EDITORIAL VICTOR VRÎNCEANU: Anamaria Prodan să lase amenințările și să „fure” și ea un fotbalist de top de la frații Becali! Doar așa se poate răzbuna în eternul război al impresarilor!

Autor: Victor Vrînceanu Publicat: 01 Feb. 2021, 14:39 Actualizat: 01 Feb. 2021, 15:13 Fotbal Intern
EDITORIAL VICTOR VRÎNCEANU: Anamaria Prodan să lase amenințările și să „fure” și ea un fotbalist de top de la frații Becali! Doar așa se poate răzbuna în eternul război al impresarilor!

Ultimele zile au fost captate de știrea transferului la Parma al lui Dennis Man. Cea mai mare sumă din istoria fotbalului românesc, fie că vorbim de 13 milioane de euro sau de 11 milioane de euro, acestea fiind cele două sume vehiculate. Pe marginea mutării a explodat un război fără precedent între impresara lui Man, Anamaria Prodan, frații Giovanni și Victor Becali și patronul FCSB, Gigi Becali. Ana a fost sărită de la transfer, deși ea a demarat negocierile cu Parma.

Actorii principali au fost și de această dată frații Giovanni și Victor Becali, cei doi monștri sacri ai transferurilor din România. Aceștia i-au dus de-a lungul anilor la cluburi imense ale Europei pe tot ce a însemnat jucători importanți, de la Hagi, Popescu, Răducioiu până la , Chivu, Mutu și acum Valentin Mihăilă și Man la Parma. Cu amendamentul că în cazul lui Man, cei doi agenți l-au „furat” pe Dennis, acesta fiind impresariat de Anamaria Prodan.

„Prodanca” a fost și ea în ultimii ani o figură importantă în lumea impresarilor din România și a reușit mai multe transferuri în străinătate, pe bani mulți. Cu precădere jucători de la FCSB, iar bijuteria coroanei este Nicușor Stanciu (voi povesti mai târziu cum a ajuns Stanciu să fie impresariat de Ana).

Dennis Man a debutat aseară pentru Parma, în înfrângerea cu Napoli 0-2
Dennis Man a debutat aseară pentru Parma, în înfrângerea cu Napoli 0-2

Agenta spera să rupă gura târgului cu transferul lui Man și să intre în istoria marilor transferurilor, alături de frații Becali. Ana a demarat negocierile cu Parma și a avut grijă de Dennis în toată perioada lui la FCSB. Anamaria este cea care l-a adus pe Dennis de la UTA la FCSB. Este clar faptul că Man îi datorează Anei imens de mult. O dată pentru că a intermediat venirea sa la cel mai bogat club din România. A doua oară pentru că agenta și-a folosit influența (mare) pe care a avut-o în ultimii ani asupra patronului FCSB, Gigi Becali, pentru a-i obține lui Dennis creșteri salariale și tratament preferențial. Sigur, toate acestea au fost susținute de valoarea incontestabilă a atacantului.

Enervată la culme de faptul că a fost sărită din poate cel mai răsunător transfer al ultimilor ani, Prodan i-a atacat fără precedent pe frații Becali, dar și pe patronul FCSB, Gigi Becali. Anamaria chiar s-a legat de fizicul latifundiarului din Pipera: „Gigi e un pitic de 1.20 m atunci când se urcă pe scaun” sau „Giovanni și Gigi sunt niște șobolănei”. Cred că Ana a greșit flagrant aici.

Giovanni învârte cuțitul în rană

Toată lumea s-a așteptat ca membrii familiei Becali să șteargă pe jos cu agenta, dar asta nu s-a întâmplat. Poate cea mai surprinzătoare poziție a fost a lui Giovanni. Recunoscut pentru temperamentul său coleric și pentru nenumăratele scandaluri ca la ușa cortului, de această dată, agentul în vârstă de 68 de ani a acționat ca un adevărat strateg. Becali a făcut declarații care doar au întărit faptul că Dennis Man a ales Becali Sport Management.

Adică a înfipt și mai adânc cuțitul rece al trădării cu care Dennis Man a „înjunghiat-o” pe Ana. Pentru că din punctul meu de vedere, aici e marea problemă a Anamariei! Nu „atacul” fraților asupra transferului, ci trădarea lui Dennis Man. Dacă fotbalistul de 22 de ani spunea răspicat „Eu nu fac așa ceva! Nu merg cu voi pentru că Anamaria Prodan este agentul meu”, totul se bloca și exista o singură soluție: Prodan să fie reintrodusă activ în negocieri, pe poziție de forță. Man a preferat însă să zboare cu un avion privat însoțit de Giovanni. Nici nu vreau să aduc aminte de declarația Anei în care a spus că Man a fost amenințat de Giovanni și Victor. Nu e nici măcar amuzant!

E de ajuns să vedem scurta imagine cu venirea lui Dennis la aeroport pentru a zbura spre Parma. Aflat pe bancheta din spate a unei mașini, puștiul cu cercei a pufnit într-un râs satisfăcut și plin de el în momentul în care a văzut numărul reporterilor care îl așteptau. Un copil amenințat și forțat nu cred că are forța să mai zâmbească odată ce asupra lui se fac presiuni mari și este amenințat.

Clanul Becali este acum cel mai mare dușman al Anei
Clanul Becali este acum cel mai mare dușman al Anei

În 2013, Ana l-a lăsat pe Manea fără Nicușor Stanciu

Aș mai aduce în discuție și metoda prin care Giovanni și Victor au pus mâna pe Man. Din exterior am putea să spunem că a fost o „japcă”, iar Anamaria este victima unui abuz. Nimic mai greșit! Anamaria Prodan nu este o victimă. Lumea nefardată a impresarilor este un Vest Sălbatic în care supraviețuitor este cel care luptă cu toate armele – asta este singura regulă, iar Ana știe foarte bine acest lucru.

Tura asta a fost învinsă de frații Becali. Dar cei doi, deși au făcut istorie în România, nu sunt invincibili! La rândul lor, frații au fost „jepcăriți” de Pietro Chiodi. În momentul în care cei doi au fost închiși pentru „Dosarul Transferurilor”, angajatul firmei Becali Sport Management, Pietro Chiodi, a „furat” un lot întreg de jucători importanți și s-a transformat peste noapte într-unul dintre cei mai importanți impresari de jucători din România. 

Anamaria, la rândul ei, a procedat așa cu Nicușor Stanciu, fotbalist de care Ana este foarte mândră că îl are sub contract. Vă aduc aminte că Stanciu a fost inventat de Florin Manea, care l-a adus la Vaslui de la Alba Iulia. Manea a sperat că o să dea lovitura cu Nicușor, dar în loc să dea, a încasat o mare lovitură de la Anamaria Prodan.

În acest moment, Stanciu este cel mai bine cotat jucător impresariat de Anamaria Prodan
În acest moment, Stanciu este cel mai bine cotat jucător impresariat de Anamaria Prodan

În 2013, Manea a plecat de urgență în Uruguay pentru a negocia în numele lui Dinamo stingerea unei datorii. Florin este foarte conectat în America de Sud și a reușit să reducă la jumătate datoria pe care „câinii” o aveau de achitat către niște impresari sud-americani. În perioada în care Manea era plecat în America, Anamaria l-a încolțit pe Nicușor.

Ajutată de influența lui Porumboiu, Ana  l-a convins pe mijlocaș să uite de Florin Manea, cel care i-a negociat la Vaslui un salariu de 10.000 de euro pe lună. Prodan l-a dus pe Stanciu la FCSB, dar l-a condiționat cu semnarea unui contract de reprezentare. Mijlocașul a acceptat atunci să semneze cu Anamaria pentru că aceasta avea o relație foarte bună cu patronul FCSB, Gigi Becali, iar antrenor era chiar soțul ei, Laurențiu Reghecampf. 

Mai recent, Ana a mai încercat să se bage o dată peste Florin Manea și să îl reprezinte pe fundașul lui Juventus, Radu Drăgușin (18 ani). De această dată, agenta nu a mai reușit, iar Manea povestește amuzat de câtre ori are ocazia că a reușit să îl securizeze bine pe Drăgușin astfel încât să nu poată fi furat de nimeni. 

Concluzionând, Ana nu este o victimă, iar frații Becali nu sunt niște „jepcari”. Tura asta, cei doi au fost doar masculii alpha în lumea impresarilor, poziție în care s-au mai aflat de nenumărate ori de-a lungul anilor. Însă războiul impresarilor este un serial cu sezoane infinite, care nu se va termina niciodată, iar balanța se poate schimba oricând.

Dacă vrea să îi lovească puternic pe Giovanni și Victor și să se răzbune cu adevărat, Anamaria ar trebui să renunțe la insinuările de pușcarie, lanțuri și cătușe.  Și să „fure” la rândul ei un jucător important pe care Giovanni și Victor îl reprezintă. Doar așa balanța se poate egala.

Până se va întâmpla acel lucru, din punctul meu de vedere, în lumea gri și urâtă a impresarilor, Giovanni și Victor rămân pe poziția pe care i-a pus Florin Manea: „În România există doar Giovanni și Victor pe locul 1. După ei trebuie să lăsăm zece locuri libere și abia apoi venim noi, restul agenților”.

Florin Manea speră să dea lovitura cu Radu Drăgușin, fundașul lui Juventus
Florin Manea speră să dea lovitura cu Radu Drăgușin, fundașul lui Juventus
Autor: Victor Vrînceanu Publicat: 01 Feb. 2021, 14:39 Actualizat: 01 Feb. 2021, 15:13 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de la noi, acum a ajuns la basma şi...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de la noi, acum a ajuns la basma ...
Scandal sexual într-un sat din Vaslui. Un bărbat de 48 de ani şi un adolescent de 17 ani se acuză reciproc de viol
Scandal sexual într-un sat din Vaslui. Un bărbat de 48 de ani şi un adolescent de 17 ani se acuză reciproc de viol
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de la ora 22
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de la ora 22
Valentin Mihaila a reusit primul sau gol in Serie A! Faza SUPERBA a inceput de la Dennis Man! Imagini incredibile din Serie A
Valentin Mihaila a reusit primul sau gol in Serie A! Faza SUPERBA a inceput de la Dennis Man! Imagini incredibile din Serie ...
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
O bătrână l-a lăsat pe un om al străzii să doarmă o noapte în casa ei. Când s-a trezit a avut SURPRIZA vieții ei. Ce I-A FĂCUT bărbatul pe timpul nopții
O bătrână l-a lăsat pe un om al străzii să doarmă o noapte în casa ei. Când s-a trezit a avut SURPRIZA vieții ei. ...
Alertă în România! Se pregătesc restricţii mai dure la nivel național! Românii, închişi mai devreme în case (SURSE)
Alertă în România! Se pregătesc restricţii mai dure la nivel național! Românii, închişi mai devreme în case (SURSE)
Toate detaliile dublei crime din Oneşti. Procurori:
Toate detaliile dublei crime din Oneşti. Procurori: "Soţii au fost anunţaţi că e cineva în apartament şi au plecat ...
Cel mai negru anunț! România se pregătește de ce e mai rău! 'Evoluția epidemiei e extrem de brutală'
Cel mai negru anunț! România se pregătește de ce e mai rău! 'Evoluția epidemiei e extrem de brutală'
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi! Nici nu trebuie să te RIDICI de la birou!
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi! Nici nu trebuie să te RIDICI de la birou!
Miliardarul Elon Musk are o veste terifiantă pentru noi: Iată cine este, de fapt, „Dumnezeul” oamenilor
Miliardarul Elon Musk are o veste terifiantă pentru noi: Iată cine este, de fapt, „Dumnezeul” oamenilor
Bombă în televiziunea de la noi! Colegii de platou S-AU CUPLAT şi au o relaţie în mare secret
Bombă în televiziunea de la noi! Colegii de platou S-AU CUPLAT şi au o relaţie în mare secret
Ileana Lazariuc, IPOSTAZĂ neaşteptată! Ce a făcut vedeta în văzul tuturor
Ileana Lazariuc, IPOSTAZĂ neaşteptată! Ce a făcut vedeta în văzul tuturor
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
Există şase forme de coronavirus, printre care una fără tuse. Care sunt simptomele
Există şase forme de coronavirus, printre care una fără tuse. Care sunt simptomele
Campania de primăvară la ANAF: Zeci de mașini în stare perfectă, scoase la licitație
Campania de primăvară la ANAF: Zeci de mașini în stare perfectă, scoase la licitație
Ce noi unelte, gadgeturi și dispozitive electrice a introdus în ofertă Lidl începând cu 8 martie
Ce noi unelte, gadgeturi și dispozitive electrice a introdus în ofertă Lidl începând cu 8 martie
Dezvăluiri făcute Meghan Markle şi prinţul Harry, la Oprah:
Dezvăluiri făcute Meghan Markle şi prinţul Harry, la Oprah: "Fără averea primită de la prinţesa Diana nu am fi reuşit" ...
BANCUL ZILEI – Partidă fierbinte cu un francez, un italian şi un român
BANCUL ZILEI – Partidă fierbinte cu un francez, un italian şi un român
Dezastru în Guineea Ecuatorială. Patru explozii uriaşe au ras cartiere întregi şi au făcut sute de victime VIDEO
Dezastru în Guineea Ecuatorială. Patru explozii uriaşe au ras cartiere întregi şi au făcut sute de victime VIDEO
Ştiu, dar nu mă interesează, mai am 25-30 de ani până la pensie! Când v-aţi verificat ultima dată situaţia de la Pilonul II de pensie? Ştiţi câţi bani aţi strâns până acum? Ştiţi cine vă administrează banii?
Ştiu, dar nu mă interesează, mai am 25-30 de ani până la pensie! Când v-aţi verificat ultima dată situaţia de la ...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Răzbunare în stil MAFIOT. Ce a pățit un șofer care a parcat mașina pe trotuar? Se cer măsuri urgente!
Răzbunare în stil MAFIOT. Ce a pățit un șofer care a parcat mașina pe trotuar? Se cer măsuri urgente!
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar o adolescentă
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar o adolescentă
FOTO, Adda, imagini fără perdea! Cum arată acum trupul ei
FOTO, Adda, imagini fără perdea! Cum arată acum trupul ei
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici în cele mai negre vise ale lui nu si-ar fi închipuit așa ceva:
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici ...