Dovada că Becali minte și Armata n-a acceptat niciodată pierderea echipei de fotbal. Comandantul CSA Steaua pentru ProSport, în 2001: „Poartă ilegal emblema. Sigla e doar a Armatei. S-au născut în 1998 și se numesc din întâmplare FC Steaua”

Autor: Matei Udrea Publicat: 05 Mar. 2016, 13:11 Actualizat: 05 Mar. 2016, 14:28 Fotbal Intern

Principalul argument invocat de Gigi Becali și de oamenii săi în disputa cu Ministerul Apărării, acela că „Armata s-a trezit acum, după 15 ani, să revendice brandul Steaua, deși până de curând n-a avut nimic de obiectat, abia după ce a văzut că facem profit”, este unul fals. La scurt timp după ce Gigi Becali își făcuse intrarea la echipa de fotbal, ProSport publica în numărul său din 6 noiembrie 2001 un interviu cu comandantul de atunci al CSA Steaua, colonelul Laurențiu Roșu. Ofițerul reclama exact faptele pentru care, în decembrie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză MApN în disputa cu Gigi Becali, stabilind definitiv și irevocabil că SC FC SB SA nu reprezintă Steaua.

Victor Babiuc favorizase nu numai pierderea echipei, ci și pierderea bazei sportive pentru 20 de ani, plus preluarea unor datorii de zeci de miliarde

Recitind interviul realizat de Liviu Chiriță în noiembrie 2001, descoperim că Armata n-a recunoscut niciodată, de fapt, preluarea secției de fotbal de către frații Păunescu – mai întâi – și de Gigi Becali – ulterior. În 2001, colonelul Roșu avertiza că echipa din Liga 1 joacă pe fals, folosind fraudulos numele, emblema, palmaresul și tradiția adevăratului club Steaua. Acesta acuza modul în care a fost înstrăinată secția de fotbal în 1998, moment în care a și apărut, de fapt, actualul club al lui Gigi Becali.

Foarte interesant este că, de fiecare dată, ițele afacerilor tenebroase care au păgubit Ministerul Apărării în relația cu Gigi Becali duc la același nume: Victor Babiuc. În mandatul său de ministru al Apărării, între 1996 și 2000, au avut loc atât schimbul de terenuri păgubos pentru stat între Gigi Becali și MApN și pierderea secției de fotbal, cât și un contract ciudat cu cei care puseseră mâna pe echipă, în urma căruia Armata le ceda gratis baza Ghencea pentru 20 de ani, „primind”, în schimb, datorii de zeci de miliarde!

Citiți mai jos un interviu care are 15 ani vechime, dar e uluitor de actual, dovada că CSA Steaua a reclamat încă de la început modul în care a pierdut echipa de fotbal și nu „s-a trezit abia acum, când a văzut că facem profit”, așa cum pretind Gigi Becali și adepții săi.


Dovada că, încă de la început, CSA Steaua a reclamat ilegalitatea procedurii prin care secția de fotbal a trecut în stăpânirea
clanului Păunescu și, ulterior, a lui Gigi Becali

„N-au nicio legătură cu Steaua”

„Comandantul clubului din Ghencea, colonelul Laurențiu Roșu, consideră că actuala conducere a echipei de fotbal a stricat, în doar doi ani, imaginea și respectul pe care le-a impus gruparea militară în peste 50 de ani de existență.

ProSport: Domnule colonel, ați atacat dur la Pro TV, după meciul cu Dinamo, actuala conducere a echipei de fotbal.
Colonelul Laurențiu Roșu: Acolo sunt cu putere de decizie doar trei persoane: Păunescu (n.r. – Viorel), Becali (n.r. – Gigi) – Pițurcă. În 1998 s-a făcut o Adunare Generală în care s-a format un Consiliu de Administrație al FC Steaua. Au pretins atunci că vor forma acest organism doar din oameni cu bani și din foste glorii ale Stelei. Pe noi, Armata, ne-au scos din calcul, de parcă echipa nu ar fi fost înființată de Ministerul Apărării. Ei nu au istorie și nici tradiție, iar numele lor nu se leagă în niciun caz de performanțele și gloria aduse de steliștii adevărați.

Bine, dar beneficiază de baza sportivă care este a Armatei, iar emblema clubului are însemnele MApN.
Baza este dată gratis pe 20 de ani! A avut grijă de asta domnul Babiuc, pe vremea când era ministrul Apărării. A dat o hotărâre de guvern, care practic este inatacabilă. Poate doar să vină un alt ministru, care să recupereze baza tot printr-o hotărâre de guvern. Mai mult, ne-au lăsat nouă toate datoriile! 23 de miliarde în 1998, care s-au transformat acum în 43 de miliarde. Poartă ilegal emblema clubului cu însemnele MApN. Sigla este doar a Armatei și este înregistrată la OSIM. Pe urmă, peste tot se folosesc incorect termeni ca „sportivii militari” sau „managerul clubului Steaua”. Să fie clar, ei s-au născut în 1998 și se numesc printr-o întâmplare FC Steaua! Dar nu asta ar fi problema.

Dar care?
Faptul că nu se face o disociere clară între club și echipa de fotbal. Chiar și sărbătoarea pe care au făcut-o la 15 ani de la victoria de la Sevilla a fost ilegală. Nu poți să celebrezi ceva pentru care nu ai niciun merit. Iar ceea ce se întâmplă acum la echipa de fotbal nu mai are nimic în comun cu spiritul Stelei, cu civilizația impusă de-a lungul anilor în Ghencea. De aceea vom încerca să facem distincție între clubul Ministerului Apărării și niște persoane care debitează numai prostii, lăsând să se înțeleagă că aparțin de gruparea care a impus respect în sportul românesc. Vom lua măsuri și îi vom da în judecată pentru că acești indivizi nu au dreptul să se folosească de simbolul și imaginea clubului sportiv al Armatei.”

De ce a durat atât, dacă Armata știa? Un posibil răspuns


În iunie 2002, ProSport deschidea ziarul cu poza lui Gigi Becali, Victor Pițurcă și Viorel Păunescu și dezvăluia modul în care
latifundiarul „finanța” clubul: primea în schimb dezlegări în alb pentru jucătorii din lot

După interviul de mai sus rămâne întrebarea de ce a durat atât până când Armata a reușit, în decembrie 2014, să-și recupereze brandul. Răspunsul îl știu doar Gigi Becali și oficialii din Ministerul Apărării care, în tot acest timp, nu au făcut nimic. Armata a deschis acțiunea în instanță împotriva grupării lui Gigi Becali în 2011, deci permisiunea de a demara recuperarea brandului a fost dată, pe linie ierarhică, la zece ani după interviul din ProSport în care colonelul Roșu arăta că lucrurile sunt știute în MApN și anunța un proces.
În lipsa unor probe concrete, pe care numai o nouă anchetă DNA le-ar putea furniza, păstrăm la îndemână posibilele explicații ale acestui deceniu de tergiversări în privința brandului Steaua pornind de la stilul de lucru al celor implicați.

Afacerea schimbului de terenuri dintre Armată și Gigi Becali, în urma căruia statul a fost păgubit cu milioane de dolari, s-a petrecut în 1998, procurorii au demarat ancheta în 2004, iar sentința definitivă s-a pronunțat în mai 2013. Așadar, la 15 ani după faptă. Instanța a stabilit că Victor Babiuc, ministrul de atunci, și Gigi Becali sunt vinovați și i-a condamnat la câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Sentința definitivă în cazul mărcii Steaua s-a dat la finalul lui 2014, deci la 16 ani după ce aceasta fusese pierdută ilegal (conform instanței).
Chiar în acest moment, între CSA Steaua și gruparea lui Gigi Becali există un alt proces în care Armata cere ca denumirea „Steaua” să fie eliminată din titulatura SC FC SB SA. În proces, parte reclamată este și Oficiul Național al Registrului Comerțului, instituție de stat ai cărei funcționari au încălcat, în 2003, o lege din 1990 și un ordin al ministrului apărării cu scopul de a-l ajuta pe Gigi Becali să-și înscrie echipa cu nume similar unei societăți comerciale de drept public care exista deja. Așadar, procesul în derulare acum are loc la 13 ani după faptele comise de angajații de la Registrul Comerțului.

Semnele comune ale „stilului Becali”

Amprenta inconfundabilă a lui Gigi Becali în relația cu funcționarii statului este vizibilă și pe un alt caz care a stârnit interesul DNA la începutul lunii februarie. Prin intermediul unui nepot, latifundiarul a încasat de la ANRP o despăgubire de 70 de milioane de euro pentru un teren căpătat în circumstanțe neobișnuite în 2006, pentru numai un milion de euro, și care ar valora de trei ori mai puțin decât despăgubirea stabilită. La acest profit de 7.000% din relația cu statul au contribuit funcționarii care i-au refuzat dreptatea proprietarului de drept (sătul de tergiversări, acesta a vândut cele 30 de hectare către Gigi Becali în 2006), un evaluator (arestat deja tot într-un dosar ANRP) care a stabilit că pământul valorează 71 de milioane de euro, membrii comisiei ANRP și judecătorii care au dat sentința definitivă.

Evaluatorul folosise pentru comparație, ca să stabilească prețul terenului respectiv, un lot care-i aparținea tot lui Gigi Becali. Membrii comisiei ANRP nu s-au întrunit un an întreg, dându-i astfel posibilitatea nepotului lui Becali să reclame în instanță cazul. Toți aceștia erau funcționari plătiți de statul român.

Toate aceste cazuri relatate mai sus au în comun câteva lucruri: profitul uriaș obținut de Gigi Becali de pe urma „afacerilor” cu statul, greșelile comise de funcționari publici în favoarea sa, tărăgănarea dosarelor deschise de procurori uneori chiar peste 10 ani și, în procesele finalizate, decizia instanțelor care-l incriminează pe latifundiar.

 

 

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 05 Mar. 2016, 13:11 Actualizat: 05 Mar. 2016, 14:28 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Ai și tu acest semn pe braț? Te-ar putea feri de coronavirus
Ai și tu acest semn pe braț? Te-ar putea feri de coronavirus
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
Când va fi prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România. Calculele unor cercetători din Statele Unite
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe decese decât fiecare dintre ele
5 ţări din lume au declarat primul caz de COVID în aceeaşi zi cu România. Ţara noastră are de câteva ori mai multe ...
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist poate scrie istorie la Real Madrid: „Este deja un nou Sergio Ramos!”
„Fanii Realului deja il adora!” L-a scos din echipa pe Modric si este cotat deja la 60 de milioane de euro! Ce fotbalist ...
Mirosul urât al materiilor fecale: ce probleme de sănătate poate ascunde
Mirosul urât al materiilor fecale: ce probleme de sănătate poate ascunde
Ordonanța Militară 8 | Noi măsuri drastice. Viața noastră se schimbă radical
Ordonanța Militară 8 | Noi măsuri drastice. Viața noastră se schimbă radical
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestată. „Am leşinat şi m-am trezit în închisoare“
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
IMAGINI ŞOCANTE ţinute la secret de Pentagon timp de 3 ani. Este dovada unei civilizaţii EXTRATERESTRE cu o tehnologie super avansată? - VIDEO
IMAGINI ŞOCANTE ţinute la secret de Pentagon timp de 3 ani. Este dovada unei civilizaţii EXTRATERESTRE cu o tehnologie ...
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Perioadă INCENDIARĂ la FCSB! Becali a anunţat o nouă revenire la echipă: “Este jucătorul nostru, al familiei noastre”
Perioadă INCENDIARĂ la FCSB! Becali a anunţat o nouă revenire la echipă: “Este jucătorul nostru, al familiei noastre”
Doliu în România! Primul cadru medical ucis de coronavirus. Ce se întâmplă în toată țara la ora 10!
Doliu în România! Primul cadru medical ucis de coronavirus. Ce se întâmplă în toată țara la ora 10!
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
Surpriza pe care i-o pregătește PSD lui Orban după ce se ridică starea de urgență
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
În plină pandemie, s-a luat decizia. Ce se întâmplă cu Paracetamolul
Ce includea PACHETUL COMPLET la o spălătorie auto din vestul țării. Vecinii s-au SCANDALIZAT!
Ce includea PACHETUL COMPLET la o spălătorie auto din vestul țării. Vecinii s-au SCANDALIZAT!
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Care sunt diferențele între SSD și HDD
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
Un nou focar de coronavirus în România. Managerul şi directorul medical au demisionat
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
BREAKING NEWS: Când începe școala! Decizie de ultimă oră de la Ministerul Educației
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
„AȚI FĂCUT UN COPIL SĂ PLÂNGĂ” | Tânăr amendat în timp ce își igieniza mașina de serviciu, deși avea adeverință
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
VESTI BUNE! Alexandru Rafila: Avem tratamentul
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Loredana Chivu, fără jenă și în autoizolare! Imagini incendiare: și-a arătat bustul generos
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva coronavirus
FOTO. Imagini hot: Vica nu știe ce este frica! La 44 de ani arată așa și transmite un mesaj fără perdea împotriva ...
Dr. Virgil Musta: „Adevărata bătălie nu este în spitale, ci în societate, unde noi toţi avem un rol” | EXCLUSIV
Dr. Virgil Musta: „Adevărata bătălie nu este în spitale, ci în societate, unde noi toţi avem un rol” | EXCLUSIV
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
Și-a luat un BMW M5 nou-nouț, dar l-a făcut praf imediat ce a ieșit pe poarta dealerului. Cum s-a întâmplat totul
×