Sică Dumitrescu și-a aflat pedeapsa! Câți ani de închisoare a primit pentru trafic de droguri + Motivarea deciziei instanței

Sică Dumitrescu și-a aflat pedeapsa! Câți ani de închisoare a primit pentru trafic de droguri + Motivarea deciziei instanței
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.

În plus, judecătorii au emis un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care Sică Dumitrescu va fi nevoit să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze 60 de zile muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, fiul lui Ilie Dumitrescu va fi supus prelevării de probe biologice, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Sică Dumitrescu a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

Pe lângă Sică Dumitrescu, un complice al acestuia a fost condamnat la doi și trei luni de închisoare cu suspendare.

La începutul acestui ani, Sică Dumitrescu a fost trimis în judecată, după ce o femeie a anunțat autoritățile despre faptul că tânărul vinde cocaină la barul tatălui său, aflat în Sectorul 3. Sică Dumitrescu a fost surprins în timp ce vindea 2,05 grame de pulbere care conţinea cocaină, în cadrul unui flagrant pus la cale de autorități.

Mai jos, puteți citi motivarea deciziei instanței obținută, în exclusivitate, de ProSport.

„SENTINȚA PENALĂ NR. 650

Ședința publică din data de 28 mai 2021

Tribunalul constituit din :

PREȘEDINTE: M__-C__ P_

GREFIER: A__-S_ R___

Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – a fost reprezentat în cauză de procurorul D___ D__-S____.

Pe rol se află pronunțarea în cauza penală privindu-i pe inculpații DUMITRESCU SICĂ, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000, și PITEA IOAN-OCTAVIAN, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000.

Dezbaterile au avut loc în ședința publică din data de 13.05.2021, fiind consemnate în încheierea de ședință de la acea dată, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, când tribunalul, în baza dispoz. art. 391 alin. (1) C.pr.pen. (în forma în vigoare la data respectivă), a stabilit ca deliberarea și pronunțarea să aibă loc la data de 28.05.2021, dată la care, făcând aplicarea dispoz. art. 406 alin. (1) C.pr.pen., astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 130/2021, a hotărât următoarele:

TRIBUNALUL,

Deliberând asupra cauzei penale de față, constată următoarele:

Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri la data de 24.02.2021 în dosarul nr. 75/D/P/2021 s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților DUMITRESCU SICĂ, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000, și PITEA IOAN-OCTAVIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

– la data de 18.01.2021, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla pe cheiul Dâmboviței, în București, sectorul 3, inculpatul DUMITRESCU SICĂ i-a vândut martorului colaborator G___ S_‑G__ cantitatea netă de 2,05 grame de cocaină;

– la data de 18.01.2021, în jurul orei 20:00, inculpatul PITEA IOAN-OCTAVIAN l-a transportat pe inculpatul DUMITRESCU SICĂ cu autoturismul proprietatea sa pe cheiul Dâmboviței, în București, sectorul 3, iar inculpatul DUMITRESCU SICĂ i-a vândut martorului colaborator G___ S_‑G__ cantitatea netă de 2,05 grame cocaină în acest autoturism și în prezența sa.

În faza urmăririi penale au fost administrate următoarele mijloace de probă: procese‑verbale de investigații; procesele‑verbale întocmite de investigatoarea sub acoperire „P___ D_” din data de 18.01.2021; declarația martorei colaboratoare cu identitate reală G__ S_‑G__; procesul-verbal de punere în aplicare a măsurii tehnice de supraveghere video, audio și prin fotografiere în mediu ambiental din data de 18.01.2021; proces-verbal de consemnare a activităților efectuate privind măsura tehnică de supraveghere video, audio și prin fotografiere în mediu ambiental din data de 18.01.2021; raportul de constatare tehnico‑științifică nr. __/25.01.2021, întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor; dovada nr. ___, din data de 09.02.2021, emisă de Inspectoratul General al Poliției Române – DCJSEO; declarațiile inculpatului DUMITRESCU SICĂ; declarațiile inculpatului PITEA IOAN-OCTAVIAN; suporturi optice pe care se află înregistrările efectuate în mediu ambiental.

Cauza a fost înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 25.02.2021.

La finalul fazei de cameră preliminară, prin încheierea de la data de 26.03.2021, rămasă definitivă prin necontestare, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului, a administrării probelor, precum și a actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății.

În faza de judecată, după prezentarea succintă a actului de sesizare și aducerea la cunoștință a învinuirii, inculpații au declarat în fața instanței că recunosc în totalitate săvârșirea faptelor astfel cum au fost descrise în actul de sesizare și că solicită ca judecata să se facă numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, potrivit art. 374 alin. (4) C.pr.pen., cererea lor fiind admisă de tribunal, în temeiul art. 375 alin. (2) C.pr.pen.

Au fost depuse la dosar fișele de cazier ale inculpaților și înscrisuri în circumstanțiere.

Analizând materialul probator administrat în cauză, tribunalul reține că situația de fapt descrisă în actul de sesizare corespunde pe deplin adevărului, din coroborarea declarațiilor date de inculpați în fața instanței, prin care au recunoscut săvârșirea faptelor, cu celelalte probe, administrate în faza urmăririi penale și necontestate (în special procesele‑verbale întocmite de investigatoarea sub acoperire, declarația martorei colaboratoare cu identitate reală G___ S_-G__, procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice purtate de între inculpați și, respectiv, între inculpatul DUMITRESCU SICĂ și martora colaboratoare, procesul-verbal de redare a convorbirilor purtate în mediul ambiental între inculpați, martora colaboratoare și investigatoarea sub acoperire și raportul de constatare tehnico‑științifică) rezultând, dincolo de orice îndoială rezonabilă, următoarele:

La data de 14.01.2021, martora G___ S_-G__ a formulat un denunț împotriva inculpatului DUMITRESCU SICĂ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri (cocaină), pentru a beneficia de aplicarea cauzei de reducere a limitelor de pedeapsă prevăzute art. 15 din Legea nr. 143/2000. În urma denunțului, procurorul a autorizat introducerea în cauză a unei investigatoare sub acoperire cu identitatea protejată și a denunțătoarei G___ S_-G__, în calitate de colaboratoare cu identitatea reală. Aceasta din urmă l-a contactat la data de 18.01.2021 prin intermediul aplicației Instagram pe inculpatul DUMITRESCU SICĂ solicitându-i să îi procure o cantitate de cocaină și au stabilit să se întâlnească în aceeași zi, în jurul orei 20:00, în parcarea cafenelei „The Dock” de pe cheiul Dâmboviței, din București, sectorul 3. Întrucât nu se putea deplasa cu autoturismul său, inculpatul DUMITRESCU SICĂ l-a contactat pe prietenul său PITEA IOAN-OCTAVIAN, solicitându-i să îl conducă la locul de întâlnire cu autoturismul lui. Acesta a fost de acord și s-au deplasat împreună cu autoturismul Renault Symbol condus de inculpatul P__. În jurul orei 20:00, colaboratoarea și investigatoarea sub acoperire, care ajunseseră în zonă la ora 19:30, au mers în fața cafenelei „Naked”, iar lângă autoturismul inculpatului P__ s-au întâlnit cu inculpatul DUMITRESCU SICĂ, colaboratoarea înmânându-i acestuia suma de 1.350 lei (primită anterior de la investigatoare) pentru cantitatea de 3 grame de cocaină. După ce le-a invitat pe colaboratoare și pe investigatoarea sub acoperire să îl aștepte în autoturismul cu care venise, inculpatul DUMITRESCU SICĂ a plecat prin spatele cafenelei pentru a procura drogurile. În autoturism, inculpatul P__ s-a prezentat celor două și, în timp ce așteptau, au purtat cu toții o discuție despre calitatea „mărfii” pe care urmează să le-o aducă inculpatul DUMITRESCU SICĂ. Acesta s-a întors după circa 5 minute, s-a urcat în partea dreaptă spate din autoturism și i-a înmânat colaboratoarei trei punguțe din material plastic de culoare portocalie care conțineau o substanță solidă. După ce au coborât din autoturism și s-au despărțit, colaboratoarea cu identitate reală i-a înmânat investigatoarei sub acoperire cele 3 punguțe primite de la inculpatul DUMITRESCU SICĂ, iar în urma analizelor de laborator s-a constatat că în acestea se afla cantitatea de 2,05 grame de pulbere conținând cocaină.

În raport cu situația de fapt reținută, tribunalul constată, în drept, următoarele:

I.1. Fapta inculpatului DUMITRESCU SICĂ de a-i vinde martorei colaboratoare cantitatea de 2,05 grame de cocaină întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000.

La individualizarea pedepsei pe care i-o va aplica inculpatului, tribunalul va avea în vedere gravitatea medie a infracțiunii săvârșite – dată de faptul că, deși drogul vândut face parte din categoria celor de mare risc, cantitatea a fost una redusă –, împrejurările comiterii acesteia – la inițiativa martorei colaboratoare, care formulase anterior un denunț pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă într-o cauză în care era cercetată –, modul de săvârșire – fiind de reținut sub acest aspect că inculpatul nu deținea drogurile, ci le-a procurat la rândul său de la o altă persoană chiar în seara respectivă pentru a le remite martorei –, precum și faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, își câștigă existența în mod licit (este broker imobiliar), neexistând date care să conducă la concluzia că își obținea veniturile necesare traiului din activități ilicite precum cea dedusă judecății, și a adoptat o atitudine sinceră, colaborând cu organele judiciare și recunoscându-și fapta, contribuind astfel și la soluționarea cu celeritate a cauzei.

Date fiind împrejurările legate de faptă, anterior amintite, care sunt de natură să diminueze gravitatea acesteia și periculozitatea inculpatului, tribunalul va reține în favoarea acestuia circumstanța atenuantă prev. la art. 75 alin. (2) lit. b) C.pen., astfel că va da eficiență dispozițiilor art. 76 alin. (1) C.pen. privind efectele circumstanțelor atenuante, constând în reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Va reține, de asemenea, împrejurarea că în speță este incidentă, pe de altă parte, și cauza de reducere a limitelor pedepsei închisorii cu o treime, prevăzută la art. 396 alin. (10) C.pr.pen., ca urmare a faptului că judecata s-a desfășurat în procedura simplificată a recunoașterii vinovăției, urmând ca cele două cauze reducere a limitelor de pedeapsă să fie aplicate în ordinea prevăzută la art. 79 alin. (1) C.pen.

În raport cu toate aceste aspecte și ținând seama și de celelalte criterii prev. de art. 74 C.pen., instanța îi va aplica inculpatului o pedeapsă principală de 2 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. îi va interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) și k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe.

În temeiul art. 65 alin. (1) C.pen. îi va interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară, pedeapsa accesorie urmând regimul de executare al pedepsei principale.

Constatând că sunt îndeplinite condițiile prev. de art. 91 alin. (1) lit. a), b) și c) C.pen. (întrucât pedeapsa aplicată este mai mică de trei ani închisoare, inculpatul nu a mai fost condamnat anterior și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității) și apreciind, potrivit art. 91 alin. (1) lit. d) C.pen., că, față de circumstanțele personale ale inculpatului, de conduita acestuia anterior săvârșirii faptei, de atitudinea lui procesuală corectă și de posibilitățile de îndreptare pe care le are, aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, inculpatul nu va mai comite alte infracțiuni, fiind însă necesară supravegherea conduitei lui pentru o perioadă determinată, instanța va suspenda executarea pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit art. 92 C.pen.

În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. îl va obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. îl va obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 București.

În temeiul art. 404 alin. (2) C.pr.pen. rap. la art. 91 alin. (4) C.pen. îi va atrage inculpatului atenția asupra faptului că nerespectarea măsurilor de supraveghere sau neexecutarea obligațiilor impuse ori săvârșirea unei noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere atrage revocarea suspendării și executarea pedepsei.

Cu privire la măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpat încă din faza urmăririi penale și menținută până la zi, ținând seama de modul de individualizare a executării pedepsei principale pe care îl va stabili și reținând că inculpatul a respectat obligațiile impuse de organele judiciare și de organul de supraveghere, tribunalul constată că nu mai subzistă temeiurile avute în vedere la luarea acesteia, astfel că, în temeiul art. 399 alin. (1) C.pr.pen., o va revoca.

În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul N___ de Date Genetice Judiciare.

I.2. Fapta inculpatului PITEA IOAN-OCTAVIAN de a-l ajuta pe coinculpatul DUMITRESCU SICĂ să îi vândă martorei colaboratoare cantitatea de 2,05 grame de cocaină, transportându-l cu autoturismul la locul de întâlnire cu aceasta, așteptând apoi împreună cu ea revenirea coinculpatului și asistând la remiterea drogurilor, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la trafic intern de droguri de mare risc, prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000.

La individualizarea pedepsei pe care i-o va aplica inculpatului, tribunalul va avea în vedere, la fel ca în cazul coinculpatului, gravitatea medie a infracțiunii săvârșite – dată de faptul că, deși drogul vândut face parte din categoria celor de mare risc, cantitatea a fost una redusă –, împrejurările comiterii acesteia – la solicitarea coinculpatului, prietenul său, de a-l transporta cu mașina întrucât acesta nu se putea deplasa cu autoturismul lui –, modul de săvârșire – fiind de reținut sub acest aspect că inculpatul P__ a avut o contribuție redusă la comiterea acțiunii de procurare și vânzare a drogurilor de către autor, care s-a rezumat la a-l transporta pe coinculpat cu mașina la locul de întâlnire cu martora colaboratoare și la a asista la remiterea drogurilor în interiorul autoturismului –, precum și faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, își câștigă existența în mod licit (este caporal în cadrul MApN), neexistând, nici în cazul lui, date care să conducă la concluzia că participa în mod obișnuit la vânzarea de substanțe interzise sau că își obținea veniturile necesare traiului din astfel de activități ilicite, și a adoptat o atitudine sinceră, colaborând cu organele judiciare și recunoscându-și fapta, contribuind astfel și la soluționarea cu celeritate a cauzei.

Date fiind împrejurările legate de faptă, anterior amintite, care sunt de natură să diminueze gravitatea acesteia și periculozitatea inculpatului, tribunalul va reține în favoarea acestuia circumstanța atenuantă prev. la art. 75 alin. (2) lit. b) C.pen., astfel că va da eficiență dispozițiilor art. 76 alin. (1) C.pen. privind efectele circumstanțelor atenuante, constând în reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Va reține, de asemenea, împrejurarea că în speță este incidentă, pe de altă parte, și cauza de reducere a limitelor pedepsei închisorii cu o treime, prevăzută la art. 396 alin. (10) C.pr.pen., ca urmare a faptului că judecata s-a desfășurat în procedura simplificată a recunoașterii vinovăției, urmând ca cele două cauze reducere a limitelor de pedeapsă să fie aplicate în ordinea prevăzută la art. 79 alin. (1) C.pen.

În raport cu toate aceste aspecte și ținând seama și de celelalte criterii prev. de art. 74 C.pen., instanța îi va aplica inculpatului o pedeapsă principală de 2 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.

În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. îi va interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) și k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe.

În temeiul art. 65 alin. (1) C.pen. îi va interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară, pedeapsa accesorie urmând regimul de executare al pedepsei principale.

Constatând că sunt îndeplinite condițiile prev. de art. 91 alin. (1) lit. a), b) și c) C.pen. (întrucât pedeapsa aplicată este mai mică de trei ani închisoare, inculpatul nu a mai fost condamnat și și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității) și apreciind, potrivit art. 91 alin. (1) lit. d) C.pen., că, față de circumstanțele personale ale inculpatului, de conduita acestuia anterior săvârșirii faptei, de atitudinea lui procesuală corectă și de posibilitățile de îndreptare pe care le are, aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, inculpatul nu va mai comite alte infracțiuni, fiind însă necesară supravegherea conduitei lui pentru o perioadă determinată, instanța va suspenda executarea pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit potrivit art. 92 C.pen.

În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. îl va obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. îl va obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 București.

În temeiul art. 404 alin. (2) C.pr.pen. rap. la art. 91 alin. (4) C.pen. îi va atrage inculpatului atenția asupra faptului că nerespectarea măsurilor de supraveghere sau neexecutarea obligațiilor impuse ori săvârșirea unei noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere atrage revocarea suspendării și executarea pedepsei.

Cu privire la măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpat încă din faza urmăririi penale și menținută până la zi, ținând seama de modul de individualizare a executării pedepsei principale pe care îl va stabili și reținând că inculpatul a respectat obligațiile impuse de organele judiciare și de organul de supraveghere, tribunalul constată că nu mai subzistă temeiurile avute în vedere la luarea acesteia, astfel că, în temeiul art. 399 alin. (1) C.pr.pen., o va revoca.

În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul N___ de Date Genetice Judiciare.

II.1. În temeiul art. 112 alin. (1) lit. e) C.pen. va dispune confiscarea specială de la inculpatul DUMITRESCU SICĂ a sumei de 1.350 de lei obținute din vânzarea drogurilor către martora – colaboratoare cu identitatea reală G___ S_-G__.

II.2. În temeiul art. 16 din Legea nr. 143/2000 și al art. 112 alin. (1) lit. f) C.pen. va dispune confiscarea specială a cantității de 1,96 grame de pulbere care conține cocaină, rămasă în urma analizelor, depusă la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Cazier Judiciar, S____ și Evidențe Operative conform dovezii _____ nr. ___/09.02.2021, urmând ca, potrivit art. 17 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, să se procedeze la distrugerea acesteia, cu păstrarea de contraprobe.

III. În temeiul art. 274 alin. (1) și (2) C.pr.pen. îl va obliga pe fiecare dintre inculpați la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat pe parcursul procesului penal.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII,

HOTĂRĂȘTE:

I. 1. În temeiul art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. b), a art. 76 alin. (1) și a art. 79 alin. (1) C.pen., precum și a art. 396 alin. (10) C.pr.pen., îl condamnă pe inculpatul DUMITRESCU SICĂ (fiul lui A__ și N_‑C_, născut la data de 16.10.1993 în București, domiciliat în București, _________. 57, _____________, CNP _____, necunoscut cu antecedente penale) la o pedeapsă principală de 2 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. îi interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) și k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe.

În temeiul art. 65 alin. (1) C.pen. îi interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară, pedeapsa accesorie urmând regimul de executare al pedepsei principale.

În temeiul art. 91 alin. (1) și al art. 92 C.pen. suspendă executarea pedepsei principale sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. îl obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. îl obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 București.

În temeiul art. 404 alin. (2) C.pr.pen. rap. la art. 91 alin. (4) C.pen. îi atrage inculpatului atenția asupra faptului că nerespectarea măsurilor de supraveghere sau neexecutarea obligațiilor impuse ori săvârșirea unei noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere atrage revocarea suspendării și executarea pedepsei.

În temeiul art. 399 alin. (1) C.pr.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat prin ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate la data de 10.02.2021 în dosarul nr. 75/D/P/2021 (astfel cum a fost modificată prin încheierea pronunțată de Tribunalul București la data de 21.04.2021, în dosarul nr. _____/a2).

În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul N___ de Date Genetice Judiciare.

I.2. În temeiul art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 2 alin. (1) și (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. b), a art. 76 alin. (1) și a art. 79 alin. (1) C.pen., precum și a art. 396 alin. (10) C.pr.pen., îl condamnă pe inculpatul B__ B__‑O__ (fiul lui G___ și M_, născut la data de 03.10.1988 în București, domiciliat în București, ______, _____, _____, sector 2, CNP ______, necunoscut cu antecedente penale) la o pedeapsă principală de 2 ani și 3 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.

În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. îi interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) și k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe.

În temeiul art. 65 alin. (1) C.pen. îi interzice inculpatului, pe lângă pedeapsa principală, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară, pedeapsa accesorie urmând regimul de executare al pedepsei principale.

În temeiul art. 91 alin. (1) și al art. 92 C.pen. suspendă executarea pedepsei principale sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. îl obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen. îl obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 București.

În temeiul art. 404 alin. (2) C.pr.pen. rap. la art. 91 alin. (4) C.pen. îi atrage inculpatului atenția asupra faptului că nerespectarea măsurilor de supraveghere sau neexecutarea obligațiilor impuse ori săvârșirea unei noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere atrage revocarea suspendării și executarea pedepsei.

În temeiul art. 399 alin. (1) C.pr.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat prin ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate la data de 10.02.2021 în dosarul nr. 75/D/P/2021.

În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul N___ de Date Genetice Judiciare.

II.1. În temeiul art. 112 alin. (1) lit. e) C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpatul DUMITRESCU SICĂ a sumei de 1.350 de lei obținute din vânzarea drogurilor către martora – colaboratoare cu identitatea reală G___ S_-G__.

II.2. În temeiul art. 16 din Legea nr. 143/2000 și al art. 112 alin. (1) lit. f) C.pen. dispune confiscarea specială a cantității de 1,96 grame de pulbere conținând cocaină, depusă la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Cazier Judiciar, S____ și Evidențe Operative conform dovezii _____ nr. ___/09.02.2021, urmând ca, potrivit art. 17 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, să se procedeze la distrugerea acesteia, cu păstrarea de contraprobe.

III. În temeiul art. 274 alin. (1) și (2) C.pr.pen. îl obligă pe fiecare dintre inculpați la plata a câte 4.000 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Pronunțată azi, 28.05.2021, prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”.

Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup