FRF a emis ”Ghidul UEFA pentru stadioane de calitate”. Anunţul lui Răzvan Burleanu

11 feb 2019 1352 afişări Fotbal Intern
FRF a emis ”Ghidul UEFA pentru stadioane de calitate”. Anunţul lui Răzvan Burleanu

Numărul stadioanelor din România a început să crească în ultimii ani, dar problemele apar după terminarea lucrărilor. Majoritatea arenelor au probleme în privinţa modului în care au fost concepute, iar FRF a decis că dea o mână de ajutor. A lansat un ”Ghid UEFA pentru stadioane de calitate”, care se adresează arenelor noi, dar şi renovării celor vechi.

Sunt prezentaţi paşii, de la cele mai simple acţiuni precum alegerea arhitectului, până la cunoaşterea cadrului legal care permite construcţia. Totul este prezentat în cele mai mici detalii, până în punctul în care stadionul poate fi inaugurat. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit despre ce reprezintă cu adevărat ”Ghidul UEFA”: “Dezvoltarea infrastructurii fotbalistice reprezintă o prioritate câtă vreme provocările pe care le are în faţă fotbalul românesc, în evoluţia lui către un standard cât mai înalt de performanţă, impun îndeplinirea acestui obiectiv atât pentru atingerea rezultatelor sportive, cât şi pentru creşterea numărului de practicanţi şi promovarea fotbalului ca fenomen social. Fotbalul românesc poate completa dezvoltarea reală doar printr-un efort susţinut de amplificare a proiectelor de infrastructură, către un nivel de calitate superioară”.

Ghidul va intra în posesia membrilor afiliaţi FRF, dar va fi pus şi la dispoziţia statului român. Astfel, se doreşte ca stadioanele să fie construite după standarde înalte şi, astfel, să fie eliminate toate problemele ce pot apărea în urma finalizării lucrărilor.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.