Doliu în fotbal: A murit fostul portar Ioan Anton! S-a retras după un accident rutier ce l-a ţinut în comă, a cărat saci cu făină pentru a se întreţine, dar cancerul l-a răpus

11 mar 2019 19149 afişări Fotbal Intern
Doliu în fotbal: A murit fostul portar Ioan Anton! S-a retras după un accident rutier ce l-a ţinut în comă, a cărat saci cu făină pentru a se întreţine, dar cancerul l-a răpus Ioan Anton / telegrafonline.ro

Fostul portar al celor de la Farul, Ioan Anton, a decedat la doar 56 de ani, fiind răpus de cancer. Mai mult de un an a făcut şedinţe de chimioterapie la Institutul Oncologic de la la Iaşi, însă a pierdut lupta cu boala. Dar viaţa sa poate fi transpusă într-o carte: a supravieţuit unui accident rutier ce l-a ţinut în comă o săptămână, a fost nevoit să se retragă şi pentru a se întreţine şi a cărat saci cu faină la o fabrică de pâine.

Mai mult, în 2012, fostul goalkeeper a fost diagonsticat cu epilepsie. În urmă cu câţiva ani, Anton, originar din Moara Grecilor, Vaslui, se destăinuia pentru gsp.ro.: "23 august 1992. Am câştigat 3-0 cu Reşiţa acasă. Fusese ziua lui Eugen Neagoe şi ne-a invitat pe toţi la Popas Cişmeaua, la câţiva kilometri de Constanţa. M-am dus singur. Venise cumnată-miu la mine şi le-am zis în familie că nu întârzii mult, merg la ziua colegului şi vorbim după. Era toată echipa, lumea din conducere. Am băut bere, vin. La ora plecării, unii au luat taxiuri. Eu am urcat în maşina lui Neagoe, cu el şi cu Butoiu. Mai aveam 500 de metri până acasă şi… Şi m-am trezit după o săptămână”, spunea Ioan Anton pentru sursa citată.

"Când a venit salvarea, Neagoe şi Butoiu m-au văzut în ce hal eram şi au leşinat, aşa că prima maşină i-a luat pe ei şi a doua m-a ridicat pe mine. Maşina se făcuse covrig. Petre Buduru, care era preşedintele Farului, a decis să rămân la Constanţa atunci când medicii au explicat că s-ar putea să mor pe drumul spre Bucureşti. După o săptămână, am ieşit din comă!", dezvăluia acesta.

A fost nevoit să renunţe la fotbal şi a muncit în panificaţie: "Am cărat saci cu făină. Nu ştiam să fac nimic. Eram băiat de la ţară… Am avut noroc, că puteam să mor. În 2012 mi-au găsit epilepsie, probabil tot de la accident. Am mai fost antrenor pe la diverse echipe din judeţ".

"Semănam cu Duckadam în poza din paşaportul ceauşist. A fost frumos. M-am făcut portar când am auzit de Rică Răducanu, pentru el am ţinut cu Rapid dintotdeauna. Am câştigat un meci cu Rapid şi am apărat atât de bine, că Rică m-a întrebat 'Tu de unde eşti, mă?'. 'De la Moara Grecilor'. 'Mă iei la mişto?'. 'Vaslui'. 'Aaa, păi zi, mă, aşa!'" - Ioan Anton

"Să mai vă zic una tare! Primisem un apartament când am semnat cu Farul. În momentul în care m-au dat afară, după accidentul de maşină, m-am trezit că era trecută pe numele clubului casa, nu era a mea", a încheiat fostul portar.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.