EXCLUSIV | Intrată în criză de timp, CSA Steaua negociază cu un urmărit penal din dosarul Microsoft asocierea cu un club din Liga 4. Clubul Armatei ar urma să cumpere, pentru 30.000 de euro, un lot întreg, cu tot cu antrenori

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 May. 2017, 08:35 Actualizat: 18 May. 2017, 08:36 Fotbal Intern

CSA Steaua negociază asocierea cu ACS Regal Sport Club Ferdinand I, echipă clasată în acest moment pe locul 2 în Liga 4, cu șanse de promovare în Liga 3. Clubul Armatei ar urma să cumpere tot lotul de la Regal Sport, sursele ProSport afirmând chiar că tranzacția va presupune și doi antrenori! Suma pentru care s-ar face înțelegerea ar fi de circa 30.000 de euro – 10% din bugetul prevăzut pentru anul viitor.

Contactați de ProSport, colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, și Marius Lăcătuș, managerul secției de fotbal, au fost evazivi. Totuși, Lăcătuș a negat că s-ar pune problema preluării unei echipe. „Avem discuții cu mai multe echipe/școli de fotbal, pentru a transfera jucători. În perioada următoarea, când se vor putea face transferuri, trebuie să aducem jucători pentru a putea forma echipa”, a răspuns și colonelul Petrea la întrebarea dacă negociază preluarea Regal Sport.

Marius Lăcătuș a menționat că a propus o listă cu jucători, pentru a fi achiziționați, dar a dat asigurări că nu există planuri pentru fuziunea cu vreo altă formație: „Ar fi bine să discutați cu conducerea CSA Steaua despre negocierile între cluburi. Eu vă spun că am propus niște jucători mai tineri, care fac față la nivelul Ligii 4. Dar pot să afirm că nu va prelua nimeni numele altcuiva. Steaua rămâne Steaua și punct!”.

30.000 de euro pentru lot, cu tot cu antrenori

Este vorba de tot lotul de la Regal Sport, dar și de doi antrenori, Andrei Nagy și Mihai Chiriță. În această situație, se naște întrebarea ce se va întâmpla cu Ion Ion, deja prezentat presei, în martie, drept tehnicianul viitoarei echipe Steaua. La Regal Sport activează, în acest moment, jucători tineri și de perspectivă. „Au luat cam tot ce era mai bun din București și din împrejurimi”, a descris situația o persoană bine informată cu privire la realitățile Ligilor 4 și 5 ale Capitalei, organizate de AMFB.

Sursele ProSport spun că suma pentru care se va realiza tranzacția este mult peste acest nivel, unde fotbaliștii sunt, în proporție covârșitoare, amatori. În funcție de valoarea lor, pentru jucători se vor plăti sume între 500 și 2.000 de euro – în total, aproximativ 30.000 de euro -, cu clauze adiționale: în cazul unei eventuale vânzări ulterioare, Regal Sport ar urma să încaseze diverse procente din aceste tranzacții.

Lăcătuș se angajase, prin contract, ca până la sfârșitul lunii martie să aibă lotul complet. CSA Steaua nu are azi nici măcar un singur fotbalist în echipă


De la stânga: Ion Ion, colonelul Cristian Petrea și Marius Lăcătuș. Prin angajarea a doi antrenori de la Regal, devine neclar ce rol ar mai avea Ion Ion. La rândul său, Lăcătuș s-a angajat, prin contract, ca până la sfârșitul lunii martie să aibă echipa completă, cu jucători și antrenori sub contract. Azi, CSA Steaua nu are nici măcar un singur fotbalist. FOTO: Mediafax

Această negociere a ajuns pe lista priorităților la CSA Steaua din cauza crizei de timp în care a intrat conducerea clubului. Marius Lăcătuș, antrenor coordonator al proiectatei secții de fotbal, a semnat un contract cât se poate de clar la finalul anului trecut: până la sfârșitul lunii februarie ar fi trebuit să numească antrenorul (Ion Ion a semnat pe 24 martie), iar până la sfârșitul lunii martie se angaja să găsească jucători, să semneze contracte cu ei și să definitiveze lotul. În mod inexplicabil, niciunul din aceste obiective n-a fost realizat – în această clipă, CSA Steaua nu are nici măcar un singur jucător în lot. Conform contractului cu echipa Armatei, nerespectarea acestor ținte ar trebui să atragă demiterea sa.

Nici alte clauze din contractul lui Lăcătuș nu par realiste. Conform înțelegerii cu CSA Steaua, antrenorul coordonator se angajează să înscrie echipa în Liga 4 până la 1 iunie 2017, cu obligativitatea de a promova, la sfârșitul sezonului 2017-2018, în Liga 3. Doar că aici sunt două probleme aparent insurmontabile:
1) nu poți înscrie o echipă în campionat, dacă precedentul nu s-a încheiat. Iar Liga 4 se va termina abia pe 9 iunie 2017. Deci este imposibil ca acest punct din contractul lui Lăcătuș să se materializeze;

2) atât timp cât există și Liga 5 în campionatul Bucureștiului, iar Lăcătuș dă asigurări că nu va exista nicio preluare a unui alt club, CSA Steaua nu are cum să se înscrie, ca nouă participantă, direct în Liga 4. Logic, va trebui să pornească din ultimul eșalon valoric, adică din Liga 5. Ceea ce înseamnă că nu va putea promova, anul viitor, decât în Liga 4, și nu în Liga 3, așa cum scrie în contract.

Bâlbâielile de la CSA Steaua îl favorizează pe Gigi Becali

O posibilitate teoretică de a „fenta” regulamentul ar fi ca Adunarea Generală a AMFB să decidă restructurarea campionatului, desființarea Ligii 5 și alcătuirea a mai multe serii de Liga 4. Pe hârtie, acest lucru ar fi posibil. Practic, aici sunt multe probleme. Anul trecut, AFC Rapid și CFR Mișcare București, ambele reactivate după falimentul FC Rapid, au făcut intervenții pentru a nu se înființa Liga 5. Proiectul era ca, în locul unei serii de Liga 4 cu 16 cluburi și două serii de Liga 5 a câte 10 cluburi, să se înființeze două serii de Liga 4 a câte 18 echipe. A ieșit însă un scandal mare cu cei care funcționau deja în Liga 4 și s-a renunțat la plan.

Anul acesta, ar fi rândul celor două urmașe ale Rapidului, plus multe alte cluburi deja existente în Liga 4 (Sportul, Progresul, Metaloglobus sunt doar câteva dintre ele), să facă scandal. AFC Rapid și CFR Mișcare au jucat un an întreg pentru a fi acum foarte aproape de promovarea în Liga 4. Dacă s-ar desființa Liga 5, ar însemna nu numai că au jucat degeaba (și au cheltuit sume consistente, de circa 150.000 de lei), dar și că, la anul, se vor bate cu CSA Steaua pentru promovarea în Liga 3, ceea ce, în mod evident, nu le-ar conveni.

Toate aceste probleme în activitatea CSA Steaua justifică demersurile FC FCSB. Gigi Becali a reclamat în repetate rânduri că Armata nu valorifică marca pe care a câștigat-o în instanță și, deci, numele Steaua ar putea fi revendicat de oricine, deoarece în fotbalul românesc nu există o astfel de echipă.

Cine este Claudiu Florică, deținătorul ACS Regal, club cu care negociază acum CSA Steaua cumpărarea lotului de fotbaliști


Claudiu Florică (stânga), proprietarul Regal Sport Club, și Enrique Cerezo Torres, presedintele de la Atletico Madrid, au semnat în 2014 un parteneriat între cele două grupări. FOTO: Mediafax

Aceasta este conjunctura în care CSA Steaua a ajuns, la mijlocul lunii mai, după cinci luni de inactivitate (contractul cu Lăcătuș a fost anunțat în 12 decembrie 2016), să negocieze cumpărarea unui lot de fotbaliști, cu tot cu antrenori, de la un club de Liga 4. Chiar dacă Regal Sport se clasează acum pe locul 2 în Liga 4 a AMFB și este foarte aproape de asigurarea unui loc în play-off-ul pentru promovare, este totuși vorba de un nivel unde activează fotbaliști amatori. Așa cum ProSport a mai scris deja, în Liga 4 un buget de 30.000 de euro este arhisuficient pentru ca o echipă să se bată la promovarea în Liga 3. Secția de fotbal CSA Steaua a anunțat un buget de 10 ori mai mare și încă nu are nici echipă, nici antrenori.

Interesant este că Steaua negociază această asociere de ultimă instanță cu Claudiu Florică, implicat în dosarele Microsoft 1 și 2. Fost reprezentant Fujitsu Siemens Computers în România, Claudiu Florică a scăpat de închisoare, în dosarul Microsoft 1, prin denunțarea politicienilor și a afaceriștilor implicați în păgubirea statului cu zeci de milioane de euro. Microsoft a girat, în acel dosar, că firma al cărei reprezentant era Claudiu Florică ar fi fost unic distribuitor pentru România, deși pe piață mai existau încă cinci firme care distribuiau licențe de operare. S-au evitat astfel licitațiile, iar prețul licențelor Microsoft pentru computerele statului român a fost umflat cu 50%. Prejudiciul ar fi de 67 de milioane de dolari, conform digi24.ro.

În dosarul Microsoft 2, Claudiu Florică – pus pe 10 aprilie sub control judiciar – este acuzat de instigare la abuz în serviciu, conform stirileprotv.ro. Acesta este acuzat de procurorii DNA că, în 2009, i-a plătit lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, o mită de peste două milioane de euro ca să îl favorizeze în câștigarea unui nou contract de licențe IT. Paguba ar fi de 51 de milioane de euro.

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 May. 2017, 08:35 Actualizat: 18 May. 2017, 08:36 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au început o relaţie sexuală şi au ajuns în instanţă
O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au început o relaţie sexuală şi au ajuns în instanţă
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune probleme în România
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune ...
Se intoarce Laurentiu Reghecampf la FCSB?! Ce spune sotia antrenorului roman: „Echipa va ramane mereu in sufletul lui! Noi mergem acolo unde suntem doriti!”
Se intoarce Laurentiu Reghecampf la FCSB?! Ce spune sotia antrenorului roman: „Echipa va ramane mereu in sufletul lui! ...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la colon
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la colon
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi
FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la PRO TV
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la PRO TV
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ale unui ''serviciu'' pe care Guvernul a încercat să îl ascundă
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ...
Cea mai atractivă prezentatoare meteo din lume, părăsită de iubit. Motivul lui e halucinant: „Trebuie să fii nebun!”
Cea mai atractivă prezentatoare meteo din lume, părăsită de iubit. Motivul lui e halucinant: „Trebuie să fii nebun!”
Informația despre COVID care dă totul peste cap: Virusul are o a doua ușă de intrare în organism
Informația despre COVID care dă totul peste cap: Virusul are o a doua ușă de intrare în organism
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Fă acest lucru simplu și mașina ta va consuma cu 10% mai puțin iarna asta. Motivul este incredibil!
Fă acest lucru simplu și mașina ta va consuma cu 10% mai puțin iarna asta. Motivul este incredibil!
Bulgăroaica de 24 de ani care ar putea aduce sfârșitul lui Trump! Iată unde și-a băgat bărbatul mâna
Bulgăroaica de 24 de ani care ar putea aduce sfârșitul lui Trump! Iată unde și-a băgat bărbatul mâna
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
Situaţie CRITICĂ! Ţara europeană care a ajuns la100.000 de cazuri pe zi
Situaţie CRITICĂ! Ţara europeană care a ajuns la100.000 de cazuri pe zi
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul Taberei
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul ...
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!