Daniel Pancu a rupt tăcerea. A anunţat când va pleca de la Rapid. “Avem o culpă comună!” + Mesaj pentru Florin Manea şi ce relaţie are cu Mircea Lucescu. “L-am sunat!”. EXCLUSIV

Autor: Răzvan Scarlat Publicat: 19 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 19 Nov. 2019, 18:40 Fotbal Intern

După o perioadă super dificilă, Rapid a bifat două victorii consecutive (4-0 cu Pandurii şi 5-1 cu Dacia Mioveni) şi are, din nou, şanse mari la promovare. Daniel Pancu, antrenorul alb-vişiniilor, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport în care a atins cele mai arzătoare subiecte care “macină” gruparea.  

Salut, Pancone! Cum a fost ultima lună pentru tine?

– Grea, infernală! Mult stres acumulat, multe situaţii dificile pentru că am avut jucători accidentaţi, nu am putut folosi aceeaşi echipă două etape la rând, cred că e un record din acest punct de vedere. Presiunea a fost foarte mare şi resimţită. Am avut momente de fotbal slab, într-adevăr, aveau dreptate şi cei care contestau jocul nostru. Dar mă bucur că în ultimele trei jocuri echipa şi-a revenit şi arată din ce în ce mai bine, aşa cum îmi doresc eu.

Te-ai gândit vreun moment chiar să renunţi?

– Nu, dar eram dezamăgit de ce se întâmplă, în primul rând cu echipa, dar şi de ce se întâmpla cu o mare parte a suporterilor pentru că îşi pierduseră răbdarea, păreau pierdute şansele noastre de a promova. Eu ştiam că nu este aşa pentru că este un campionat foarte lung. Să renunţ nu m-am gândit foarte serios, dar mi-a mai trecut prin cap câte o idee cum că, poate, eu aş fi problema principală. Mai ales după meciul de la Snagov. Dar dacă mă simţeam principalul vinovat, aş fi plecat.

Conducerea a luat în calcul vreodată demiterea ta?

– Nu ştiu, asta întrebaţi-i pe ei. Dar, din câte ştiu eu, s-a discutat şi această problemă. Dar, până la urmă, cred că au luat o decizie bună să nu renunţe la mine.

“Am forţat puţin lucrurile!”

După meciul de la Snagov ai spus că se întâmplă ceva putred la echipă. La ce te-ai referit?

– Am spus că nu sunt răspunzător în totalitate pentru că jucătorii noi care au venit au nevoie de timp să se integreze şi că echipa poate pierde puncte. Eram în situaţia în care introduceam  nişte jucători în teren, care veneau după o perioadă foarte lungă de inactivitate. Mă refer aici la Piriz, Alami, Bonin… Poate am greşit puţin aici, poate am forţat puţin lucrurile.

Trebuia să-i introduc treptat, eu i-am băgat în echipă. Am suferit la relaţiile interumane în primul rând, erau feţe noi în vestiar. Ei, individual, sunt jucători fantastici, mult peste nivelul Ligii a 2-a. Piriz vine de la o echipă din Ligue 1, a jucat patru ani la Terek, Alami venea de la Raja Casablanca, o echipă fantastică, jucase anul trecut în liga a doua din Franţa, Bonin evoluase anul trecut în Primera Division până să se accidenteze…

Individual nu am ce să le reproşez. Doar că integrarea lor ne-a costat nişte puncte, poate că şi eu trebuia să introduc pe câte unul la fiecare meci, să-i mai schimb până se acomodează. Eu am încercat să-i bag pe toţi odată. Asta am vrut să spun cu vorbele alea, practic era o echipă care avea nevoie de timp pentru a se exprima bine.

Tot atunci ai mai spus că ai răspuns de echipă până cu o lună în urmă. Ţi s-au impus anumite lucruri ulterior?

– Nu! Doar că eu când am început campionatul, un sigur fotbalist am mai cerut. Un fundaş central de picior stâng care să fie foarte bun pe faza de construcţie. Apărând oprtunităţile cu aceşti jucători de mare valoare, nu aveam cum să refuz pentru că mă credea lumea nebun.

Atunci am spus tuturor că vom pierde anumite puncte, dar că măcar să-i repunem pe picioare şi să fie bine. Şi, uite, că au început să se accidenteze. Piriz, Alami, Cârstocea… Practic a trebuit să revin la jucătorii cu care am început campionatul, care îmi cunosc foarte bine ideile despre fotbal, ştiu ce înseamnă Rapid. Şi asta s-a văzut în ultimele meciuri.

“Urât, urât, urât! Nu recunoşteam nimic!”

Este adevărat că, după acea perioadă mai neagră, ai cerut conducerii ca toţi fotbaliştii străini să fie daţi afară?

– Nu, nu ştiu de unde a apărut ştirea asta, e o mare minciună. După meciul de la Snagov am fost dezamăgit de 90 la sută dintre jucători care au intrat pe teren. Români, străini, pe toţi! Nu am putut să dorm câteva nopţi după acel meci.

Nici acum nu-mi pot explica evoluţia. Au făcut lucruri pe care nu le-am cerut niciodată, baloane bubuite prin aut…Urât, urât, urât! Nu recunoşteam nimic! Nu era vorba de români sau străini pentru că toţi am fost în aceeaşi oală. Poate voi afla vreodată ce s-a întâmplat mai exact. Dar a fost un meci foarte ciudat.

După meciul de la Snagov, suporterii Rapidului acuzau că s-ar fi pariat pe acest meci.

– Pot acuza pe cineva că a jucat la pariuri, dar dacă e prins. Ştiu că sunt lucruri care se discută, dar nu! Exclud această variantă. Eu nici nu aud cuvântul pariuri prin vestiarul nostru. Oricum le-am interzis să pronunţe acest cuvânt de când am venit antrenor, în Liga a 3-a.

Când ies pe poartă e treaba lor, sunt liberi să-şi parieze şi casa, să facă tot ce doresc. Dar în cadrul clubului la noi nu se vorbeşte despre pariuri, din acest motiv îmi este greu să cred acest lucru.

Regretă că Rapid l-a ratat pe Ioniţă I

De ce nu au mai ajuns Herea, Ioniţă I şi Lazăr la Rapid?

– Ovidiu şi Claudiu nu au vrut să vină în Liga a 4-a, dar nu cu mine au negociat. Pe Claudiu am vrut să-l luăm iar în vară, am făcut o ofertă şi ne-a refuzat. La Ioniţă poate puteam să fac şi eu mai mult, era un atacant de care aveam nevoie. Doar că atunci aveam, deja, patru vârfuri şi, în multe jocuri, începem cu un singur atacant central. Şi ar fi fost mulţi pe un singur post.

Dar o urmă de regret mă încearcă la Ioniţă. Iar pe Costin Lazăr am vrut să-l luăm la Liga a 3-a, începuse deja campionatul. I-am dat mesaj, m-am întâlnit cu el pentru că nu mai juca deloc la Voluntari. Dar a venit Ioan Andone şi s-au întors lucrurile pentru el. Astfel că nu a mai ajuns la Rapid. Probabil ar fi venit.

În ce relaţii eşti cu Ovidiu Burcă şi Dan Tudorache?

– Cu primarul nu avem relaţie, el şi-a spus clar opinia lui, că-l interesează doar ca Rapid să fie în primele două locuri şi să promoveze. I-am explicat într-un mesaj că nu are rost să agităm apele şi spiritele după fiecare meci pierdut, pentru că o să avem cu toţii de pierdut. Să tragem linie la finalul campionatului. Iar cu Burcă am o relaţie foarte bună. Nu există niciun conflict între noi.

“Să fie ponderat când vorbeşte! Nu avem o relaţie mare de prietenie”

Atacanţii de la Rapid 2 marchează pe bandă rulantă. Nu ai pe nimeni în vedere să-l promovezi?

– E alt nivel, dar acolo sunt jucători foarte buni. Să se mai liniştească apele şi voi mai aduce fotbalişti la prima echipă.

Te-ai bătut sau nu cu Florin Manea?

– Nu pot să spun că am cu el o mare relaţie de prietenie, dar în niciun caz nu ne-am bătut, o altă minciună. În această săptămână voi merge la Tribunal, actele sunt pregătite. Florin are nişte jucători la echipă şi cred că ar trebui să fie mai ponderat când vorbeşte. Pentru că vorbeşte mai mult de jucătorii lui, aici suntem un grup şi am avea de suferit cu toţii.

Deci, în concluzie, nu am niciun conflict cu el sau vreo mare prietenie. Pot, însă, să vă spun sigur că încearcă şi dă absolut tot ce are mai bun în el să aducă fotbalişti buni la Rapid, prin relaţiile pe care le are, pentru a promova.

“Pancu nu aduce niciun jucător la Rapid!”

Cum se fac, până la urmă, transferurile la Rapid?

– Hai să lămurim şi această problemă pentru că s-a tot discutat. Pancu nu aduce niciun jucător la Rapid! Clubul are o politică conform căreia jucătorii vin prin preşedintele sau managerul sportiv. Asta pentru că fotbaliştii sunt un bun al clubului, iar antrenorul poate fi schimbat oricând. Într-adevăr, mi s-au propus foarte mulţi jucători în vară, cred că în jur de 100.

Dar ultimele decizii nu le-am luat eu în niciun caz. Adică, dacă îmi arătau zece atacanţi, mă opream şi le spuneam că din ăştia cinci să vadă pe care pot să-l ia. Ei intrau în legătură şi făceau transferurile, dar nu antrenorul face transferurile la Rapid, asta vă spun sigur.

Deci, să înţeleg, că Florin Manea şi Victor Angelescu au ultimul cuvânt.

– Da!

“Voi pleca singur dacă la anul Rapid nu e în Liga 1”

Care a fost obiectivul la startul sezonului? Promovarea imediată sau formarea unei echipe competitive?

– Promovarea este obiectivul meu strict profesional. Eu am contract pe 3 ani, nu am ca obiectiv promovarea, dar dacă la anul nu suntem în Liga 1 voi pleca singur. Dar eu cred că putem promova, am mare încredere.

S-au făcut şi greşeli, din cauza asta spun că avem o culpă comună, important este să nu mai repetăm respectivele erori. Deci promovarea, la începutul sezonului, a fost strict obiectivul meu. Acum e clar că şi suporterii, şi conducerea vor să ajungem la anul în Liga 1. Nu mă interesează decât primele două poziţii.

În iarnă vor fi schimbări masive în cadrul lotului?

– Masive nu, am făcut asta în vară. Unul, două posturi le avem de acoperit. Sper ca în iarnă să fim între primele patru, cinci echipe, ori pe poziţie directă de promovare, ori la trei puncte de promovarea directă pentru a putea pregăti în detaliu returul pentru că va fi mult, mult mai greu pentru că meciurile grele le vom avea în deplasare. Toate echipele se vor întări, dar eu ştiu de ce are Rapid nevoie, nu pot spune, deocamdată, posturile.

Dezamăgit de fostele glorii: “Sunt energii negative!”

Ai senzaţia că există persoane care vor să vă dezbine?

– Da, tot timpul se simt aceste lucruri, sunt energii negative. Sunt foşti antrenori sau foşti colegi care comentează despre Rapid, dar au acest drept pe viaţă graţie faptelor pe care le-au făcut pe teren. Dar, în multe rânduri, în loc să calmăm spiritele, noi avem talentul de a le inflama mai mult. În club nu cred că avem astfel de probleme, din afară mai mult.

Mai vin şi alţi acţionari?

– Nu ştiu… Îl avem acum pe Victor Angelescu, dar eu aş prefera ca o singură persoană să aibă puterea, să ia deciziile. Pentru că atunci când decid două sau trei părţi nu există înţelegere.

Mircea Lucescu este prezent la fiecare partidă. Te consulţi cu dânsul?

– Şi duminică l-am sunat. A înţeles situaţia pentru că venind jucători noi aveau nevoie de timp pentru a se integra, plus accidentaţi. Sfaturi voi cere întotdeauna de la o somitate cum este dânsul.

În final, ai vreun mesaj pentru fani?

– Avem nevoie de unitate, e un campionat lung, un maraton. Doar uniţi, din toate punctele de vedere, vom reuşi

Autor: Răzvan Scarlat Publicat: 19 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 19 Nov. 2019, 18:40 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor la plajă. Daniela Crudu, de exemplu, a rămas cu sutienul în mână și e doar pe locul doi. Să vezi cine e pe primul loc, imaginile sunt fabuloase
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe vestimentare ale vedetelor la plajă. Daniela Crudu, de exemplu, a rămas cu sutienul în ...
Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime de la Satu Mare. Câinele de urmă a „mirosit“ un alt suspect
Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime de la Satu Mare. Câinele de urmă a „mirosit“ un alt suspect
PENSII DUBLATE! Guvernul Orban, DECIZIE INCREDIBILA
PENSII DUBLATE! Guvernul Orban, DECIZIE INCREDIBILA
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
FANTASTIC! Portarul a urcat in careu si i-a dat GOL lui Real Madrid! Super faza in Liga Campionilor
FANTASTIC! Portarul a urcat in careu si i-a dat GOL lui Real Madrid! Super faza in Liga Campionilor
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
Cât costă în România CEL MAI FRUMOS SUV Mercedes? Selly a dat deja avansul
Cât costă în România CEL MAI FRUMOS SUV Mercedes? Selly a dat deja avansul
Semne care arată că maşina are probleme la ambreiaj
Semne care arată că maşina are probleme la ambreiaj
Se întâmplă! După exodul MASIV, un val uriaş de muncitori din afară se reîntorc în ţară
Se întâmplă! După exodul MASIV, un val uriaş de muncitori din afară se reîntorc în ţară
Sute de SCALVE sexuale trebuiau să treacă un test CRUNT pentru a-l mulţumi pe cel mai respectat ÎMPĂRAT al tuturor timpurilor
Sute de SCALVE sexuale trebuiau să treacă un test CRUNT pentru a-l mulţumi pe cel mai respectat ÎMPĂRAT al tuturor timpurilor
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
EXCLUSIV | Echipa de care Florin Răducioiu nu vrea să audă: ”Nu-i suport, este singura echipă pe care nu o înghit”
EXCLUSIV | Echipa de care Florin Răducioiu nu vrea să audă: ”Nu-i suport, este singura echipă pe care nu o înghit”
Derapaj grav al Olguței Vasilescu! Jigniri fără precedent: PNL trimite retarzii
Derapaj grav al Olguței Vasilescu! Jigniri fără precedent: PNL trimite retarzii
Fosta iubită a lui Adrian Cristea a fost lovită de tren! Detaliul BIZAR care i-a șocat pe anchetatori
Fosta iubită a lui Adrian Cristea a fost lovită de tren! Detaliul BIZAR care i-a șocat pe anchetatori
Nicole Murphy: ce face ca să arate perfect la 51 de ani
Nicole Murphy: ce face ca să arate perfect la 51 de ani
IMAGINE SOC la priveghiul lui Cornel Gales! Oamenilor nu le-a venit sa creada cand au vazut
IMAGINE SOC la priveghiul lui Cornel Gales! Oamenilor nu le-a venit sa creada cand au vazut
BREAKING | E oficial: LUIZA TRĂIEȘTE! Vezi dovada oficială
BREAKING | E oficial: LUIZA TRĂIEȘTE! Vezi dovada oficială
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Decizia radicală luată de un bârlădean după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde vine apa. Primarul oraşului a rămas perplex
Decizia radicală luată de un bârlădean după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde vine apa. Primarul ...
Guvernul construieşte două penitenciare cu 177 milioane de euro. În ce judeţe vor fi „cazaţi” deţinuţii
Guvernul construieşte două penitenciare cu 177 milioane de euro. În ce judeţe vor fi „cazaţi” deţinuţii
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar și banii pe care îi dă pe haine.
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar ...
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta?
De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta?
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Horoscop chinezesc 2020. Anul șobolanului de metal. Se anunță schimbări majore!
Horoscop chinezesc 2020. Anul șobolanului de metal. Se anunță schimbări majore!
Horoscop Zodia Pești 13 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 13 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate