Edi Iordănescu, ședință cu scântei după meciurile naționalei: ”Tu faci asta fix în ziua când joacă România și zici că vrei să lupți pentru România? Ai 90% ușa închisă!” | EXCLUSIV

Edi Iordănescu, ședință cu scântei după meciurile naționalei: ''Tu faci asta fix în ziua când joacă România și zici că vrei să lupți pentru România? Ai 90% ușa închisă!'' | EXCLUSIV
  • Publicat:

Acțiunea echipei naționale din martie s-a încheiat cu îndeplinirea obiectivului, 6 puncte cu Andorra în deplasare și Belarus, start ideal spre EURO 2024. Iar selecționerul Edi Iordănescu e decis să conserve cu dinții factorii pozitivi care au adus tricolorii spre o poziție de calificare la turneul final. ProSport îți prezintă în exclusivitate detaliile unei ședințe cu scântei de la sediul FRF pe una din temele cele mai fierbinți, după meciurile naționalei!

Edi Iordănescu trece în modul reactiv

Până și cei mai vocali contestatari ai naționalei din ultima vreme au remarcat după partidele cu Andorra și Belarus o stare de spirit și o mentalitate croite spre luptă și victorie cu orice preț, ambele transpuse în teren. Dacă declarațiile publice ale selecționerului, dublate de cele ale lui Andrei Rațiu, Răzvan Marin, Marius Marin ori Nicolae Stanciu, în interviuri și conferințe, au fost poate, inițial, primite cu rezerve, primele 180 de minute din campania pentru EURO 2024 au demonstrat că există o abordare nouă în practică.

Nu prea îmi place să folosesc cuvinte mari, sunt un tip sincer, în acești 7 ani nu știu dacă am mai simțit grupul atât de bine, atât de determinat, cu atitudine pozitivă”Nicolae Stanciu, înaintea meciului Andorra-România

Chiar dacă n-au reușit să marcheze mai mult în Andorra după 2-0 și au tremurat pe final cu Belarus, tricolorii au făcut risipă de efort, au luptat continuu cu îndârjire, căutând mai mereu poarta. Unitatea de grup și concentrarea totală au devenit evidente. Iar Edi Iordănescu simte că tocmai aceste mari câștiguri sunt amenințate, astfel că a intrat în modul reactiv după meciurile naționalei!

Mailat și Deaconu s-au propus la lot

Prima etapă din strategia lui Edi Iordănescu a fost convocarea unei ședințe de lucru, zilele trecute, la FRF, pentru un prim bilanț la capătul meciurilor naționalei din martie. Prilej în care a intrat direct în una din temele fierbinți: jucătorii care în ultima lună au început să ”se ceară” public la națională.

Cazurile concrete vizate sunt cele ale lui Sebastian Mailat (FC Botoșani) și Ronaldo Deaconu (Korona Kielce – Polonia), fotbaliști care au reacționat după ce nu s-au văzut în lotul României. Dar Iordănescu a considerat că e deja prea mult, pentru că simte cum se conturează deja o tendință, accentuată de ieșiri similare și la nivel de juniori, sub influențele impresarilor și apropiaților jucătorilor, explică sursele ProSport argumentele lui Iordănescu.

”Faci asta în ziua meciului și zici că vrei să lupți pentru România?”

Spre surprinderea colaboratorilor, selecționerul a intrat abrupt în ședința de la FRF asupra subiectului, fără menajamente, potrivit surselor ProSport:

Cine se propune prin presă își scade mult șansele să mai vină la națională! Nu se închide ușa de tot, dar nici nu se deschide așa! E dovadă maximă de egoism și eu înțeleg că n-ai spirit de competiție, dacă faci asta! Cum să te lupți să te califici la EURO dacă n-ai spirit de competiție? Noi îi monitorizăm, noi îi urmărim, iar ei așa de egoiști și ies cu astfel de declarații uluitoare de parcă vor să se elimine, nu să-și crească șansele!”

Fără să îi nominalizeze în fața apropiaților pe Mailat sau Deaconu, Iordănescu a venit cu temele făcute, pentru că staff-ul său a asistat la un discurs extrem de aplicat după declarațiile celor doi, recompus de sursele ProSport:

Fix în ziua în care echipa națională, unde tu vezi Doamne să ajungi prin ieșirile astea, joacă meci oficial pentru EURO, tu ieși public și practic pui la îndoială valoarea colegilor tăi, pentru că nu ești tu în locul lor?! Cât contează atunci pentru tine obiectivul naționalei, dacă faci asta?! Cum mai lucrezi cu ei dacă te chem pe viitor? Înseamnă că noi suntem proști, că nu te-am adus, iar colegii tăi sunt slabi, pentru că sunt în locul tău? Păi de ce vrei atunci să vii alături de noi, dacă suntem așa? Înseamnă că doar pentru tine, nu pentru echipă!”

Sebastian Mailat a fost destul de dezamăgit de ratarea convocării la echipa națională a României. Sursă foto: Sport Pictures
Sebastian Mailat a fost dezamăgit că nu a fost convocat la echipa națională a României. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul i-a ”taxat la milimetru”!

Chiar în ziua în care se juca Andorra – România, pe 25 martie, sport.ro a publicat un interviu cu Sebastian Mailat în care fotbalistul de la FC Botoșani declara:

Cu siguranță că mă așteptam (n.r. – să fie în vederile selecționerului). Cel mai deranjant lucru pentru mine e că nici măcar nu s-a vorbit, nici măcar nu s-a auzit de numele meu. Cred că meritam măcar să se vorbească despre mine. Sută la sută eram acolo (n.r. dacă era la o echipă de top)”

Pentru Iordănescu, a fost prima picătură care început să umple paharul, iar tirada selecționerului, potrivit surselor ProSport, a fost una cu argumente:

Dacă unii au impresia că eu chem jucătorii doar după numele echipei lor sau poziția din clasament, sunt în eroare! Păi pe Opruț, titular cu Belarus, ar fi trebuit să nu-l avem pentru că e de la Hermannstadt? Atitudinea asta înseamnă că te gândești doar la tine, iar dacă ajungi la lot, atunci tot la tine o să te gândești!”

Deaconu, exclus de Rădoi, revine cu declarații!

Nici Ronaldo Deaconu (foto jos), fotbalist căruia, potrivit propriilor declarații, Mirel Rădoi i-ar fi comunicat că nu îl va mai convoca vreodată la națională, nu a scăpat de ”analiza” lui Iordănescu.

După participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Rădoi i-ar fi transmis lui Deaconu că apariția publică a parametrilor fizici de la antrenamente reprezintă un gest care dovedește clar că se gândește la sine, nu la echipă și e impardonabil. Acum, Iordănescu a taxat dur, potrivit surselor ProSport, intervenția lui Deaconu la DigiSport, pe 23 martie, cu două zile înainte de startul României în preliminarii.

Ce a declarat Deaconu:

  • ”Scuzați-mi lipsa de modestie, dar să mă mai prezint și eu dacă n-are cine să o facă. Adică, dacă n-am agent puternic, club puternic, interese puternice…”
  • ”Un gol sau o pasă de gol la două meciuri jucate și sunt invizibil pentru staff-ul selecționerului. Nu mi-au dat un telefon, nu au venit o dată la un meci. Păi domnul Edi, cu respect, aveți aici stațiune montană frumoasă, meciuri tari, stadioane pline”
  • ”Mă autopropun, păi ce să fac dacă sunt invizibil? L-am copiat și eu pe Dobre, care, după ce a făcut zgomot, a fost convocat”
  • ”Cum vine treaba asta, că nu mai înțeleg nimic din fotbalul ăsta. Un Iordănescu (n.r. Vali Iordănescu), dar președinte de club, mă apreciază foarte mult, că-mi spune mereu asta, iar la Gaz Metan spunea că sunt talismanul lui, iar alt Iordănescu, dar antrenor, nici nu mă vede?”

Asta mi se pare că am dus în derizoriu… Ceva înfiorător. E vina jurnalistului că îl sună să-l întrebe aşa ceva. Nu e normal. Nu ai existat ani de zile? Ai un semisezon bun… Nu poţi să faci aşa ceva!” – Mihai Stoica, reacție la declarațiile lui Ronaldo Deaconu, la Orange Sport

”Cine se pune pe sine în fața echipei naționale are 90% ușa închisă!”

Ronaldo reacționase public plecând de la faptul că Gică Hagi nu îl menționase printre românii care joacă meci de meci în Polonia, dar a continuat cu direcția clară spre Iordănescu. ‘Unii cred că au o lună-două mai bune și gata, sunt la națională! Asta e lipsă de realism, nu-și dau seama că e ridicol și pentru ei să afirme așa ceva. Păi pe principiul ăsta la fiecare meci al naționalei ar trebui să fie 10-15 jucători diferiți mereu, ce echipă mai avem?!”, ar fi mutat selecționerul discursul.

În mod cert, mesajul lui Iordănescu din ședința de după meciurile naționalei a fost unul menit ca toți colaboratorii lui să îl transmită mai departe către jucătorii din circuitul naționalelor. Dovada e faptul că selecționerul nu a ocolit cazul Alex Dobre în discursul său, potrivit surselor ProSport:

Vreau să fie clar pentru toți! N-am susținut și nici n-o să susțin astfel de ieșiri publice, nici pe a lui Alex Dobre, că i-au fost sau nu interpretate cuvintele! Vreau răspunsuri din jocul lor, acolo să convingă, pe baza asta vin la națională! Dobre a jucat meci de meci, cu evoluții bune, în prima ligă din Portugalia, de aceea e la lot, nu că frustrările lui au apărut în presă! Să fie clar, cine se mai pune pe sine în fața echipei naționale își închide 90% ușile naționalei, pentru mine!”

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…