FCSB – Viitorul 2-0. Echipa lui Hagi nu a mișcat în front în fața vicecampioanei

FCSB - Viitorul 2-0. Echipa lui Hagi nu a mișcat în front în fața vicecampioanei
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Viitorul 2-0 (F. Tănase pen. 41, Filip 77)

Echipele de start:

  • FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic (cpt.), Bălașa, Morais – Nedelcu (Roman 46), L. Filip – D. Man (Jakolis 83), F. Tănase, F. Coman – Gnohere (Rusescu 65)
  • Rezerve: Vlad, I. Stoica, T. Moldovan, D. Toma
  • Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiță, De Nooijer – V. Achim, Artean, Vînă – I. Hagi, Voduț (Houri 71), Drăguș (Iacob 46)
  • Rezerve: Buzbuchi, Casap, Ciobanu, Mățan, Luchin

FCSB a câștigat meciul cu Viitorul Constanța de pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, scor 2-0, și rămâne pe locul doi în Liga 1 Betano.

Vicecampioana României a deschis scorul în minutul 41 prin Florin Tănase. Acesta a ratat un penalty, dar mingea a ajuns înapoi la decarul roș-albaștrilor, care nu a mai iertat și a punctat, stabilind scorul primei reprize. Lucian Filip a stabilit scorul final cu reușita din minutul 76.

Cu această victorie, FCSB face 37 de puncte și se apropie la trei de liderul CFR Cluj. Viitorul a căzut pe locul patru, cu 33 de puncte.


Minutul 90+4 Final de meci!


Minutul 86 Frustrarea își spune cuvântul în tabăra Viitorului, iar Ianis Hagi a început să gesticuleze în exces la adresa lui Marius Avram. Oaspeții nu mai pot construi și par că și-au pierdut luciditatea. 


Minutul 77 GOOOOOOOOOL FCSB! Filip înfinge mingea în poartă, după ce vicecampionii au avut și noroc. Mingea centrată de Florin Tănase a fost respinsă înapoi de Planic, iar Filip a fost pe fază și a înscris, din apropiere, pentru 2-0. 


Minutul 72 Tot FCSB continuă să preseze, iar defensiva lui Hagi a fost pusă din nou la încercare. Tănase a centrat în mijlocul careului, unde Planic l-a faultat pe Cojocaru, iar portarul a devenit erou după ce a intervenit decisiv la faza imediat următoare. Rusescu a rămas singur cu portarul advers, dar acesta din urmă a intervenit frumos, iar mingea ajunsă la Man a fost trimisă sub transversală, acolo de unde a scos din nou Cojocarul. 


Minutul 61 Șutul ratat al lui Ianis Hagi seamănă izbitor cu jocul Viitorului până în acest moment. Decarul și-a creat spațiu în centrul terenului, dar a tras direct în aut dintr-o poziție foarte bună, de la 25 de metri. 


Minutul 58 Ce ocazie pentru FCSB! Viitorul nu reușește să contruiască, în timp ce vicecampioana e foarte aproape de 2-0. Tănase a centrat din corner, mingea a fost reluată de Filip, iar mingea a fost deviată puțin peste propia poartă de Boboc. 


Minutul 51 FCSB a trecut în două rânduri pe lângă golul de 2-0. Gnohere a tras din careu spre poarta adversă, dar Cojocaru a respins de sub transversală direct în corner. Florin Tănase a executat faza fixă, iar Bălașa a reluat cu capul în plasa laterală. Elevii lui Hagi sunt dominați în startul reprizei secunde.


Minutul 48 FCSB a scăpat din nou pe contraatac, iar Florinel Coman a finalizat cu un șut trimis pe direcția lui Cojocaru, care a respins în lateral. Mingea a ajuns la Mlade, care, presat de Coman, a respins în corner. Undeva la mijlocul terenului, Ianis Hagi a rămas căzut, după ce Lucian Filip l-a călcat pe genunchi, dar fiul lui Gică Hagi a revenit pe teren, după ce medicii l-au îngrijit. 


Minutul 46 S-a reluat jocul!


Minutul 45+1 Finalul primei reprize!


Minutul 41 GOOOOOOOL FCSB! Florin Tănase marchează, după ce Cojocaru a parat lovitura de pedeapsă. Portarul Viitorului a respins în față, iar decarul FCSB-ului a fost pe fază i a împins mingea în poartă. 

Lovitura de pedeapsă a fost acordată de Marius Avram, după ce Ghiță l-a faultat evident pe Florinel Coman, în interiorul careului. 


Minutul 32 Echipa lui Hagi a pus stăpânire pe posesie și a finalizat prin Achim o fază periculoasă pentru FCSB. Mijlocașul a preluat în careu, l-a depășit pe Morais, dar a șutat mult peste poartă din unghi. 


Minutul 29 Viitorul a avansat și a construit în jurul careului lui Cojocaru, dar totul s-a terminat după o pasă greșită a lui Artean. Partida s-a echilibrat, după ce FCSB presase în startul meciului. 


Minutul 19 Marius Avram a fost pus în fața unei decizii importante. Dragoș Nedelcu a pus talpa direct pe piciorul lui Ionuț Vînă, iar centralul a scos cartonașul galben, la o fază în care jucătorul FCSB a intrat foarte dur. 


Minutul 16 Viitorul trăiește periculos, iar Hagi a început să se enerveze. În primă fază, Dennis Man a preluat în marginea careului, dar fața unui fotbalist al Viitorului a blocat mingea care se ducea spre poartă. Câteva zeci de secunde mai târziu, Cojocaru a degajat în Florin Tănase, dar, spre norocul oaspeților, mingea s-a dus în aut de poartă. 


UPDATE | Aproximativ 5.000 de oameni au venit la stadion pentru a asista la meciul dintre locurile doi și trei. 

Minutul 8 După un contraatac în viteză purtat de Morais, Coman și Tănase, mingea a ajuns la 30 de metri de poartă, de unde Morais a șutat puternic, din prima, iar mingea a fost reținută de Cojocaru. 


Minutul 6 Vicecampioana a bifat primele acțiuni la poarta lui Cojocaru, dar Florinel Coman a centrat greșit de trei ori. Prima dată din lovitură liberă, când a trimis la prima bară, iar următoarele două încercări au fost foarte moi, astfel că fundașii lui Hagi nu au avut probleme din a respinge. 


Minutul 1 A început partida de la Pitești, iar pentru FCSB este primul meci pe care-l joacă în compania unui public numeros, în orașul lui Nicolae Dobrin. 


UPDATE 19:30 Reporterul ProSport prezent la stadionul din Pitești transmite că s-au format cozi mari la casele de bilete din jurul arenei. Circulația pe străzile spre stadion este aproape blocată.


UPDATE 18:48 Viitorul lasă de înțeles că partida se va juca, în cele din urmă, luni, de la 20:00: „Amânată duminică, 9 decembrie, din cauza ceții, partida de la Pitești, dintre FCSB și FC Viitorul, din etapa a 19-a din Liga 1, are toate șansele să se dispute în această seară, vremea fiind foarte bună cu 1 oră și 10 minute înainte de startul oficial al întâlnirii. Hai Viitorul!”


UPDATE 18:35 FCSB a anunțat echipa de start pentru întâlnirea cu Viitorul. Nicolae Dică nu a schimbat primul „11” față de echipa de start anunțată duminică seara, iar banderola de căpitan o va purta Bogdan Planic. Pe banca de rezerve și-au făcut loc inclusiv tinerii Ianis Stoica și Daniel Toma. 


UPDATE luni, 10 decembrie: Meciul din această seară, din nou în pericol. Ultimele informații, AICI.


20:29 OFICIAL! FCSB a anunțat când se joacă meciul cu Viitorul, amânat din cauza ceții! Astfel, partida se va disputa luni, de la ora 20:00, de la aceeași oră cu întâlnirea dintre U Craiova și FC Voluntari.


21:07 S-a decis ora disputării partidei! Potrivit Digi Sport, meciul dintre FCSB și Viitorul se va juca mâine, la ora 20:00, simultan cu meciul dintre U Craiova și FC Voluntari.


20:58 E gata, Avram a decis! Meciul FCSB – Viitorul nu se mai joacă azi! Conform TelekomSport, partida s-ar putea disputa luni, 10 decembrie, de la ora 14:00.


20:06 Acum e oficial! Meciul FCSB – Viitorul, amânat pentru ora 21:00!


19:31 Meciul nu începe la ora 20:00! Arbitrul Marius Avram a decis că, dacă ceața se va ridica până la ora 20:00, atunci va scoate echipele la încălzire și meciul va putea începe la ora 21:00, conform DigiSport.


19:19 Pericol de amânare! Meciul dintre FCSB și Viitorul s-ar putea amâna, din cauza ceții care s-a așternut peste stadionul „Nicolae Dobrin”. Arbitrul Marius Avram a ieșit la să constate dacă toate condițiile de joc au fost îndeplinite. Dacă nimic nu se va schimba în următoarele minute, cel mai probabil partida va fi amânată cu o oră, apoi mutată luni, la o ora ce ar urma să fie stabilită ulterior.


18:58 Avem și echipa de start a Viitorului!


18:42 Avem echipa de start a FCSB! Dică merge pe formula standard! Criticat de Becali, Bălașa e în continuare titular, la fel și Florinel Coman.


FCSB e pe locul doi, cu 34 de puncte, iar Viitorul pe poziția a treia a Ligii 1, cu 33 de puncte.

Arbitri: Marius Avram – Mircea Mihail Grigoriu, Marius Nicoară – Andrei Florin Chivulete. Observatori: Constantin Ștefan, Paul Mincu

„Noi jucăm pe teren propriu și în mod normal ar trebui să fim favoriți. Avem un lot valoros și cu siguranță vom avea o atitudine bună. Sper să reușim să facem ceea ce exersat la antrenamente. Mi-aș dori ca jucătorii să demonstreze cu Viitorul că înfrângerea cu Sepsi a fost doar o întâmplare, un accident. Am făcut analiza meciului cu Sepsi, dar ce le-am reproșat rămâne între noi, eu nu voi spune niciodată în conferință că jucătorii sunt slabi. Ce au greșit, ei știu, așa că sper să nu se mai întâmple la următoarele jocuri”, a spus Nicolae Dică.

Cine sunt cei mai periculoși jucători ai Viitorului? „Viitorul este o echipă bună, organizată foarte bine și defensiv, și ofensiv. Dar cei trei din față, mă refer la Hagi, Voduț și Drăguș, sunt jucători importanți, care au avut evoluții foarte bune în ultima perioadă, așa că trebuie să fim foarte atenți la ei. În același timp, sper ca jucătorii care au venit la noi de la Viitorul să fie decisivi. Ei au arătat asta și până acum, îmi doresc să facă diferența”, a explicat antrenorul FCSB-ului.

FCSB, probleme de lot: „Am avut mai multe meciuri cu jucători accidentați sau suspendați. Dar mereu am încercat să suplinim cu jucători tineri ca să putem merge mai departe. Nu a fost ușor, doar eu știu ce este în interior. Multe schimbări nu veți vedea nici mâine, doar pe cele pe care voi fi nevoit să le fac. În afară de Pintilii și Ovidiu Popescu, despre care se știe că nu sunt disponibili, mai sunt Teixeira, Stan și Zlatinski, toți accidentați. Mergem cu cei care sunt sănătoși și cu acești copii, născuți 2000-2001. Am încercat să îi integrez în acest colectiv și sper ca pe viitor să facă față cu brio la această echipă”.

Hagi, în război cu Becali: „Gigi mi-a declarat război! Așa mi-a declarat… Război e pentru ei, pentru mine e doar fotbal. Război, nu știu ce înțelege el prin război. Asta nu știu, dar sunt cuvinte dure, întrebați-l pe el ce înseamnă război. Eu știu că mergem să ne duelăm, să vedem care e mai bun. Și care e mai bun o să câștige. Să vedem dacă suntem capabili să ne batem cu ei. Ei sunt Steaua sau FCSB, sunt foarte, foarte mari, sunt puternici, au bani, ne cumpără. Nu așa s-a zis, că m-au îmbogățit ei pe mine? Ha, ha, ha! Păi, dacă nu erau ei, erau alții, așa că nu m-au îmbogățit ei pe mine. Au cumpărat jucători valoroși, asta au făcut cu banii pe care i-au achitat”.

FCSB – Viitorul, în cifre (statistică LPF):

FCSB vs Viitorul în Liga 1: 19 jocuri – 14 succese FCSB – două remize – 3 victorii Viitorul.

Palmares cu FCSB gazdă: 9 jocuri – 7 succese FCSB – o remiză – o victorie Viitorul.

Prima partidă a avut loc pe 11 noiembrie 2012, la Constanța, și s-a încheiat cu 4-0 pentru FCSB, goluri Chipciu, Gardoș și Rusescu dublă.

Întâiul succes al dobrogenilor s-a consemnat pe 19 mai 2013, FCSB – Viitorul 2-5 (Nikolic, Rocha / Chițu dublă, Dică, Larie, Nikolov). Acesta a fost și meciul cu cele mai multe goluri marcate. Au urmat 10 jocuri consecutive câștigate de roș-albaștri.

A doua victorie din contul Viitorului a venit după un meci fantastic făcut de trupa lui Gheorghe Hagi pe teren propriu, care s-a impus cu scorul de 3-1 (18 martie 2017). Cele patru reușite au purtat semnătura lui Florinel Coman, Vad Morar, Carlo Casap, respectiv Denis Alibec.

Prima remiză s-a înregistrat pe 24 aprilie 2017, FCSB – Viitorul 1-1 (Mihai Pintilii, respectiv George Țucudean), punctul scos de vizitatori fiind decisiv în câștigarea campionatului de către fotbaliștii de la malul Mării Negre.

Ultimul succes bifat de elevii lui Gheorghe Hagi: 9 septembrie 2017, Viitorul – FCSB 1-0, gol înscris de Eric de Oliveira.

Cea mai recentă confruntare directă: 26 august 2018, Viitorul – FCSB 1-4 (Ionuț Vînă / Fl. Coman, Dennis Man, Daniel Benzar, Raul Rusescu).

Ca de fiecare dată, partida va fi una specială pentru Gheorghe Hagi, cel care a cunoscut primele mari succese ca fotbalist în tricoul roș-albaștrilor, pentru care a evoluat din iarna lui 1986-1987 pînă în vara anului 1990. În tot acest timp, a cucerit de trei ori campionatul României, a jucat în Supercupa Europei din februarie 1987, când a și marcat singurul gol al meciului cu Dinamo Kiev, apoi a ajuns în semifinala CCE 1987-1988 și în finala ediției CCE 1988-1989. Evoluțiile remarcabile de la FCSB și națională i-au adus, după CM 1990, transferul la Real Madrid.

De asemenea, a antrenat gruparea bucureșteană în startul sezonului competițional 2007-2008, când a și izbutit calificarea în grupele UCL, „decarul” echipei fiind chiar actualul tehnician al bucureștenilor.

De partea cealaltă, Nicolae Dică are și el un rol important în istoria dobrogenilor, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, contribuind la promovarea acestora din ediția 2011-2012, dar și la îndeplinirea obiectivelor pe prima scenă în edițiile 2012-2013 și 2013-2014.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: FCSB – 25 ani și 9 luni; Viitorul – 22 ani și 7 luni.


 

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup