Incredibil: se pregătesc încă trei echipe Rapid, pe lângă cele două deja existente! ACS Rapid Redivivus 2017, ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului şi ACS Legione Granata Giuleşti li se alătură deja existentelor CSM CFR şi AFC Rapid

6 apr 2017 7421 afişări Fotbal Intern
Incredibil: se pregătesc încă trei echipe Rapid, pe lângă cele două deja existente! ACS Rapid Redivivus 2017, ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului şi ACS Legione Granata Giuleşti li se alătură deja existentelor CSM CFR şi AFC Rapid 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16224038/2/datorii-afc-rapid-2.jpg

Încă trei asociaţii ale unor grupuri de suporteri rapidişti au prins contur şi, cel mai probabil, vor intra în competiţie din vară, alăturându-li-se celor două cluburi deja existente în Liga 5.

Datele existente la Registrul Naţional ONG de la Ministerul Justiţiei arată că, la poziţia 3335, a fost rezervat numele Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Redivivus 2017 Bucureşti. Rezervarea a fost făcută pe 6 luni şi expiră pe 21 august 2017, dar poate fi prelungită.

La poziţia 4277 figurează rezervat numele Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Rezervarea este, de asemenea, pe 6 luni şi expiră pe 24 septembrie 2017.

În sfârşit, pe 3 februarie 2017, Tribunalul Bucureşti a acordat personalitate juridică unei alte entităţi, Asociaţia Clubul Sportiv Legione Granata Giuleşti Bucureşti.

Cele trei noi proiecte li se vor alătura din vară, dacă iniţiatorii vor merge până la capăt, deja existentelor CSM CFR Bucureşti şi AFC Rapid Bucureşti.

Numărul „urmaşilor“ defunctului SC FC Rapid SA, intrat în faliment astă-vară, ar putea creşte, aşadar, la 5 începând din campionatul 2017-2018.

ProSport a obţinut confirmarea că proiectul ACS Rapid Redivivus le aparţine suporterilor din Clubul Aristocratic Rapid, care acum sunt implicaţi la CSM CFR Bucureşti. Unele surse spun că între suporteri şi sindicaliştii proprietari în acte au apărut disensiuni. Este posibil ca „aristocraţii“ să aleagă, din vară, soluţia de a porni pe un nou drum, pe cont propriu. „Este adevărat, este inţiativa noastră. Nu ştim, deocamdată, dacă o vom folosi sau nu. Trebuia să ne facem şi noi asociaţia noastră“, a confirmat, pentru ProSport, Ovidiu Nahoi, membru al Clubului Aristocratic, implicat acum la CSM CFR.

Proiectul ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului îi are ca iniţiatori pe suporterii din gruparea T2. „Bineînţeles, are legătură cu noi. Noi suntem Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. O să facem ceva...“, a confirmat Răzvan Căprăroiu, unul dintre cei patru suporteri acţionari ai defunctului FC Rapid şi membru al grupării de la Tribuna a II-a.

Despre cea de-a treia asociaţii, ACS Legione Granata Giuleşti, nu există, deocamdată, prea multe informaţii. Între grupurile de suporteri planează suspiciuni şi diverse zvonuri.

 

În acelaşi timp, deşi atât AFC Rapid cât şi CSM CFR Bucureşti sunt acum pe primul loc în cele două serii ale Ligii 5 şi, teoretic, ar trebui să promoveze în Liga 4 la sfârşitul campionatului, lucrurile nu sunt nici acolo foarte limpezi.

Aşa cum am scris mai sus, la CSM CFR Bucureşti au apărut unele disensiuni (plecate de la gestionarea banilor, spun sursele ProSport) şi este posibilă o ruptură în curând.

În schimb, la AFC Rapid se întâmplă lucruri inexplicabile. ProSport a descoperit la ANAF că, în ultimul an, societatea condusă de Horia Manoliu, fost angajat al lui Copos şi Moraru, şi-a dublat, pur şi simplu, datoriile la stat! În decembrie 2015, datoriile totale cu care AFC Rapid figura la Fisc erau de 1.141.621 de lei. În decembrie 2016, acestea urcaseră deja la 2.201.293 de lei. O sumă de-a dreptul gigantică pentru o asociaţie cu costuri minime, care în primele opt luni ale lui 2016 nu a avut activitate, iar în ultimele patru luni, după ce a înscris o echipă în Liga 5, a cheltuit circa 70.000 de lei. Este foarte greu de spus ce activităţi s-au derulat prin conturile AFC Rapid, astfel încât o asociaţie cu 70.000 de lei cheltuieli să ajungă restantă la stat cu impozite de 1.000.000 într-un an!


Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, spune că trebuie să fie o greşeală la mijloc: "Am angajat de curând o firmă, să se ocupe de partea asta. Atunci am descoperit şi noi aceste datorii. Nu ştim de unde provin, datele publicate de ANAF diferă de datele pe care le avem noi. Nici dacă s-ar fi pus penalitate la penalitate nu se putea ajunge la suma asta! Vom vedea în curând care este problema, sperăm să se rezolve". 

Referindu-se la apariţia noilor proiecte, Manoliu afirmă că "vă garantez, noi suntem şi vom rămâne singura echipă cu numele Rapid. Noi am încercat o concentrare a tuturor susţinătorilor într-un singur proiect, anul trecut, dar demersul a eşuat. S-a ajuns aici. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe".

Preşedintele de onoare al AFC Rapid este, în acest moment, controversatul politician Bogdan Diaconu, preşedinte al Partidului România Unită, formaţiune vehement anti-occidentală, anti-NATO şi anti-UE şi pe listele căreia a candidat la alegeri, astă-toamnă, Sebastian Ghiţă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.