Cine sunt misterioasele fiice ale lui Vladimir Putin! Dictatorul rus care terorizează Europa le ține ascuse de ochii tuturor

Redactor:
Răzvan Bucur
  • Publicat:
  • Actualizat:

Maria și Katerina. Două nume simple întâlnite în toată lumea. Însă ascund în spate două dintre cele mai de preț bunuri ale Rusiei. Maria și Katerina nu-s simple femei sunt fiicele omului care se consideră nu doar liderul celui mai întins stat, ci mult mai mult: Vladimir Putin. Care nu se uită la banii țării și nici nu ezită să le numească în funcții importante, în fruntea mediului academic. Ba chiar se gândește să-I lase moștenirte funcția lui Katerinei.

Maria Vorontsova este primul copil al președintelui Vladimir Putin. Tânăra are 36 de ani și este fiica lui Vladimir Putin din căsătoria liderului de la Kremlin cu Liudmila Shkrebneva. S-a născut pe 28 aprilie 1985, la Leningrad, actualul Sankt Petersburg. Maria a urmat școala germană la Dresda, în Germania de Est, în timp ce familia ei locuia acolo în anii 1980. După ce familia ei s-a întors la Sankt Petersburg, în primăvara anului 1991, ea a urma școala gimnazială germană din orașul de pe Neva. Mai târziu, în timpul unor cnfruntări violente între clanurile rivale din Sankt Petersburg, ea și sora ei Katerina au fost trimise de tatăl lor, care se temea pentru siguranța lor, în Germania, unde tutorele lor legal era fostul activist STASI Matthias Warnig, care a lucrat cu tatăl lor în Dresda ca parte a unei celule KGB și ca înființat sucursala Dresdner Bank din Sankt Petersburg.

Vorontsova a studiat biologia la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg și este absolventă de medicină la Universitatea de Stat din Moscova în 2011. Astfel, Maria și-a construit o carieră care este departe de imaginea politică a tatălui ei. Tânăra și-a făcut studiile de doctorat la Centrul de Cercetare endocrinologie din Moscova. În urma cursurilor, Maria a devenit expert în nanism.

Cine sunt misterioasele fiice ale lui Vladimir Putin! Dictatorul rus care terorizează Europa le ține ascuse de ochii tuturor

Fostul ginere al lui Vladimir Putin, Jorrit Faassen, are 42 de ani. El și-a finalizat studiile universitare la Universitatea Haga, Olanda. Se presupune că cei doi au stat o perioadă de timp în Olanda înainte de a se căsători. Aceștia au doi copii. Au divorțat, anul acesta, înainte de a începe războiul din Ucraina. Momentan, identitatea lor nu este dezvăluită, însă Vladimir Putin a confirmat că are nepoți când a recunoscut că nu petrece suficient timp cu ei.

În 2013, prima fiică a președintelui rus a ajuns în centrul atenției după un incident care a implicat doborârea unui avion malaezian în Ucraina. Avionul a fost doborât de un grup rebel pro-rus, dar efectele au fost resimțite de Maria. La acea vreme, ea și soțul ei locuiau în cea mai înaltă clădire din Voorschoton, Olanda. În această situație, mulți protestatari au cerut să părăsească țara. În 2015, s-a raportat că Vorontsova și Faassen locuiesc la Moscova. Pentru cariera fiicei sale, Putin a alocat aproximativ 2 miliarde de dolari pentru cercetarea genetică și a numit-o pe Maria în grupul de 30 de persoane care supraveghează lucrările, conform Bloomberg. Se spune că ea este consilierul lui în inginerie genetică.

Anul trecut Maria Vorontsova a avut o apariție la o televiziune națională, atunci când a acordat un interviu de 13 minute despre bolile rare în Sankt Petersburg. Ambele surori au apărut atunci în aceeași emisiune și astfel și-au dus prezența publică la un nou nivel.

Katerina Tikhonova are 35 de ani și este fiica cea mică a președintelui rus. Ea s-a născut în Dresda, în Germania. A renunțat la numele de familie Putin și a luat numele bunicii ei din partea mamei, Ekaterina Tikhonovna Shkrebneva. A absolvit Universitatea de Stat din Moscova în 2009, acolo unde a studiat istoria japoneză. În anul 2010, Tikhonova era pasionată de rock’n’roll acrobatic – un sport rar, non-olimpic, în clasamentul mondial în care se află doar aproximativ două sute de oameni. Ea și partenerul Ivan Klimov au ajuns pe locul cinci la un eveniment de campionat mondial din 2013 în Elveția. În 2014, a ocupat locul doi la Campionatul Rusiei. În Federația Mondială, Katerina a ocupat la un moment dat postul de vicepreședinte pentru extindere și marketing. Apoi, rock and roll-ul acrobatic a început să câștige popularitate în Rusia. Din 2016 până în 2019, în regiunea Moscovei, la școala de sport unde a studiat, a fost construit un centru de rock and roll acrobatic pentru 2 miliarde de ruble.

Tot în 2013, Katerina s-a căsătorit cu Kirill Șamalov, fiul lui Nikolai Șamalov, unul dintre proprietarii Băncii Rossiya. Acesta este de asemenea, vicepreședinte al Sibur Holding, care este o companie rusă de prelucrare a gazelor și petrochimie cu sediul la Moscova. Guvernul rus deține 38% din acțiunile companiei. La acea vreme, se estima că cei doi dețineau active în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari. În ianuarie 2018 însă, Katerina Tikhonova și soțul său s-au despărțit.

În mai 2019, fiica cea mică a lui Putin și-a susținut dizertația și a primit o diplomă de master în fizică și matematică. La sfârșitul anului, a devenit membru al Consiliului pentru Dezvoltarea Culturii Fizice și Sportului de Masă din cadrul Guvernului Federației Ruse.

Mai târziu, fiica cea mică a liderului de la Kremlin a devenit directorul companiei Innopraktika, care reunește două inițiative ale Universității de Stat din Moscova: Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală și Centrul Național de Rezervare Intelectuală. Acesta este un proiect de dezvoltare în valoare de 1,7 miliarde de dolari. Ea este, de asemenea, director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică a Sistemelor Complexe de la Universitatea de Stat din Moscova, un nou institut de inteligență artificială.

Când Putin se va retrage din politică ar dori, conform Nataliei Gevorkian, analist politic, să preda puterea fiicei sale mai mici.

Opozantul liderului de la Kremlin, Alexei Navalnîi susține că Putin ar mai avea o fiică de 19 ani, Elizaveta, mama ei fiind o milionară din Sankt Petersburg. Presupusa fiică, pe care alte surse media din Rusia o numesc Luiza, este model și are inclusiv apariții pe podiumuri importante. Mama ei, Svetlana Krivonogikh, are o companie care deține 3 la sută din acțiunile Rossiya Bank, instituție financiară care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei, în 2014. În plus, aceasta deține și un conac de 3,1 milioane de lire sterline în Monaco. Relația lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii ’90, înainte ca acesta să devină președinte.

 

Răzvan Bucur / Redactor
Editor la ProSport.ro din 2019. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu 7 ani de experiență în presa online la publicații precum Realitatea, Libertatea și Mediafax. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup