe Bucureşti. Talpan a pierdut şi în primă instanţă şi la recurs, astfel că Rapidul va merge în Liga a III-a. Cei 5 jucători aflaţi pe lista lui Talpan erau: Ionuţ Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada şi Petre Goge.

Talpan a invocat Articolul 7 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, unde scrie, la Alineatul 1, litera d), că „jucătorii amatori sau profesionişti au dreptul să participe la meciuri oficiale sau amicale“ dacă „au un contract încheiat cu clubul la care se află legitimaţi“. Colonelul a mai spus că asociaţiile sportive fără personalitate juridică nu au dreptul de a încheia contractate. Federaţia Română le-a dat, în final, câştigat de cauză giuleştenilor şi au respins ca fiind nefondat memoriul lui Talpan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.