EXCLUSIV | Ce Rapid se mai face? După eşecul cu AFC, primăria Sectorului 1 pune capăt discuţiilor şi cu Mişcarea CFR. Edilul Tudorache: "Preluăm altă echipă. Aşteptăm în continuare AFC, dar trebuie să-şi plătească datoria de 2.000.000 de lei"

23 iul 2017 8257 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
EXCLUSIV | Ce Rapid se mai face? După eşecul cu AFC, primăria Sectorului 1 pune capăt discuţiilor şi cu Mişcarea CFR. Edilul Tudorache: "Preluăm altă echipă. Aşteptăm în continuare AFC, dar trebuie să-şi plătească datoria de 2.000.000 de lei"

Negocierile dintre edilul Dan Tudorache şi sindicaliştii care deţin Mişcarea CFR au eşuat, iar primăria va construi „noul Rapid“ pe o altă structură. Acesta este al doilea refuz de care se loveşte primăria, după ce săptămâna trecută Horia Manoliu, preşedinte la AFC Rapid, a respins asocierea cu autorităţile.

Conducătorii Mişcării CFR deţin actele echipei pe care urma să se facă „grefa“ brandului Rapid, dar au pus condiţii inacceptabile. Suporterii rapidişti care au finanţat echipa promovată astă-primăvară în Liga 4 şi-au dat acordul pentru asociere, dar sindicaliştii care deţin clubul au pretins 49% din participaţia la noua grupare. Primarul a refuzat şi negocierile s-au sistat. Cel mai probabil, dacă sindicaliştii nu îşi vor schimba punctul de vedere – iar acest lucru pare greu de grezut acum –, echipa care a promovat în Liga 4 se va desfiinţa, pentru că suporterii rapidişti de la Clubul Aristocratic vor merge alături de proiectul Primăriei şi nu vor mai finanţa echipa sindicatului feroviar.

Conform celor declarate de primarul Dan Tudorache pentru ProSport, primăria are pregătit un plan B şi va prelua o altă formaţie din Liga 4 pe care intenţionează să o transforme în Rapid.

„Grupul de susţinători al proiectului îşi retrage sprijinul financiar acordat clubului Mişcarea CFR“

Iată comunicatul prin care susţinătorii Mişcării CFR, formaţie înfiinţată anul trecut de un grup de suporteri rapidişti cu jucători şi antrenori de la Rapid, anunţă ruperea de şefii clubului. Textul a fost publicat pe 20 iulie, pe contul de Facebook al echipei CSM CFR Bucureşti.

Dat fiind evenimentele din ultimele zile privind posibilitatea de a renaşte o echipă puternică şi mandră care să se numească Rapid Bucuresti, aflând rezultatul negocierilor dintre primarul Sectorului 1 şi conducerea administrativă a clubului Mişcarea CFR vă comunicăm următoarele:

*Grupul de susţinători a participat alături de conducerea executivă a clubului Mişcarea CFR la întâlnirile cu primarul Sectorului 1.

*Conform crezului iniţial al grupului, acela de a purta visul , speranţa şi spiritul Rapidului până vom avea posibilitatea de a le duce mai departe alături de un proiect viabil pentru renaşterea Rapidului am fost de acord din primul moment cu proiectul prezentat de Primăria Sectorului 1.

*Grupul de susţinători a declarat că nu are pretenţia de a negocia intr-un fel sau altul aderarea la acest proiect!

*Declaraţiile pe care primarul Sectorului 1 le-a facut privind neînţelegerile cu conducerea adminstrativă a clubului Mişcarea CFR privesc strict negocierile intre Primăria Sectorului 1 şi conducătorii clubului Miscarea CFR, respectiv domnul preşedinte Costache Ştefan.

*Procentele de participare vehiculate in presă aparţin EXCLUSIV domnului preşedinte Costache Ştefan şi a oamenilor din conducerea clubului Mişcarea CFR.

*Din cauza faptului că domnul preşedinte Costache Ştefan a obstrucţionat permanent orice incercare a noastră de a media înţelegerea intre Primăria Sectorului 1 si dumnealui, grupul de susţinători al proiectului îşi retrage sprijinul financiar acordat clubului Mişcarea CFR şi va continua să susţină din toate puterile proiectul Primăriei Sectorului 1, acela de a RENAŞTE RAPIDUL nostru iubit.

Semnat: Grupul de susţinători financiar".

Potrivit surselor ProSport, tensiunile dintre suporterii rapidişti care dădeau bani la Mişcarea CFR şi sindicaliştii care controlează clubul au apărut treptat, pe parcursul ultimului sezon. Membrii Clubului Aristocratic care susţineau financiar echipa de fotbal şi-au luat măsuri de precauţie şi au depus la Registrul Naţional ONG rezervare pentru numele Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Redivivus 2017 Bucureşti. ProSport v-a prezentat în exclusivitate această informaţie încă din luna aprilie.

Temerile membrilor Clubului Aristocratic Rapid s-au confirmat acum, când sindicaliştii s-au prezentat la discuţiile cu primarul de pe poziţii de forţă, deşi nu contribuiseră, în tot acest timp, cu nici măcar un leu la echipă. Pretenţiile formulate de sindicalişti ar fi avut ca scop tocmai eşuarea discuţiilor cu Primăria, pentru a putea păstra controlul asupra acestui club micuţ, dar pe care să rămână stăpâni, departe de ochi indiscreţi şi de public.

Discuţii avansate pentru ca primăria să preia CS Rapid de la Ministerul Transporturilor. Schimbare nu e pe placul tuturor

De asemenea, există informaţii care arată că Primăria Sectorului 1 a început deja demersurile, la Ministerul Transporturilor, pentru a prelua Clubul Sportiv Rapid. Preşedintele acestei grupări, Vali Caciureac a avut deja nişte dispute cu lichidatorul judiciar de la SC FC Rapid (clubul în faliment deţinut de Valerii Moraru care şi-a dat deja acceptul ca brandul să fie folosit de Primăria Sectorului 1) şi, spun sursele ProSport, este nemulţumită de această eventuală trecere la Primărie.

Conform lui Dan Tudorache, CS Rapid cheltuie în acest moment circa 1,8 milioane de euro pe an de la bugetul ministerului. Performanţele sunt, în schimb, foarte slabe, chiar dacă nu există o secţie de fotbal care să „înghită“ sume consistente. Dacă va fi preluat CS Rapid de primărie, lucrurile se vor simplifica mult pentru planul lui Dan Tudorache. Primăria Sectorului 1 poate cheltui, anual, până la 17,5 milioane de euro pentru sport. Ar exista finanţare pentru toate secţiile, în plus s-ar putea reînfiinţa şi secţia de fotbal, care să preia din mers gruparea vizată acum de Primărie pentru a fi finanţată.

Dan Tudorache: „Mergem mai departe fără cei de la Mişcarea CFR. Avem echipă. Scopul este să promovăm an de an, până în Liga 1“


Dan Tudorache în faţa suporterilor rapidişti care, în urmă cu două săptămâni, i-au cerut să ajute clubul

ProSport: Domnule Tudorache, înţeleg că sindicaliştii de la Mişcarea CFR, care deţin actele clubului, nu prea vor să se asocieze cu primăria.
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: Nu vor, nu vor! Nicio problemă. Pretenţiile lor erau exagerate şi...

Voiau 49% din club?
Voiau 49% participaţie la noul club fără să investească nimic, doar pentru că... Nu! Deja... Noi vrem să-i ajutăm, să-i punem pe toţi la masă, dar... Dacă fiecare are astfel de pretenţii...

În situaţia asta, ce veţi face mai departe?
Mergem mai departe fără ei!

Păi, nu mai aveţi echipă!
Ei, avem echipă, staţi liniştit!

Aveţi echipă?
Da. Avem.

Pe cine?
Avem echipă. Avem.

„Din informaţiile pe care le am, CSA Steaua se va înscrie în Liga 4“

Pe ce club?
Dacă am spus că avem, avem! Nicio problemă. Da? Suntem în Liga 4, vom juca împotriva clubului Armatei. Vă daţi seama... O să fie un derby foarte interesant.

În mod normal, CSA Steaua nu ar avea dreptul să intre în Liga 4. Toţi noii veniţi trebuie să înceapă din Liga 5.
Din informaţiile pe care le am, se vor înscrie.

Şi eu am aceste informaţii. Dar, în mod normal, regulamentar, ar trebui să înceapă din Liga 5.
Poate iau locul cuiva. Există şi varianta asta. Dar ştiu că vor fi în Liga 4. Asta e informaţia pe care o am eu în clipa asta.

Deci, mergeţi pe altă echipă.
Da, vom prelua altă echipă.

Veţi lua copiii...
Da, în primul rând, pe noi ne interesează să investim în copii, în juniori. Vrem, efectiv, să sprijinim sportul, nu numai fotbalul. Dar vrem să o luăm cu sportul de masă. Mai ales pe partea asta de fotbal vrem să investim în copii, să aibă ce să facă, să-şi omoare timpul liber... Nu ne interesează doar echipa de fotbal.

Să fie un club al Sectorului 1.
Da, exact. Un club al sectorului nostru. Pe noi asta ne interesează în primul rând, să creem o emulaţie, să vină copiii de drag la fotbal.

Am vorbit cu cei care au finanţat până acum Mişcarea CFR...
Clubul Aristocrat Rapid. Ei vin lângă noi.

„Cei de la AFC Rapid mi-au spus că acceptă toate condiţiile, dar să le plătim datoriile. Asta nu se poate! Nu cu bani publici!“

Foştii juniori rapidişti care au alcătuit, în sezonul trecut, mare parte din lotul echipei Mişcarea CFR: ce se întâmplă cu ei?
Toţi care vor, vin către noi. Noi îi aşteptăm. În primul rând, ne axăm pe copii şi juniori. Relativ la echipa din Liga 4, scopul nostru este să promovăm în fiecare an.

Mai există vreo cale de înţelegere cu cei de la AFC Rapid?
Dacă îşi plătesc datoriile, da. Au undeva, la vreo două milioane de lei. Dacă îşi plătesc datoriile, am spus că uşa este deschisă şi îi aşteptăm. Dacă nu îşi plătesc, nu avem cum să le plătim noi, din bani publici, datoriile astea. Este imposibil! Asta este singura divergenţă cu cei de la AFC Rapid: datoriile. Pe care nu putem să le plătim.

Ei par să aibă mai multe divergenţe.
Nu. Asta a fost singura. Ei mi-au spus că acceptă toate condiţiile noastre, dar să le plătim datoriile în timp. Şi le-am spus: domnilor, nu se poate! Din bani publici, niciodată nu o să plătim datoriile unui club.

„N-am niciun grad de rudenie cu Nicolae Cristescu“

Am înţeles. Ultima chestiune: sunteţi naşul domnului Nicolae Cristescu, fost finanţator la Rapid?
Nu. Nu am niciun grad de rudenie!

Dar a participat, alături de dumneavoastră, la unele din întâlniri.
A venit cu Pancu la mine, da.

A venit cu Pancu.
Da, da. A venit, mi l-a prezentat… Eu nu-l cunoşteam. Adică nu-l cunoşteam să discut aşa, tete-a-tete cu el. Îl ştiam doar de la televizor. A venit, a întrebat dacă sunt de acord să vină, am spus că da, normal, chiar vreau să vină şi să îl cunosc. Aşa a venit la mine.

Notă: ProSport a aflat că Nicolae Cristescu a participat, alături de primarul Tudorache, cel puţin la încă o întâlnire având ca scop negocierile pentru renaşterea Rapidului: e vorba de întrevederea cu lichidatorul judiciar Mihai Florea.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.