Fetele încing spiritele pe malul Borcei! Cum a luat fiinţă, la Călăraşi, primul club privat de fotbal feminin

8 feb 2018 1147 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Fetele încing spiritele pe malul Borcei! Cum a luat fiinţă, la Călăraşi, primul club privat de fotbal feminin 
6 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16976959/2/viitorul-calarasi-fete-1.jpg
  • Fotbalul feminin a ajuns şi la Călăraşi, pentru prima dată în istoria fotbalului de pe malul Borcei. De aproape o lună a luat fiinţă ACS Viitorul Călăraşi, primul club privat care antrenează fete.

ACS Viitorul Călăraşi a fost înfiinţată la iniţiativa antrenorilor Viorel Solomon şi a fostei jucătoare de Liga 1 Mona Achim, ambii din Călăraşi. Proiectul a fost demarat pentru a aduce fotbalul în rândul fetelor şi în Călăraşi, existând intenţia clară de a crea un club ce vrea să facă performanţă în acest domeniu.

În urmă cu o lună de zile s-a dat startul proiectului, cei doi antrenori fiind plăcut surprinşi să vadă că există interes şi pentru acest sport feminin.

La prima şedinţă de pregătire s-au prezentat 11 fete, iar la numai o lună distanţă numărul a crescut considerabil, ajungând să se înscrie la această dată 24. Pregătirea este efectuată la sala de sport a Colegiului Naţional "Barbu Ştirbei" din Călăraşi în zilele de sâmbătă şi duminică.

"Mă bucură să văd că există interes pentru fotbal şi în rândul fetelor. Aveam semnale că sunt doritoare, dar nu mă aşteptam ca după o lună să vină la pregătire 24 de fete. Clubul are în continuare porţile deschise pentru toată lumea. Părinţii care vor să-şi înscrie fetele la fotbal ne pot contacta sau pot veni să urmărească antrenamentele şi să discute personal. Ne găsesc sâmbăta, la ora 12:00, şi duminica, la ora 11:00, la sala de sport a Colegiului Naţional `Barbu Ştirbei`. Pe aceasă cale vreau să mulţumesc doamnei director a unităţii de învăţământ, prof. Amza Euforsina, pentru sprijinul acordat", ne-a declarat Viorel Solomon.

ACS Viitorul Călăraşi are planuri mari pentru viitor, având deja programat un cantonament la vară în zonă montană, stagiu de pregătire care să ofere echipei nivelul necesar pentru înscrierea din toamnă în campionatul de junioare. "Avem mult de muncă pentru a forma o echipă competitivă, dar eu cred că vom putea atinge acest ţel. Vrem ca din toamnă să înscriem echipa în campionatul de junioare. Atât eu cât şi Mona suntem încrezători că echipa se va prezenta bine la startul campionatului", a mai spus Viorel Solomon.

Persoanele care vor să-şi înscrie copiii la echipa de fotbal feminin Viitorul Călăraşi pot apela numerele de telefon 0722.262.656 - Viorel Solomon sau 0725.194.844 - Mona Achim.

Articol scris de Cătălin NIŢU

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.