Fostul președinte de la Petrolul se apără: „Raportul făcut de noua conducere mi se pare unul de pe timpul comuniștilor. Claudiu Tudor știa de la început ce datorii sunt în club!” | EXCLUSIV

Fostul președinte de la Petrolul se apără: „Raportul făcut de noua conducere mi se pare unul de pe timpul comuniștilor. Claudiu Tudor știa de la început ce datorii sunt în club!” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Costel Lazăr a mărturisit pentru ProSport că raportul prezentat public de către actuala conducere a celor de la Petrolul este unul care să acopere practic rezultatele proaste din ultimul timp ale „lupilor galbeni”.

„Claudiu Tudor știa de la început ce datorii sunt în club!”

Petrolul Ploiești se află într-o situație dezastruoasă financiară, iar actuala conducere a prahovenilor, în fruntea căreia se află președintele Claudiu Tudor, a prezentat pe pagina de Facebook un raport prin care a scos în evidență faptul că gruparea prahovenilor are datorii de 2.1 milioane de euro.

Datoriile respective au fost puse și pe seama gestionării proaste a vechii conducerii, cea care îl avea ca președinte pe Costel Lazăr.

ProSport a luat legătura cu Costel Lazăr, iar acesta a spus că acest raport nu prezintă nicio noutate, deoarece Claudiu Turdor și alte persoane din club știau de mult de datoriile respective.

„Dacă noi nu suntem în stare să aducem banii promiși, atunci o aruncăm pe alții!”

Costel Lazăr a spus pentru ProSport că și el a vorbit la rândul său despre datoriile de la Petrolul Ploiești, dar că la vremea respectivă nu a dorit să prezinte și suma ca să nu se „inflameze” și mai tare situația.

Eu nu vreau să intru în polemică cu nimeni din actuala conducere, dar nu știu ce mari descoperiri au făcut în plus Claudiu Tudor și cu cei din noua lui echipă de lucru. Nu știu ce vi se pare vouă ciudat. Ei erau în club și pe timpul meu, iar dânșii știau clar de existența acestor datorii. Deci nu au prezentat acum nicio noutate. Acest raport mi se pare unul făcut ca cele de pe timpul comuniștilor. Însă, așa procedezi când vrei să îți acoperi rezultatele proaste din ultimul timp. Așa procedezi când îți ei angajamentul că faci tu rost de bani, dar de fapt nici tu nu poți să faci nimic și te trezești că sub conducerea ta echipa se duce și mai rău la vale.

În acest fel, dar și cu astfel de rapoarte, procedează și unii antrenori, atunci când vin la echipă. O aruncă pe vechiul antrenor și pe faptul că nu e pregătirea fizică făcută bine. Eu am spus încă de pe timpul în care mă aflam la conducere că sunt datorii mari și acestea vor crește dacă nu vom reuși să găsim un patron. Din sponsorizări nu poți să susții o echipă la infinit. Eu am spus clar că după retragerea celor de la Veolia vom avea mari probleme. Datoriile s-au acumulat din salarii restante, din hoteluri, din prime neachitate pentru promovare, din datorii la diferiți terți, etc, etc. Claudiu Tudor știa de existența acestor datorii. Dar ceea ce mă deranjează este că nu se spune că s-a reușit promovarea fără bani. Iar eu eram acolo în club. Toată lumea se ruga și le promisesem jucătorilor că o parte din bani o să vină din drepturile TV. Însă, vreau să vă spun că am decis să plec, nu că am fost dat afară, pentru că nu mă mai puteam prezenta în fața jucătorilor și să le spun verzi și uscate, atât timp când noi nu prea mai aveam bani. Eu nu voiam să mai stau să ajung să mint jucătorii. Iar ei cât să mai rabde neplătiți? Nu știu unde se îndreaptă Petrolul, dar e clar că aceste datorii vor crește și mai mult”, a spus Lazăr.

Comunicatul integral al conducerii Petrolului

Comunicatul anunțat pe pagina de Facebook a clubului Petrolul Ploiești.

„Da, Petrolul trece prin momente grele acum, dar Petrolul nu se predă!

– raport după prima lună de activitate a noii conduceri –
Dragi petroliști,
Este obligația noastră ca, după o lună de la preluarea mandatului, să venim în fața voastră cu un raport și o informare corectă, care să reflecte situația la zi a Clubului de Fotbal Petrolul Ploiești. După ce veți parcurge acest text, veți afla care este situația în care se află clubul nostru și care sunt perspectivele acestuia pe termen scurt, mediu și lung.
La finalul anului trecut, am preluat conducerea executivă a clubului, conștienți fiind de faptul că ne aflăm în fața unei situații de criză profundă.
Această criză era și este generată exclusiv de două componente:
a) decizii manageriale și economice complet neinspirate, greșite chiar, ale fostei conduceri,
b) decizii/contracte viciate, unele chiar împotriva intereselor clubului, ale fostului departament de marketing.
În timp, acest tip de management defectuos a generat datorii ale clubului în valoare de aproximativ 2,1 milioane de euro, către terțe părți: de la jucători foști sau actuali, la bugetul de stat sau diferiți prestatori de servicii.
Ca petroliști, nu puteam sta pe margine, văzând cum clubul se îngroapă, realmente, în datorii.
În efectuarea unei analize cât mai corecte, dar mai ales în evaluarea bonității și perspectivelor clubului pe termen mediu și lung, am solicitat sprijin. Am beneficiat de expertiza a trei persoane fără de care clubul ar fi intrat, deja, în colaps: domnul Iulian Nica, proprietar al supermarketurilor ”La Cocoș” și sponsorilor MRS și Efbet.
Le mulțumim și pe această cale pentru susținerea fără rezerve pe care au acordat-o și o acordă clubului Petrolul, iar petroliștii trebuie să știe cât de important a fost sprijinul lor.
Într-o mai mare sau mai mică măsură, alături de ei au mai fost implicați oameni cu experiență certă și rezultate incontestabile în domenii precum strategie economică, organizare și resurse umane, marketing și comunicare, printre care îi enumerăm pe Peluza 1 „Ilie Oană”, Peluza „Latină”, „Maniacs”, „Knot&United”, Robert Burlacu, Bogdan Dinu, Dragoș Machițescu, Bogdan Păun, Iuliano Ene sau Mircea Dumitrache.
Datorită celor menționați, Petrolul Ploiești are astăzi una dintre cele mai clare structuri de funcționare și unele dintre cele mai reduse cheltuieli administrative. Suntem, probabil, clubul de fotbal din România cu cea mai redusă schemă de personal ”TESA”.
Cel mai important, avem un foarte bun plan de redresare economică pe termen mediu și lung, P&L pentru cunoscători, care poate fi pus la dispoziția oricui vrea să vadă ce afacere solidă este Petrolul.
Pe data de 5 ianuarie, am preluat efectiv conducerea executivă a clubului Claudiu Tudor, președinte, și Sevastian Botnari, director executiv.
Primele decizii pe care le-am luat au urmărit două obiective:
1. reducerea cheltuielilor, inclusiv prin renegocierea salariilor, în scopul blocării creșterii datoriilor. Am atins acest obiectiv și, pe lângă plata cheltuielilor curente, am reușit să blocăm producerea unor datorii suplimentare de aproape 250.000 euro,
2. rediscutarea contractelor cu actualii sponsori ai echipei, care reprezintă una dintre principalele noastre surse de venituri. Discuțiile sunt în curs și le mulțumim acelora care au înțeles cât de important este sprijinul lor pentru echipă și pentru suflarea petrolistă.
Credem că este important ca dumneavoastră, suporterii, dar și comunitatea prahoveană din care facem parte, să cunoască exact ce înseamnă Petrolul Ploiești, în cifre, astăzi.
Le publicăm pe cele mai importante dintre ele, pentru a vedea de ce această echipă poate avea un viitor frumos. Sperăm ca astfel să înțelegeți de ce noi, cei din conducerea executivă și echipa de voluntari care ne sprijină în aceste momente, credem că merită să ne luptăm pentru acest vis frumos care este Petrolul Ploiești:
– bugetul anual necesar pentru funcționarea clubului este de aproximativ 4,2 milioane euro, și reprezintă:
– baza salarială brută: 70%,
– cheltuieli privind activitatea echipei de seniori: 26%,
– cheltuieli privind activitatea administrativă și de juniori: 4%.
Veniturile care acoperă acest buget se compun din:
– aproximativ 1 milion euro ticketing și merchandising,
– aproximativ 1 milion euro din drepturi TV,
– aproximativ 1 milion euro sunt din sponsorizări și publicitate – contracte semnate.
Acestea sunt datele certe, clare și verificabile.
Ne aflăm în diferite stadii de negociere cu diferiți parteneri, pentru contracte de sponsorizare și/sau publicitate care, împreună cu venituri rezultate din maximizarea activității, estimăm că vor genera venituri de aproximativ 1,5 milioane euro – 1,7 milioane euro până la finalul sezonului.
Până atunci, ne confruntăm cu realitate dureroasă, care este generată de datoriile vechi, și care ne poate duce în imposibilitatea de a mai funcționa în Liga I.
Trebuie să știți că acești jucători ai Petrolului și echipa tehnică din spatele lor, care ne-au adus atâtea momente frumoase, se confruntă cu situația deloc plăcută a restanțelor financiare, pe care o știm și pe care nu am ascuns-o, dar ei vin la antrenamente și la meciuri din atașament față de club și de echipă.
Chiar și în acest context, mulți dintre ei au fost de acord cu reducerea drastică a veniturilor salariale pentru că au înțeles că, dacă vom trece acest hop, avem, cu toții un viitor în Liga I. Le mulțumim și îi asigurăm că nu vom uita gestul lor.
Conducerea executivă a clubului se află în aceeași situație.
Totuși, există ceva care ne face să nu cedăm, și anume efortul comunității create în jurul acestui club.
Mare parte a serviciilor de marketing, publicitate și comunicare sunt făcute voluntar și le mulțumim pe această cale prietenilor: Ionuț Cărbureanu (Contrast Media Production), celor de la Studio Panda – care ne întrețin website-ul și celor de la Negativ Media, pentru tot ce fac pentru Petrolul.
Avem lângă noi parteneri care mereu ne-au fost mereu alături la greu: Efbet, MRS, Ramatuelle, La Cocoș, Barrier, Actemium și alții, pe care o să-i cunoașteți.
Pentru prima dată, simțim alături autoritățile locale și județene, ceea ce este un mare plus pentru noi.
Și, ca de obicei, vă simțim alături pe voi, cei care ne susțineți dintotdeauna: fanii echipei. Pe înțelegerea și pe prezența voastră ca al treisprezecelea jucător în meciurile de acasă contăm în egală măsură ca pe sprijinul celorlalți.
Acesta este situația la zi a clubului Petrolul Ploiești. Am publicat-o pentru a pune capăt oricăror speculații. La începutul lunii martie vom veni în fața dumneavoastră cu un nou raport de activitate.
Sperăm ca el să fie unul pozitiv.
Până atunci, parafrazând o sintagmă celebră, le transmitem tuturor celor care nu ne vor binele: Da, Petrolul trece prin momente grele acum, dar Petrolul nu se predă!”, se arată în comunicat.
Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…