FRF confirmă că încearcă să distrugă clubul Progresul: “Asociația se dizolvă la cererea oricărei persoane interesate.” De ce e “interesat” Burleanu să elimine un membru afiliat al federației. Și minciuna de final a FRF | DOVEZI

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Oct. 2019, 13:30 Actualizat: 01 Oct. 2019, 13:48 Fotbal Intern
FRF confirmă că încearcă să distrugă clubul Progresul: “Asociația se dizolvă la cererea oricărei persoane interesate.” De ce e “interesat” Burleanu să elimine un membru afiliat al federației. Și minciuna de final a FRF | DOVEZI

FRF a confirmat oficial luni că este interesată ca Progresul București să dispară. După ce ProSport a dezvăluit, dimineața, că instituția condusă de Răzvan Burleanu a cerut și obținut, în primă instanță, dizolvarea clubului Progresul – unul dintre cele mai vechi din România –, FRF a replicat la prânz cu un comunicat explicativ în care este strecurată cel puțin o minciună.

Publicația noastră a scris, luni dimineață, că FRF a solicitat dispariția clubului “bancar” pentru o datorie de 7.000 de lei, refuzând să accepte plata pe care patronul Progresului se oferise s-o facă – și care ar fi stins conflictul financiar. Instanța de la Judecătoria Sectorului 3 nu a ținut seama de faptul că datoria reclamată de FRF este contestată în instanță, nu a mai așteptat dezodământul acelui proces și a dat curs solicitării FRF.
Sentința pe scurt, publicată ințial pe site-ul instanțelor de judecată din România, portal.just.ro, a dispărut la scurt timp după ce fusese afișată.

FRF: “Asociația (n.r. – Progresul) se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate”. Dar de ce e interesat Burleanu să-i dizolve pe “bancari”?

Comunicatul emis de FRF luni, la prânz, confirmă informațiile ProSport: da, federația reclamă o datorie de aproape 7.000 de lei și este “interesată” de dizolvarea clubului Progresul. Forul condus de Burleanu pretinde că executarea silită n-ar fi fost contestată de gruparea “bancară” în instanță și că sentința privind dizolvarea clubului Progresul n-ar fi dispărut de pe site-ul instanțelor de judecată.

Așa cum veți citi mai jos, FRF scrie, negru pe alb, că a cerut dizolvarea Progresului pentru că, potrivit legii, o putea cere “orice persoană interesată”. Iar această “persoană interesată” este instituția reprezentată de Burleanu.
Nu se explică însă în comunicat și DE CE Burleanu ar fi interesat să distrugă unul din membrii asociați ai federației, mai ales că astfel nu și-ar mai putea recupera niciun ban.

Iată comunicatul FRF:

Referitor la materialele apărute azi, 30 septembrie 2019, în mass-media, materiale despre dizolvarea ASFC Progresul București, pentru corecta informare a publicului interesat, departamentul juridic al Federației Române de Fotbal face următoarele precizări:

ASFC Progresul București a deschis și pierdut, rând pe rând, multiple proceduri judiciare inițiate împotriva FRF.

Aceste proceduri au presupus și presupun costuri pentru FRF,  cheltuieli de judecată ce trebuie suportate de ASFC Progresul conform legii. Subliniem faptul că aceste debite ale ASFC Progresul față de FRF nu reprezintă în niciun fel datorii ale ASFC Progresul rezultate din calitatea acestei entități de structură sportivă, ci reprezintă exclusiv debite ale unei persoane juridice care a inițiat litigii în instanțele de drept comun, litigii pe care le-a pierdut și pentru care are obligația de a achita costurile generate de aceste acțiuni.

Precizăm că motivul dizolvării acestei entități nu l-a constituit o simplă datorie, ci starea de insolvabilitate evidentă în care se află asociația. Astfel, conform Încheierii din 1.02.2019 emisă de Biroul Executorilor Judecătorești căruia FRF i-a încredințat executarea silită, “nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile aparținând debitoarei [ASFC Progresul] […] în urma adreselor de înființare a popririi nu a fost recuperată nicio sumă de bani”.

Potrivit art. 56 alin. (1) lit. d) al Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, “Asociația se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate: […] d) când asociația a devenit insolvabilă.”

Starea de insolvabilitate care rezultă din lipsa oricăror bunuri urmăribile, constatată de executorul judecătoresc, a fost consfințită de instanța judecătorească prin Hotărârea din 13.09.2019 a Judecătoriei Sectorului 3.

De asemenea, dorim să mai precizăm următoarele:

  • Dispozitivul hotărârii de dizolvare nu a fost “șters”, fiind disponibil pe portalul oficial al instanțelor de judecată.
  • Contestația la executare formulată de ASFC Progresul a fost respinsă prin Sentința civilă nr. 2167/5.03.2019, rămasă definitivă prin neapelare la data de 23.04.2019, conform mențiunii exprese a Președintelui Judecătoriei Sectorului pe documentul depus la dosarul cauzei de către FRF.
  • Existența unei stări de insolvabilitate constatată în scris de organele abilitate nu poate fi ocolită în fața instanței de judecată, așa cum pare să creadă ASFC Progresul.

Dreptul la liberul acces la justiție este garantat, dar el implică și responsabilitatea patrimonială pentru exercitarea acestuia fără temei.

ASFC Progresul nu deține imunitate față de lege și nu este scutită de plata cheltuielilor pe care le provoacă prin cererile sale nefondate și nici de executarea unor hotărâri judecătorești.

Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal”.

Dovada: soluția instanței nu mai există pe site. Apelul la executarea silită a fost depus

Așa cum puteți vedea în captura alăturată, căutarea dosarului 9563/301/2019 – numărul cauzei care a fost pe rol la Judecătoria Sectorului 3 și a vizat dizolvarea Progresului – nu dă niciun rezultat. Aceasta este dovada că FRF a mințit cel puțin o dată în comunicat, afirmând că sentința poate fi găsită pe portal.just.ro. Aici, rezultatul căutării acestui dosar.

Pe portalul instanțelor de judecată din România, care aparține de Ministerul Justiției, sentința privind dizolvarea clubului Progresul nu mai poate fi găsită. Cu toate acestea, FRF continuă să susțină contrariul în comunicatul emis luni
Așa arată sentința privind dizolvarea clubului Progresul în format PDF. Pe portalul instanțelor de judecată, acest dosar a dispărut însă fără urmă și nu mai poate fi accesat public

Iar FRF a mai mințit o dată când a afirmat că nu s-a făcut apel în privința contestației la executare. Puteți vedea alăturat apelul făcut de Progresul la executarea silită obținută inițial de FRF.
Cel mai probabil, acest apel va fi considerat tardiv de judecătorul Tribunalului București, pentru că Tudor Iacov, președintele de la Progresul, l-a depus în iulie, deși ar fi trebuit s-o facă până în aprilie – o eroare care îl va costa procesul.
Soluția pe scurt a judecătoarei de la Judecătoria Sectorului 3, publicată la sentința din 5 martie, a conținut o capcană în care Iacov a și căzut, dealtfel. “Respinge, ca neîntemeiată, contestația la executare formulată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 3 București. În temeiul art. 396 alin. (2) Cod proc. civ., pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 05.03.2019”, scrie în soluția publicată pe site-ul portal.just.ro.

Ultima propoziție precizează că soluția este pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, începând cu 5 martie. E o precizare legală, dar mai puțin utilizată de judecători în soluțiile lor: părțile puteau afla sentința mergând personal la Judecătorie. Iacov a așteptat să i se comunice acasă, prin poștă, sentința instanței, dar acest lucru nu s-a întâmplat, el depășind astfel termenul-limită la care putea contesta executarea silită.

FRF a profitat de eroarea celor de la Progresul și a obținut o grefă, în aprilie, care atesta că sentința n-a fost atacată în timp util și a rămas definitivă. Cu acest act s-a prezentat în celălalt proces, în care cerea dizolvarea clubului „bancar”.

Totuși, apelul a fost făcut – chiar dacă în iulie – și tardividatea acestuia nu o poate stabilit decât Tribunalul București. Iar acesta încă nu s-a pronunțat.

 

Pe același portal al instanțelor de judecată din România figurează apelul declarat de Progresul la executarea silită. Absolut bizar este că s-a greșit numele părții declarante a apelului. A fost trecută FRF, care a avut câștig de cauză: în realitate, în mod evident, apelul e făcut de Progresul – partea care a pierdut în primă instanță
Prima pagină a contestației privind datoriile făcută de Progresul. Cererea este tardivă, dar acest lucru nu poate fi stabilit de FRF, ci doar de o instanță de judecată – iar tribunalul nu s-a pronunțat încă

În mod interesant, FRF confirmă în comunicatul pe care vi l-am redat mai sus ceea ce ProSport a scris încă de la început: este, de fapt, o răzbunare și nu dorința de a recupera o datorie. Federația spune că procesul privind dizolvarea Progresului a fost inițiat de FRF după ce acest club, la rândul său, l-a contestat pe Burleanu și a intentat mai multe procese, inclusiv cel privind invalidarea alegerilor din 2018. FRF, instituție care cu buget de aproape 18 milioane de euro pe an, din care peste 10 milioane primite de la FIFA și UEFA, a dorit să recupereze cheltuieli de judecată în valoare de 6.300 de lei.
În final, a renunțat și la recuperarea sumei, mulțumindu-se să ceară “doar” dizolvarea clubului Progresul – chiar dacă asta înseamnă că nu-și va mai recupera niciodată “paguba”.
Dar va scăpa, în schimb, de unul dintre ultimii oameni din Adunarea Generală care mai îndrăzneau să ceară socoteală pentru modul în care sunt cheltuiți banii fotbalului românesc și pentru rezultatele sportive dezastruoase din ultimii ani.

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Oct. 2019, 13:30 Actualizat: 01 Oct. 2019, 13:48 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu în România: corpul i-a cedat! Trupul neînsuflețit a fost depus Biserica Sf. Dumitru
Doliu în România: corpul i-a cedat! Trupul neînsuflețit a fost depus Biserica Sf. Dumitru
Cui s-a
vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Cui s-a vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Cand pica in 2020 Sambata Mortilor. Ce poti pati daca nu dai de pomana de Mosii de iarna
Cand pica in 2020 Sambata Mortilor. Ce poti pati daca nu dai de pomana de Mosii de iarna
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case fabricate în România
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case ...
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BOMBĂ! Este superbă, are 37 de ani, dar este VIRGINĂ. Campioana care trăieşte o dramă incredibilă: ”A fost o greşeală”
BOMBĂ! Este superbă, are 37 de ani, dar este VIRGINĂ. Campioana care trăieşte o dramă incredibilă: ”A fost o greşeală”
Victor Ponta, adevărul despre autostrada peste munţi! Băsescu, Dragnea sau Orban, vinovaţi! Aceasta este data la care vom circula pe ea
Victor Ponta, adevărul despre autostrada peste munţi! Băsescu, Dragnea sau Orban, vinovaţi! Aceasta este data la care ...
Virgină la 36 de ani, dar bărbații mor după ea! Cum poate să arate Lori... Mama! Mamă! FOTO
Virgină la 36 de ani, dar bărbații mor după ea! Cum poate să arate Lori... Mama! Mamă! FOTO
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” | VIDEO
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” ...
Mihaela Tatu a divorțat de soțul ei. „L-am întrebat dacă-mi poate spune Te iubesc”. Răspunsul a facut-o să renunțe la 15 ani de căsnicie
Mihaela Tatu a divorțat de soțul ei. „L-am întrebat dacă-mi poate spune Te iubesc”. Răspunsul a facut-o să renunțe ...
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ...
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. Motivul este șocant
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. ...
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV