Farul InConstanța vs Sepsi Sârguința 0-1. Cronica Supercupei și analiza echipei lui Gică Hagi pentru Champions League: 4 minusuri și 4 plusuri cu 4 zile înainte de Sheriff Tiraspol!

Farul InConstanța vs Sepsi Sârguința 0-1. Cronica Supercupei și analiza echipei lui Gică Hagi pentru Champions League: 4 minusuri și 4 plusuri cu 4 zile înainte de Sheriff Tiraspol!
  • Publicat:

Peste doar 4 zile, Farul lui Gică Hagi atacă preliminariile Champions League. Un test fierbinte ca startul de iulie cu Supercupă, va juca întâi pe teren propriu cu un Sheriff Tiraspol reinventat. Pentru Sepsi mai sunt două etape de Superligă în care se poate roda înainte de preliminariile Conference League și de ȚSKA Sofia. Sunt gata dobrogenii de provocarea Champions League?

De unde a început Supercupa României

Până la urmă, în Supercupa de la Ploiești, din postura de campioni, cu continuitatea lui Hagi, Farul trebuie să probeze constanța, dincolo de orașul pe care-l reprezintă. Dar și să arate un salt calitativ, revărsat din inspirația și inovațiile “Regelui”, poate din noutățile lotului. Sunt 16, în teorie: 9 fotbaliști aduși (unii reveniți), plus 7 care sezonul trecut erau împrumutați la alte cluburi! Pleacă de-aici fluviul necesar de calitate în plus? Pentru că, să fim drepți, n-ajunge o Dunăre pentru Dobrogea spre grupele Ligii.

Sepsi a schimbat pe bancă, Ciobotariu e în fața unui parcurs cu ținte pe măsura potențialului său de tehnician, apreciat în ultima vreme. A adus doi albanezi și doi fotbaliști din Liga 2, a renunțat la un albanez (Papa), Tudorie, Achahbar, Dimitrov. Mutarea cheie ar putea fi chemarea lui Damașcan de la Voluntari.

Puțin Sali, puțin Mazilu, apoi căderea

Farul construiește cu dificultate de la portar, dar nu iese din tiparul lui Hagi. Enes Sali e singurul care aduce o viteză în plus pe teren, când are mingea, iar Mazilu completează prin tehnica utilă. Începutul e alb-albastru doar la posesie, Nedelcu trimite cu capul departe (5).

Bălașa bubuie în zid o lovitură liberă de la 18 metri pe zonă centrală (19), Sepsi trece la comandă pe o scădere fizică destul de uimitoare a campioanei. E însă doar un vârf de presiune scrâșnită. Aioani citește greșit două centrări, Ninaj reia cu capul paralel cu linia (34). Singura ocazie reală în 45 de minute: Safranko, voleu stângaci din marginea careului mic, respinge portarul Farului ieșit inspirat acum. Singurul șut pe poartă al reprizei!

“Moartea pasiunii” cu trofeul în brațe

Artean și ce-a-rămas-din-ce-era Vînă sunt mult sub Grameni și Tudor Băluță, se simte pregnant diferența, mai ales în tranziția deficitară. Sepsi continuă ce-a devenit, munca și riguriozitatea cununate pe blazon, nu simți încă marca noului tehnician. Și poate că-i bine, ce să schimbi dacă funcționează?! Sepsi nu profită totuși de erorile mari la pasare din defensiva Farului.

Per total, o repriză de lâncezeală. Previzibilă. De ce? Pentru că 7 din ultimele 8 Supercupe ale României au avut maximum un gol în meci. “Moartea pasiunii” cu trofeul în brațe rulează un nou episod.

Fiori la Malul Mării înainte de Sheriff

Ies Kiki și Vînă, pe merit, intră Sîrbu și Borgnino. Peste un minut, Denis Ciobotariu centrează ideal și-și fericește tatăl pe bancă, iar Ion Gheorghe înscrie cu capul, din tun, prin fața nou-intratului Sîrbu. E 0-1 după reușita cu capul a unui fotbalist de 1,74 în fața unui apărător cu 12 centimetri mai înalt. Dar inert.

Aioani face alte două greșeli, e clar că nu-i seara bună. Sali trage peste din 11 metri, prima ocazie bună Farul. Campioana urcă mai mult, covăsnenii duc stilul muncitoresc două linii mai în spate, dar menghina merge. Și când Cosmin Matei scapă, dă iar de ezitările lui Aioani, eficient abia în a doua intervenție (74).

Ciobotariu, la primul trofeu. Sepsi, regina eficienței!

Șutul lui Alibec mai crește valurile în Dobrogea, dar cuibarul de munți al Covasnei înghite tot. E minutul 83, totuși abia acum prima minge pe poartă a campioanei… Așa ratează Hagi a doua Supercupă ca antrenor, cu tot cu 6 minute de prelungiri.

Farul a fost inconstantă în raport cu statutul de campioană pe care l-a obținut meritat și cu tiparul pe care Hagi îl solicită apăsat totdeauna. Sepsi, constantă cu propria sârguință, mai trece un trofeu în palmares. Al patrulea în 12 ani de existență! Primul pentru Liviu Ciobotariu ca antrenor.

Cum arată Farul Constanța înaintea preliminariilor Champions League

Mai sunt 4 zile până la duelul echipei lui Hagi cu Sheriff Tiraspol, iată cum ar arăta 4 minusuri și 4 plusuri după primul meci oficial din acest sezon, Supercupa României!

MINUSURI

Vînă. Ieșit din ritm și asta deși meciul n-a avut cine știe ce ritm când el era pe teren. O variantă la ani lumină de mijlocașul promițător al anilor trecuți (foto jos din perioada Viitorul). Greșeli dese, faulturi din neputință, total sub așteptările unui meci cu trofeul pe masă. Ce să mai vorbim de preliminariile Champions League…

De la mijloc în jos, șantier! Cu trei străini în defensivă, plus Borza și Aioani în poartă, Farul a fost slabă și sinucigașă pe alocuri în apărare. Kiki și Boli au greșit enorm, Sîrbu a intrat pentru a rămâne inert la golul lui Sepsi. iar Borza a părut alt jucător: erori la construcție, mai nimic pe atac. Să fie în perioada în care a fost Sali după debutul la națională, dezvăluită de Hagi? Prea multă presiune, prea repede? Iar Aioani, prea multe centrări interpretate greșit, plus gafe uimitoare parcă din lipsă de concentrare, mai ales în jocul de picior. Să rămână asta seara lui slabă, bine că n-a fost cu Sheriff!

Dependența de Alibec. Farul nu poate fi o echipă de Liga Campionilor când stă într-un singur vârf de valoare. Și când depinde atât de mult de forma lui. Când adversarii sunt pe croiala stilului lui Denis, e bine. Când nu, ori când atacantul nu are zi bună, precum în Supercupă, e foarte greu pentru constănțeni.

Fizicul. Trupa lui Hagi a căzut după un start aparent bun de partidă pentru că Sepsi a mirosit cum să domine. La capitol fizic. Farul a avut la start mulți jucători sub 1,87m, precum Vînă, Artean, Sali, dar mai ales în defensivă, Kiki, Boli, Borza, Queiros. Iar când există înălțime, vezi Mazilu, lipsește clar forța. Fără Larie și Băluță, echipa nu are ținută pentru dueluri tari. Așa cum se anunță spre grupele Ligii.

PLUSURI

Sali. Jucătorulexplozie, singurul care multă vreme a dus Farul spre o altă viteză. A dat încă un exemplu de tehnică adaptată fotbalului mare, adică fără floricele sterile, ci driblinguri în viteză. A scos adversari din joc, a creat mai mereu pericol. În plus, atitudine de meci cu trofeul pe masă.

Mazilu. Finețe în mai toate interacțiunile cu mingea, soluții ingenioase căutate și uneori găsite. O nonșalanță încântătoare, devieri și preluări de calitate. Îl trag în jos capitolul fizic și parcă tonusul.

Queiros. Fără realizări de impact, lusitanul a fost totuși singurul jucător de evidențiat din defensiva Farului. Debutul său în meci oficial a arătat un apărător cu plasament deosebit, care înțelege interesant și anticipează excelent de multe ori. Se simte clasa, are toate șanse să devină un apărător de top în Superliga, având și doar 24 de ani.

Hagi și dușul rece. Eșecul cu Sepsi ar putea să aibă și un efect pozitiv, per total. Un trofeu pierdut, corect, dar și un duș rece care poate spăla de confetti și relaxare băieții lui Hagi înainte de preliminariile Ligii Campionilor. Iar antrenorul Hagi are toate atributele pentru a deturna util înfrângerea cu Sepsi spre o abordare de luptă peste 4 zile. La Ploiești n-a fost meci de campioană, ci de echipă care se știe campioană.

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru că e prea scund. Scene de-a râsu’-plânsu’ la Survivor All Stars
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru că e prea scund. Scene…
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Imediat după Bayern – Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic:
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără…
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena 😲
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar putea fi transferat la Viena…
Informație de ultimă oră despre FLORIN PIERSIC. Anunțul venit direct de la SPITAL
Informație de ultimă oră despre FLORIN PIERSIC. Anunțul venit direct de la SPITAL
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri