EXCLUSIV | Duelul Steaua - FRF. Federaţia refuză motivat amânarea barajului Academiei Rapid, Talpan avertizează: ”Gândiţi-vă ce ar însemna să câştigăm apelul. Vă expuneţi!”. Cum motivează ambele părţi

16 iun 2018 5706 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
EXCLUSIV | Duelul Steaua - FRF. Federaţia refuză motivat amânarea barajului Academiei Rapid, Talpan avertizează: ”Gândiţi-vă ce ar însemna să câştigăm apelul. Vă expuneţi!”. Cum motivează ambele părţi

Sezonul regular şi playoff-ul Ligii 4 Bucureşti s-au încheiat, însă lupta este departe de a se fi terminat. Steaua Bucureşti contestă dreptul Academiei Rapid de a participa la barajul pentru promovare şi a solicitat Federaţiei Române de Fotbal amânarea meciului de baraj al giuleştenilor până la o decizie finală în cazul contestaţiei.

Academia Rapid ar trebui să joace sâmbătă seară, de la ora 21:00, prima manşă a barajului de promovare în Liga 3 contra celor de la FC Singureni, campioana judeţului Giurgiu. Asta în condiţiile în care Comisia de Apel de la AMFB a amânat judecarea până pe 19 iunie, adică după ce prima manşă se va fi disputat. 

FRF refuză să dea curs cererii, iar informaţiile ProSport arată că cele două tabere îşi motivează complet diferit acţiunile. Adrian Stângaciu, şeful serviciului juridic din FRF, a trimis către Steaua Bucureşti în cursul zilei de vineri o adresă prin care nota faptul că cererea roş-albaştrilor de amânare a barajului ”nu are temei de drept, regulamentar sau legal”. Mai mult, Stângaciu menţiona faptul că AMFB organizează activitatea fotbalistică în Liga 4 Bucureşti şi că în cadrul Comitetului Executiv al AMFB a fost stabilit faptul că ”SC Fotbal Club R Bucureşti SA” este câştigătoarea competiţiei.

În replică, reprezentantul Stelei pe latură juridică, Florin Talpan, a trimis Federaţiei Române de Fotbal un punct de vedere oficial, pe larg, în care colonelul precizează motivele pentru care consideră că partida de baraj trebuie amânată. ProSport le redă simplificat:

1. Steaua admite că în regulamentele FRF nu exisă prevederi privind amânarea unui joc de baraj, însă subliniază faptul că regulaentul trebuie să fie în concordanţă cu Codul de Procedură Civilă şi cu Codul Civil. Practic, Florin Talpan atrage atenţia că este nevoie de epuizarea căilor de atac şi că, atât timp cât mai există căi de atac, hotărârea nu poate fi definitivă. ”Gândiţi-vă ce ar însemna să câştigăm în apel în acest litigiu şi dumneavoastră să aveţi un alt rezultat sâbătă”, le-a transmis Talpan celor din FRF.

2. Steaua mai precizează, prin reprezentantul ei, că FRF nu trebuie să recunoască actul trimis de CEx AMFB ca fiind act juridic. Juristul Talpan invocă o hotărâre definitivă pronunţată într-un dosar din 2016 din care reiese faptul că persoanele care nu apar în Registrul Special, aşa cum este cazul celor care semnează decizia CEx AMFB, nu au dreptul să încheie acte juridice.

3. Adresa clubului Armatei mai menţionează faptul că ”în contractul de societate al AS Academia Rapid care a transferat în mod ilegal drepturile către SC Fotbal Club R Bucureşti SA se specifică faptul că acest lucru e imposibil din punct de vedere normal. În final, Steaua notează către FRF: ”vă solicităm în mod imperativ, în conformitate cu prevederile codului civil, să anulaţi disputearea jocului de baraj până la soluţionarea definitivă a litigiului între părţi.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.