Dragomir va fi cercetat în stare de libertate. „Am avut întotdeauna încredere. Eu nu eram din filmul ăsta. Sunt very strong”. Trei capete de acuzare: evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani

  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 05:19 Judecătorii au decis ca Mitică Dragomir să fie cercetat în libertate pentru cele trei capete de acuzare: evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani. După dezbateri care au durat mai bine de cinci ore, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a părăsit Tribunalul București în mașina fiului său, Bogdan, care a așteptat și el hotărârea judecătorilor în cazul tatălui său. Și, dacă inițial Dragomir nu a vrut să facă vreo declarație sub pretextul lui „Nu pot să vorbesc, îmi fac rău”, acesta și-a schimbat radical atitudinea în fața camerelor televiziunilor pentru câteva minute: „Am avut întotdeauna încredere în Justiție. Eu nu eram din filmul ăsta. Cum sunt? Very strong (n.r – în engleză, „foarte puternic”)”, a spus Mitică Dragomir. 

Scurt și la obiect, fostul șef LPF a rezumat situația în care se află. Va fi cercetat în stare de libertate pentru trei capete mari de acuzare.


UPDATE 00:35 La tribunal a fost prezent și fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan. Acesta a plecat în urmă cu câteva minute.


UPDATE 23:43 Dragomir a ajuns de zece minute la tribunal, alături de Radu Arhire. Urmează să se dea o decizie dacă va fi arestat pentru următoarele 29 de zile sau va fi judecat în libertate.


UPDATE 18:21 Surse judiciare susțin faptul că, dacă va fi găsit vinovat de toate cele trei capete de acuzare (evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani), fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal va primi o pedeapsă de 16 ani și 3 luni. Cum Dragomir are 67 de ani, va executa doar jumătate din aceasta


UPDATE 18:17 A fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore și pentru Mihai Corbu, administratorul firmei prin care se presupune că s-ar fi făcut intermedierile ilegale. Este suspectat de evaziune fiscală și delapidare. Va fi prezent în fața judecătorilor în această seară, alături de Dumitru Dragomir.


UPDATE 16:12 După încheierea din această seară a audierilor de către Poliția Capitalei, Mitică Dragomir va fi dus în fața instanței


UPDATE 15:15 Dumitru Dragomir a părăsit sediul Poliției Capitalei și va fi dus în arest. Fostul președinte al Ligii nu părea îngrijorat de situația în care se află, camerele televiziunilor surprinzându-l cu zâmbetul pe buze în mașina Poliției, deși era încătușat


UPDATE 15:00 Avocatul lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirof, a părăsit sediul Poliției Capitalei și a confirmat faptul că Dumitru Dragomir a fost reținut pentru 24 de ore: „Da, așa este, a fost reținut pentru 24 de ore. A venit cu niște acte, dar nu au fost luate în considerare toate, le vom folosi în instanță. Cele trei capete de acuzare sunt: evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani. Este posibil ca în cursul acestei zile să fie prezentat în fața instanței”


UPDATE 14:25 Din iulie anul trecut, Dumitru Dragomir este cercetat într-un alt dosar care vizează o sponsorizare de 3,5 milioane de euro pe care trustul RCS-RDS a făcut-o către firma Bodu, deținută de fostul președinte al Ligii. Până în acest moment, lui Dragomir nu i-a fost adus la cunoștință faptul că ar avea calitate de învinuit în acest dosar. 


UPDATE 14:22 Sursele judiciare susțin că acuzația adusă lui Dumitru Dragomir este aceea de spalare de bani, nu cea de evaziune fiscală vehiculată până în acest moment. În plus, procurorii încearcă dovedirea unei alte acuzații, cea de luare de mită


UPDATE 14:09 Digi 24 anunță că pe numele lui Dumitru Dragomir a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Surse judiciare contactate de ProSport în urmă cu două ore anticipau această desfășurare a evenimentelor. Mâine, după o noapte petrecută în arestul Poliției Capitalei, Dragomir trebuie să apară în fața judecătorilor cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile.


UPDATE 14:00 Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacției, în condițiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, arată PTB.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București (PTB) a dat publicității un comunicat cu detalii din dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Procurorii precizează, astfel, că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacția a fost „intermediată” de mai multe firme, deși ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condițiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și reprezentanții societății câștigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăți comerciale”, arată PTB.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.


UPDATE 13:50 După mai bine de o oră petrecută în sediul Poliției Capitalei, șoferul lui Dumitru Dragomir a părăsit clădirea, roșu la față. Punga de plastic a rămas înăuntru.


UPDATE 12:28 La sediul Poliției Capitalei s-a prezentat șoferul lui Dumitru Dragomir, venit în mașină cu Bogdan, fiul fostului șef de la LPF. Întrebat despre scopul vizitei, Niculae Vasile Cristian a spus că a fost sunat de avocații lui Dumitru Dragomir pentru a aduce niște acte. El avea în mână o pungă de plastic prin care se vedeau mai multe dosare și un CD (foto).


UPDATE 12:07 Surse judiciare contactate de ProSport susțin că  probabilitatea ca Dumitru Dragomir să fie reținut după audieri este semnificativă. Subiectul este discutat pe larg și în camera de așteptare de la sediul Poliției Capitalei. Jurnaliștii specializați pe domeniul judiciar sunt și ei circumspecți în privința șanselor ca fostul șef al Ligii să părăsească sediul Poliției în stare de libertate. Cert este că Dragomir dă declarații de mai bine de o oră.

Dacă Dumitru Dragomir va fi reținut astăzi, acest lucru va fi posibil în baza unei ordonanțe de reținere valabilă 24 de ore. În acest interval, persoana reținută apare în fața judecătorilor cu propunere de mandat de arest preventiv pentru 29 de zile din partea procurorilor. Judecătorii decid apoi dacă inculpatul este judecat în stare de arest sau în libertate.


UPDATE 11:46 ProSport a contactat reprezentații mai multor cluburi din Liga 1 care, dacă bănuielile anchetatorilor se confirmă, au fost prejudiciate cu 3 milioane de euro. Răspunsul preferat a fost: „Nu comentez”.

Constantin Zotta, președinte FC Brașov: „Nu știu despre ce este vorba, nu pot comenta”.

Ioan Mironaș, director sportiv Ceahlăul: „Nu vreau să speculez pentru că nu am toate datele. Noi ne-am încasat drepturile relative la timp. Ar fi păcat să se confirme zvonurile acestea”.

Narcis Răducan, președintele Oțelului: „Nu comentez acțiunile oamenilor legii, ei își fac treaba. Dar știu că din punctul de vedere al cluburilor de fotbal din Liga 1, Dumitru Dragomir a ținut în viață echipele de fotbal prin acest contract cu drepturile TV”.

Constantin Anghelache, președintele lui Dinamo: „Nu știu despre ce e vorba, nu vreau să comentez”.


UPDATE 11:28 Pe site-ul patronat de fostul șef al Ligii au apărut declarații date de Dumitru Dragomir în timpul perchezițiilor: „Au venit la ora șase! La mine acasă, la hotel și la Bogdan. Acum am casa plină! Mă uit la televizor și aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizați, își fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă așteptau dușmanii….Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect.”

Bogdan, fiul lui Dumitru Dragomir, așteptându-și tatăl în fața sediului Poliției Capitalei


UPDATE 11:15 Dumitru Dragomir a ajuns de 20 de minute la sediul Poliției Capitalei. Fostul șef al Ligii a intrat zâmbitor, dar nu a vrut să facă niciun comentariu.


Polițiștii fac, luni, 11 percheziții în București și Ilfov, printre care și la LPF, fiind vizate șapte persoane suspectate de evaziune, delapidare și spălare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro, într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga 1 de fotbal, anunță MEDIAFAX.

Acțiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

„Din informațiile obținute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârșit infracțiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro”, a precizat sursa citată.

Anchetatorii fac percheziții la 11 adrese din București și Ilfov și vor pune în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliției Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliție, una dintre percheziții are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Perchezițiile sunt făcute de Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Pe 1 iulie 2011, ProSport reconstituia destinația comisionului din drepturile TV. Aflat în conflict cu Dragomir, George Becali dezvăluia că 2,2 milioane de euro, sumă reprezentând comisionul de 5% din drepturile TV, au ajuns în conturile unei firme apropiate de conducerea RCS RDS. ProSport a aflat că această firmă, Capital Properties, are ca obiect de activitate afacerile imobiliare și funcționează cu doar doi angajați. „O să urmărim unde se duce acest comision, prin offshore-uri prin Cipru sau prin Insulele Cayman. Pe unde vor circula ca să îi ia Mitică”, declara Becali.

 

Citește mai jos de unde a pornit întreg scandalul:

 

 

Mediafax

Pe aceeași temă
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii
Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
A intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului!
A intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului!
Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am reușit în 27 de ani să îi conving că e părul meu!"
Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am reușit în 27 de ani să…
Ți-l amintești pe Giuliano Stroe, nu-i așa? Are 17 ani! Cum arată acum Micul Hercule
Ți-l amintești pe Giuliano Stroe, nu-i așa? Are 17 ani! Cum arată acum Micul Hercule
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Avem primele imagini de paparazzi cu Reghecampf și iubita lui! E sau nu gravidă Corina?!
Avem primele imagini de paparazzi cu Reghecampf și iubita lui! E sau nu gravidă Corina?!
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală de situație!
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală de situație!
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp de 6 luni
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp…
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cheagurilor de sânge
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cheagurilor de sânge
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil de 4 metri, cu unul de jucărie
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil…
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
Chinul prin care a trecut Maia Morgenstern după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată fizic, scuipată şi zgâriată”
Chinul prin care a trecut Maia Morgenstern după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată fizic, scuipată…
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”. Femeia a izbucnit în plâns
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”.…
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
<