Dispare SSC Farul? Anunţul făcut de Marica: "Voi urmări calea legală"

14 aug 2018 6347 afişări Fotbal Intern
Dispare SSC Farul? Anunţul făcut de Marica: "Voi urmări calea legală"

Ciprian Marica a anunţat că echipa sa, FC Farul, va pleca la drum din Liga a IV-a, iar oficialii SSC Farul vor fi somaţi să nu mai folosească denumirea echipei de tradiţie.

"Aşa cum am anunţat, am înscris FC Farul în Liga a IV-a. Cei de la SSC Farul au fost notificaţi, dar nu am primit niciun răspuns din partea lor. Dacă lucrurile nu se vor clarifica şi nu vor înţelege că aceasta este decizia mea, ca nimeni altcineva să folosească numele, culorile şi palmaresul, este păcat. Voi urmări calea legală. Nu mă interesează ce fac ceilalţi, mă interesează ca proiectul meu să fie unul de succes", a spus Ciprian Marica, pentru Digi Sport.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AFJ) Constanţa a definitivat sâmbătă componenţa campionatului, iar cererea echipei AS CS Farul de a participa în al patrulea eşalon valoric a fost acceptată. Ciprian Marica a achiziţionat la licitaţie brandul Farul, iar în această iarnă ar intenţiona să transforme echipa înscris în Liga a IV-a în continuatoarea echipei care a scris istorie pentru oraşul Constanţa.

Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei de la Farul, acum posesor de firmă care comercializează echipament sportiv, susţinător al SSC Farul, a arătat cu degetul spre Marica, afirmând că a venit la Constanţa pentru ca, în înţelegere cu alţi afacerişti şi cu autorităţile locale, să construiască pe locul stadionului un cartier de blocuri.

Într-un dialog cu ProSport, Adrian Pitu, fost preşedinte la SSC Farul plecat cu scandal de acolo după ce a adus un grav prejudiciu clubului (a reziliat contractul de închiriere a stadionului cu câteva zile înainte să demisioneze, lăsând SSC Farul fără loc unde să poată juca în Liga 2), a vorbit despre proiectul lui Marica la FC Farul la persoana I plural. Impresia dată de Pitu a fost că acesta face o echipă cu noul proprietar al FC Farul.

Suporterii de la SSC Farul au acuzat presiuni politice şi faptul că Marica n-ar fi străin de un ordin dat de liderii PSD Constanţa ca echipa de Liga 2 să fie refuzată peste tot în judeţ, într-o încercare de a-i împinge către excluderea din campionat.

Vă invităm să citiţi mai departeINTERVIU Ciprian Marica, proprietarul FC Farul: "Propunerea mea e un proiect pe 4 ani, după care las totul Primăriei. Nu-mi trebuie mie, nu iau nimic acasă. Dacă se fac blocuri pe locul stadionului, ies în secunda unu din această poveste!"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.