„Farmecul vieții”. AFC Rapid a contestat și câștigat la masa verde meciul cu Frăția, după ce adversarii acceptaseră luna trecută să amâne jocul tocmai pentru ca „vișiniii” să se poată prezenta pe teren

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Oct. 2016, 15:24 Actualizat: 08 Oct. 2016, 17:32 Fotbal Intern

AFC Rapid, echipa reprezentată de Horia Manoliu pe asociația deținută, până acum câteva luni, de George Copos, a recuperat la masa verde, în Liga 5, singurele două puncte pierdute pe teren speculând un gest de bunăvoință făcut de adversari. AFC, una dintre cele două grupări care joacă pe Giulești și vor să țină sus steagul rapidismului după ce adevărata echipă a intrat în faliment, a reclamat la finalul restanței cu Frăția lipsa unui document, remiza de pe teren fiind transformată de AMFB într-o victorie care readuce Rapidul la același număr de puncte cu liderul.

O facere de bine transformată într-un lanț de necazuri

AFC Rapid trebuia să joace astă-vară, în prima etapă, cu ASF Frăția II, satelitul formației Frăția din Liga 4. Numai că Horia Manoliu, președintele AFC, nu reușise să se organizeze în timp util, nu avea jucători și nici toate actele gata. Ca să nu piardă cu 0-3, nou-înființata grupare „vișinie” a făcut apel la bunăvoința adversarilor, rugându-i să accepte amânarea etapei. Constantin Zamfir, patronul de la Frăția, a fost de acord și meciul s-a reprogramat la începutul acestei luni. Partida, disputată săptămâna trecută, a fost foarte echilibrată și s-a încheiat 1-1, însemnând primele puncte pierdute pe teren de AFC. Dar oficialii oaspeților, iritați de semieșec, au reclamat că gazdelor le lipsise un act. AMFB le-a dat dreptate și a decis joi, la masa verde, ca AFC Rapid să câștige cu 3-0.

Pentru cei de la Frăția, gestul de la început, când au fost de acord să ajute niște adversari, s-a transformat astfel într-un lanț de ghinioane. Punctul obținut pe teren a fost pierdut la masa verde, AMFB i-a amendat cu 100 de lei (la Liga 5, unde jucătorii vin cu bani de acasă, chiar și o astfel de sumă contează), a doua zi după meci vestiarul le-a fost spart de persoane necunoscute care le-au furat echipamentul, mingile, plasele de la porți, dar și boilerul și motocoasa, chiar dacă aceasta era defectă.

„Ne-au rugat, dacă suntem de acord, să amânăm jocul, pentru că AFC nuși rezolvase problemele juridice. Am vorbit cu băieții și am acceptat”


Anunțul partidei Frăția II – AFC Rapid postat pe contul de Facebook al echipei gazdă

Constantin Zamfir, patronul ASF Frăția, a povestit pentru ProSport că AFC Rapid a speculat tocmai problemele financiare ale gazdelor, care nu au bani să angajeze oameni special pentru birocrație. „Noi avem satelit în Liga 5 și echipa mare în Liga 4. Conform regulamentului, trebuie să prezinți la începutul sezonului un tabel cu 15 jucători care au dreptul să joace doar în liga superioară. Apoi, la fiecare joc din Liga 5, trebuie prezentat acel tabel. La programare, astă-vară, am căzut cu AFC Rapid în prima etapă. Ne-au rugat, dacă suntem de acord, să amânăm jocul, pentru că adversarii de la AFC nu-și rezolvaseră problemele juridice, nu puteau să înceapă campionatul, n-aveau carnetele jucătorilor. Eu am vorbit și cu băieții din echipă și am fost de acord, am spus: «Da, domnule, hai să fie competiție, să nu dispară echipe! Amânăm jocul și, când reușiți să vă rezolvați situația, jucăm!». Așa a apărut acea restanță pe care am disputat-o miercuri. Având informații că vor fi câteva sute de suporteri, iar eu confruntându-mă cu atâtea necazuri și cu condițiile pe care le avem la stadion (n.r. – în câmp, lângă fosta uzină Vulcan), am luat măsuri suplimentare, am fost și la poliție, am anunțat. Într-adevăr, au venit mai mulți, au fost cuminți oamenii, n-au fost probleme. Dar, fiind prea mulți acolo, în învălmășeala aia, n-am putut să mă ocup de echipă, a trebuit să fiu la tribună, cu poliția, la plecarea spectatorilor. Am lăsat la cabine un băiat care să mă ajute. Și el n-a prezentat acel tabel de 15 jucători în timpul regulamentar. Nici vorbă că ar fi jucat fotbaliști pe fals sau altceva. Nici nu aveam de ce să facem asta, că noi nu putem promova. Asta e situația, eu nu am bani să plătesc oameni, firme de pază, delegați profesioniști. Mă ocup cam de toate. Noi, cu jucătorii, facem chete, eforturi financiare, nu ne susține nimeni, să ne permitem. Eu fiind cu oamenii la evacuarea tribunei, s-a considerat că n-am prezentat tabelul în timp util. Până m-am întors la cabine, se încheiase deja foaia de joc”, a povestit Zamfir.

Am acceptat reprogramarea meciului pentru ca meciurile să se joace pe teren, deși puteam câștiga prin neprezentare. Acum, delegatul lor ne-a reclamat”

Acesta recunoaște că greșeala a existat, fiind prompt sancționată de giuleșteni: „Ne-a reclamat delegatul celor de la AFC Rapid, care e un om cu experiență, nu a fost inițiativa celor de la AMFB. Conducătorul delegației adverse a reclamat. În mod normal, acel tabel trebuie prezentat la jocurile Ligii 5. Și așa a fost, nu s-a prezentat în timp util! Delegatul nostru a fost ocupat cu alte detalii organizatorice, să fie totul în regulă, să achite baremul, eu am fost la evacuare și așa a trecut sfertul de oră. În timpul ăsta s-a dus conducătorul lor – că poate și eu făceam la fel, de ce să vă zic? -, și a întrebat dacă noi am prezentat tabelul. Asta a fost tot. Eu nu am scris nimic în foaie, doar delegatul lor a venit și a scris. Dacă aveam bani, angajam: tu faci aia, tu faci aia. Dar, dacă nu sunt, asta e, le facem noi pe toate”.

Patronul de la Frăția spune însă că, dacă ar fi vrut să câștige cu orice preț, ar fi profitat în septembrie de problemele AFC Rapid: „Atunci am zis să acceptăm reprogramarea, ca să fie competiție. Dacă refuzam, se făcea programarea meciului în prima etapă și AFC Rapid nu ar fi avut cu cine să se prezinte, câștigam cu 3-0 la masa verde. Am acceptat din dorința de a juca pe teren meciurile”.

La omul sărac, nici boii nu trag. AFC Rapid a „pedepsit” o echipă care se luptă să supraviețuiască


După victoria la masa verde, AFC Rapid a revenit la egalitate de puncte cu VK Soccer, în Seria II. Lupta pentru promovare se va da cu VK Soccer, FC Asalt și CS Dinamo. În Seria I, CFR luptă cu Tracțiunea, Power Team și Sport Team

Pentru AFC Rapid, cele două puncte câștigate la comisie pot fi importante. „Vișiniii” își propun să promoveze în Liga 4 la sfârșitul acestui sezon, dar competiția este acerbă în Seria II din Liga 5. Echipa care joacă pe Giulești și care se recomandă a fi adevărata continuatoare a FC Rapid luptă pentru cele două locuri calificante cu VK Soccer, CS Dinamo și FC Asalt.

Adversarii bătuți la masa verde de AFC Rapid, cei de la ASF Frăția II, au o situație financiară precară, singurul obiectiv fiind terminarea campionatului. În echipa cu care a remizat AFC Rapid joacă mai mulți bărbați în preajma vârstei de 50 de ani, dar și adolescenți, jucătorii finanțându-și echipa. „La mine, pe terenul ăla, au trecut multe ierni cu -50 de grade, multe veri cu +50 de grade. Ne rugăm doar de sănătate, să ne putem da jos din pat, că numai moartea sau boala ne pot opri. Deci, cam așa stau lucrurile. Noi am acceptat amânarea partidei cu AFC Rapid ca să jucăm pe teren. Acum am pierdut pe contestație, la masa verde, și ne-au dat și 100 de lei amendă. Noi n-aveam o miză, ca să jucăm pe fals. Cu echipa din Liga 5 nu putem promova în Liga 4. Oricum, la mine, la Frăția, nu există așa ceva de când sunt în fotbal, și sunt de foarte mulți ani. Mi-am văzut de treabă. Sărac m-am născut, sărac mor. Asta a fost. În timp ce noi eram ocupați cu balamucul de acolo, că n-avem bani de firmă de pază, delegatul AFC Rapid s-a dus și a sesizat observatorul. Ei, la AFC, au mai mulți care se ocupă. E antrenorul (n.r. – Mihai Iosif), e directorul sportiv Ion Drăghici”, încheie Zamfir.

ProSport a încercat de mai multe ori să ia legătura și cu Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, pentru a-i afla opinia despre evenimentele de la partida restantă cu Frăția, dar acesta avea telefonul închis.

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Oct. 2016, 15:24 Actualizat: 08 Oct. 2016, 17:32 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
„Trebuie să iau o pauză“. Mihai Gâdea a plecat din
emisiunea Sinteza Zilei şi nu s-a mai întors
„Trebuie să iau o pauză“. Mihai Gâdea a plecat din emisiunea Sinteza Zilei şi nu s-a mai întors
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru Messi
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru ...
15 alimente „medicamente” care luptă împotriva bolilor. Ce să mănânci ca să scapi de inflamații
15 alimente „medicamente” care luptă împotriva bolilor. Ce să mănânci ca să scapi de inflamații
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Marius, cel mai tânăr pacient de la ATI, infectat cu coronavirus: 'Nu e deloc cum se spune la televizor'
Marius, cel mai tânăr pacient de la ATI, infectat cu coronavirus: 'Nu e deloc cum se spune la televizor'
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
Putin e livid de furie: E uluitor ce au pus la cale trei adolescenți. Băieții de 14 ani riscă ani greu de pușcărie
Putin e livid de furie: E uluitor ce au pus la cale trei adolescenți. Băieții de 14 ani riscă ani greu de pușcărie
Se măresc salariile românilor de la 1 ianuarie 2021? Este lovitura momentului în Parlament
Se măresc salariile românilor de la 1 ianuarie 2021? Este lovitura momentului în Parlament
Cum arată acum fiul Nadiei Comăneci. Și-a moștenit, cu adevărat, mama
Cum arată acum fiul Nadiei Comăneci. Și-a moștenit, cu adevărat, mama
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Fotografia cu Alina Eremia despre care vorbește toată lumea. „Ce frumooos”
Fotografia cu Alina Eremia despre care vorbește toată lumea. „Ce frumooos”
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Cum s-a încheiat o partidă
de sex întreruptă de către poliţişti. Reacţia femeii
Cum s-a încheiat o partidă de sex întreruptă de către poliţişti. Reacţia femeii
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: „L-am dus mort în portbagaj”
Emily Burghelea a trecut prin clipe grele: „L-am dus mort în portbagaj”