Ce vedete sunt pro sau contra regimului criminal de la Kremlin! Ce susținere are Vladimir Putin în lumea show-biz-ului mondial

Redactor:
Răzvan Bucur
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce vedete sunt pro sau contra regimului criminal de la Kremlin! Ce susținere are Vladimir Putin în lumea show-biz-ului mondial

De la începutul invaziei în Ucraina, președintele Vladimir Putin a întors multă lume împotriva lui. De la oameni simpli, țări membre NATO, până la actori, sportivi și apropiați, chiar și din țara pe care o conduce.

Chiar dacă sportivii joacă un rol-cheie în imaginea internă a liderului de la Kremlin, sunt printre cei care au avut mult de suferit din cauza deciziilor luate de Putin. Astfel, starurile și-au manifestat public nemulțumirea, fie în cadrul unor declarații video ori audio, fie prin postări pe platformele de socializare, astfel încât mesajele să poată ajunge la cât mai mulți oameni.

Și, de ce nu, exemplul să le fie urmat și să fie tras un semnal de alarmă pentru rușii de rând, pentru soldații din Armata rusă și de ce nu pentru sensibilizarea lui Vladimir Putin și a celor care-l influențează. Este de la sine înțeles că toți doresc același lucru: ca acest război să se termine cât mai curând și oamenii să nu mai sufere.

Ce vedete sunt pro sau contra regimului criminal de la Kremlin! Ce susținere are Vladimir Putin în lumea show-biz-ului mondial

Roman Abramovici este al 11-lea cel mai bogat om din Rusia și al 113-lea din lume, conform clasamentului Forbes. El se află  pe lista apropiaților lui Vladimir Putin. Legăturile sale cu liderul de la Kremlin i-au afectat însă afacerile și reputația, în contextul invadării Ucrainei și a sancțiunilor impuse, în consecință, de către Occident.

În 2003, Abramovici a dat lovitura în lumea fotbalului atunci când a cumpărat Chelsea, cel mai mare club din vestul Londrei, într-o tranzacție în valoare de 140 de milioane de lire sterline. Banii lui Abramovici au ajutat-o pe Chelsea să obțină cinci titluri în Premier League, două trofee Champions League și cinci cupe ale Angliei.

După invazia rusească din Ucraina, oligarhul rus a fost sancționat grav de guvernul britanic. Conducerea Premier League a anunțat că l-a descalificat pe Abramovici, proprietarul Chelsea, din funcția de director al clubului. Unii fani au continuat să-i scandeze numele, dar mulți politicieni au cerut ca bunurile oligarhului rus să  fie confiscate, nu doar înghețate.

Abramovici s-a  implicat activ în medierile dintre ruși și ucraineni, iar președintele Volodimir Zelenski le-ar fi cerut liderilor occidentali să-l scoată pe Abramovici de pe lista sancțiunilor. La o zi după declarațiile președintelui, s-a aflat că Roman Abramovici, împreună cu doi negociatori ucraineni, ar fi avut simptome ale unei presupuse otrăviri, după ce s-ar fi întâlnit la Kiev, la începutul lunii martie. Ministerul ucrainean de Externe le-a recomandat negociatorilor să nu mănânce și să nu bea nimic atunci când se întâlnesc cu partea rusă.

Sean Justin Penn este un actor și regizor american, dar este cunoscut și ca activist politic. Acesta a obținut, în 2004 și în 2009, Premiul Oscar pentru cel mai Bun actor. Penn se afla în Ucraina încă de când a izbucnit războiul, pentru a filma un documentar. Actorul a fotografiat și filmat din noiembrie, ceea ce urmă să devină linia frontului în regiumea Donețk. Filmările pentru viitorul documentar îl arătau pe actor în vizită la Forțele Armate ucrainene. La doar câteva zile, actorul-regizor s-a alăturat miilor de refugiați care fugeau în Polonia. După ce președintele Vladimir Putin a anunțat ”operațiunea militară specială” a Rusiei, Penn a numit-o o greșeală brutală și îngrozitoare. Actorul a mai susținut că:

„Dacă nu renunță, domnul Putin va face cea mai îngrozitoare greșeală.”

În aceeași temă, Sean Penn a amenințat că își va distruge trofeele și a susținut că Ucraina va învinge.

“Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment.”

Și terminatoru Arnold Schwarzenegger i-a cerut președintelui rus să oprească aceast război. Fostul Guvernator al Statului California a postat pe contul de twitter un videoclip prin care s-a adresat direct celor care au fost amăgiți de propriul conducător și a încercat să îi determine pe soldați să conștientizeze mai bine circumstanțele din jurul conflictului.

„Soldaților ruși care ascultă această înregistrare, știți deja mult din adevărul pe care l-am spus. L-ați văzut cu ochii voștri. Acesta nu este războiul pentru apărarea Rusiei în care au luptat bunicii sau străbunicii voștri. Acesta este un război ilegal”

În încheiere, starul de 74 de ani s-a adresat și liderului de la Kremlin:

„Președintelui Putin îi spun: Ai început acest război. Tu conduci acest război. Poți opri acest război”.

Și actorul de acțiune Steven Seagal condamnă acțiunea militară lansată de Vladimir Putin.  Seagal este trimis special în SUA pentru Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, pe problemele legate de relațiile umanitare ruso-americane și de patrimoniul cultural comun. Cu toate că actorul este și un prieten bun de-al liderului de la Kremlin, Seagal a făcut un apel la pace. Actorul a primit în noiembrie 2016 cetățenie rusească, iar în 2017 i s-a interzis să călătorească în Ucraina. Seagal a spus că vede Rusia și Ucraina „ca o singură familie”.

„Majoritatea dintre noi avem prieteni și familie în Rusia și Ucraina. Le privesc pe ambele ca pe o singură familie și cred cu adevărat că este o entitate externă care cheltuiește sume uriașe de bani pentru propagandă pentru a provoca cele două țări să fie în dezacord una cu cealaltă”

Gerald Depardieu este un alt actor, de origine francează care se află printre apropiații lui Vladimir Putin. Se pare că de această dată, starul de film francez nu-l apără pe liderul de la Kremlin. Acesta cere oprirea războiului, chiar dacă în anul 2014, a contestat suveranitatea Ucrainei și a afirmat că iubește Rusia și Ucraina, care este parte a Rusiei. De atunci a primit interdicție pentru 5 ani de a intra în Ucraina, pentru că și-a exprimat susținerea pentru anexarea Crimeei de către Moscova și separatiștii din Donbas. Prietenia dintre Depardieu și Putin a ținut primele pagini ale ziarelor, când actorul a anunțat, în anul 2013 că cere cetățenie rusă. Dacă la puțin timp ce la izbucnirea războiului, Depardieu le spunea oamenilor să îl lase pe Vladimir Putin în pace, de această dată, actorul i-a cerut prietenului său să înceapă negocierile.

„Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun . “

La o lună de la izbucnirea războiului, actorul Britanic Orlando Bloom, numit și Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, a vizitat Republica Moldova pentru a se întâlni cu copiii și familiile de refugiați din Ucraina. Vedeta din Pirații din Caraibe și Stăpânul Inelelor a postat pe rețelele de socializare un mesaj în care a anunțat că, de la debutul conflictului, un copil a devenit refugiat în aproape fiecare secundă. El speră ca exemplul său îi va face și pe alții să sprijine copiii ucraineni care au fost nevoiți să fugă din cauza bombardamentelor.

„Am fost îndurerat să văd această familie și atât de multe altele trecând granița după lungi drumuri parcurse, cu doar câteva bunuri și neștiind unde se va termina călătoria lor”

El și-a exprimat sprnța că acest conflict se va termina cât mai  curând posibil.

Actrița Mila Kunis este de origine ucraineană și a fost foarte îndurerată de ceea ce se întâmplă în țara în care s-a născut. Tocmai de aceea, împreună cu soțul ei, cunoscutul Ashton Kutcher s-a mobilizat și au reușit să strângă peste 30 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni care fug din țară pe fondul invaziei Rusiei. Într-un videoclip, cuplul a mulțumit susținătorilor pentru donații. Actrița a subliniat că deși donațiile nu vor rezolva criza, efortul colectiv va oferi o trecere mai ușoară a oamenilor prin această situație, cât timp se îndreaptă spre un viitor plin de incertitudine.

Vera Zvonareva este printre cei mai afectați în urma acestui război. Rusoaica a pierdut în turul trei al turneului WTA de la Miami, în fața jucătoarei din SUA Danielle Collins. Cu toate că a suferit o înfrângere, sportiva rusă a câștigat inimile spectatorilor printr-un mesaj pe care l-a afișat pe echipament, , în ciuda repercusiunilor care le-ar putea atrage gestul său. Fostul număr doi mondial a dat dovadă de curaj și a luat atitudine împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Aceasta și-a scris cu un marker pe șapcă mesajul ”No war” (n.r.  nu războiului) lucru surprins de camerele TV și de fotografii prezenți la meci.

Însă în această situație nu se află doar sportivii străini. De partea ucrainenilor se află și Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României. Simo nu-și imagina vreodată că lumea se mai poate lupta, într-o asemenea manieră, în secolul 21, când toată lumea este îndreptată către pace.

”Dramatic! Este ceva ce nu mi-am putut imagina vreodată că o să se întâmple. Săracii oameni – cei care sunt în cauză – este foarte greu. Sper să se termine cât mai repede și să nu fie alte victime”

Jucătoarea noastră de tenis susține că sportivii ruși nu au nicio vină pentru că aparțin unei țări conduse greșit de un om care are ambiții personale mai importante decât orice alt lucru.

Mi-e milă de sentimentele pe care ei le trăiesc acum. Nu este este ușor să ți se ia drapelul din dreptul numelui”.

Deși ocupă funcția de General-maior al Armatei Române, și Ilie Năstase este speriat de războiul care se duce în acest moment între Rusia și Ucraina. El a subliniat că România ar putea avea de suferit din cauza apropierii teritoriale pe care o are cu Ucraina.

„Sunt general, dar nu avem putere. Mie mi-e frică, nu știu de ce, dar nu avem noi să ne punem cu rușii. Ce să facem cu 120 de soldați americani? Mi-e frică tare, că nu suntem pregătiți. Nu avem armată, nu avem nimic”.

Acesta nu se gândește la cel mai rău scenariu pentru România datorită faptului că țara noastră aparține alianței NATO. În schimb, fostul lider ATP și-a arătat solidaritatea și empatia față de ucraineni și a cazat acasă la el cinci femei și cinci copii.

“Eu am luat 5 copii și 5 femei acasă, aici la Constanța. Sunt disperați. Copilași de 4 luni, oamenii nu au treabă, politicienii sunt de vină”

De partea lui Putin sunt însă multe nume mari ale sportului din Rusia. Ba chiar 75 de personalități au creat așa-zisa Team Putin, care sprijină deciziile liderului de la Kremlin.

Liderul mișcării este hocheistul Alex Ovechkin, cel mai bun marcator al National Hockey League în opt sezoane, are în palmares titlul de campion în NHL (Cupa Stanley) în 2018. Are 1,6 milioane de urmăritori. Elena Isinbaieva, dublă campioană olimpică și triplă campioană mondială la săritura cu prăjina este in alt membru marcant al Team Putin. Ea s-a retras în urmă cu 4 ani din sport, în urma unui imens scandal de dopaj. Serghei Karjakin este un șahist de top mondial. El îl sprijină pe Putin și reia teza mincinoasă a acestuia potrivit căruia în Ucraina triumfă nazismul.

Un adevărat cutremur a provocat Evgeni Plushenko, poate cel mai mare patinator din istorie.

„Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Habarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”, a fost mesajul publicat de Evgeni Plushenko, pe Instagram.

Nikolai Rastorguiev este un cântăreț poate popular care-l psijină pe Putin. Pe pagina sa de Instagram se poate vedea o postarea intiulată „US Bombing list”. Printre susținătorii lui Putin ar mai fi: Polina Gagarina, cântăreață și reprezentanta Rusiei la Eurovision, dar și Dima Bilan.

Răzvan Bucur / Redactor
Editor la ProSport.ro din 2019. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu 7 ani de experiență în presa online la publicații precum Realitatea, Libertatea și Mediafax. citește mai mult
Știri despre
Pe aceeași temă
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
„Q”, internautul de la care a pornit mişcarea QAnon, a revenit pe forumurile web după 2 ani de pauză: „Să jucăm încă o dată?”
„Q”, internautul de la care a pornit mişcarea QAnon, a revenit pe forumurile web după 2 ani de pauză: „Să jucăm…
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă" în onoarea câştigării Ligii Campionilor
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
ULTIMA ORĂ! A murit în urmă cu puțin timp! Era plin de bani, dar degeaba! Moartea nu l-a iertat!
ULTIMA ORĂ! A murit în urmă cu puțin timp! Era plin de bani, dar degeaba! Moartea nu l-a iertat!
NU ARUNCA niciodată așa ceva la GUNOI! Bucătăria ta poate deveni PESTE NOAPTE un...
NU ARUNCA niciodată așa ceva la GUNOI! Bucătăria ta poate deveni PESTE NOAPTE un...
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
LEGEA PENSIILOR se schimbă radical în România! Marius Budăi, anunț de ultimă oră: Eu așa ceva NU voi semna!
LEGEA PENSIILOR se schimbă radical în România! Marius Budăi, anunț de ultimă oră: Eu așa ceva NU voi semna!
Prinţul Paul a fost PRINS! E știrea momentului!
Prinţul Paul a fost PRINS! E știrea momentului!
Ce semne apar pe unghii dacă ai probleme cu ficatul sau tiroida. Bolile care „se citesc” pe unghii
Ce semne apar pe unghii dacă ai probleme cu ficatul sau tiroida. Bolile care „se citesc” pe unghii
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
Campania lungă de sabotaj dusă de Putin prin spionii săi înainte de a lansa invazia din Ucraina
Campania lungă de sabotaj dusă de Putin prin spionii săi înainte de a lansa invazia din Ucraina
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
A dat-o de gol pe Andreea Marin! Fiul lui Ștefan Bănică nu s-a mai abținut și a spus tot
A dat-o de gol pe Andreea Marin! Fiul lui Ștefan Bănică nu s-a mai abținut și a spus tot
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!