EXCLUSIV | Burleanu, "Cănuţă om-sucit". În urmă cu 4 ani, şeful FRF îi trimitea lui Cristi Iancu scrisoare de mulţumire, azi a dat drumul la acuzaţii. Replica lui Iancu

19 mar 2018 4665 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Burleanu, "Cănuţă om-sucit". În urmă cu 4 ani, şeful FRF îi trimitea lui Cristi Iancu scrisoare de mulţumire, azi a dat drumul la acuzaţii. Replica lui Iancu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a continuat seria dezvăluirilor despre Ionuţ Lupescu, cei doi luptând pentru şefia federaţiei, alegerile urmând a avea loc la data de 18 aprilie. Pe siteul său Burleanu susţine că în perioada în care "Kaiserul" era directorul general al federaţiei s-ar fi plătit peste un milion de euro firmei SEG. Compania e deţinută de Cristian Iancu, prietenului lui Lupescu, şi banii au fost daţi, susţine Burleanu, pentru servicii de marketing, dar şi pentru "servicii de izolare fonică, băuturi alcoolice, servicii de telefonie şi eşarfe". Acuzaţiile au fost prezentate de ProSport AICI.

Interesant este că Burleanu, în urmă cu 4 ani, îşi exprima respectul faţă de activitatea lui Iancu printr-o scrisoare de mulţumire, pe care ProSport o prezintă mai jos.

Contactat azi de Mediafax, Cristian Iancu a răspuns punctual la cele spuse de fostul preşedinte de la mini-fotbal. Iată ce a declarat Iancu:

Despre comisionul 15%: "Nu ştiu să se fi mărit comisionul, era vorba de marketingul administraţiei până să vină Lupescu, era ceva făcut pe genunchi, aşa ceva, o învălmăşeală. Din contră, a fost o reducere a comisionului la 15 la sută, fiindcă înainte era de 20, 25 la sută".

Cristian Iancu a vorbit şi despre relaţia pe care o are cu Ionuţ Lupescu: "Eu nu prea mă întâlneam cu echipa. Contactele cu Ionuţ erau la diverse evenimente, unde erau partenerii clubului, erau mese festive, sponsori, acţiuni de marketing. Ionuţ era lider, era căpitan. Erau relaţii amiabile, de respect, dar nu de prietenie. Eu cu Ionuţ ne-am împrietenit după ce am lucrat împreună în acest parteneriat FRF- Alro-Seg, dar faptul că am schimbat numele firmei nu cred că are vreo importanţă. Eu, Cristi Iancu, am experienţă din 1996-1997 şi până în 2000 am fost la Rapid , apoi la DInamo până în 2005, unde am făcut şi mangement, nu doar marketing.

Lupescu m-a sunat, mi-a zis <<am înţeles că ai plecat de la Dinamo>>. Am răspuns că <<da>>. Când am plecat de la Dinamo, am vrut să-mi văd de drumul meu. I-am spus că-i mulţumesc pentru aprecieri, dar eu nu mai vin ca angajat, mi-am dezvoltat o afacere şi <<dacă vrei vorbim>>. I-am explicat avantajele externalizării acestui segment: scapă de o grămadă de cheltuieli, cu personalul, cu partea de office management, cu tot ce înseamnă un departament. Sunt costuri foarte mari...

În afara de contractul cadru de externalizare, noi am mai gestionat şi nişte evenimente. Meciuri ale naţionalei, când se juca obsesiv la Constanţa. Am adus preşedinţi de companii şi nu puteam să-i înghesui pe toţi într-un colţ, într-un bufet. Normal că apărea un cort, apărea sponzorizare, video, băuturi alcoolice, non alcoolice, mâncare! Aşa e simplu să scoţi să spui: <<ia uite ce s-a făcut în 2006 - 2014!>>. Cum a zis şi el: centenarul FRF...A fost ca un congres, ca un concert, cu delegaţi de la toate cluburile puternice din lume, cu preşedintele FIFA, UEFA. A fost vorba despre transport, cazare, masă, program artistic..."

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a acuzat pe Ionuţ Lupescu că i-a asigurat transportul lui Cristian Iancu la Zurich, chiar dacă acest nu era un angajat al forului intern: "Am fost cu Ionuţ la un workshop pe probleme de marketing. Toate aceste acţiuni sunt decontate de UEFA, deci ei te invită, poate a plătit federaţia...nu ştiu, dar 1.600 de euro? Nu merg cu Private Jet. Deci, am fost invitaţi de UEFA, ei plătesc tot. Faptul că FRF încă lucrează cu mine... Trageţi voi concluzia! Am avut contracte şi cu Federaţia Română de Handbal, am organizat şi finala Ligii, finala Cupei. Nu am venit de pe stradă! Sunt cluburi de baschet, de handbal sau altele de fotbal cu care lucrez. Cifra scade şi fiindcă scade <<produsul>> fotbal. Nu mai sunt audienţe, performanţă, stadioane, identitate, echipe de tradiţie. De aceea scade cifra de afaceri, nu fiindcă nu mai sunt multe contracte cu FRF".

Cristi Iancu a trecut în revistă şi alte activităţi derulate de firma SEG în parteneriat cu FRF: "Se mai zicea că nu am dat nimic federaţiei, că mi-am păstrat 75 la sută din contracte, dar chiar nu ştiu despre ce vorbeşte. Publicitate pe siteul frf.ro nu a existat, iar bannerele sunt pentru parteneri, sunt prinse în contracte. Eu am contracte şi acum cu FRF, la solicitarea lor. Eu am propus partea de externalizare şi să fie cu procente la vedere. Au fost reprezentanţii ai celor mai mari firme de management sportiv din Europa, dar care au alte metode de lucru, şi încă o firmă din România. Deci, a fost licitaţie!"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.