Eliberarea lui Gigi Becali se amână. Procurorii DNA au contestat decizia instanței privind eliberarea condiționată. Tribunalul Medgidia admisese cererea

Autor: Cristian Mihală Publicat: 06 Mar. 2015, 20:16 Actualizat: 06 Mar. 2015, 20:17 Fotbal Intern
Eliberarea lui Gigi Becali se amână. Procurorii DNA au contestat decizia instanței privind eliberarea condiționată. Tribunalul Medgidia admisese cererea

UPDATE 20:08: Procurorii DNA au contestat, vineri, decizia Judecătoriei Medgidia care admisese eliberarea condiționată a lui Gigi Becali, contestația urmând să fie soluționată de Tribunalul Constanța, la un termen care va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat că procurorii au contestat la Judecătoria Medgidia decizia privind punerea în libertate a omului de afaceri, urmând ca această contestație să fie soluționată de instanța superioară, respectiv Tribunalul Constanța.

Termenul pentru judecarea contestației urmează să fie stabilit la începutul săptămânii viitoare.

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, vineri, cererea lui Gigi Becali de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, unde execută trei ani și șase luni de închisoare în dosarul „Valiza”, sentința nefiind însă definitivă.

Gigi Becali va rămâne în închisoarea de la Poarta Albă, unde ispășește pedeapsa în regim deschis, până la soluționarea contestației și rămânerea definitivă a hotărârii instanței.

Sursa: MEDIAFAX


UPDATE:  Gigi Becali ar putea deveni, de săptămâna viitoare, un om liber, după ce magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, vineri, cererea acestuia de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, unde execută trei ani și șase luni de închisoare în dosarul „Valiza”, sentința nefiind definitivă.

Decizia de vineri a Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, procurorii având dreptul să conteste la instanța superioară în termen de trei zile de la comunicare.

În cazul în care decizia de vineri a Judecătoriei Medgidia va fi contestată, Gigi Becali va râmâne în închisoarea de la Poarta Albă, unde ispășește pedeapsa în regim deschis, până la soluționarea acesteia și rămânerea definitivă a hotărârii instanței.

„Nu sunt motive pentru a contesta această decizie. Becali a afirmat că după ce va fi eliberat, urmează să-și facă o operație la coloană”

Bogdan VLAD, avocatul lui Becali, declarație pentru România TV

Ce s-a întâmplat în sala de judecată?

Gigi Becali s-a prezentat în fața instanței Judecătoriei Medgidia care a luat în discuție cererea de eliberare condiționată, după ce a executat aproximativ doi ani din pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare primită în dosarele în care a fost judecat. Solicitarea a ajuns la instanță după ce o comisie de la Penitenciarul Poarta Albă, unde Becali este încarcerat, a stabilit că sunt îndeplinite condițiile pentru eliberarea lui condiționată.

Avocatul Bogdan Vlad i-a spus judecătorului că sunt îndeplinite toate condițiile pentru eliberarea condiționată a lui Gigi Becali, în primul rând pentru că a executat fracția de pedeapsă, respectiv două treimi, conform Codului penal vechi și mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod.

Bogdan Vlad a mai arătat că Becali are 185 de zile câștig, caracterizări foarte bune, a muncit și a scris două cărți, una pe teme religioase și cealaltă pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detenției și a participat la toate activitățile din penitenciar. Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum și dobânzile aferente.

În final, avocatul a solicitat instanței admiterea cererii de eliberare condiționată a lui Gigi Becali.

Procurorul prezent la ședința de judecată a cerut instanței să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Becali în penitenciar și că aceasta nu a dus la îndreptarea finanțatorului FC Steaua. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancționat de mai multe disciplinar pe parcursul detenției, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiționat.

În replică la cele spuse de procuror, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanței că sancțiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.

Gigi Becali a arătat, în declarația dată în fața instanței, că, din închisoare, a făcut foarte multe acte de caritate și că îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate.

Instanța de la Judecătoria Medgidia a rămas în pronunțare, după o ședință care a durat câteva zeci de minute, urmând să stabilească dacă admite solicitarea și dispune eliberarea condiționată a lui Gigi Becali sau dacă acesta va rămâne în penitenciar pentru a executa restul pedepsei.

Chiar dacă decizia instanței îi va fi favorabilă, Gigi Becali nu va putea ieși imediat din închisoare.

Avocatul Bogdan Vlad a declarat, la ieșirea din sala de judecată, că dacă magistrații decid că Becali poate fi pus în libertate și nu se formulează contestații din partea procurorilor, hotărârea rămâne definitivă și acesta va fi pus în libertate după expirarea termenului prevăzut de lege, de trei zile.


Din închisoare, direct la Steaua

Steaua FCSB pare că se află în regres după o toamnă în care a arătat o cu totul altă față, iar finanțatorul George Becali e roșu ca un taur furios după ultimele evoluții ale lui Chipciu și colegii săi.

  • Steaua se află pe primul loc în Liga 1, cu 44 de puncte, la „cinci lungimi” distanță de Petrolul (39 puncte) și „opt lungimi” de Târgu Mureș (36 puncte)
  • La Medgidia se analizează azi posibila eliberare a lui Gigi Becali, iar instanța a rămas în pronunțare. Becali spune că întrunește toate condițiile să fie eliberat, după 2 ani. El are de executat o pedeapsă de 3 ani și șase luni

Chiar dacă joi seara, pe „Ilie Oană” (1-1 cu Petrolul în turul din semifinalele Cupei), elevii lui Constantin Gâlcă au avut perioade în care nivelul jocului lor a crescut substanțial, evoluțiile per ansamblu din 2015, inclusiv din meciurile din cantonament, l-au determinat pe Becali să se gândească serios la variante pentru înlocuirea fostului mijlocaș de la FC Argeș, Steaua și Espanol Barcelona.

Potrivit unor surse, capul Stelei se teme chiar că gruparea sa ar putea rata campionatul într-un sezon în care toate rivalele au avut evoluții oscilante. Cel mai tare se pare că l-ar îngrijora venirea lui Mircea Rednic pe banca Petrolului, antrenor cu o experiență vastă și pe care îl apreciază de pe vremea în care antrena formația Rapid. Mai mult, discursul acid al lui Gâlcă de după partida cu Rapid (0-1, etapa a 18-a) l-ar fi lăsat mască pe omul care avea pretenția ca niciun tehnician să nu prindă glas. Astfel, împreună cu omul său de încredere, Teia Sponte, și cu omul orchestră, Valeriu Argăseală, el are în minte trei variante de tehnicieni: veșnicul Laurențiu Reghecampf, gata să preia Steaua după eșecul total din Orient, dar cu condiția să vină din vară, în timp ce Becali l-ar vrea în cazul unui eșec cu CFR, italianul Walter Zenga și Mihai Stoichiță, ambii cu experiențe în Ghencea. Steaua va juca duminică, live pe Digisport și LookTV, cu CFR Cluj, ultima clasată după depunctare, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii 1.

Dialog din Medgidia: „Ești în stare să te întorci în societate?”

Latifiundiarul s-ar putea implica direct în complicatul mecanism de la FCSB dacă el va primi o decizie favorabilă azi la Tribunalul din Medgidia. El a cerut să fie eliberat, după 2 ani și jumătate, iar la această oră oamenii în robe analizează. „Gigi Becali și-a permis să facă glume, judecătorul l-a întrebat „Ești în stare să te întorci în societate?”, iar Becali a răspuns: „Nu mai vreau să fac parte din viața publică. Vreau să mă retrag în viața bisericească. Dacă Steaua îmi va aduce profit, o voi păstra. Dacă nu, o voi da!„, a povestit la sport.ro, Ilknur Pintilie, reporterul ProTV aflat la Medgidia.

  • Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul schimbului de terenuri  cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul Valiza și în cel al sechestrării persoanelor care i-au furat mașina. Becali este încarcerat la Poarta Albă. În inchisoare, el a terminat de scris două cărți, iar luna trecută a anunțat că se apucă de a treia. Pentru fiecare volum scris, a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

În urmă cu șapte luni, comisia de specialitate a penitenciarului Poarta Albă i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o bună conduită și au dovedit stăruință în muncă sau în cadrul activităților educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, al instruirii școlare și al formării profesionale pot primi recompense, printre care și permisiunea de ieșire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și „Becali și Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

 

Autor: Cristian Mihală Publicat: 06 Mar. 2015, 20:16 Actualizat: 06 Mar. 2015, 20:17 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doamne fereşte! Margherita a ajuns rău de tot! S-a întâmplat aseară, târziu în noapte. Oripilant: fotografiată în timp ce se urca pe o... :O
Doamne fereşte! Margherita a ajuns rău de tot! S-a întâmplat aseară, târziu în noapte. Oripilant: fotografiată în ...
Cum ne dăm seama că maşinile au kilometrajul modificat. Samsar: „Românilor le place să fie minţiţi? Îi minţim!“
Cum ne dăm seama că maşinile au kilometrajul modificat. Samsar: „Românilor le place să fie minţiţi? Îi minţim!“
România, cea mai abruptă creştere a curbei de infectare cu noul coronavirus din Europa de Est
România, cea mai abruptă creştere a curbei de infectare cu noul coronavirus din Europa de Est
Nu Anamaria Prodan, nu Ruben Albes! Ei sunt cei care o pot salva pe Hermannstadt de la RETROGRADARE!
Nu Anamaria Prodan, nu Ruben Albes! Ei sunt cei care o pot salva pe Hermannstadt de la RETROGRADARE!
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
ULTIMA ORĂ! Se închid TOATE pieţele. Decizia tocmai a fost anunţată
ULTIMA ORĂ! Se închid TOATE pieţele. Decizia tocmai a fost anunţată
Cât de tari au fost moldovenii în Evul Mediu. Lucruri neştiute despre trupele de elită ale lui Ştefan cel Mare
Cât de tari au fost moldovenii în Evul Mediu. Lucruri neştiute despre trupele de elită ale lui Ştefan cel Mare
Au făcut anunțul!  Se închid și plajele!
Au făcut anunțul! Se închid și plajele!
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces!  / EXCLUSIV
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces! / EXCLUSIV
Orban dă cea mai proastă veste! Când vine valul doi al pandemiei? Încă nu s-a terminat
Orban dă cea mai proastă veste! Când vine valul doi al pandemiei? Încă nu s-a terminat
Se întâmplă cu nunțile și botezurile în România. Nu au voie să facă asta invitații, sub nicio formă
Se întâmplă cu nunțile și botezurile în România. Nu au voie să facă asta invitații, sub nicio formă
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Cum arată femeia care a dat naştere ”celui mai sexy bărbat în viaţă”
Cum arată femeia care a dat naştere ”celui mai sexy bărbat în viaţă”
A mințit că are prieten ca să scape de el. A devenit interesată abia când a aflat că are BMW. VIDEO
A mințit că are prieten ca să scape de el. A devenit interesată abia când a aflat că are BMW. VIDEO
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
Record negativ: România a înregistrat mai multe decese cauzate de COVID-19 decât Italia în ultimele 24 de ore/ Numărul cazurilor este aproape dublu
Record negativ: România a înregistrat mai multe decese cauzate de COVID-19 decât Italia în ultimele 24 de ore/ Numărul ...
Cerul s-a inegrit si potopul s-a asternut peste jumatate din Romania. Se indreapta spre noi
Cerul s-a inegrit si potopul s-a asternut peste jumatate din Romania. Se indreapta spre noi
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
Nici nu au curajul să se apropie de mașină! Povestea SINISTRĂ a unui BMW care a stat în showroom 23 de ani!
Nici nu au curajul să se apropie de mașină! Povestea SINISTRĂ a unui BMW care a stat în showroom 23 de ani!
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă ești…”
Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă ești…”