FIFA l-a făcut bun de plată pe Budescu, deși românul a fost umilit de Al Shabab! Avem actele și dovezile VIDEO ale chinului suferit de român! + Planul secret de contraatac al mijlocașului | EXCLUSIV

FIFA l-a făcut bun de plată pe Budescu, deși românul a fost umilit de Al Shabab! Avem actele și dovezile VIDEO ale chinului suferit de român! + Planul secret de contraatac al mijlocașului | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Constantin Budescu se judecă cu Al Shabab și cere 2,4 milioane de dolari pentru că a fost îndepărtat de la echipă cu forța în 2019. Clubul arab vrea să primească 3 milioane de dolari, iar FIFA a decis ca mijlocașul român să plătească doar 720.000 de dolari din totalul de 800.000 de dolari încasați înainte să plece de la Al Shabab.

Vă prezentăm mai jos planul lui Budi pentru a câștiga disputa cu Al Shabab, dar și întreaga poveste a conflictului dintre cele două părți. ProSport publică astăzi în exclusivitate dovezile video ale tratamentului neprofesionist suferit de Constantin Budescu

Mijlocașul român Constantin Budescu (32 de ani) evoluează în acest moment la DAMAC, în Arabia Saudită. În paralel cu meciurile jucate în tricoul lui Damac, mijlocașul ofensiv mai duce o luptă și pe alt plan. Cel al tribunalelor. „Budi” se judecă cu fosta sa echipă, Al Shabab, pentru niște sume astronomice.

Românul cere plata a 2,4 milioane de dolari, clubul arab vrea ca jucătorul să achite 3 milioane de dolari, iar FIFA a judecat până acum în ideea de a împaca pe toată lumea – Budescu să plătească 720.000 de dolari către Al Shabab din totalul de 800.000 de dolari pe care acesta i-a încasat cu puțin timp înainte să plece de acolo. Suma această este o rată din prima de instalare stabilită în momentul semnării contractului cu Al Shabab, iar Constantin nu e de acord să returneze banii. Sursele ProSport susțin că „decarul” român va ataca deciziile FIFA pe toate căile și nu se va lăsa până nu va obține tot contractul de la Al Shabab, 2,4 milioane de dolari.

Deși presa din România a scris despre faptul că Budescu e bun de plată și că este implicat și clubul Astra, ProSport a mers pe firul narativ al poveștii și vă prezintă azi toate detaliile luptei de milioane de dolari dintre Constantin Budescu și arabi.

Înlocuitorul argentinian și începutul sfârșitului

Totul a început în anul 2019, când Budescu s-a întors din vacanța de vară la clubul de care aparținea în acel moment, Al Shabab. Adus de Marius Șumudică la echipă, românul și-a pierdut rapid poziția din club după ce Șumi a fost schimbat cu un antrenor argentinian, Jorge Almiron. Sud-americanul a venit în momentul numirii sale și cu un nou număr 10, conațional de-ai săi, înlocuitor pentru Budescu. Este vorba despre mijlocașul Cristian Guanca. Acesta a primit tricoul cu numărul 10, pe care în mod normal îl purta Budescu, însă fără acceptul românului.

Tehnicianul Almiron i-a transmis lui Budescu faptul că nu se mai bazează pe el și că va trebui să se antreneze separat de restul primei echipe a lui Al Shabab. Almiron a motivat că este o decizie a managementului, iar la discuția dintre cei doi a participat și celălalt român din echipă, Valerică Găman. Ulterior, fundașul a depus mărturie în favoarea lui Budescu. Interesant este că cei din conducerea lui Al Shabab au mutat vina pe antrenor și i-au transmis lui Budescu că staff-ul tehnic nu este mulțumit de forma sa fizică.

Mărturia lui Valerică Găman

Pe 19 iulie 2019 au fost anunțate listele cu loturile echipei care vor face deplasarea în cantonamentul de vară din Germania. Budescu a fost lăsat acasă, alături de conaționalul Valerică Găman. Cei doi români au apărut pe o listă a celor care rămân acasă și care trebuie să se antreneze separat. Pe lista secundară mai existau niște nume de fotbaliști care nu au apărut niciodată la echipă și care nu au fost găsiți pe site-urile de specialitate. 

Lista jucătorilor pentru cantonamentul din Germania. Budescu nu se află pe această listă
Lista jucătorilor pentru cantonamentul din Germania. Budescu nu se află pe această listă

S-a antrenat de unul singur pe peluza hotelului din Germania

Enervat de situația în care s-a găsit, Budescu a notificat clubul prin intermediul avocaților săi și a cerut să fie reintegrat în programul primei echipei. La două zile de la notificare, clubul a luat act de dorința lui Costică și l-a trimis (și de această dată alături de Găman) în stagiul de pregătire din Germania. Odată ajunși acolo, fundașul Găman a fost reprimit în programul normal al echipei, dar Budescu a fost trimis să se pregătească separat.

Mai exact, pe peluza hotelului unde era cazată echipa! Mijlocașului român i s-au pus copete pe iarba din fața hotelului, în timp ce echipa se pregătea în spatele stabilimentului, acolo unde sunt amplasate terenurile de pregătire. Cu alte cuvinte, cantonamentul din Germania 2019 a însemnat pentru mijlocașul român program de sală fitness și program de alergare pe pajiștea hotelului.

Președintele i-a spus în față că trebuie să plece

În tot acest timp, Budescu a continuat să notifice clubul Al Shabab pentru a fi reprimit în programul de pregătire al primei echipe. Sătui probabil de notificările trimise de avocați, într-o seară arabii l-au convocat pe Budescu la o discuție. Atunci, președintele clubului i-a transmis răspicat lui Budi că trebuie să plece pentru că nu mai este dorit de club. 

În ciuda acestui fapt, românul a notificat clubul din nou cu termen limită de reintegrare în echipă data de 3 august. Al Shabab a refuzat, iar celebra sumă de 720.000 de dolari despre care s-a scris în presa din România a fost de fapt 800.000 de dolari, așa cum ProSport a descoperit în corespondența privată dintre cele două părți.Dar de ce ar plăti un club atâți bani unui jucător devenit indezirabil? Dacă nu îi plăteau această sumă, Budescu putea să rupă contractul unilateral pe motive financiare, iar Al Shabab ar fi fost păgubită aproape sigur într-un final cu tot contractul lui Budescu de 2,4 milioane de dolari.

Scrisoarea prin care clubul Al Shabab se declară nemulțumit de forma fizică a lui Budescu și anunță că i-a virat în cont banii datorați
Scrisoarea prin care clubul Al Shabab se declară nemulțumit de forma fizică a lui Budescu și anunță că i-a virat în cont banii datorați

7 goluri în 22 de meciuri a marcat Budescu pentru Al Shabab în campionatul 2018/2019

Având în vedere situația fără finalitate în care s-a găsit, mijlocașul a denunțat unilateral contractul pe 4 august și a plecat de la Al Shabab. Motivul evocat de Budi a fost excluderea de la antrenamentele primei echipei. Și pentru suma de 800.000 de dolari a existat o notificare din partea lui Budescu pe data de 15 iulie. Plata trebuia făcută la începutul lui iulie.

Notificarea lui Budescu către Al Shabab pentru banii restanți
Notificarea lui Budescu către Al Shabab pentru banii restanți

CARE ESTE SITUAȚIA LA ZI: FIFA ÎNCEARCĂ SĂ FIE ÎMPĂCIUITOARE!

În septembrie 2020 a venit o hotărâre de la FIFA care specifică faptul că Budescu trebuie să dea înapoi 720.000 de dolari din 800.000 de dolari celor de la Al Shabab. Asta deși în proces Budescu își cere tot contractul (2,4 milioane de dolari), iar Al Shabab cere chiar 3 milioane de dolari (contract+penalizări). Cu alte cuvinte, FIFA încearcă să despăgubească ambele părți pentru a stinge conflictul. Românul nu a fost mulțumit de decizia FIFA, astfel că a făcut apel la TAS pentru a ataca decizia FIFA. Cel mai probabil până se va soluționa la TAS va mai dura între șase și opt luni. Dacă nici TAS nu îi va da câștig de cauză, Budescu mai poate merge la Tribunalul Federal Elvețian. 

Astra ar putea plăti banii către Al Shabab, dacă Budescu vrea asta! 

S-a scris despre faptul că Astra Giurgiu ar fi în pericol de plată în solidar cu Budescu. Giurgiuveni sunt apărați de o clauză semnată de Budescu în momentul revenirii sale la Astra în august 2019. ”Budi” și-a asumat în scris că va plăti singur eventuale despăgubiri către Al Shabab dacă arabii vor avea câștig de cauză în proces. Totuși, există o variantă în care Astra ar putea fi bună de plată, clubul din Giurgiu nu este absolvit total de acest proces.

În situația în care decizia finală va fi în favoarea lui Al Shabab, iar Budescu va refuza plata indiferent de sancțiunile care pot ajunge până la suspendarea sa timp de 6 luni, atunci Al Shabab se va îndrepta spre clubul care l-a contractat pe Budescu deși acesta era în litigiu cu fostul sa echipă. Conform surselor ProSport, avocații lui Budescu sunt însă siguri de faptul că la final, românul va câștiga litigiul pentru că i s-a interzis dreptul la muncă și a fost forțat să rupă contractul cu Al Shabab. De partea cealaltă, se pare că și apărarea clubului din Giurgiu este formată să vină în susținerea fotbalistului român.

Echipa Astra ar putea să se trezească cu o datorie de 720.000 de dolari din litigiul lui Budescu cu Al Shabab
Echipa Astra ar putea să se trezească cu o datorie de 720.000 de dolari din litigiul lui Budescu cu Al Shabab
Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…