EXCLUSIV | Intrată în criză de timp, CSA Steaua negociază cu un urmărit penal din dosarul Microsoft asocierea cu un club din Liga 4. Clubul Armatei ar urma să cumpere, pentru 30.000 de euro, un lot întreg, cu tot cu antrenori

Redactor:
Matei Udrea
EXCLUSIV | Intrată în criză de timp, CSA Steaua negociază cu un urmărit penal din dosarul Microsoft asocierea cu un club din Liga 4. Clubul Armatei ar urma să cumpere, pentru 30.000 de euro, un lot întreg, cu tot cu antrenori
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSA Steaua negociază asocierea cu ACS Regal Sport Club Ferdinand I, echipă clasată în acest moment pe locul 2 în Liga 4, cu șanse de promovare în Liga 3. Clubul Armatei ar urma să cumpere tot lotul de la Regal Sport, sursele ProSport afirmând chiar că tranzacția va presupune și doi antrenori! Suma pentru care s-ar face înțelegerea ar fi de circa 30.000 de euro – 10% din bugetul prevăzut pentru anul viitor.

Contactați de ProSport, colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, și Marius Lăcătuș, managerul secției de fotbal, au fost evazivi. Totuși, Lăcătuș a negat că s-ar pune problema preluării unei echipe. „Avem discuții cu mai multe echipe/școli de fotbal, pentru a transfera jucători. În perioada următoarea, când se vor putea face transferuri, trebuie să aducem jucători pentru a putea forma echipa”, a răspuns și colonelul Petrea la întrebarea dacă negociază preluarea Regal Sport.

Marius Lăcătuș a menționat că a propus o listă cu jucători, pentru a fi achiziționați, dar a dat asigurări că nu există planuri pentru fuziunea cu vreo altă formație: „Ar fi bine să discutați cu conducerea CSA Steaua despre negocierile între cluburi. Eu vă spun că am propus niște jucători mai tineri, care fac față la nivelul Ligii 4. Dar pot să afirm că nu va prelua nimeni numele altcuiva. Steaua rămâne Steaua și punct!”.

30.000 de euro pentru lot, cu tot cu antrenori

Este vorba de tot lotul de la Regal Sport, dar și de doi antrenori, Andrei Nagy și Mihai Chiriță. În această situație, se naște întrebarea ce se va întâmpla cu Ion Ion, deja prezentat presei, în martie, drept tehnicianul viitoarei echipe Steaua. La Regal Sport activează, în acest moment, jucători tineri și de perspectivă. „Au luat cam tot ce era mai bun din București și din împrejurimi”, a descris situația o persoană bine informată cu privire la realitățile Ligilor 4 și 5 ale Capitalei, organizate de AMFB.

Sursele ProSport spun că suma pentru care se va realiza tranzacția este mult peste acest nivel, unde fotbaliștii sunt, în proporție covârșitoare, amatori. În funcție de valoarea lor, pentru jucători se vor plăti sume între 500 și 2.000 de euro – în total, aproximativ 30.000 de euro -, cu clauze adiționale: în cazul unei eventuale vânzări ulterioare, Regal Sport ar urma să încaseze diverse procente din aceste tranzacții.

Lăcătuș se angajase, prin contract, ca până la sfârșitul lunii martie să aibă lotul complet. CSA Steaua nu are azi nici măcar un singur fotbalist în echipă


De la stânga: Ion Ion, colonelul Cristian Petrea și Marius Lăcătuș. Prin angajarea a doi antrenori de la Regal, devine neclar ce rol ar mai avea Ion Ion. La rândul său, Lăcătuș s-a angajat, prin contract, ca până la sfârșitul lunii martie să aibă echipa completă, cu jucători și antrenori sub contract. Azi, CSA Steaua nu are nici măcar un singur fotbalist. FOTO: Mediafax

Această negociere a ajuns pe lista priorităților la CSA Steaua din cauza crizei de timp în care a intrat conducerea clubului. Marius Lăcătuș, antrenor coordonator al proiectatei secții de fotbal, a semnat un contract cât se poate de clar la finalul anului trecut: până la sfârșitul lunii februarie ar fi trebuit să numească antrenorul (Ion Ion a semnat pe 24 martie), iar până la sfârșitul lunii martie se angaja să găsească jucători, să semneze contracte cu ei și să definitiveze lotul. În mod inexplicabil, niciunul din aceste obiective n-a fost realizat – în această clipă, CSA Steaua nu are nici măcar un singur jucător în lot. Conform contractului cu echipa Armatei, nerespectarea acestor ținte ar trebui să atragă demiterea sa.

Nici alte clauze din contractul lui Lăcătuș nu par realiste. Conform înțelegerii cu CSA Steaua, antrenorul coordonator se angajează să înscrie echipa în Liga 4 până la 1 iunie 2017, cu obligativitatea de a promova, la sfârșitul sezonului 2017-2018, în Liga 3. Doar că aici sunt două probleme aparent insurmontabile:
1) nu poți înscrie o echipă în campionat, dacă precedentul nu s-a încheiat. Iar Liga 4 se va termina abia pe 9 iunie 2017. Deci este imposibil ca acest punct din contractul lui Lăcătuș să se materializeze;

2) atât timp cât există și Liga 5 în campionatul Bucureștiului, iar Lăcătuș dă asigurări că nu va exista nicio preluare a unui alt club, CSA Steaua nu are cum să se înscrie, ca nouă participantă, direct în Liga 4. Logic, va trebui să pornească din ultimul eșalon valoric, adică din Liga 5. Ceea ce înseamnă că nu va putea promova, anul viitor, decât în Liga 4, și nu în Liga 3, așa cum scrie în contract.

Bâlbâielile de la CSA Steaua îl favorizează pe Gigi Becali

O posibilitate teoretică de a „fenta” regulamentul ar fi ca Adunarea Generală a AMFB să decidă restructurarea campionatului, desființarea Ligii 5 și alcătuirea a mai multe serii de Liga 4. Pe hârtie, acest lucru ar fi posibil. Practic, aici sunt multe probleme. Anul trecut, AFC Rapid și CFR Mișcare București, ambele reactivate după falimentul FC Rapid, au făcut intervenții pentru a nu se înființa Liga 5. Proiectul era ca, în locul unei serii de Liga 4 cu 16 cluburi și două serii de Liga 5 a câte 10 cluburi, să se înființeze două serii de Liga 4 a câte 18 echipe. A ieșit însă un scandal mare cu cei care funcționau deja în Liga 4 și s-a renunțat la plan.

Anul acesta, ar fi rândul celor două urmașe ale Rapidului, plus multe alte cluburi deja existente în Liga 4 (Sportul, Progresul, Metaloglobus sunt doar câteva dintre ele), să facă scandal. AFC Rapid și CFR Mișcare au jucat un an întreg pentru a fi acum foarte aproape de promovarea în Liga 4. Dacă s-ar desființa Liga 5, ar însemna nu numai că au jucat degeaba (și au cheltuit sume consistente, de circa 150.000 de lei), dar și că, la anul, se vor bate cu CSA Steaua pentru promovarea în Liga 3, ceea ce, în mod evident, nu le-ar conveni.

Toate aceste probleme în activitatea CSA Steaua justifică demersurile FC FCSB. Gigi Becali a reclamat în repetate rânduri că Armata nu valorifică marca pe care a câștigat-o în instanță și, deci, numele Steaua ar putea fi revendicat de oricine, deoarece în fotbalul românesc nu există o astfel de echipă.

Cine este Claudiu Florică, deținătorul ACS Regal, club cu care negociază acum CSA Steaua cumpărarea lotului de fotbaliști


Claudiu Florică (stânga), proprietarul Regal Sport Club, și Enrique Cerezo Torres, presedintele de la Atletico Madrid, au semnat în 2014 un parteneriat între cele două grupări. FOTO: Mediafax

Aceasta este conjunctura în care CSA Steaua a ajuns, la mijlocul lunii mai, după cinci luni de inactivitate (contractul cu Lăcătuș a fost anunțat în 12 decembrie 2016), să negocieze cumpărarea unui lot de fotbaliști, cu tot cu antrenori, de la un club de Liga 4. Chiar dacă Regal Sport se clasează acum pe locul 2 în Liga 4 a AMFB și este foarte aproape de asigurarea unui loc în play-off-ul pentru promovare, este totuși vorba de un nivel unde activează fotbaliști amatori. Așa cum ProSport a mai scris deja, în Liga 4 un buget de 30.000 de euro este arhisuficient pentru ca o echipă să se bată la promovarea în Liga 3. Secția de fotbal CSA Steaua a anunțat un buget de 10 ori mai mare și încă nu are nici echipă, nici antrenori.

Interesant este că Steaua negociază această asociere de ultimă instanță cu Claudiu Florică, implicat în dosarele Microsoft 1 și 2. Fost reprezentant Fujitsu Siemens Computers în România, Claudiu Florică a scăpat de închisoare, în dosarul Microsoft 1, prin denunțarea politicienilor și a afaceriștilor implicați în păgubirea statului cu zeci de milioane de euro. Microsoft a girat, în acel dosar, că firma al cărei reprezentant era Claudiu Florică ar fi fost unic distribuitor pentru România, deși pe piață mai existau încă cinci firme care distribuiau licențe de operare. S-au evitat astfel licitațiile, iar prețul licențelor Microsoft pentru computerele statului român a fost umflat cu 50%. Prejudiciul ar fi de 67 de milioane de dolari, conform digi24.ro.

În dosarul Microsoft 2, Claudiu Florică – pus pe 10 aprilie sub control judiciar – este acuzat de instigare la abuz în serviciu, conform stirileprotv.ro. Acesta este acuzat de procurorii DNA că, în 2009, i-a plătit lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, o mită de peste două milioane de euro ca să îl favorizeze în câștigarea unui nou contract de licențe IT. Paguba ar fi de 51 de milioane de euro.

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen