Fostul fotbalist ieșean Ciprian Brighiu a scos la licitație un tricou primit de la Francesco Totti, pentru a ajuta un spital din Iași cu materiale sanitare. Provocare pentru trei oameni de afaceri | EXCLUSIV

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 17 Mar. 2020, 16:59 Fotbal Intern

Pandemia de coronavirus care a lovit întreaga planetă și implicit țara noastră scoate din nou în evidență solidaritatea românilor. Și a ieșenilor în cazul de față.

Cu bani sau nu, oameni de sport sau antreprenori, ieșenii au decis să-și dea mâna și să lupte împreună cu coronavirusul. Convinși că un gest oricât de mic poate fi de folos celor aflați în suferință în spitalele ieșene.

Tricoul lui Francesco Totti, scos la licitație pentru achiziționarea de materiale sanitare

Un exemplu în acest sens l-a oferit și fostul fotbalist ieșean Ciprian Brighiu, actualmente antrenor cu licență UEFA A, președintele clubului de copii și juniori Pumas Iași. Acesta a decis să scoată la licitație un tricou prețios primit de la legendarul fotbalist italian Francesco Totti, prin intermediul lui Bogdan Lobonț, iar cu banii obținuți vrea să cumpere materiale sanitare pe care să le ofere unui spital ieșean greu încercat în această perioadă.

Ciprian Brighiu, 39 de ani, spune că i-a venit ideea de a scoate tricoul la licitație după ce a aflat de problemele cu care se confruntă spitalele în ceea ce privește dotarea cu materiale sanitare. Dar a vrut să și urmeze exemplul unor companii sau oameni de bine din Iași, între care Cotnari și Casa Share, prin Bogdan Tănasă, care au donat Spitalului de Boli Infecțioase sume mari de bani.

Brighiu a primit tricoul lui Totti prin Bogdan Lobonț, tot pentru o cauză umanitară și speră să primească la licitație cel puțin 1.000 de euro, prețul de pornire fiind 2.000 de lei.

”Spitalele duc lipsă de materiale sanitare, măști, dezinfectanți, papuci și alte produse. Nu au nimic! Am văzut că în Iași s-au mobilizat și alți oameni de bine și am decis să mă implic și eu. Cu cât pot. Dacă fiecare dă ceva din puținul lui, ne putem ajuta semenii care trec acum prin momente grele”, spune Ciprian Brighiu pentru ProSport.

Acesta l-a rugat personal pe Francesco Totti să-i ofere un tricou cu semnătura sa, pentru o cauză nobilă. Iar legendarul fotbalist italian a răspuns afirmativ. ”Mă cunosc foarte bine cu ”Lobby” (n.r. Bogdan Lobonț), ne-am împrietenit când am fost la cursurile Școlii de Antrenori de la FRF. Știind că este foarte bun prieten cu Totti, l-am rugat să apeleze la el pentru un tricou, în scop umanitar. Am ieșit la o masă într-o zi, l-a sunat pe Totti și am vorbit personal cu el. I-am spus că am nevoie pentru un caz umanitar și a fost de acord. Mi-a semnat un tricou și mi l-a adus Bogdan Lobonț, când am avut ultimul stagiu. E un tricou valoros, de la un fotbalist uriaș. Suma de plecare este de 2.000 de lei, sper să obțin pe el cel puțin 1.000 de euro”, a completat Ciprian Brighiu.

Provocare pentru trei oameni de afaceri să ajute spitalele din Iași

Ciprian Brighiu speră ca exemplul său să fie urmat și de oameni cu bani din Iași. Și a lansat o campanie similară ”Ice Bucket Challenge”. ”Aș vrea să fiu un exemplu pentru toți cei implicați în fotbal și în mediul de afaceri din Iași. Sunt atâția oameni cu bani în Iași, mulți care nu ies în față. Ar fi bine să luăm exemplu unul de la altul, să fim uniți acum când avem nevoie. Ar trebui să ne gândim mai puțin la noi și mai mult la cei care au nevoie. Îmi aduc aminte de acea campanie din trecut care a devenit virală. După modelul ”Ice Bucket Challenge”, aș vrea să provoc și eu trei oameni de afaceri din Iași care pot da o mână de ajutor. Îi provoc pe oamenii de afaceri Dan Cojocaru, George Tănase și Ionuț Crețu, iar ei la rândul lor pot să provoace alți oameni pentru a ajuta spitalele din Iași, adică pe semenii noștri. O luăm în joacă și ajungem să facem ceva serios. Din puținul nostru, dacă ajutăm cu cât putem, s-ar strânge o sumă mare de care lumea chiar are nevoie în aceste momente grele”, a mai spus Ciprian Brighiu pentru ProSport.

Copiii de la Pumas Iași au intrat în vacanță forțată

Clubul Pumas are grupe de copii cu vârste între 4 și 12 ani, dar cei mici sunt acum obligați să stea în case. ”Am sistat antrenamentele, deși copiii vor să vină la balon, să joace fotbal. Este pasiunea lor. Mă sună părinții în fiecare zi și îmi spun că băieții vor să vină la antrenamente. Nu e riscant, pentru că noi facem în balon, unde nu mai are nimeni acces, dar pentru moment am decis să întrerupem activitatea, chiar dacă este greu”, a punctat Brighiu.

Compania Cotnari a dat tonul, donând 50.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Au urmat Casa Share, USLIP IAȘI, SINDI TOUR și clubul Politehnica Iași

Compania Cotnari SA a dat tonul și s-a oferit să susțină financiar Spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu suma de 50.000 de lei, pentru achiziționarea de materiale sanitare, măști sanitare, dezinfectanți.

”Am decis să ajutăm Spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu suma de 50.000 de lei. Este o sumă mare pentru unii, mică pentru alții. Este o situație deosebită în țară la ora actuală și noi, ca una dintre cele mai importante firme din Europa în domeniul vinurilor, am considerat că putem să punem umărul pentru ajutorarea cetățenilor din România care se confruntă cu acest virus, să aibă o șansă în plus să se însănătoșească. Poate vor fi și alte sume pe care Cotnari SA le va aloca în săptămânile următoare, poate nu, o să vedem cum va evolua situația. Dar este un început. Suntem printre primii, dacă nu chiar primii care am luat această decizie și mi-aș permite să le transmit și celorlalți din mediul privat să fie români adevărați și să vină și ei, cu cât pot, pentru a trece cât mai bine de această criză a coronavirusului, de acest rău care a lovit lumea și România. Trebuie să-i ajutăm pe cei care s-au întâlnit cu virusul în drumul lor”, a declarat Constantin Deleanu, președintele Companiei Cotnari SA.

Ulterior, exemplul celor de la Cotnari a fost urmat de alte societăți. ”Casa Share” a donat suma de 25.000 de euro pentru achiziționarea unui dispozitiv care analizează kiturile de coronavirus. ”Spitalul de Boli Infecțioase face față cu greu, testele de COVID-19 sunt multe din toată Moldova și se analizează foarte greu dacă nu au mai multe aparate. Donăm suma de 25.000 de euro pentru achiziționarea unui dispozitiv care analizează kiturile de coronavirus”, a anunțat pe Facebook Bogdan Tănasă, de la ”Casa Share”.

USLIP IAȘI și SINDI TOUR au donat, la rândul lor, suma de 10.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pentru achiziționarea de teste, dezinfectanți, materiale și măști sanitare.

Clubul Politehnica Iași s-a alăturat acestei campanii, în ciuda crizei financiare din Copou. Poli a decis să ofere Spitalului de Boli Infecțioase suma strânsă din capania ”Porți închise, inimi deschise”, în cadrul căreia suporterii cumpără bilete virtuale.

 

 

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 17 Mar. 2020, 16:59 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
De ce e poreclită Elena Ionescu "ultima virgină din showbiz". La ce vârstă înaintată și-a pierdut fecioria și cu cine
De ce e poreclită Elena Ionescu "ultima virgină din showbiz". La ce vârstă înaintată și-a pierdut fecioria ...
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest lucru!”
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Scenă aiuritoare
într-o staţie CFR. Un tânăr a tâlhărit şi a încercat să violeze impiegatul de
mişcare, dar pentru că nu a reuşit, a dat foc la clădire
Scenă aiuritoare într-o staţie CFR. Un tânăr a tâlhărit şi a încercat să violeze impiegatul de mişcare, dar pentru ...
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Mega lovitură pentru Pro TV! Emisiunea Vocea României, scoasă din grila de programe! Care este motivul invocat
Mega lovitură pentru Pro TV! Emisiunea Vocea României, scoasă din grila de programe! Care este motivul invocat
Este vorba chiar despre Elena Ionescu, marea câștigătoare Survivor. Totul s-a întâmplat aseară
Este vorba chiar despre Elena Ionescu, marea câștigătoare Survivor. Totul s-a întâmplat aseară
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Nepoata unui milionar, vecin de ministru, a mers la duș. A descoperit ceva de infarct
Nepoata unui milionar, vecin de ministru, a mers la duș. A descoperit ceva de infarct
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
FAKE NEWS „Mihaela Mihai a murit”. Știrea care a bulversat România
FAKE NEWS „Mihaela Mihai a murit”. Știrea care a bulversat România
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Gata, DINAMO București are noi acționari! Echipa a fost OFICIAL salvată
Gata, DINAMO București are noi acționari! Echipa a fost OFICIAL salvată
Explozia TikTok
Explozia TikTok
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare