Fostul președinte de la Petrolul se apără: „Raportul făcut de noua conducere mi se pare unul de pe timpul comuniștilor. Claudiu Tudor știa de la început ce datorii sunt în club!” | EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Costel Lazăr a mărturisit pentru ProSport că raportul prezentat public de către actuala conducere a celor de la Petrolul este unul care să acopere practic rezultatele proaste din ultimul timp ale „lupilor galbeni”.

„Claudiu Tudor știa de la început ce datorii sunt în club!”

Petrolul Ploiești se află într-o situație dezastruoasă financiară, iar actuala conducere a prahovenilor, în fruntea căreia se află președintele Claudiu Tudor, a prezentat pe pagina de Facebook un raport prin care a scos în evidență faptul că gruparea prahovenilor are datorii de 2.1 milioane de euro.

Datoriile respective au fost puse și pe seama gestionării proaste a vechii conducerii, cea care îl avea ca președinte pe Costel Lazăr.

ProSport a luat legătura cu Costel Lazăr, iar acesta a spus că acest raport nu prezintă nicio noutate, deoarece Claudiu Turdor și alte persoane din club știau de mult de datoriile respective.

„Dacă noi nu suntem în stare să aducem banii promiși, atunci o aruncăm pe alții!”

Costel Lazăr a spus pentru ProSport că și el a vorbit la rândul său despre datoriile de la Petrolul Ploiești, dar că la vremea respectivă nu a dorit să prezinte și suma ca să nu se „inflameze” și mai tare situația.

Eu nu vreau să intru în polemică cu nimeni din actuala conducere, dar nu știu ce mari descoperiri au făcut în plus Claudiu Tudor și cu cei din noua lui echipă de lucru. Nu știu ce vi se pare vouă ciudat. Ei erau în club și pe timpul meu, iar dânșii știau clar de existența acestor datorii. Deci nu au prezentat acum nicio noutate. Acest raport mi se pare unul făcut ca cele de pe timpul comuniștilor. Însă, așa procedezi când vrei să îți acoperi rezultatele proaste din ultimul timp. Așa procedezi când îți ei angajamentul că faci tu rost de bani, dar de fapt nici tu nu poți să faci nimic și te trezești că sub conducerea ta echipa se duce și mai rău la vale.

În acest fel, dar și cu astfel de rapoarte, procedează și unii antrenori, atunci când vin la echipă. O aruncă pe vechiul antrenor și pe faptul că nu e pregătirea fizică făcută bine. Eu am spus încă de pe timpul în care mă aflam la conducere că sunt datorii mari și acestea vor crește dacă nu vom reuși să găsim un patron. Din sponsorizări nu poți să susții o echipă la infinit. Eu am spus clar că după retragerea celor de la Veolia vom avea mari probleme. Datoriile s-au acumulat din salarii restante, din hoteluri, din prime neachitate pentru promovare, din datorii la diferiți terți, etc, etc. Claudiu Tudor știa de existența acestor datorii. Dar ceea ce mă deranjează este că nu se spune că s-a reușit promovarea fără bani. Iar eu eram acolo în club. Toată lumea se ruga și le promisesem jucătorilor că o parte din bani o să vină din drepturile TV. Însă, vreau să vă spun că am decis să plec, nu că am fost dat afară, pentru că nu mă mai puteam prezenta în fața jucătorilor și să le spun verzi și uscate, atât timp când noi nu prea mai aveam bani. Eu nu voiam să mai stau să ajung să mint jucătorii. Iar ei cât să mai rabde neplătiți? Nu știu unde se îndreaptă Petrolul, dar e clar că aceste datorii vor crește și mai mult”, a spus Lazăr.

Comunicatul integral al conducerii Petrolului

Comunicatul anunțat pe pagina de Facebook a clubului Petrolul Ploiești.

„Da, Petrolul trece prin momente grele acum, dar Petrolul nu se predă!

– raport după prima lună de activitate a noii conduceri –
Dragi petroliști,
Este obligația noastră ca, după o lună de la preluarea mandatului, să venim în fața voastră cu un raport și o informare corectă, care să reflecte situația la zi a Clubului de Fotbal Petrolul Ploiești. După ce veți parcurge acest text, veți afla care este situația în care se află clubul nostru și care sunt perspectivele acestuia pe termen scurt, mediu și lung.
La finalul anului trecut, am preluat conducerea executivă a clubului, conștienți fiind de faptul că ne aflăm în fața unei situații de criză profundă.
Această criză era și este generată exclusiv de două componente:
a) decizii manageriale și economice complet neinspirate, greșite chiar, ale fostei conduceri,
b) decizii/contracte viciate, unele chiar împotriva intereselor clubului, ale fostului departament de marketing.
În timp, acest tip de management defectuos a generat datorii ale clubului în valoare de aproximativ 2,1 milioane de euro, către terțe părți: de la jucători foști sau actuali, la bugetul de stat sau diferiți prestatori de servicii.
Ca petroliști, nu puteam sta pe margine, văzând cum clubul se îngroapă, realmente, în datorii.
În efectuarea unei analize cât mai corecte, dar mai ales în evaluarea bonității și perspectivelor clubului pe termen mediu și lung, am solicitat sprijin. Am beneficiat de expertiza a trei persoane fără de care clubul ar fi intrat, deja, în colaps: domnul Iulian Nica, proprietar al supermarketurilor ”La Cocoș” și sponsorilor MRS și Efbet.
Le mulțumim și pe această cale pentru susținerea fără rezerve pe care au acordat-o și o acordă clubului Petrolul, iar petroliștii trebuie să știe cât de important a fost sprijinul lor.
Într-o mai mare sau mai mică măsură, alături de ei au mai fost implicați oameni cu experiență certă și rezultate incontestabile în domenii precum strategie economică, organizare și resurse umane, marketing și comunicare, printre care îi enumerăm pe Peluza 1 „Ilie Oană”, Peluza „Latină”, „Maniacs”, „Knot&United”, Robert Burlacu, Bogdan Dinu, Dragoș Machițescu, Bogdan Păun, Iuliano Ene sau Mircea Dumitrache.
Datorită celor menționați, Petrolul Ploiești are astăzi una dintre cele mai clare structuri de funcționare și unele dintre cele mai reduse cheltuieli administrative. Suntem, probabil, clubul de fotbal din România cu cea mai redusă schemă de personal ”TESA”.
Cel mai important, avem un foarte bun plan de redresare economică pe termen mediu și lung, P&L pentru cunoscători, care poate fi pus la dispoziția oricui vrea să vadă ce afacere solidă este Petrolul.
Pe data de 5 ianuarie, am preluat efectiv conducerea executivă a clubului Claudiu Tudor, președinte, și Sevastian Botnari, director executiv.
Primele decizii pe care le-am luat au urmărit două obiective:
1. reducerea cheltuielilor, inclusiv prin renegocierea salariilor, în scopul blocării creșterii datoriilor. Am atins acest obiectiv și, pe lângă plata cheltuielilor curente, am reușit să blocăm producerea unor datorii suplimentare de aproape 250.000 euro,
2. rediscutarea contractelor cu actualii sponsori ai echipei, care reprezintă una dintre principalele noastre surse de venituri. Discuțiile sunt în curs și le mulțumim acelora care au înțeles cât de important este sprijinul lor pentru echipă și pentru suflarea petrolistă.
Credem că este important ca dumneavoastră, suporterii, dar și comunitatea prahoveană din care facem parte, să cunoască exact ce înseamnă Petrolul Ploiești, în cifre, astăzi.
Le publicăm pe cele mai importante dintre ele, pentru a vedea de ce această echipă poate avea un viitor frumos. Sperăm ca astfel să înțelegeți de ce noi, cei din conducerea executivă și echipa de voluntari care ne sprijină în aceste momente, credem că merită să ne luptăm pentru acest vis frumos care este Petrolul Ploiești:
– bugetul anual necesar pentru funcționarea clubului este de aproximativ 4,2 milioane euro, și reprezintă:
– baza salarială brută: 70%,
– cheltuieli privind activitatea echipei de seniori: 26%,
– cheltuieli privind activitatea administrativă și de juniori: 4%.
Veniturile care acoperă acest buget se compun din:
– aproximativ 1 milion euro ticketing și merchandising,
– aproximativ 1 milion euro din drepturi TV,
– aproximativ 1 milion euro sunt din sponsorizări și publicitate – contracte semnate.
Acestea sunt datele certe, clare și verificabile.
Ne aflăm în diferite stadii de negociere cu diferiți parteneri, pentru contracte de sponsorizare și/sau publicitate care, împreună cu venituri rezultate din maximizarea activității, estimăm că vor genera venituri de aproximativ 1,5 milioane euro – 1,7 milioane euro până la finalul sezonului.
Până atunci, ne confruntăm cu realitate dureroasă, care este generată de datoriile vechi, și care ne poate duce în imposibilitatea de a mai funcționa în Liga I.
Trebuie să știți că acești jucători ai Petrolului și echipa tehnică din spatele lor, care ne-au adus atâtea momente frumoase, se confruntă cu situația deloc plăcută a restanțelor financiare, pe care o știm și pe care nu am ascuns-o, dar ei vin la antrenamente și la meciuri din atașament față de club și de echipă.
Chiar și în acest context, mulți dintre ei au fost de acord cu reducerea drastică a veniturilor salariale pentru că au înțeles că, dacă vom trece acest hop, avem, cu toții un viitor în Liga I. Le mulțumim și îi asigurăm că nu vom uita gestul lor.
Conducerea executivă a clubului se află în aceeași situație.
Totuși, există ceva care ne face să nu cedăm, și anume efortul comunității create în jurul acestui club.
Mare parte a serviciilor de marketing, publicitate și comunicare sunt făcute voluntar și le mulțumim pe această cale prietenilor: Ionuț Cărbureanu (Contrast Media Production), celor de la Studio Panda – care ne întrețin website-ul și celor de la Negativ Media, pentru tot ce fac pentru Petrolul.
Avem lângă noi parteneri care mereu ne-au fost mereu alături la greu: Efbet, MRS, Ramatuelle, La Cocoș, Barrier, Actemium și alții, pe care o să-i cunoașteți.
Pentru prima dată, simțim alături autoritățile locale și județene, ceea ce este un mare plus pentru noi.
Și, ca de obicei, vă simțim alături pe voi, cei care ne susțineți dintotdeauna: fanii echipei. Pe înțelegerea și pe prezența voastră ca al treisprezecelea jucător în meciurile de acasă contăm în egală măsură ca pe sprijinul celorlalți.
Acesta este situația la zi a clubului Petrolul Ploiești. Am publicat-o pentru a pune capăt oricăror speculații. La începutul lunii martie vom veni în fața dumneavoastră cu un nou raport de activitate.
Sperăm ca el să fie unul pozitiv.
Până atunci, parafrazând o sintagmă celebră, le transmitem tuturor celor care nu ne vor binele: Da, Petrolul trece prin momente grele acum, dar Petrolul nu se predă!”, se arată în comunicat.
Daniel Vlad / Autor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Surpriza este imensă!
Care este orașul cu cel mai curat aer din România. Surpriza este imensă!
Dan Barna, accidentat pe trecerea de pietoni. Cum se simte vicepreședintele USR
Dan Barna, accidentat pe trecerea de pietoni. Cum se simte vicepreședintele USR
Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști
Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști
„Cea mai hot voleibalistă”, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul
„Cea mai hot voleibalistă”, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic teribil pus de medici: "Excesele se plătesc!"
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic teribil pus de medici: "Excesele se plătesc!"
Nimeni NU scapă! Obiceiul pe care îl avem cu toții contribuie MASIV la DEMENȚĂ
Nimeni NU scapă! Obiceiul pe care îl avem cu toții contribuie MASIV la DEMENȚĂ
Primele imagini cu Dacia Duster 3. Cum arată noul model care va fi comercializat de cei de la Renault
Primele imagini cu Dacia Duster 3. Cum arată noul model care va fi comercializat de cei de la Renault
NU mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE! Toți șoferii trebuie să știe. Se va aplica în toată țara
NU mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE! Toți șoferii trebuie să știe. Se va aplica în toată țara
Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din Cluj: 'Curățenia e obligatorie. Pentru neparticipare, se…'
Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din Cluj: 'Curățenia e obligatorie. Pentru neparticipare, se…'
Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?
Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?
Finlanda devine membrul nr. 31 al NATO după votul favorabil din partea Turciei şi Ungariei
Finlanda devine membrul nr. 31 al NATO după votul favorabil din partea Turciei şi Ungariei
10 semne că te lasă inima. Multe indicii apar pe piele, așa că uită-te cu atenție în oglindă!
10 semne că te lasă inima. Multe indicii apar pe piele, așa că uită-te cu atenție în oglindă!
Putin e livid: ARMA de care se tem rușii în Ucraina devine și mai letală
Putin e livid: ARMA de care se tem rușii în Ucraina devine și mai letală
Sfaturile primite de doi tineri pensionari MAI care vor să își crească fetița în Olanda. „Ne ajung banii?“
Sfaturile primite de doi tineri pensionari MAI care vor să își crească fetița în Olanda. „Ne ajung banii?“
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu un Martini?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Poze interzise cu Simona Trașcă! Cum s-a fotografiat blondina
Waze: funcția despre care puțini șoferi știu că este disponibilă
Waze: funcția despre care puțini șoferi știu că este disponibilă