A fost adus Daniel Niculae ca scut împotriva suporterilor?

A fost adus Daniel Niculae ca scut împotriva suporterilor?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rapid joacă azi un meci capital pentru promovarea în Liga 1. Unii dintre voi veți întreba de ce poate să fie partida cu Mioveni atât de importantă având în vedere că mai sunt de jucat încă cinci runde. Pentru că trupa lui Pelici este la un singur punct în spatele giuleștenilor și o victorie ar urca-o pe loc de promovare direct, iar Rapid s-ar duce pe poziția de baraj – care nu garantează nimic într-o luptă cu o echipa primul eșalon. 

Mai mult decât atât, în ultima etapă a play-off-ului de promovare, giuleștenii joacă returul cu Mioveni, pe terenul adversarei. Asta este o problemă a vișiniilor. O alta este Daniel Niculae! Aveți răbdare și nu săriți! Problema este că patronul Victor Angelescu nu este și nu a fost clar în ceea ce privește statutul din club al fostului mare atacant giuleștean.

Victor Angelescu dă sentimentul că joacă la calmea. Ne plimbă pe toți de colo-colo. Asta irită cel mai rău fanii Rapidului! Ei nu suportă să fie plimbați prin ceața transparenței și în schimbul susținerii lor necondiționate, cer franchețe!

Niculae este anunțat ca noul președinte al Rapidului în conferință!

Angelescu mi s-a părut până acum un tânăr de succes, educat, de spirit și extrem de inteligent când vine vorba de nuanțe. Am observat asta pe viu, atât în platoul ProSport LIVE când a venit ca invitat cât și telefonic, în intervențiile sale. Tocmai de aceea îl suspectez de o cacealma și nu de o simplă greșeală.

5 trofee a câștigat Niculae cu Rapid ca jucător: 1 Campionat, 2 Cupe și 2 Supercupe ale României

Daniel Niculae a condiționat mereu revenirea sa în Giulești cu plecarea vicepreședintelui Andrei Nicolescu, om cu care nu a fost pe aceeași lungime de undă. Mă gândesc chiar la o posibilă regie în care Daniel Niculae și imaginea lui să fie folosite, iar după ce se promovează, Nico să fie lăsat să plece. După ce parcurgem cronologic câteva momente-cheie, am să detaliez scenariile posibile.

2 aprilie 2021: ProSport detonează bomba în exclusivitate și anunță că Daniel Niculae se întoarce la Rapid în rol de președinte. La scurt timp, clubul confirmă și anunță pe Facebook că Nico va fi prezentat următoarea zi într-o conferință de presă.

A fost adus Daniel Niculae ca scut împotriva suporterilor în cazul unei nepromovări?

3 aprilie 2021: Are loc conferința de presă la care participă Daniel Niculae, directorul de imagine al clubului, Lucian Ionescu și acționarul majoritar, Victor Angelescu. Patronul declară și fiți foarte atenți: „Începând cu săptămâna viitoare, Daniel Niculae va fi noul nostru președinte. Mă bucur că Daniel se întoarce. El este cel care m-a făcut să vin să investesc la Rapid”. Pe grafica transmisiunii clubului vișiniu apare numele lui Daniel Niculae, iar sub nume este trecută poziția de ”președinte”. Astăzi suntem în 24 aprilie și Daniel Niculae nu este președintele Rapidului (în acte). A trecut mai mult de săptămâna promisă de Victor Angelescu.

43 de goluri în 136 de meciuri a marcat Daniel Niculae pentru Rapid, în Liga 1

9 aprilie 2021: ProSport este prima publicație din România care scrie despre faptul că Daniel Niculae nu este președintele Rapidului în acte. După această știre, presa începe să sape tot mai mult în jurul acestui subiect și apar informații noi despre situația lui Niculae, dar și despre vicepreședintele Andrei Nicolescu, cel care refuză să voteze numirea lui Nico pe această poziție. Suporterii se simt mințiți și cer explicații.

De la președinte la consultant

21 aprilie 2021: FC Rapid emite un comunicat de presă în care anunță că Daniel Niculae este doar un consultant al clubului și nu președinte. Invitat ziua următoare de Lucian Ionescu la Rapid TV, Victor Angelescu a declarat: ”Am dat acest comunicat pentru că vrem să fim transparenți față de suporteri, să îi informăm că s-a întâmplat să nu putem să luăm această decizie în Consiliul de Administrație. Și să îi anunțăm că Daniel Niculae face parte clar din acest proiect, dar că este un consultant al acționarilor. Cred că e mai bine să transmitem decât să nu fi spus. Daniel Niculae va fi președinte, doar că sunt niște formalități de făcut. Nu vreau să vorbesc mai mult”.

Eu nu cred că acest comunicat a fost dat pentru o mai bună transparență față de suporteri, ci pentru că presa a scos la iveală lucruri ascunse în dedesubturi. Angelescu a fost obligat de presiunile fanilor rapidiști care au dorit să știe adevărul. Nu avea altă variantă decât să recunoască.

22 aprilie 2021: Victor Angelescu apare la RAPID TV, în emisiunea moderată de Lucian Ionescu și încearcă mai mult sau mai puțin direct să arunce vina pe directorul de imagine al clubului, Lucian Ionescu: ”Tu ai spus un lucru și nu te-ai exprimat corect la conferință. Eu am spus că Daniel Niculae va fi președinte la Rapid și că săptămâna viitoare se vor face niște demersuri încât să fie numit președinte” Atenție! În conferința de presă de prezentare a lui Niculae, Angelescu a spus că începând de săptămâna următoare, Niculae va fi președinte la Rapid, lucru preluat și de Ionescu. Acesta l-a numit pe Nico ”noul președinte” al clubului. Acum, Angelescu aduce în discuție că se vor face niște demersuri. Între a face anumite demersuri și a numi pe cineva e cale lungă. Și Victor Angelescu știe foarte bine asta!

Nicolescu a împrumutat Rapidul cu sume mari de bani!

Mă uit mai sus la desfășurarea evenimentelor și văd două posibile scenarii. Primul este cel în care Victor Angelescu a vrut să dea o lovitură imagine și un boost de moral echipei. Acesta chiar dorește să îl numească pe Niculae președinte și să îl concedieze pe Andrei Nicolescu, așa cum fostul mare atacant i-a cerut. Iar neconcordanțele din declarații sunt simple detalii scăpate de un tânăr afacerist de succes care în mod normal nu lasă nimic la voia întâmplării.

Mă întreb totuși de ce ar vrea Angelescu să îl concedieze pe Andrei Nicolescu, omul care a împrumutat clubul Rapid cu peste 300.000 de euro atunci când acționarul majoritar nu a dispus de lichidități. Și care încă nu și-a recuperat banii!

Vorbim de un avocat de succes foarte conectat și influent care a stat cot la cot cu Victor Angelescu atât la Rapid cât și în momente de relaxare, timp liber, ieșiri în oraș și așa mai departe. Chiar atât de ușor se descotorosește Angelescu de un astfel de om care i-a fost alături în ultimii ani zi de zi doar pentru că a cerut-o Daniel Niculae?

În lumea fotbalului se vorbește și despre faptul că jumătate din acțiunile deținute în acte de Angelescu sunt de fapt ale lui Nicolescu și ale fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache. Informația nu este pentru moment confirmată, dar dacă este adevărată, nu mai are rost să discutăm pentru că lucrurile ar fi clare.

Andrei Nicolescu este în acest moment vicepreședintele Rapidului
Andrei Nicolescu este în acest moment vicepreședintele Rapidului

A fost adus Daniel Niculae ca scut împotriva suporterilor în cazul unei nepromovări?

Al doilea scenariu posibil este acela în care Niculae a picat în plasa unui joc alambicat de la Rapid și este doar un scut care să îl apere pe Angelescu de furia fanilor în cazul în care feroviarii nu promovează.

Acționarul majoritar al giuleștenilor știe foarte bine că atât timp cât are în club un nume ca Daniel Niculae, toată atenția este centrată pe acel nume. Atât la succes, cât și la eșec!

Mai poate exista și varianta în care giuleștenii vor promova și Angelescu nu va renunța la Nicolescu. Atunci, Daniel Niculae se poate supăra și pleca, dar nu ar mai conta atât de mult având în vedere accederea în prima ligă.

Nico este condiționat de sentimentele pe care  le are față de clubul său de suflet. Daniel nu ar pleca acum de la Rapid pentru a nu crea un seism al cărui undă de șoc ar putea destabiliza grav echipa. Victor Angelescu știe foarte bine asta și trage de timp cât poate. Evocă diverse ”demersuri” care durează cam până se termină play-off-ul de promovare.

Timpul ne va arăta care este realitatea.

Până una-alta, jucătorii giuleșteni au mare nevoie de victorie, azi, cu Mioveni. Asta pentru a sta din nou liniștiți după ce au sfeclit-o cu Craiova în etapa trecută, când au pierdut 0-1.

Giuleștenii au avut de suferit etapa trecută, pe terenul oltenilor
Giuleștenii au avut de suferit etapa trecută, pe terenul oltenilor
Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…