Fotbalul românesc ia foc după ce omul lui Burleanu l-a amenințat cu pușcăria pe secretarul general al LPF. Prunea: „Acum vede toată lumea cum a ajuns Burleanu președinte. Cer demisia tuturor! Voi anunța FIFA și UEFA despre ce se întâmplă în România”

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jun. 2017, 22:27 Actualizat: 01 Jun. 2017, 22:37 Fotbal Intern

Mesajele insultătoare și amenințările cu pușcăria pe care Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF și omul președintelui Răzvan Burleanu, i le-a trimis pe WhatsApp lui Justin Ștefan, secretar general al LPF, aruncă în aer fotbalul românesc. Dialogul dintre cei doi, publicat de „Gazeta sporturilor”, este halucinant. Oscilând între obrăznicie, limbaj de derbedeu și amenințări cu pușcăria, Gabriel Bodescu – altfel, o prezență foarte discretă când este vorba de initiative ale FRF – face o notă violent discordantă cu pretențiile și discursul public al șefului său, Burleanu. „Vine Apocalipsa peste nostalgici! Ă‚la cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpărețe ale hoților din fotbal! Unul câte unul! Pe rând! Anunță-i să nu se bage în față că le vine rându oricum! Brațul lung al justiției….. Te-ai băgat cu c… în p… aiurea! (…) Nu te înțeleg! Sincer! Ești prea inteligent să nu vezi care e fluxul! Nu e războiul tău! Crede-mă, nu fi victimă directă! Nici măcar colaterală! Ai tot viitorul în față! Nu face pe revoluționarul altora! Justin, te respect și am văzut ce potențial ai. Nu-l irosi în războaiele altora! De la vulcanizator la om de fotbal: astupă gaura când e mai mică, apoi e prea târziu! (…) Tocmai de asta îți recomand anvelopele adecvate, pentru a evita derapajele necontrolate și, mai ales, ACVAPLANAREA! Nu știi de unde vine apa! (…) O să se audă în curând un zumzet metalic. Și nu de zurgălăi!”, sunt o parte din mesajele trimise de Bodescu la adresa lui Justin Ștefan și publicate de jurnalistul Costin Ștucan pe contul său de Facebook.


Mesajele trimise de Bodescu, pe WhatsApp, către Justin Ștefan și publicate de jurnalistul Costin Ștucan în Gazeta sporturilor

Președintele FRF, încercând să salveze ce se mai poate din acest dezastru de imagine (și nu numai), a postat pe Facebook un mesaj în care se declară „consternat” și „foarte supărat”.


Mesajul de pe Facebook în care Burleanu îl dezaprobă pe Bodescu. După cum se poate vedea, părerile celor care comentează sunt împărțite

Din acest moment, însă, apar alte probleme. Florin Prunea, opozant deschis al lui Răzvan Burleanu, președinte la CSM Iași și membru în Comitetul Executiv al FRF, anunță public că cere demisia lui Burleanu și a secretarului general al federației, Radu Vișan. Prunea afirmă că, în timp ce Burleanu și Vișan își trimit în fața Comisiei de Disciplină opozanții pentru delicte de opinie sau probleme mărunte, pe oamenii lor îi protejează. Comisiile FRF sunt, în acest moment, toroipane în mâinile șefilor federației, spune Prunea. „Eu sunt trimis la Comisia de Disciplină de secretarul general, Radu Vișan, pentru că mi-am permis să critic regula cu jucătorul sub 21 de ani. Gabriel Bodescu aduce, prin ceea ce face și ce spune, atingere Federației Române de Fotbal, nu unei reguli! Intră sub incidența Articolelor 106 și 107 în Regulamentul de Disciplină. Aduce atingere FRF! Dacă nu îi face sesizare la Comisia de Disciplină, trebuie să plece toți! Înseamnă că Burleanu folosește Comisia de Disciplină împotriva mea! Eu sunt trimis la Comisie pentru că am spus că nu sunt de acord cu regula jucătorului sub 21 de ani obligatoriu în teren și cu turneul din Antalya. N-am jignit pe nimeni, mi-am spus părerea. Burleanu, prin ceea ce a scris pe Facebook, a recunoscut că Bodescu a adus atingere fotbalului!”, a declarat Prunea pentru ProSport.


Articolele 106-107 din Regulamentul Disciplinar invocate de Florin Prunea, valabile pentru opozanții șefului FRF, dar ignorate când vine vorba chiar despre aceștia

Acesta anunță că, începând de vineri, va informa personal organismele internaționale ale fotbalului despre comportamentul șefilor FRF și despre modul în care aceștia au ajuns, în 2014, la conducerea federației. „Eu, personal, Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv al FRF, cer demisia președintelui FRF, a secretarului general, pentru că folosesc Comisia de Disciplină numai în interese personale. De exemplu, eu sunt la al doilea dosar. Iar eu nu am jignit. În schimb, secretarul general adjunct folosește un limbaj absolut incalificabil. Mai mult decât atât: se substituie autorităților statului. El arestează, el bagă la pușcărie! Cred că acum nu mai trebuie nicio dovadă despre cum a ajuns Burleanu președintele FRF. Cred că este clar pentru toată lumea! Începând de mâine, din partea mea vor pleca scrisori către FIFA, UEFA, toți președinții de asociații naționale. Pentru a vedea toată lumea cine este Burleanu! Dacă Radu Vișan nu face sesizare, trebuie să plece! Înseamnă că folosește Comisia de Disciplină numai împotriva adversarilor!”, a anunțat Prunea.

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jun. 2017, 22:27 Actualizat: 01 Jun. 2017, 22:37 Fotbal Intern
Pe aceeași temă