EXCLUSIV | Scandal între fotbaliștii Stelei ’86! Ilie Bărbulescu îi acuză pe câțiva colegi de-ai săi: „M-am săturat de blatiștii ăștia! M-au dezamăgit!”

Autor: Florin Marian Publicat: 23 May. 2015, 14:07 Actualizat: 24 May. 2015, 08:29 Fotbal Intern

E dimineață și câteva apeluri pierdute de la fostul fotbalist Ilie Bărbulescu te fac să te întrebi dacă e ceva serios. Curiozitatea nu este amânată și, la celălalt receptor, o voce total nemulțumită își exprimă indignarea pentru cu privire la ce a aflat după petrecerea de la Cheile Grădiștei.

Ce v-a supărat așa tare, domnule Ilie Bărbulescu?
Domnule, am o singură problemă, dar e mare! M-au sunat colegii aceștia ai mei, e scandal mare. Am fost la Cheile Grădiștei și am aflat că unii dintre noi, cei care am câștigat Cupa Campionilor din 1986, au venituri suplimentare, niște rente viagere despre care eu știam că nu s-au aprobat. Mă deranjează că unii iau, iar alții nu. E foarte frustrant!

Vă referiți la acele rente viagere, pentru care, în 2013, Duckadam a depus la Ministerul Tineretului și Sportului câteva dosare?
Da, au fost mai multe dosare depuse, printre care și al meu. Acum să aflu că unii dintre ei iau bani. Renta era de 27 milioane lei vechi, acum a crescut la 29 milioane… De ce nu se face asta pentru toată lumea?


Ilie Bărbulescu a fost unul dintre cei mai euforici steliști ai finalei din 1986 și a vrut să atingă Cupa Campionilor, înainte de decernare. El își reîntâlnește foștii colegi de la Steaua în fiecare an, când se sărbătorește aniversarea celui mai important eveniment cunoscut de fotbalul românesc

Cine primește aceste rente viagere?
Duckadam, Majearu și mai nou Lucică Bălan. Bine, Bălan acum de curând, după ce am fost la Cheile Grădiștei a primit acceptul ministerului. Nu știu cum de e posibil ca numai unii să primească. Așa, pe ochi frumoși, pe ce bază se dă? Ce strică dacă mai suplimentează pentru 4-5 foști fotbaliști. (n.r. Bumbescu, Pistol și Radu II sunt alți componenți ai echipei din 1986 care au depus dosarele acum doi ani și nu primesc rentă). Ce se așteaptă? Să murim toți și apoi să ne dea post-mortem?  

„I-am zis lui Duckdam că a mers pe blat!”

Dar ați vorbit cu Duckadam, știu că dânsul s-a ocupat de aceste dosare…
Domnule, eu știam că nu s-au aprobat. L-am întrebat pe Duckdam și el mi-a zis: „Ah, păi ce, tu nu ai știut? Lasă că vorbim, vedem”. Înseamnă că eu am aflat prea târziu și asta mă deranjează. Înseamnă că nu suntem un colectiv unit! I-am spus: „Ați mers pe blat! Să nu se afle! Voi v-ați luat renta viageră și ați tăcut din gură”. Suntem mai mulți supărați, dar eu mai mult decât toți! Dacă erau cinstiți și dacă susțin că formăm o echipă, ei trebuiau să zică, nu luăm nimic fără ceilalți! Ce, au câștigat ei singuri Cupa Campionilor?

Dar sunteți foarte supărat…
Cum să nu mă enervez? E o mare nedreptate! E strigător la cer ceea ce se întâmplă! În regulă, unii s-au descurcat, nu au vrut să-și facă dosarele să primească aceste rente, nu am nimic împotrivă, din partea mea trebuie să le dea la toți și lui nea Imi (n.r. Emerich Ienei) și lui Puiu (n.r. Anghel Iordănescu) pentru că e și meritul lor. Nu am luptat împreună?


Câștigarea Supercupei din 1987 și a Cupei Campionilor din 1986, ambele cu Steaua, au reprezentat cele mai importante trofee din cariera piteșteanului Ilie Bărbulescu. Deși a jucat fundaș stânga în marea echipă a Stelei, el e dreptaci

Dar din partea Armatei nu primiți nimic?
Nimic! Mi s-a dat un grad de colonel, dar e onorific. E ca și cum eu te-aș numi pe tine ambasador nu știu unde. Pentru performanțele de atunci nu ni s-a asigurat vreo pensie. Au fost vorbe, au spus că dregem, facem, dar nimic. Toată lumea a lăsat-o moartă!

Și cu ce vă ocupați acum?
Domnule, nici pensionar nu sunt, că nu am vârsta. Sunt în Consiliul de Administrație al clubului FC Argeș 1953, intrați pe site să vedeți ceva frumos. Dar, rețineți! Nu e ceva de a mă ajuta din punct de vedere social. Nu mă milogesc. Spun doar că nu e corect ca unii să ia, iar alții nu. Unii merg pe blat! Nu am muncit toți pentru Cupa Campionilor Europeni? M-am săturat de blatiștii ăștia, m-au dezamăgit! Pe cuvânt!

„Noi am salvat țara de datoriile externe, prin banii care au intrat în conturile Republicii Socialiste România”

Domnule Bărbulescu, dar Clubul Sportiv al Armatei de ce nu vă ajută? Pentru că Boroi susține că ține la sportivii care și-au adus aportul la făurirea mărcii Steaua? S-au investit bani mulți în sporturile pe echipe și nu se câștigă nimic.
Nu știu, nu sunt eu în măsură să spun dacă cei de la CSA ar trebui să ne ajute. Dar mă uit că sunt mari sportivi care au ajuns în funcții, au putere. E doamna Szabo, e Ilie Năstase care tot vorbește în numele celor de la clubul Steaua și al Armatei. Ar trebui să facă ceva pentru foștii sportivi. Repet, nu umblăm cu miloaga, dar n-am mâncat toți aceeași pâine? Ne-a fost cântat imnul național, am făcut ceva bun pentru Steaua și pentru România. Ce mai, domnule! Am adus bucurie în România prin acele performanțe. Și îți mai zic ceva. Poate nu știți, dar am salvat țara de la datoriile pe care le avea în anii 80, am contribuit și noi cu ceva.

Vă referiți la banii care i-a primit Steaua pentru câștigarea Cupei Campionilor?
Exact, dar gândiți-vă că au fost trei finale. Puneți și Cupa Intercontinentală de la Tokio și Supercupa. La Tokio a venit special Ilie Ceaușescu cu un avion Boeing 727, pe care scria Republica Socialistă România, să ia banii. După toate performanțele noastre de atunci, cred că s-au încasat peste cinci-șase milioane de dolari.

Apropo de Cupa Intercontinentală, domnul Duckadam a spus că înainte de joc a venit cineva la dânsul și a vrut să-l cumpere pentru pariuri, credea că el va apăra, dar între buturi a fost Stângaciu. Știați de treaba asta?
Hai domnule, să fim serioși! Păi credeți că dacă era așa îl aborda doar pe Duckadam? De ce nu a venit la Bumbescu, la mine sau la Iovan? Astea sunt vorbe așa… să ne băgăm în seamă. Păi, la modul în care eram noi filați, observați de securiștii care ne însoțeau, crezi că se putea întâmpla așa ceva? Nu se apropia nimeni de noi. Se afla de treaba asta, dacă era așa.


Ilie Bărbulescu s-a simțit mereu bine la Cheile Grădiștei, unde patronul complexului îi sărbătorește de câțiva ani pe foștii mari campioni

Cum a fost reunirea de la Cheile Grădiștei, unde s-au sărbătorit cei 29 de ani de când s-a câștigat Cupa Campionilor?
A fost ceva frumos! Jos pălăria pentru patronul de acolo.

Nu v-am auzit opinia cu privire la ceea ce se întâmplă cu marca Steaua…
Cu marca? Trăiesc o mare deziluzie, Steaua trebuie să rămână în Ghencea, trebuia să se facă investiții acolo, să se construiască un stadion frumos. Acolo e legenda Stelei. Cele două tabere trebuie să se împace, să stea la masa tratativelor, Steaua trebuie să rămână în Ghencea. Strălucirea Stelei e în Ghencea, nu pe Național Arena sau pe la Buzău.


CV-ul fotbalistului Ilie Bărbulescu

Data și locul nașterii: 24 iunie 1957, Pitești

Post: fundaș stânga

Carieră în Liga I:

357 meciuri/22 goluri

FC Argeș

FC Olt

Petrolul Ploiești

Steaua București

FC Argeș

Dacia Pitești

Callatis Mangalia

Cinci selecții în naționala României

Câștigător al Cupei Campionilor (1986), Supercupei Europei (1986), finalist al Cupei Intercontinentale (1986)

De patru ori campion național (1979, 1985, 1986, 1987)

De două ori câștigător al Cupei (1985, 1987)

Autor: Florin Marian Publicat: 23 May. 2015, 14:07 Actualizat: 24 May. 2015, 08:29 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul nopții: “Dă, Doamne…”
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul ...
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ei“
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ...
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut sa spuna
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut ...
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România:  A fost o manipulare!
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România: A fost o manipulare!
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
Despărțirea anului! Lidia Buble s-a dat de gol. Prin ce trece artista
Despărțirea anului! Lidia Buble s-a dat de gol. Prin ce trece artista
ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore
ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Supermodelul Cara Delevingne:
Supermodelul Cara Delevingne: "Sunt pansexuală, mereu m-am simţit diferită". Ce presupune această orientare
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
Erau atât de drogate că abia stăteau pe scaunul mașinii. Dialog halucinant, filmat de martori după accident
Erau atât de drogate că abia stăteau pe scaunul mașinii. Dialog halucinant, filmat de martori după accident
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile