Daniel Pancu a rupt tăcerea. A anunţat când va pleca de la Rapid. “Avem o culpă comună!” + Mesaj pentru Florin Manea şi ce relaţie are cu Mircea Lucescu. “L-am sunat!”. EXCLUSIV

Autor: Răzvan Scarlat Publicat: 19 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 19 Nov. 2019, 18:40 Fotbal Intern

După o perioadă super dificilă, Rapid a bifat două victorii consecutive (4-0 cu Pandurii şi 5-1 cu Dacia Mioveni) şi are, din nou, şanse mari la promovare. Daniel Pancu, antrenorul alb-vişiniilor, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport în care a atins cele mai arzătoare subiecte care “macină” gruparea.  

Salut, Pancone! Cum a fost ultima lună pentru tine?

– Grea, infernală! Mult stres acumulat, multe situaţii dificile pentru că am avut jucători accidentaţi, nu am putut folosi aceeaşi echipă două etape la rând, cred că e un record din acest punct de vedere. Presiunea a fost foarte mare şi resimţită. Am avut momente de fotbal slab, într-adevăr, aveau dreptate şi cei care contestau jocul nostru. Dar mă bucur că în ultimele trei jocuri echipa şi-a revenit şi arată din ce în ce mai bine, aşa cum îmi doresc eu.

Te-ai gândit vreun moment chiar să renunţi?

– Nu, dar eram dezamăgit de ce se întâmplă, în primul rând cu echipa, dar şi de ce se întâmpla cu o mare parte a suporterilor pentru că îşi pierduseră răbdarea, păreau pierdute şansele noastre de a promova. Eu ştiam că nu este aşa pentru că este un campionat foarte lung. Să renunţ nu m-am gândit foarte serios, dar mi-a mai trecut prin cap câte o idee cum că, poate, eu aş fi problema principală. Mai ales după meciul de la Snagov. Dar dacă mă simţeam principalul vinovat, aş fi plecat.

Conducerea a luat în calcul vreodată demiterea ta?

– Nu ştiu, asta întrebaţi-i pe ei. Dar, din câte ştiu eu, s-a discutat şi această problemă. Dar, până la urmă, cred că au luat o decizie bună să nu renunţe la mine.

“Am forţat puţin lucrurile!”

După meciul de la Snagov ai spus că se întâmplă ceva putred la echipă. La ce te-ai referit?

– Am spus că nu sunt răspunzător în totalitate pentru că jucătorii noi care au venit au nevoie de timp să se integreze şi că echipa poate pierde puncte. Eram în situaţia în care introduceam  nişte jucători în teren, care veneau după o perioadă foarte lungă de inactivitate. Mă refer aici la Piriz, Alami, Bonin… Poate am greşit puţin aici, poate am forţat puţin lucrurile.

Trebuia să-i introduc treptat, eu i-am băgat în echipă. Am suferit la relaţiile interumane în primul rând, erau feţe noi în vestiar. Ei, individual, sunt jucători fantastici, mult peste nivelul Ligii a 2-a. Piriz vine de la o echipă din Ligue 1, a jucat patru ani la Terek, Alami venea de la Raja Casablanca, o echipă fantastică, jucase anul trecut în liga a doua din Franţa, Bonin evoluase anul trecut în Primera Division până să se accidenteze…

Individual nu am ce să le reproşez. Doar că integrarea lor ne-a costat nişte puncte, poate că şi eu trebuia să introduc pe câte unul la fiecare meci, să-i mai schimb până se acomodează. Eu am încercat să-i bag pe toţi odată. Asta am vrut să spun cu vorbele alea, practic era o echipă care avea nevoie de timp pentru a se exprima bine.

Tot atunci ai mai spus că ai răspuns de echipă până cu o lună în urmă. Ţi s-au impus anumite lucruri ulterior?

– Nu! Doar că eu când am început campionatul, un sigur fotbalist am mai cerut. Un fundaş central de picior stâng care să fie foarte bun pe faza de construcţie. Apărând oprtunităţile cu aceşti jucători de mare valoare, nu aveam cum să refuz pentru că mă credea lumea nebun.

Atunci am spus tuturor că vom pierde anumite puncte, dar că măcar să-i repunem pe picioare şi să fie bine. Şi, uite, că au început să se accidenteze. Piriz, Alami, Cârstocea… Practic a trebuit să revin la jucătorii cu care am început campionatul, care îmi cunosc foarte bine ideile despre fotbal, ştiu ce înseamnă Rapid. Şi asta s-a văzut în ultimele meciuri.

“Urât, urât, urât! Nu recunoşteam nimic!”

Este adevărat că, după acea perioadă mai neagră, ai cerut conducerii ca toţi fotbaliştii străini să fie daţi afară?

– Nu, nu ştiu de unde a apărut ştirea asta, e o mare minciună. După meciul de la Snagov am fost dezamăgit de 90 la sută dintre jucători care au intrat pe teren. Români, străini, pe toţi! Nu am putut să dorm câteva nopţi după acel meci.

Nici acum nu-mi pot explica evoluţia. Au făcut lucruri pe care nu le-am cerut niciodată, baloane bubuite prin aut…Urât, urât, urât! Nu recunoşteam nimic! Nu era vorba de români sau străini pentru că toţi am fost în aceeaşi oală. Poate voi afla vreodată ce s-a întâmplat mai exact. Dar a fost un meci foarte ciudat.

După meciul de la Snagov, suporterii Rapidului acuzau că s-ar fi pariat pe acest meci.

– Pot acuza pe cineva că a jucat la pariuri, dar dacă e prins. Ştiu că sunt lucruri care se discută, dar nu! Exclud această variantă. Eu nici nu aud cuvântul pariuri prin vestiarul nostru. Oricum le-am interzis să pronunţe acest cuvânt de când am venit antrenor, în Liga a 3-a.

Când ies pe poartă e treaba lor, sunt liberi să-şi parieze şi casa, să facă tot ce doresc. Dar în cadrul clubului la noi nu se vorbeşte despre pariuri, din acest motiv îmi este greu să cred acest lucru.

Regretă că Rapid l-a ratat pe Ioniţă I

De ce nu au mai ajuns Herea, Ioniţă I şi Lazăr la Rapid?

– Ovidiu şi Claudiu nu au vrut să vină în Liga a 4-a, dar nu cu mine au negociat. Pe Claudiu am vrut să-l luăm iar în vară, am făcut o ofertă şi ne-a refuzat. La Ioniţă poate puteam să fac şi eu mai mult, era un atacant de care aveam nevoie. Doar că atunci aveam, deja, patru vârfuri şi, în multe jocuri, începem cu un singur atacant central. Şi ar fi fost mulţi pe un singur post.

Dar o urmă de regret mă încearcă la Ioniţă. Iar pe Costin Lazăr am vrut să-l luăm la Liga a 3-a, începuse deja campionatul. I-am dat mesaj, m-am întâlnit cu el pentru că nu mai juca deloc la Voluntari. Dar a venit Ioan Andone şi s-au întors lucrurile pentru el. Astfel că nu a mai ajuns la Rapid. Probabil ar fi venit.

În ce relaţii eşti cu Ovidiu Burcă şi Dan Tudorache?

– Cu primarul nu avem relaţie, el şi-a spus clar opinia lui, că-l interesează doar ca Rapid să fie în primele două locuri şi să promoveze. I-am explicat într-un mesaj că nu are rost să agităm apele şi spiritele după fiecare meci pierdut, pentru că o să avem cu toţii de pierdut. Să tragem linie la finalul campionatului. Iar cu Burcă am o relaţie foarte bună. Nu există niciun conflict între noi.

“Să fie ponderat când vorbeşte! Nu avem o relaţie mare de prietenie”

Atacanţii de la Rapid 2 marchează pe bandă rulantă. Nu ai pe nimeni în vedere să-l promovezi?

– E alt nivel, dar acolo sunt jucători foarte buni. Să se mai liniştească apele şi voi mai aduce fotbalişti la prima echipă.

Te-ai bătut sau nu cu Florin Manea?

– Nu pot să spun că am cu el o mare relaţie de prietenie, dar în niciun caz nu ne-am bătut, o altă minciună. În această săptămână voi merge la Tribunal, actele sunt pregătite. Florin are nişte jucători la echipă şi cred că ar trebui să fie mai ponderat când vorbeşte. Pentru că vorbeşte mai mult de jucătorii lui, aici suntem un grup şi am avea de suferit cu toţii.

Deci, în concluzie, nu am niciun conflict cu el sau vreo mare prietenie. Pot, însă, să vă spun sigur că încearcă şi dă absolut tot ce are mai bun în el să aducă fotbalişti buni la Rapid, prin relaţiile pe care le are, pentru a promova.

“Pancu nu aduce niciun jucător la Rapid!”

Cum se fac, până la urmă, transferurile la Rapid?

– Hai să lămurim şi această problemă pentru că s-a tot discutat. Pancu nu aduce niciun jucător la Rapid! Clubul are o politică conform căreia jucătorii vin prin preşedintele sau managerul sportiv. Asta pentru că fotbaliştii sunt un bun al clubului, iar antrenorul poate fi schimbat oricând. Într-adevăr, mi s-au propus foarte mulţi jucători în vară, cred că în jur de 100.

Dar ultimele decizii nu le-am luat eu în niciun caz. Adică, dacă îmi arătau zece atacanţi, mă opream şi le spuneam că din ăştia cinci să vadă pe care pot să-l ia. Ei intrau în legătură şi făceau transferurile, dar nu antrenorul face transferurile la Rapid, asta vă spun sigur.

Deci, să înţeleg, că Florin Manea şi Victor Angelescu au ultimul cuvânt.

– Da!

“Voi pleca singur dacă la anul Rapid nu e în Liga 1”

Care a fost obiectivul la startul sezonului? Promovarea imediată sau formarea unei echipe competitive?

– Promovarea este obiectivul meu strict profesional. Eu am contract pe 3 ani, nu am ca obiectiv promovarea, dar dacă la anul nu suntem în Liga 1 voi pleca singur. Dar eu cred că putem promova, am mare încredere.

S-au făcut şi greşeli, din cauza asta spun că avem o culpă comună, important este să nu mai repetăm respectivele erori. Deci promovarea, la începutul sezonului, a fost strict obiectivul meu. Acum e clar că şi suporterii, şi conducerea vor să ajungem la anul în Liga 1. Nu mă interesează decât primele două poziţii.

În iarnă vor fi schimbări masive în cadrul lotului?

– Masive nu, am făcut asta în vară. Unul, două posturi le avem de acoperit. Sper ca în iarnă să fim între primele patru, cinci echipe, ori pe poziţie directă de promovare, ori la trei puncte de promovarea directă pentru a putea pregăti în detaliu returul pentru că va fi mult, mult mai greu pentru că meciurile grele le vom avea în deplasare. Toate echipele se vor întări, dar eu ştiu de ce are Rapid nevoie, nu pot spune, deocamdată, posturile.

Dezamăgit de fostele glorii: “Sunt energii negative!”

Ai senzaţia că există persoane care vor să vă dezbine?

– Da, tot timpul se simt aceste lucruri, sunt energii negative. Sunt foşti antrenori sau foşti colegi care comentează despre Rapid, dar au acest drept pe viaţă graţie faptelor pe care le-au făcut pe teren. Dar, în multe rânduri, în loc să calmăm spiritele, noi avem talentul de a le inflama mai mult. În club nu cred că avem astfel de probleme, din afară mai mult.

Mai vin şi alţi acţionari?

– Nu ştiu… Îl avem acum pe Victor Angelescu, dar eu aş prefera ca o singură persoană să aibă puterea, să ia deciziile. Pentru că atunci când decid două sau trei părţi nu există înţelegere.

Mircea Lucescu este prezent la fiecare partidă. Te consulţi cu dânsul?

– Şi duminică l-am sunat. A înţeles situaţia pentru că venind jucători noi aveau nevoie de timp pentru a se integra, plus accidentaţi. Sfaturi voi cere întotdeauna de la o somitate cum este dânsul.

În final, ai vreun mesaj pentru fani?

– Avem nevoie de unitate, e un campionat lung, un maraton. Doar uniţi, din toate punctele de vedere, vom reuşi

Autor: Răzvan Scarlat Publicat: 19 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 19 Nov. 2019, 18:40 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Ți se rupe sufletul! Cum arată acum Mihaiță Neșu, la 9 ani de la accidentarea care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos
Ți se rupe sufletul! Cum arată acum Mihaiță Neșu, la 9 ani de la accidentarea care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos
Poveştile a doi militari români din lagărele sovietice: unul a rămas prizonier, celălalt a trădat
Poveştile a doi militari români din lagărele sovietice: unul a rămas prizonier, celălalt a trădat
Firea RENUNTA la Primaria Capitalei!? BOMBA anului in politica
Firea RENUNTA la Primaria Capitalei!? BOMBA anului in politica
Steven Spielberg sprijină decizia uneia dintre fiicele sale de a deveni actriţă porno
Steven Spielberg sprijină decizia uneia dintre fiicele sale de a deveni actriţă porno
RUPTURA TOATALA intre conducere si vestiar! Leo Messi RUPE TACEREA in cel mai TARE INTERVIU acordat: „A atacat jucatorii!”
RUPTURA TOATALA intre conducere si vestiar! Leo Messi RUPE TACEREA in cel mai TARE INTERVIU acordat: „A atacat jucatorii!”
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
Fotografii 18+ cu Anna Lesko! Cântăreața a uitat de existența acestor poze!
Fotografii 18+ cu Anna Lesko! Cântăreața a uitat de existența acestor poze!
VIDEO Bărbat stâlcit în bătaie la Arad de o armată de bodyguarzi, în plină stradă. Victima a încasat peste 50 de lovituri
VIDEO Bărbat stâlcit în bătaie la Arad de o armată de bodyguarzi, în plină stradă. Victima a încasat peste 50 de ...
Putin aruncă mănuşa: Avertismentul apocaliptic al lui Putin împotriva lui Erdogan: „Cel mai grav scenariu devine realitate...”
Putin aruncă mănuşa: Avertismentul apocaliptic al lui Putin împotriva lui Erdogan: „Cel mai grav scenariu devine realitate...”
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
"Trump m-a atins şi...Nu am uitat când ai apucat vaginul". Ce i-a făcut preşedintele femeii
Scandal monstru! Alex Velea, acuzaţii grave la adresa Antenei 1! Artistul lovește puternic în trustul Intact. Ce s-a întâmplat
Scandal monstru! Alex Velea, acuzaţii grave la adresa Antenei 1! Artistul lovește puternic în trustul Intact. Ce s-a întâmplat
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
SOC in PSD! Sondaj DEVASTATOR pentru Ciolacu! Cat ar obtine PNL si USR la viitoarele ALEGERI
SOC in PSD! Sondaj DEVASTATOR pentru Ciolacu! Cat ar obtine PNL si USR la viitoarele ALEGERI
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Nu e banc! Câți lei primește Vulpița pe zi ca să se facă de râs la Acces Direct
Nu e banc! Câți lei primește Vulpița pe zi ca să se facă de râs la Acces Direct
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut după aceea este INCREDIBIL. Toată lumea a rămas uimită. „Aşa ceva nu am mai văzut!” [VIDEO]
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut ...
Andreea Antonescu a fost amendată pentru apel fals. Motivul pentru care a sunat la 112
Andreea Antonescu a fost amendată pentru apel fals. Motivul pentru care a sunat la 112
George Burcea s-a dat de gol! Ce a putut să declare după ce a lipsit toată noaptea de acasă
George Burcea s-a dat de gol! Ce a putut să declare după ce a lipsit toată noaptea de acasă
Alexandra Stan și-a uimit din nou fanii. Cântăreața a postat pe Story o fotografie în care este goală – FOTO
Alexandra Stan și-a uimit din nou fanii. Cântăreața a postat pe Story o fotografie în care este goală – FOTO
Bombă în showbiz! Madonna se iubește cu un tânăr de 26 de ani! Cum arată tânărul care i-a cucerit inima
Bombă în showbiz! Madonna se iubește cu un tânăr de 26 de ani! Cum arată tânărul care i-a cucerit inima
SCANDAL la Curtea Regală! Regina i-a taxat DUR pe Meghan Markle și Prințul Harry!  Această decizie era inevitabilă
SCANDAL la Curtea Regală! Regina i-a taxat DUR pe Meghan Markle și Prințul Harry! Această decizie era inevitabilă
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Câţi parteneri sexuali trebuie să ai pentru a nu creşte riscul de cancer
Câţi parteneri sexuali trebuie să ai pentru a nu creşte riscul de cancer