„Farmecul vieții”. AFC Rapid a contestat și câștigat la masa verde meciul cu Frăția, după ce adversarii acceptaseră luna trecută să amâne jocul tocmai pentru ca „vișiniii” să se poată prezenta pe teren

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Oct. 2016, 15:24 Actualizat: 08 Oct. 2016, 17:32 Fotbal Intern

AFC Rapid, echipa reprezentată de Horia Manoliu pe asociația deținută, până acum câteva luni, de George Copos, a recuperat la masa verde, în Liga 5, singurele două puncte pierdute pe teren speculând un gest de bunăvoință făcut de adversari. AFC, una dintre cele două grupări care joacă pe Giulești și vor să țină sus steagul rapidismului după ce adevărata echipă a intrat în faliment, a reclamat la finalul restanței cu Frăția lipsa unui document, remiza de pe teren fiind transformată de AMFB într-o victorie care readuce Rapidul la același număr de puncte cu liderul.

O facere de bine transformată într-un lanț de necazuri

AFC Rapid trebuia să joace astă-vară, în prima etapă, cu ASF Frăția II, satelitul formației Frăția din Liga 4. Numai că Horia Manoliu, președintele AFC, nu reușise să se organizeze în timp util, nu avea jucători și nici toate actele gata. Ca să nu piardă cu 0-3, nou-înființata grupare „vișinie” a făcut apel la bunăvoința adversarilor, rugându-i să accepte amânarea etapei. Constantin Zamfir, patronul de la Frăția, a fost de acord și meciul s-a reprogramat la începutul acestei luni. Partida, disputată săptămâna trecută, a fost foarte echilibrată și s-a încheiat 1-1, însemnând primele puncte pierdute pe teren de AFC. Dar oficialii oaspeților, iritați de semieșec, au reclamat că gazdelor le lipsise un act. AMFB le-a dat dreptate și a decis joi, la masa verde, ca AFC Rapid să câștige cu 3-0.

Pentru cei de la Frăția, gestul de la început, când au fost de acord să ajute niște adversari, s-a transformat astfel într-un lanț de ghinioane. Punctul obținut pe teren a fost pierdut la masa verde, AMFB i-a amendat cu 100 de lei (la Liga 5, unde jucătorii vin cu bani de acasă, chiar și o astfel de sumă contează), a doua zi după meci vestiarul le-a fost spart de persoane necunoscute care le-au furat echipamentul, mingile, plasele de la porți, dar și boilerul și motocoasa, chiar dacă aceasta era defectă.

„Ne-au rugat, dacă suntem de acord, să amânăm jocul, pentru că AFC nuși rezolvase problemele juridice. Am vorbit cu băieții și am acceptat”


Anunțul partidei Frăția II – AFC Rapid postat pe contul de Facebook al echipei gazdă

Constantin Zamfir, patronul ASF Frăția, a povestit pentru ProSport că AFC Rapid a speculat tocmai problemele financiare ale gazdelor, care nu au bani să angajeze oameni special pentru birocrație. „Noi avem satelit în Liga 5 și echipa mare în Liga 4. Conform regulamentului, trebuie să prezinți la începutul sezonului un tabel cu 15 jucători care au dreptul să joace doar în liga superioară. Apoi, la fiecare joc din Liga 5, trebuie prezentat acel tabel. La programare, astă-vară, am căzut cu AFC Rapid în prima etapă. Ne-au rugat, dacă suntem de acord, să amânăm jocul, pentru că adversarii de la AFC nu-și rezolvaseră problemele juridice, nu puteau să înceapă campionatul, n-aveau carnetele jucătorilor. Eu am vorbit și cu băieții din echipă și am fost de acord, am spus: «Da, domnule, hai să fie competiție, să nu dispară echipe! Amânăm jocul și, când reușiți să vă rezolvați situația, jucăm!». Așa a apărut acea restanță pe care am disputat-o miercuri. Având informații că vor fi câteva sute de suporteri, iar eu confruntându-mă cu atâtea necazuri și cu condițiile pe care le avem la stadion (n.r. – în câmp, lângă fosta uzină Vulcan), am luat măsuri suplimentare, am fost și la poliție, am anunțat. Într-adevăr, au venit mai mulți, au fost cuminți oamenii, n-au fost probleme. Dar, fiind prea mulți acolo, în învălmășeala aia, n-am putut să mă ocup de echipă, a trebuit să fiu la tribună, cu poliția, la plecarea spectatorilor. Am lăsat la cabine un băiat care să mă ajute. Și el n-a prezentat acel tabel de 15 jucători în timpul regulamentar. Nici vorbă că ar fi jucat fotbaliști pe fals sau altceva. Nici nu aveam de ce să facem asta, că noi nu putem promova. Asta e situația, eu nu am bani să plătesc oameni, firme de pază, delegați profesioniști. Mă ocup cam de toate. Noi, cu jucătorii, facem chete, eforturi financiare, nu ne susține nimeni, să ne permitem. Eu fiind cu oamenii la evacuarea tribunei, s-a considerat că n-am prezentat tabelul în timp util. Până m-am întors la cabine, se încheiase deja foaia de joc”, a povestit Zamfir.

Am acceptat reprogramarea meciului pentru ca meciurile să se joace pe teren, deși puteam câștiga prin neprezentare. Acum, delegatul lor ne-a reclamat”

Acesta recunoaște că greșeala a existat, fiind prompt sancționată de giuleșteni: „Ne-a reclamat delegatul celor de la AFC Rapid, care e un om cu experiență, nu a fost inițiativa celor de la AMFB. Conducătorul delegației adverse a reclamat. În mod normal, acel tabel trebuie prezentat la jocurile Ligii 5. Și așa a fost, nu s-a prezentat în timp util! Delegatul nostru a fost ocupat cu alte detalii organizatorice, să fie totul în regulă, să achite baremul, eu am fost la evacuare și așa a trecut sfertul de oră. În timpul ăsta s-a dus conducătorul lor – că poate și eu făceam la fel, de ce să vă zic? -, și a întrebat dacă noi am prezentat tabelul. Asta a fost tot. Eu nu am scris nimic în foaie, doar delegatul lor a venit și a scris. Dacă aveam bani, angajam: tu faci aia, tu faci aia. Dar, dacă nu sunt, asta e, le facem noi pe toate”.

Patronul de la Frăția spune însă că, dacă ar fi vrut să câștige cu orice preț, ar fi profitat în septembrie de problemele AFC Rapid: „Atunci am zis să acceptăm reprogramarea, ca să fie competiție. Dacă refuzam, se făcea programarea meciului în prima etapă și AFC Rapid nu ar fi avut cu cine să se prezinte, câștigam cu 3-0 la masa verde. Am acceptat din dorința de a juca pe teren meciurile”.

La omul sărac, nici boii nu trag. AFC Rapid a „pedepsit” o echipă care se luptă să supraviețuiască


După victoria la masa verde, AFC Rapid a revenit la egalitate de puncte cu VK Soccer, în Seria II. Lupta pentru promovare se va da cu VK Soccer, FC Asalt și CS Dinamo. În Seria I, CFR luptă cu Tracțiunea, Power Team și Sport Team

Pentru AFC Rapid, cele două puncte câștigate la comisie pot fi importante. „Vișiniii” își propun să promoveze în Liga 4 la sfârșitul acestui sezon, dar competiția este acerbă în Seria II din Liga 5. Echipa care joacă pe Giulești și care se recomandă a fi adevărata continuatoare a FC Rapid luptă pentru cele două locuri calificante cu VK Soccer, CS Dinamo și FC Asalt.

Adversarii bătuți la masa verde de AFC Rapid, cei de la ASF Frăția II, au o situație financiară precară, singurul obiectiv fiind terminarea campionatului. În echipa cu care a remizat AFC Rapid joacă mai mulți bărbați în preajma vârstei de 50 de ani, dar și adolescenți, jucătorii finanțându-și echipa. „La mine, pe terenul ăla, au trecut multe ierni cu -50 de grade, multe veri cu +50 de grade. Ne rugăm doar de sănătate, să ne putem da jos din pat, că numai moartea sau boala ne pot opri. Deci, cam așa stau lucrurile. Noi am acceptat amânarea partidei cu AFC Rapid ca să jucăm pe teren. Acum am pierdut pe contestație, la masa verde, și ne-au dat și 100 de lei amendă. Noi n-aveam o miză, ca să jucăm pe fals. Cu echipa din Liga 5 nu putem promova în Liga 4. Oricum, la mine, la Frăția, nu există așa ceva de când sunt în fotbal, și sunt de foarte mulți ani. Mi-am văzut de treabă. Sărac m-am născut, sărac mor. Asta a fost. În timp ce noi eram ocupați cu balamucul de acolo, că n-avem bani de firmă de pază, delegatul AFC Rapid s-a dus și a sesizat observatorul. Ei, la AFC, au mai mulți care se ocupă. E antrenorul (n.r. – Mihai Iosif), e directorul sportiv Ion Drăghici”, încheie Zamfir.

ProSport a încercat de mai multe ori să ia legătura și cu Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, pentru a-i afla opinia despre evenimentele de la partida restantă cu Frăția, dar acesta avea telefonul închis.

Autor: Matei Udrea Publicat: 08 Oct. 2016, 15:24 Actualizat: 08 Oct. 2016, 17:32 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Ștefan Stan, devastat de durere la ceremonia de înmormântare a mamei sale. Mihaela Soare avea 68 de ani. EXCLUSIV
Ștefan Stan, devastat de durere la ceremonia de înmormântare a mamei sale. Mihaela Soare avea 68 de ani. EXCLUSIV
VIDEO Patru tineri filmaţi în timp ce întind „capcane“ şoferilor pe un drum naţional din Alba
VIDEO Patru tineri filmaţi în timp ce întind „capcane“ şoferilor pe un drum naţional din Alba
Fiica lui Becali, PARASITA de iubit din cauza unei BOMBE sexy! Alexandra, cu ochii in soare
Fiica lui Becali, PARASITA de iubit din cauza unei BOMBE sexy! Alexandra, cu ochii in soare
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer de lux
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer ...
Ce au gasit medicii legisti in gura Elenei Ceausescu? Toti au ramas socati cand au deshumat-o
Ce au gasit medicii legisti in gura Elenei Ceausescu? Toti au ramas socati cand au deshumat-o
Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze
Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze
Cui a mulţumit Dincă după ce a recunoscut crimele. „L-au bătut şi apoi l-au pus să spună asta“
Cui a mulţumit Dincă după ce a recunoscut crimele. „L-au bătut şi apoi l-au pus să spună asta“
Este oficial: Primăria Capitalei introduce o nouă taxă. Ce vor plăti Bucureştenii în plus
Este oficial: Primăria Capitalei introduce o nouă taxă. Ce vor plăti Bucureştenii în plus
RĂSTURNARE URIAŞĂ de situaţie privind alegerea lui Kovesi la UE. Anunţul ŞOC care ar putea scoate România total din schemă
RĂSTURNARE URIAŞĂ de situaţie privind alegerea lui Kovesi la UE. Anunţul ŞOC care ar putea scoate România total din ...
Imagini „apocaliptice”, surprinse la mare adâncime. Cercetătorii au rămas perplecşi, fără o explicaţie - VIDEO
Imagini „apocaliptice”, surprinse la mare adâncime. Cercetătorii au rămas perplecşi, fără o explicaţie - VIDEO
Dezvăluiri ŞOCANTE făcute de 2 escorte de lux. Cine sunt milionarii care au trecut pe la ele şi au plătit zeci de mii de euro
Dezvăluiri ŞOCANTE făcute de 2 escorte de lux. Cine sunt milionarii care au trecut pe la ele şi au plătit zeci de mii ...
Iohannis, out! Dăncilă vrea să preia din nou puterea: Planul care incendiază Opoziția
Iohannis, out! Dăncilă vrea să preia din nou puterea: Planul care incendiază Opoziția
Florin Călinescu a schimbat emisiunea. Unde a mers de la Românii au Talent! Surpriza e totală
Florin Călinescu a schimbat emisiunea. Unde a mers de la Românii au Talent! Surpriza e totală
DOLIU in muzica din Romania! A MURIT un cunoscut cantaret! Unde se afla in ultimele CLIPE
DOLIU in muzica din Romania! A MURIT un cunoscut cantaret! Unde se afla in ultimele CLIPE
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi
Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
A nascut! A devenit mama pentru prima data. Vedeta a facut un anunt socant: ce s-a intamplat cu ea in timpul sarcinii
A nascut! A devenit mama pentru prima data. Vedeta a facut un anunt socant: ce s-a intamplat cu ea in timpul sarcinii
Fantezia românilor s-a materializat: Dacia Sandero cu motor 1,6 turbo de 263 CP - GALERIE FOTO
Fantezia românilor s-a materializat: Dacia Sandero cu motor 1,6 turbo de 263 CP - GALERIE FOTO
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
A treia genă de somn a fost descoperită, conform cercetătorilor
A treia genă de somn a fost descoperită, conform cercetătorilor