Florin Talpan, o nouă „reprezentație” în negocierile dintre reprezentanții FCSB și oficialii CSA Steaua pentru închirierea stadionului de către echipa lui Gigi Becali. Tratative păzite de jandarmi | FOTO EXCLUSIV

Florin Talpan, o nouă „reprezentație” în negocierile dintre reprezentanții FCSB și oficialii CSA Steaua pentru închirierea stadionului de către echipa lui Gigi Becali. Tratative păzite de jandarmi | FOTO EXCLUSIV
  • Publicat:

Continuă telenovela „FCSB în Ghencea” cu noi episoade din cadrul negocierilor dintre oficialii și avocații vicecampioanei respectiv reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În cadrul acestor discuții, marți, Florin Talpan și-a făcut apariția vijelios, la sediul clubului, în timpul tratativelor. De frica suporterilor steliști, în fața sediului au fost chemați și jandarmii.

„FCSB în Ghencea”, subiectul săptămânii, o nouă zi, o nouă rundă de discuții, negocieri, tratative și scandal. Marți, la sediul CSA Steaua s-a prezentat, din nou, desantul FCSB-ist format din Valeriu Argăseală, președintele clubului, vicepreședintele Iulian Gherghișor și avocatul Dan Idita. CSA Steaua a fost reprezentată la negocieri de directorul administrativ – Locotenentul George Lucan și de administratorul stadionului – Eduard Danilov.

Florin Talpan, o nouă „reprezentație” în negocierile dintre reprezentanții FCSB și oficialii CSA Steaua pentru închirierea stadionului de către echipa lui Gigi Becali. Tratative păzite de jandarmi | FOTO EXCLUSIV

La poarta clubului, încă de dimineață, în urma unor zvonuri legate de eventuala prezență ultrașilor steliști, a fost chemat un echipaj de jandarmi. (FOTO JOS)

La scurt timp, în jurul orelor 14, a apărut și Florin Talpan, juristul clubului Steaua. Acesta i-a întrebat pe jandarmii de la poartă cine i-a chemat, apoi a intrat în camera în care se aflau la tratative reprezentanții FCSB și CSA.

Cu tonul ridicat, Talpan le-a reproșat lui Argăseală și Gherghișor că FCSB a furat identitatea clubului Steaua, că între părți există, în continuare, un litigiu și a reamintit de prejudiciul pentru care există mai multe procese pe rol. Juristul nu a ratat nici subiectul mărcilor, iar după câteva minute de monolog, în care nu a fost întrerupt de ceilalți participanți, acesta a părăsit, cu amenințările de rigoare lansate în urma sa, sediul clubului.

Condițiile lui Talpan pentru ca FCSB să joace în Ghencea

Luni, într-o postare pe Facebook, Florin Talpan le-a transmis rivalilor un set de condiții prin care ar putea ca FCSB să joace în Ghencea. Redăm textul publicat de juristul CSA Steaua:

„Având în vedere ultimele apariții in presă ale lui Becali privind furtul de identitate și încălcarea deciziilor definitive pronunțate de instanțele de judecata de către oficialii FCSB, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, este obligat să ia măsuri legale pentru protejarea brandului Steaua.

În acest sens, clubul Steaua, unicul proprietar legal al numelui Steaua și al mărcii Steaua, trebuie să impună la FCSB următoarele clauze obligatorii pentru a proteja numele si marca Steaua.

FCSB si angajații săi trebuie să semneze si să respecte prin contract următoarele clauze obligatorii:

  1. FCSB se obligă să respecte deciziile definitive si irevocabile pronunțate de instanțele de judecata din dosarele marca Steaua și numele Steaua. Angajații acestei societăți vor înceta de îndată furtul de identitate și orice asociere între clubul FCSB și identitatea clubului Steaua, făcută cu scopul de a parazita numele și marca Steaua.

Toate mărcile clubului Steaua sunt protejate de Legea nr. 84/1998 privind protecția mărcilor. FCSB este obligată să respecte această lege. FCSB va respecta, de asemenea, Legea Sportului – care prevede că un club sportiv deține dreptul exclusiv de proprietate asupra mărcii si asupra numelui pe care îl poartă. În acest sens, FCSB se obligă să recunoască dreptul exclusiv de proprietate al clubului Steaua pentru numele Steaua și Steaua București și pentru toate mărcile aflate în patrimoniul CSA Steaua (MApN) înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții si Mărci
.
2. FCSB va emite un comunicat oficial și o notificare către FRF, LPF și UEFA prin care recunoaște folosirea ilegală a numelui și a mărcii Steaua București în perioada 2003-2017, în acord cu deciziile definitive pronunțate de instanțele de judecată din aceste dosare.

  1. FCSB va renunța la demersul de a înregistra o marcă cu numele FCSB Steaua la Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) – un demers prin care FCSB încearcă să eludeze legea și deciziile pronunțate de instanțele de judecată din România, decizii prin care instanțele din România au interzis societății FCSB să folosească numele Steaua, Steaua București sau alte semne similare pentru publicitate sub orice formă
    .
    4. FCSB se obligă să achite prejudiciul adus MApN pentru folosirea ilegală a numelui Steaua si a mărcii Steaua București, aşa cum va fi stabilit în urma deciziilor definitive ale Justiției. Amintim că avocații FCSB au recunoscut folosirea ilegală a numelui si mărcii Steaua, în mai 2018, în fața Tribunalului București. La acea vreme, FCSB a solicitat instanței și a fost de acord să achite prejudiciul pentru o perioadă de trei ani. Instanța a stabilit că prejudiciul trebuie achitat pentru întreaga perioadă în care FCSB a folosit ilegal numele și marca Steaua.
  2. FCSB se obligă să renunțe la procesul din instanța prin care urmărește distrugerea clubului Steaua – proces în care societatea FCSB solicită anularea (adică ștergerea din istorie) a tuturor mărcilor folosite de CSA Steaua în istoria de 76 de ani, din 1947 până în prezent.
  3. FCSB va elimina de îndată de pe site-ul oficial orice referire la istoria, identitatea si palmaresul clubului Steaua, înfiintat de Armata Română în iunie 1947. În acest sens, FCSB poate afișa pe site-ul oficial propriul Certificat de Identitate Sportivă obținut în februarie 2003, actul prin care Ministerul Sportului atestă înființarea clubului FCSB în satul Mogoșoaia din jud. Ilfov
    .
    7. FCSB recunoaște oficial că nu deține si nu a deținut niciodată dreptul legal de folosință sau dreptul legal de proprietate pentru numele, marca sau palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. FCSB recunoaște oficial faptul că în momentul înființării, în februarie 2003, societatea nu a preluat de la Asociația AFC Steaua nici numele, nici marca, nici palmaresul clubului Steaua, având în vedere că AFC Steaua nu a deținut niciodată dreptul de proprietate pentru marcă, nume și palmares – potrivit ÎCCJ, toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul CSA Steaua. În acest sens, FCSB se obligă să publice pe site-ul oficial și pe pagina oficială de Facebook toate deciziile și motivările instanței din dosarele pentru numele, marca si palmaresul clubului Steaua.

Acestea sunt clauzele obligatorii care trebuie semnate de societatea FCSB pentru a demonstra buna-credintă și respectarea tuturor deciziilor definitive și irevocabile pronunțate de instanțele din România, decizii potrivit cărora Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu și-a cedat niciodată numele, marca sau palmaresul către alte entități juridice sau comerciale.

Traficul de influență si apelurile telefonice directe, cu presiune, către primul ministru trebuie sa înceteze!

Legea trebuie sa primeze și nu furtul de identitate și hoția!

Înregistrarea unei mărci in Spania in condițiile în care în România ai pierdut aceasta marca denotă iar încercare de furt de identitate și istorie! Demonstrează rea credință!

Steaua este unică și Steaua suntem doar noi!”, a scris Florin Talpan pe contul oficial de Facebook.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Tragedie în România! A MURIT
Tragedie în România! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…