EXCLUSIV | Hagi, interesat de Farul. Echipa suporterilor din Liga 3, susținută de Alibec, Ivanovici și Todoran, e posibil să concureze la licitație cu emisarii „Regelui” și cu fostul arbitru Frățilă | UPDATE Reacția clubului Viitorul

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 Dec. 2017, 08:18 Actualizat: 19 Dec. 2017, 19:16 Fotbal Intern
  • Interesul pentru brandul Farul se anunță mai mare decât cel pentru toate celelalte echipe de tradiție intrate în faliment în ultimii ani. Nu mai puțin de cinci tabere și-au manifestat interesul pentru licitația care urmează să se țină marți, la Constanța. Între ele, suporterii grupați la SSC Farul și Gică Hagi.
  • Surse autorizate au afirmat, pentru ProSport, că lichidatorul judiciar a primit solicitări ferme de achiziție a caietului de sarcini pentru licitația brandului Farul (SC FC Farul a intrat în faliment anul trecut), chiar dacă acesta este destul de scump – circa 1.000 de euro, cu tot cu TVA.
  • Suma de la care se va porni licitația pentru brandul Farul va fi una modică: 3.150 de euro plus TVA. În total, 3.750 de euro.

UPDATE LUNI 15:33 În mod excepțional, termenul-limită pentru înscrierea la licitație a fost prelungit până la ora 17:00. Până la expirarea vechiului termen, ora 15:00, cumpăraseră caietul de sarcini reprezentanții suporterilor, fostul luptător Ion Draica și Petre Mărculescu (apropiat al fostului patron al Farului, Giani Nedelcu). Reprezentanții clubului Viitorul încă nu se prezentaseră la sediul lichidatorului până la redactarea acestei actualizări a articolului.


UPDATE LUNI 13:54 Cristian Bivolaru, director la Viitorul, a sunat reporterul ProSport, după apariția articolului: „Sunt în Germania… Am văzut ce ai scris și ce au declarat reprezentanții suporterilor. Să știe și ei că nici vorbă de așa ceva! Nu vom licita. Eu mențin tot ce am spus relativ la Viitorul și Farul. Rămâne în picioare. Dar acum nu vom licita. Astă-vară, după ce am câștigat campionatul, consider că s-a ratat o mare ocazie pentru Constanța”. 


Între cei care luni vor să achiziționeze caietul de sarcini se numără și reprezentanții Viitorului Constanța, echipa lui Gică Hagi. „Regele” ar realiza astfel mult-dorita fuziune cu brandul-simbol al județului. Interesul lui Hagi pentru Farul este vechi, acesta privind eventuala rebranduire a Viitorului ca pe un pas important spre o nouă fază a performanței. Viitorul a câștigat titlul și participă deja de doi ani în preliminariile cupelor europene, dar actuala bază de operațiuni, micuța localitate Ovidiu, nu-i perminte, consideră Hagi, accesul la stadiul de forță de prim rang în fotbalul românesc. Alta ar fi situația, însă, dacă Viitorul s-ar numi Farul, ar juca la Constanța și ar avea în spate acest oraș important al României. „Viitorul este un club care încearcă să facă următorul pas: vânzarea de acțiuni și mărirea de capital pentru a ne putea bate la vârf.  (…) O variantă este de a crește prin propriile puteri, prin vânzarea de acțiuni. (…) A doua variantă, și cea mai firească, după părerea mea, ar fi ca cei care au puterea de decizie în Constanța să-l invite pe Hagi la discuții și, astfel, Viitorul să devină echipa orașului chiar sub numele de Farul. Hagi niciodată nu a pus problema să vândă echipa, își dorește să vândă acțiuni și să conducă echipa din punct de vedere tehnic”, explica anul trecut, la ProSport Live, Cristian Bivolaru, director general la Viitorul.

Suporterii vor brandul ca să fie ca la Bayern: „Poate veni oricine să conducă, nu ne interesează. Dar să fim siguri că nu se vor mai întâmpla măgării”


În 2013, suporterii Farului au avut o discuție de principiu cu Hagi despre eventuala sa venire la conducerea clubului. Negocierile au eșuat. Primul din stânga, Sorin Mihăilescu, fost șef al galeriei Farului și membru fondator al echipei SSC Farul, fondată de suporteri anul trecut, după falimentul vechiului club

Dintre cele cinci tabere interesate, cea a suporterilor echipei dispărute și-a anunțat prima prezența la licitație. Grupul a reînființat anul trecut un club cu nume asemănător, SSC Farul, care a pornit din Liga 4, a promovat și acum joacă în Seria a II-a din Liga 3, unde e pe locul 2, cu șanse la promovarea în Liga 2.

Demersul asociației suporterilor a declanșat o efervescență printre fariștii din toată țara, care s-au mobilizat să strângă fonduri pentru licitația de marți. Participarea SSC Farul la licitație este susținută direct, moral și financiar, de fotbaliștii Denis Alibec (FC FCSB) și Petre  Ivanovici (FC Voluntari), dar și de antrenorul Dinu Todoran. Toți trei au donat bani și tricouri care să fie licitate pentru a se obține, de asemenea, fondurile necesare participării la licitație. Denis Alibec – un tricou al FC FCBS cu iscălitură, Petre Ivanovici – tricoul în care a jucat și câștigat, astă-vară, finala Cupei României cu FC Voluntari, iar Dinu Todoran – tricoul de la Farul cu care a jucat finala Cupei României din 2005. În total, pe lista deschisă au donat, până acum, 57 de persoane, iar numărul total al susținătorilor Farului, spun inițiatorii mișcării, ar trebui să urce, până marți, la peste 250 de persoane. „Banii de licitație îi avem, dar este nevoie de o rezervă cât mai mare pentru că nu suntem singurii interesați și nu știm unde se va ajunge cu suma licitată”, a explicat pentru ProSport unul din membrii fondatori ai SSC Farul, vechi lider al galeriei, Sorin Mihăilescu.

Acesta a menționat că e posibil ca fostul proprietar Giani Nedelcu, cel cu care Farul a intrat în faliment, și fostul arbitru Constantin Frățilă, azi prosper om de afaceri în Constanța, să intre în licitație. „Vrem să apară acest lucru, pentru ca ulterior să nu spună cineva că n-ar fi știut despre ce este vorba. Vrem să se știe că noi știm că ei vor să participe. Dar e bine să cunoască opinia publică aceste amănunte. Atât timp cât oamenii care iubesc Farul, care au jucat la Farul, sunt alături de noi și nu alături de Giani, Frățilă sau mai știu eu care, înseamnă că noi suntem cei mai îndreptățiți, moral, să deținem brandul acestui club. Noi, suporterii. În rest, nu ne interesează, Poate veni și Primăria, poate veni oricine să conducă. N-avem nicio treabă cu nimeni. Dar sigla și palmaresul să rămână la suporteri. Bayern München e cel mai bun exemplu. Și acolo sunt bani serioși în joc, nu ca aici! Numai că suporterii au sigla și palmaresul. Nimeni nu poate lua echipa din München, s-o mute unde are el chef. Cuvântul de veto în ce privește identitatea echipei îl au suporterii. Asta vrem și noi. Că nu vrem să conducem. Ce să mai vorbim, s-o spunem pe românește, nu ne pricepem. Fiecare să facă lucrurile pe care le știe el. Poate veni oricine, să conducă, să gestioneze banii, dar noi să ne asigurăm că nu vor să facă măgării sau cine știe ce haiducii”.

Fostul arbitru Frățilă: „Sunt interesat de brand. Dar prețul mi se pare foarte mic. Ce, se vinde vreun tricou?”


Constantin Frățilă, fost arbitru, a rămas foarte interesat de fotbal. Imaginea de mai sus este de pe „La Bombonera”, stadionul legendarei Boca Juniors, din Buenos Aires, Argentina. FOTO: contul de Facebook al lui Frățilă

ProSport a luat legătura cu Giani Nedelcu, fostul patron al Farului, care a dezmințit însă orice interes pentru brand: „Cine v-a spus că sunt interesat? Nu e nimic adevărat. Eu sunt, de altfel, în București acum. Nu voi cumpăra caietul de sarcini și nu voi participa la licitație. Nici direct, nici prin intermediar”.

Fostul arbitru Constantin Frățilă, care și-a mai anunțat în urmă cu aproximativ doi ani interesul pentru Farul, a fost luat pe nepregătite de telefonul ProSport: „Când are loc? Habar n-aveam. Ce-i drept, eu am fost și plecat… Ce să spun? Da, mă interesează. Să văd dacă voi avea însă posibilitatea să mă încadrez în timp, dacă spui că luni e termenul-limită pentru depunerea dosarului, iar marți e licitația. Dar vreau să mai spun ceva: cum adică, 3.150 de euro preț de plecare? Dar ce, se vinde vreun tricou, ceva, sau se vinde brandul Farul?”.

Cristian Bivolaru, managerul general de la Viitorul Constanța, n-a putut fi contactat, el fiind, după toate aparențele, în Elveția.

Luni, la ora 15.00, expiră termenul până la care se pot depune dosarele de participare la licitație, iar marți, la ora 13.30, va avea loc operațiunea propriu-zisă de vânzare.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 Dec. 2017, 08:18 Actualizat: 19 Dec. 2017, 19:16 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! Reactie oficiala: „Mai devreme sau mai tarziu se intampla peste tot!”
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! ...
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să oprească filmările
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să ...
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de 
coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă a 
omenirii
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Bianca Drăgușanu s-a dat de gol! Din ce face bani, de fapt, în fiecare lună
Bianca Drăgușanu s-a dat de gol! Din ce face bani, de fapt, în fiecare lună
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!