Florin Talpan, împotriva tuturor! Juristul CSA a făcut o reclamaţie la MApN contra suporterilor Stelei. Reacţia fanilor: ”Nu vom ezita să luăm atitudine!”. EXCLUSIV

7 feb 2019 9120 afişări Fotbal Intern
Florin Talpan, împotriva tuturor! Juristul CSA a făcut o reclamaţie la MApN contra suporterilor Stelei. Reacţia fanilor: ”Nu vom ezita să luăm atitudine!”. EXCLUSIV

foto: Mediafax / Alexandra PAndrea

Într-o perioadă în care Steaua Bucureşti, liderul Ligii 4 Bucureşti, se pregăteşte pentru plecarea în cantonamentul de iarnă din Antalya, ”birourile” clubului sunt departe de a avea linişte. Juristul Clubului Sportiv al Armatei, colonelul Florin Talpan, continuă pregătirea proceselor intentate în lupta cu FCSB, însă atenţia îi este orientată şi în propria curte. Informaţiile ProSport indică faptul că Florin Talpan a făcut în ultima lună o serie de reclamaţii oficiale pe adresa ministrului Apărării pentru folosirea fără drept a mărcii Steaua. 

Reclamaţi sunt, în acest caz, chiar suporterii echipei din Ghencea. Mai precis, Florin Talpan a reclamat faptul că Asociaţia Steliştilor 1947, asociaţie non-profit care reprezintă fanii roş-albaştrilor, a folosit însemnele clubului în programele de meci pe care AS47 le distribuie gratuit la partidele de pe teren propriu. Chiar dacă AS47 a început distribuirea acestor materiale începând cu sezonul trecut, Florin Talpan a făcut reclamaţia abia la finalul anului 2018.

Motivul pare să fie reprezentat de prezenţa în paginile programelor de meci a unor machete care promovează ”Naţiunea Stelistă”, o acţiune de marketing prin care AS47 ţinteşte să fidelizeze suporterii cotizanţi, banii strânşi fiind direcţionaţi apoi, în cea mai mare parte a lor, către sponsorizarea echipei de fotbal pe care o pregăteşte Marius Lăcătuş. Florin Talpan ar fi considerat, astfel, că folosirea însemnelor Stelei în scopuri comerciale prejudiciază clubul la care este angajat. Contactaţi de ProSport, reprezentanţii AS47 au răspuns întrebărilor legate de reclamaţia lui Talpan printr-un comunicat venit pe adresa redacţiei. Îl redăm integral:

AS47 militează pentru o stare de linişte la club, pentru că doar aşa preconizăm să putem evolua. Am fost martorii a prea multe dispute interne, pe care ne-am dori să le lăsăm în trecut şi facem tot ce ţine de noi, astfel încât corpul juridic să aibă tot sprijinul în demersurile sale.

Încercăm, prin toate demersurile, să promovăm culorile roş-albastre şi ne pare rău când nu suntem lăsaţi să facem acest lucru. Spre exemplu, cu toate că ajutăm clubul, de mai bine de un sezon şi jumătate, prin conceperea programului de meci distribuit gratuit la partidele de acasă având acordul clubului pentru folosirea mărcii, există personaje care încearcă să minimalizeze orice efort de-al nostru şi să ne împiedice, deşi în teorie suntem de aceeaşi parte a baricadei. Reiterăm faptul că rămânem alături de club şi nu vom ezita să luăm atitudine, lucru pe care l-am demonstrat, în cei aproape doi ani de existenţă.

Reclamaţia făcută de Talpan în acest caz nu este prima astfel de ”contră” între juristul CSA Steaua şi suporterii echipei de fotbal. Aceştia au afişat, la unul dintre meciurile din acest sezon, un mesaj cu textul: ”Indiferent de funcţia în care sunteţi puşi / Jos labele de pe Lăcătuş”. La acel moment, mesajul a fost interpretat drept un avertisment pentru Florin Talpan, cel care a avut o poziţie publică solidă împotriva antrenorului, considerând ”Fiara” unul dintre principalii vinovaţi pentru ratarea promovării în Liga a 3-a.

ProSport a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu Florin Talpan pentru exprimarea unui punct de vedere, însă juristul clubului nu a putut fi contactat.

Ce este AS47

Asociaţia Steliştilor 1947, organizaţie coordonată de suporterii Stelei, este unul dintre sponsorii echipei de fotbal a clubului în ultimele două sezoane. Suma de circa 30.000 de euro pe sezon cu care AS47 contribuie la bugetul echipei, fiind unul dintre sponsorii prezenţi pe echipamentele steliştilor, este strânsă din cotizaţiile fanilor din ţară şi de peste hotare. Aşa cum ProSport a scris la începutul acestui sezon, AS47 a reuşit să negocieze şi să obţină drepturile de a transmite live partidele Stelei din acest sezon, de pe teren propriu şi din deplasare, fondurile pentru aceste acţiuni fiind acoperite din aceleaşi surse, contribuţiile fanilor. 

De-a lungul ultimelor luni, AS47 a publicat pe site-ul propriu mai multe materiale în care erau evidenţiate acţiunile asociaţiei. Pe lângă obţinerea drepturilor de televizare, AS47 se mai laudă cu achiziţionarea în avans a abonamentelor puse în vânzare de club, cu acţiunea prin care conducerea clubului a fost convinsă să mute meciul Steaua - Academia Rapid de pe stadionul Concordia pe Naţional Arena, cu mediatizarea partidei menţionare, dar şi cu mai multe acţiuni de atragere lângă club a numelor mari din sport, acţiuni precum cea denumită ”Buletin de stelist”. În acest moment, potrivit promisiunilor scrise pe care AS47 le-a făcut membrilor, obiectivul principal este dat de îmbunătăţirea condiţiilor de la terenul de joc din Ghencea, acolo unde se doreşte montarea unei tribune suplimentare, precum şi dotarea terenului cu locuri din care suporterii să poată cumpăra snack-uri şi răcoritoare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.