Ultraşi pro unire! Contestatarii lui Sandu şi Mitică merg la marşul unionist de la Chişinău

11 mai 2012 1033 afişări Diverse
Ultraşi pro unire! Contestatarii lui Sandu şi Mitică merg la marşul unionist de la Chişinău

Mai mult de 5 mii de oameni vor ieşi în stradă duminică la Chişinău pentru a cere unirea Basarabiei cu România. Marşul are loc în contextul împlinirii a 200 de ani de la Tratatul de pace semnat în 1812 între turci şi ruşi la hanul lui Manuc, care a provocat prima ocupaţie a Basarabiei.

Potrivit românism.ro, la eveniment vor lua parte şi suporteri de fotbal, atât din Republica Moldova cât şi din România. Ultraşii celor două echipe importante din Chişinău, Zimbru şi Dacia, au anunţat participarea organizată. Li se vor alătura tineri din mai multe oraşe din Basarabia, preum Nisporeni, Bălţi sau Ştefan Vodă. Pe lista grupurilor ultras prezente este şi Honor et Patria, format din suporteri care susţin exclusiv naţionala de fotbal a României. Totodată, sunt aşteptaţi la manifestaţia unionistă şi susţinătorii stelişti şi dinamovişti din Basarabia.

Unioniştii vor purta tricouri negre, în semn de doliu. Cel mai recent marş organizat la Chişinău a strâns peste 3 000 de persoane şi a fost marcat de incidente cu un grup de 100 de ruşi, care s-a pus în faţa coloanei de manifestanţi dar a fost înlăturat rapid de unionişti.

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.