FRF confirmă că încearcă să distrugă clubul Progresul: “Asociația se dizolvă la cererea oricărei persoane interesate.” De ce e “interesat” Burleanu să elimine un membru afiliat al federației. Și minciuna de final a FRF | DOVEZI

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Oct. 2019, 13:30 Actualizat: 01 Oct. 2019, 13:48 Fotbal Intern
FRF confirmă că încearcă să distrugă clubul Progresul: “Asociația se dizolvă la cererea oricărei persoane interesate.” De ce e “interesat” Burleanu să elimine un membru afiliat al federației. Și minciuna de final a FRF | DOVEZI

FRF a confirmat oficial luni că este interesată ca Progresul București să dispară. După ce ProSport a dezvăluit, dimineața, că instituția condusă de Răzvan Burleanu a cerut și obținut, în primă instanță, dizolvarea clubului Progresul – unul dintre cele mai vechi din România –, FRF a replicat la prânz cu un comunicat explicativ în care este strecurată cel puțin o minciună.

Publicația noastră a scris, luni dimineață, că FRF a solicitat dispariția clubului “bancar” pentru o datorie de 7.000 de lei, refuzând să accepte plata pe care patronul Progresului se oferise s-o facă – și care ar fi stins conflictul financiar. Instanța de la Judecătoria Sectorului 3 nu a ținut seama de faptul că datoria reclamată de FRF este contestată în instanță, nu a mai așteptat dezodământul acelui proces și a dat curs solicitării FRF.
Sentința pe scurt, publicată ințial pe site-ul instanțelor de judecată din România, portal.just.ro, a dispărut la scurt timp după ce fusese afișată.

FRF: “Asociația (n.r. – Progresul) se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate”. Dar de ce e interesat Burleanu să-i dizolve pe “bancari”?

Comunicatul emis de FRF luni, la prânz, confirmă informațiile ProSport: da, federația reclamă o datorie de aproape 7.000 de lei și este “interesată” de dizolvarea clubului Progresul. Forul condus de Burleanu pretinde că executarea silită n-ar fi fost contestată de gruparea “bancară” în instanță și că sentința privind dizolvarea clubului Progresul n-ar fi dispărut de pe site-ul instanțelor de judecată.

Așa cum veți citi mai jos, FRF scrie, negru pe alb, că a cerut dizolvarea Progresului pentru că, potrivit legii, o putea cere “orice persoană interesată”. Iar această “persoană interesată” este instituția reprezentată de Burleanu.
Nu se explică însă în comunicat și DE CE Burleanu ar fi interesat să distrugă unul din membrii asociați ai federației, mai ales că astfel nu și-ar mai putea recupera niciun ban.

Iată comunicatul FRF:

Referitor la materialele apărute azi, 30 septembrie 2019, în mass-media, materiale despre dizolvarea ASFC Progresul București, pentru corecta informare a publicului interesat, departamentul juridic al Federației Române de Fotbal face următoarele precizări:

ASFC Progresul București a deschis și pierdut, rând pe rând, multiple proceduri judiciare inițiate împotriva FRF.

Aceste proceduri au presupus și presupun costuri pentru FRF,  cheltuieli de judecată ce trebuie suportate de ASFC Progresul conform legii. Subliniem faptul că aceste debite ale ASFC Progresul față de FRF nu reprezintă în niciun fel datorii ale ASFC Progresul rezultate din calitatea acestei entități de structură sportivă, ci reprezintă exclusiv debite ale unei persoane juridice care a inițiat litigii în instanțele de drept comun, litigii pe care le-a pierdut și pentru care are obligația de a achita costurile generate de aceste acțiuni.

Precizăm că motivul dizolvării acestei entități nu l-a constituit o simplă datorie, ci starea de insolvabilitate evidentă în care se află asociația. Astfel, conform Încheierii din 1.02.2019 emisă de Biroul Executorilor Judecătorești căruia FRF i-a încredințat executarea silită, “nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile aparținând debitoarei [ASFC Progresul] […] în urma adreselor de înființare a popririi nu a fost recuperată nicio sumă de bani”.

Potrivit art. 56 alin. (1) lit. d) al Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, “Asociația se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate: […] d) când asociația a devenit insolvabilă.”

Starea de insolvabilitate care rezultă din lipsa oricăror bunuri urmăribile, constatată de executorul judecătoresc, a fost consfințită de instanța judecătorească prin Hotărârea din 13.09.2019 a Judecătoriei Sectorului 3.

De asemenea, dorim să mai precizăm următoarele:

  • Dispozitivul hotărârii de dizolvare nu a fost “șters”, fiind disponibil pe portalul oficial al instanțelor de judecată.
  • Contestația la executare formulată de ASFC Progresul a fost respinsă prin Sentința civilă nr. 2167/5.03.2019, rămasă definitivă prin neapelare la data de 23.04.2019, conform mențiunii exprese a Președintelui Judecătoriei Sectorului pe documentul depus la dosarul cauzei de către FRF.
  • Existența unei stări de insolvabilitate constatată în scris de organele abilitate nu poate fi ocolită în fața instanței de judecată, așa cum pare să creadă ASFC Progresul.

Dreptul la liberul acces la justiție este garantat, dar el implică și responsabilitatea patrimonială pentru exercitarea acestuia fără temei.

ASFC Progresul nu deține imunitate față de lege și nu este scutită de plata cheltuielilor pe care le provoacă prin cererile sale nefondate și nici de executarea unor hotărâri judecătorești.

Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal”.

Dovada: soluția instanței nu mai există pe site. Apelul la executarea silită a fost depus

Așa cum puteți vedea în captura alăturată, căutarea dosarului 9563/301/2019 – numărul cauzei care a fost pe rol la Judecătoria Sectorului 3 și a vizat dizolvarea Progresului – nu dă niciun rezultat. Aceasta este dovada că FRF a mințit cel puțin o dată în comunicat, afirmând că sentința poate fi găsită pe portal.just.ro. Aici, rezultatul căutării acestui dosar.

Pe portalul instanțelor de judecată din România, care aparține de Ministerul Justiției, sentința privind dizolvarea clubului Progresul nu mai poate fi găsită. Cu toate acestea, FRF continuă să susțină contrariul în comunicatul emis luni
Așa arată sentința privind dizolvarea clubului Progresul în format PDF. Pe portalul instanțelor de judecată, acest dosar a dispărut însă fără urmă și nu mai poate fi accesat public

Iar FRF a mai mințit o dată când a afirmat că nu s-a făcut apel în privința contestației la executare. Puteți vedea alăturat apelul făcut de Progresul la executarea silită obținută inițial de FRF.
Cel mai probabil, acest apel va fi considerat tardiv de judecătorul Tribunalului București, pentru că Tudor Iacov, președintele de la Progresul, l-a depus în iulie, deși ar fi trebuit s-o facă până în aprilie – o eroare care îl va costa procesul.
Soluția pe scurt a judecătoarei de la Judecătoria Sectorului 3, publicată la sentința din 5 martie, a conținut o capcană în care Iacov a și căzut, dealtfel. “Respinge, ca neîntemeiată, contestația la executare formulată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 3 București. În temeiul art. 396 alin. (2) Cod proc. civ., pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 05.03.2019”, scrie în soluția publicată pe site-ul portal.just.ro.

Ultima propoziție precizează că soluția este pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, începând cu 5 martie. E o precizare legală, dar mai puțin utilizată de judecători în soluțiile lor: părțile puteau afla sentința mergând personal la Judecătorie. Iacov a așteptat să i se comunice acasă, prin poștă, sentința instanței, dar acest lucru nu s-a întâmplat, el depășind astfel termenul-limită la care putea contesta executarea silită.

FRF a profitat de eroarea celor de la Progresul și a obținut o grefă, în aprilie, care atesta că sentința n-a fost atacată în timp util și a rămas definitivă. Cu acest act s-a prezentat în celălalt proces, în care cerea dizolvarea clubului „bancar”.

Totuși, apelul a fost făcut – chiar dacă în iulie – și tardividatea acestuia nu o poate stabilit decât Tribunalul București. Iar acesta încă nu s-a pronunțat.

 

Pe același portal al instanțelor de judecată din România figurează apelul declarat de Progresul la executarea silită. Absolut bizar este că s-a greșit numele părții declarante a apelului. A fost trecută FRF, care a avut câștig de cauză: în realitate, în mod evident, apelul e făcut de Progresul – partea care a pierdut în primă instanță
Prima pagină a contestației privind datoriile făcută de Progresul. Cererea este tardivă, dar acest lucru nu poate fi stabilit de FRF, ci doar de o instanță de judecată – iar tribunalul nu s-a pronunțat încă

În mod interesant, FRF confirmă în comunicatul pe care vi l-am redat mai sus ceea ce ProSport a scris încă de la început: este, de fapt, o răzbunare și nu dorința de a recupera o datorie. Federația spune că procesul privind dizolvarea Progresului a fost inițiat de FRF după ce acest club, la rândul său, l-a contestat pe Burleanu și a intentat mai multe procese, inclusiv cel privind invalidarea alegerilor din 2018. FRF, instituție care cu buget de aproape 18 milioane de euro pe an, din care peste 10 milioane primite de la FIFA și UEFA, a dorit să recupereze cheltuieli de judecată în valoare de 6.300 de lei.
În final, a renunțat și la recuperarea sumei, mulțumindu-se să ceară “doar” dizolvarea clubului Progresul – chiar dacă asta înseamnă că nu-și va mai recupera niciodată “paguba”.
Dar va scăpa, în schimb, de unul dintre ultimii oameni din Adunarea Generală care mai îndrăzneau să ceară socoteală pentru modul în care sunt cheltuiți banii fotbalului românesc și pentru rezultatele sportive dezastruoase din ultimii ani.

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Oct. 2019, 13:30 Actualizat: 01 Oct. 2019, 13:48 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul nopții: “Dă, Doamne…”
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul ...
Un bărbat care nu a părăsit locuinţa de un an şi jumătate, confirmat cu coronavirus. DSP a demarat o anchetă
Un bărbat care nu a părăsit locuinţa de un an şi jumătate, confirmat cu coronavirus. DSP a demarat o anchetă
Restricţii ridicate pentru vacanţa la mare. Anunţul Guvernului
Restricţii ridicate pentru vacanţa la mare. Anunţul Guvernului
Bogdan Vintila, contract PE VIATA cu FCSB! Gigi Becali: „Cand pleaca pe ultimul drum termina contractul!” :))
Bogdan Vintila, contract PE VIATA cu FCSB! Gigi Becali: „Cand pleaca pe ultimul drum termina contractul!” :))
Alimente pe care să nu le mănânci dacă faci sex azi
Alimente pe care să nu le mănânci dacă faci sex azi
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Detalii tulburătoare despre abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huşi: „sărutări cu limba, sex oral, pipăirea...“
Detalii tulburătoare despre abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huşi: „sărutări cu limba, sex oral, pipăirea...“
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România:  A fost o manipulare!
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România: A fost o manipulare!
De ce bărbaţii se trezesc cu ERECŢIE în fiecare diminineţă? Răspunsul la mare întrebare pe care şi-o pun mulţi
De ce bărbaţii se trezesc cu ERECŢIE în fiecare diminineţă? Răspunsul la mare întrebare pe care şi-o pun mulţi
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
Pensiile care s-au dublat în doar câțiva ani! Bucurie maximă pentru mii de români
Pensiile care s-au dublat în doar câțiva ani! Bucurie maximă pentru mii de români
Cine este și cum arată soția lui Mugur Isărescu. Ce pensie primește de la stat
Cine este și cum arată soția lui Mugur Isărescu. Ce pensie primește de la stat
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Anna Lesko, sexy în bucătărie. Reţeta de clătite pe care a împărtăşit-o fanilor
Anna Lesko, sexy în bucătărie. Reţeta de clătite pe care a împărtăşit-o fanilor
Cum se face o înmatriculare pe BULGARIA ca la carte. Mașina pe care ți-o doreai pe bani puțini
Cum se face o înmatriculare pe BULGARIA ca la carte. Mașina pe care ți-o doreai pe bani puțini
Aceasta este amanta perfectă, spun bărbații însurați. Mare atenție, doamnelor măritate
Aceasta este amanta perfectă, spun bărbații însurați. Mare atenție, doamnelor măritate
MULTIMEDIA Mediafax.ro: COVID-19, prădătorul întregului organism. Cum deturnează coronavirusul corpul uman
MULTIMEDIA Mediafax.ro: COVID-19, prădătorul întregului organism. Cum deturnează coronavirusul corpul uman
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile