EXCLUSIV | Scandal între fotbaliștii Stelei ’86! Ilie Bărbulescu îi acuză pe câțiva colegi de-ai săi: „M-am săturat de blatiștii ăștia! M-au dezamăgit!”

Redactor:
Florin Marian
  • Publicat:
  • Actualizat:

E dimineață și câteva apeluri pierdute de la fostul fotbalist Ilie Bărbulescu te fac să te întrebi dacă e ceva serios. Curiozitatea nu este amânată și, la celălalt receptor, o voce total nemulțumită își exprimă indignarea pentru cu privire la ce a aflat după petrecerea de la Cheile Grădiștei.

Ce v-a supărat așa tare, domnule Ilie Bărbulescu?
Domnule, am o singură problemă, dar e mare! M-au sunat colegii aceștia ai mei, e scandal mare. Am fost la Cheile Grădiștei și am aflat că unii dintre noi, cei care am câștigat Cupa Campionilor din 1986, au venituri suplimentare, niște rente viagere despre care eu știam că nu s-au aprobat. Mă deranjează că unii iau, iar alții nu. E foarte frustrant!

Vă referiți la acele rente viagere, pentru care, în 2013, Duckadam a depus la Ministerul Tineretului și Sportului câteva dosare?
Da, au fost mai multe dosare depuse, printre care și al meu. Acum să aflu că unii dintre ei iau bani. Renta era de 27 milioane lei vechi, acum a crescut la 29 milioane… De ce nu se face asta pentru toată lumea?


Ilie Bărbulescu a fost unul dintre cei mai euforici steliști ai finalei din 1986 și a vrut să atingă Cupa Campionilor, înainte de decernare. El își reîntâlnește foștii colegi de la Steaua în fiecare an, când se sărbătorește aniversarea celui mai important eveniment cunoscut de fotbalul românesc

Cine primește aceste rente viagere?
Duckadam, Majearu și mai nou Lucică Bălan. Bine, Bălan acum de curând, după ce am fost la Cheile Grădiștei a primit acceptul ministerului. Nu știu cum de e posibil ca numai unii să primească. Așa, pe ochi frumoși, pe ce bază se dă? Ce strică dacă mai suplimentează pentru 4-5 foști fotbaliști. (n.r. Bumbescu, Pistol și Radu II sunt alți componenți ai echipei din 1986 care au depus dosarele acum doi ani și nu primesc rentă). Ce se așteaptă? Să murim toți și apoi să ne dea post-mortem?  

„I-am zis lui Duckdam că a mers pe blat!”

Dar ați vorbit cu Duckadam, știu că dânsul s-a ocupat de aceste dosare…
Domnule, eu știam că nu s-au aprobat. L-am întrebat pe Duckdam și el mi-a zis: „Ah, păi ce, tu nu ai știut? Lasă că vorbim, vedem”. Înseamnă că eu am aflat prea târziu și asta mă deranjează. Înseamnă că nu suntem un colectiv unit! I-am spus: „Ați mers pe blat! Să nu se afle! Voi v-ați luat renta viageră și ați tăcut din gură”. Suntem mai mulți supărați, dar eu mai mult decât toți! Dacă erau cinstiți și dacă susțin că formăm o echipă, ei trebuiau să zică, nu luăm nimic fără ceilalți! Ce, au câștigat ei singuri Cupa Campionilor?

Dar sunteți foarte supărat…
Cum să nu mă enervez? E o mare nedreptate! E strigător la cer ceea ce se întâmplă! În regulă, unii s-au descurcat, nu au vrut să-și facă dosarele să primească aceste rente, nu am nimic împotrivă, din partea mea trebuie să le dea la toți și lui nea Imi (n.r. Emerich Ienei) și lui Puiu (n.r. Anghel Iordănescu) pentru că e și meritul lor. Nu am luptat împreună?


Câștigarea Supercupei din 1987 și a Cupei Campionilor din 1986, ambele cu Steaua, au reprezentat cele mai importante trofee din cariera piteșteanului Ilie Bărbulescu. Deși a jucat fundaș stânga în marea echipă a Stelei, el e dreptaci

Dar din partea Armatei nu primiți nimic?
Nimic! Mi s-a dat un grad de colonel, dar e onorific. E ca și cum eu te-aș numi pe tine ambasador nu știu unde. Pentru performanțele de atunci nu ni s-a asigurat vreo pensie. Au fost vorbe, au spus că dregem, facem, dar nimic. Toată lumea a lăsat-o moartă!

Și cu ce vă ocupați acum?
Domnule, nici pensionar nu sunt, că nu am vârsta. Sunt în Consiliul de Administrație al clubului FC Argeș 1953, intrați pe site să vedeți ceva frumos. Dar, rețineți! Nu e ceva de a mă ajuta din punct de vedere social. Nu mă milogesc. Spun doar că nu e corect ca unii să ia, iar alții nu. Unii merg pe blat! Nu am muncit toți pentru Cupa Campionilor Europeni? M-am săturat de blatiștii ăștia, m-au dezamăgit! Pe cuvânt!

„Noi am salvat țara de datoriile externe, prin banii care au intrat în conturile Republicii Socialiste România”

Domnule Bărbulescu, dar Clubul Sportiv al Armatei de ce nu vă ajută? Pentru că Boroi susține că ține la sportivii care și-au adus aportul la făurirea mărcii Steaua? S-au investit bani mulți în sporturile pe echipe și nu se câștigă nimic.
Nu știu, nu sunt eu în măsură să spun dacă cei de la CSA ar trebui să ne ajute. Dar mă uit că sunt mari sportivi care au ajuns în funcții, au putere. E doamna Szabo, e Ilie Năstase care tot vorbește în numele celor de la clubul Steaua și al Armatei. Ar trebui să facă ceva pentru foștii sportivi. Repet, nu umblăm cu miloaga, dar n-am mâncat toți aceeași pâine? Ne-a fost cântat imnul național, am făcut ceva bun pentru Steaua și pentru România. Ce mai, domnule! Am adus bucurie în România prin acele performanțe. Și îți mai zic ceva. Poate nu știți, dar am salvat țara de la datoriile pe care le avea în anii 80, am contribuit și noi cu ceva.

Vă referiți la banii care i-a primit Steaua pentru câștigarea Cupei Campionilor?
Exact, dar gândiți-vă că au fost trei finale. Puneți și Cupa Intercontinentală de la Tokio și Supercupa. La Tokio a venit special Ilie Ceaușescu cu un avion Boeing 727, pe care scria Republica Socialistă România, să ia banii. După toate performanțele noastre de atunci, cred că s-au încasat peste cinci-șase milioane de dolari.

Apropo de Cupa Intercontinentală, domnul Duckadam a spus că înainte de joc a venit cineva la dânsul și a vrut să-l cumpere pentru pariuri, credea că el va apăra, dar între buturi a fost Stângaciu. Știați de treaba asta?
Hai domnule, să fim serioși! Păi credeți că dacă era așa îl aborda doar pe Duckadam? De ce nu a venit la Bumbescu, la mine sau la Iovan? Astea sunt vorbe așa… să ne băgăm în seamă. Păi, la modul în care eram noi filați, observați de securiștii care ne însoțeau, crezi că se putea întâmpla așa ceva? Nu se apropia nimeni de noi. Se afla de treaba asta, dacă era așa.


Ilie Bărbulescu s-a simțit mereu bine la Cheile Grădiștei, unde patronul complexului îi sărbătorește de câțiva ani pe foștii mari campioni

Cum a fost reunirea de la Cheile Grădiștei, unde s-au sărbătorit cei 29 de ani de când s-a câștigat Cupa Campionilor?
A fost ceva frumos! Jos pălăria pentru patronul de acolo.

Nu v-am auzit opinia cu privire la ceea ce se întâmplă cu marca Steaua…
Cu marca? Trăiesc o mare deziluzie, Steaua trebuie să rămână în Ghencea, trebuia să se facă investiții acolo, să se construiască un stadion frumos. Acolo e legenda Stelei. Cele două tabere trebuie să se împace, să stea la masa tratativelor, Steaua trebuie să rămână în Ghencea. Strălucirea Stelei e în Ghencea, nu pe Național Arena sau pe la Buzău.


CV-ul fotbalistului Ilie Bărbulescu

Data și locul nașterii: 24 iunie 1957, Pitești

Post: fundaș stânga

Carieră în Liga I:

357 meciuri/22 goluri

FC Argeș

FC Olt

Petrolul Ploiești

Steaua București

FC Argeș

Dacia Pitești

Callatis Mangalia

Cinci selecții în naționala României

Câștigător al Cupei Campionilor (1986), Supercupei Europei (1986), finalist al Cupei Intercontinentale (1986)

De patru ori campion național (1979, 1985, 1986, 1987)

De două ori câștigător al Cupei (1985, 1987)

Pe aceeași temă
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă din nou în judecată
Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici,…
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua capitală aflată la 2000 de km distanţă
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua capitală aflată la 2000 de…
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum se cer 80 pentru el
După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum…
E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate
E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate
Procurorii nu pot face nimic! E vorba despre polițistul care a lovit-o pe Raisa!
Procurorii nu pot face nimic! E vorba despre polițistul care a lovit-o pe Raisa!
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Călător în timp? Previziunea uluitoare făcută de bărbatul din mașina neagră, în 1968
Călător în timp? Previziunea uluitoare făcută de bărbatul din mașina neagră, în 1968
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului a spus, în sfârşit, tot
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului a spus, în sfârşit, tot
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Loredana Groza s-a pozat cum nu a mai făcut-o până acum. Cum arată la 51 de ani
Loredana Groza s-a pozat cum nu a mai făcut-o până acum. Cum arată la 51 de ani
EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie:
EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de „Așii Amanetului”
Nicolae Ciucă şi-a plagiat teza de doctorat? Premierul solicită analizarea tezei de către Comisia de Etică a UNAP/Cioloş îi cere lui Ciucă să solicite o analiză cu celeritate a CNATDCU
Nicolae Ciucă şi-a plagiat teza de doctorat? Premierul solicită analizarea tezei de către Comisia de Etică a UNAP/Cioloş îi cere…
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac amor cu tine chiar acum!”
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac amor cu tine chiar acum!”
Bomba zilei la Australian Open: Coşmarul lui Halep a spulberat campioana din 2016
Bomba zilei la Australian Open: Coşmarul lui Halep a spulberat campioana din 2016
ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de români pentru a nu plăti amenzi usturătoare
ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de…
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70 de ani
Celebra vloggeriță Andreea Bostanica, în lacrimi după moartea Raisei Nicoleta. Care este regretul tinerei: ”Dacă aș fi știut...” / FOTO
Celebra vloggeriță Andreea Bostanica, în lacrimi după moartea Raisei Nicoleta. Care este regretul tinerei: ”Dacă aș fi știut...” / FOTO
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
Acest VOLKSWAGEN este INTERZIS în Europa și nimeni nu înțelege de ce
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la 66 de ani!
FOTO. Transformarea spectaculoasă a Minodorei! Cum arată în costum de baie, după ce a slăbit 40 de kilograme
FOTO. Transformarea spectaculoasă a Minodorei! Cum arată în costum de baie, după ce a slăbit 40 de kilograme