Cosmin Contra are ambiții mari și visează să o facă pe Dinamo campioană: „Primul obiectiv este prezența în play-off!” Planurile noului patron | FOTO & VIDEO

Cosmin Contra are ambiții mari și visează să o facă pe Dinamo campioană: „Primul obiectiv este prezența în play-off!” Planurile noului patron | FOTO & VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cosmin Contra și Pablo Cortacero au susținut la Săftica o conferință de presă, alături de noua conducere a lui Dinamo. Fanii au primit noutăți despre proiectul din „Ștefan cel Mare”, acționarii având planuri mari după ce au făcut deja mai multe transferuri.

Cosmin Contra: „Anul viitor vrem să ne batem la titlu!”

Cosmin Contra: „O să fiu primul suporter al naționalei, sentimentul o să fie unul straniu. Sper ca Mirel să înceapă bine, luna viitoare este cea mai importantă din anul competițional. Când vom merita, o să avem și noi jucători la echipa națională”.

Cosmin Contra: „Am găsit o echipă bine pregătită! Suntem pregătiți să jucăm cu Chindia, o să arătăm bine pe teren. Domnul Mulțescu va rămâne în cadrul clubului.”

Cosmin Contra: „George Țucudean a fost entuziasmat de acest proiect, mi-a cerut două-trei zile de gândire, să vadă dacă ne poate ajuta fizic și mental. Mi-a spus că nu se simte în stare. Paul Anton are niște oferte, așteptăm răspunsul, Cristi Manea are o situație mai complicată.

Pablo Cortacero: Știu de rivalitatea cu FCSB! Noi vrem să facem un proiect solid și vrem să facem lucrurile bine. O să vină și rezultatele, va fi un proiect bun”.

Cosmin Contra: „Anul viitor vrem să ne batem la titlu, iar în maxim doi ani să câștigăm campionatul. Putem să vedem Dinamo campioană!”

Cosmin Contra: „Fanii vor fi luați în seamă, au menținut acest club în viață. Îl vor cunoaște pe Pablo, o să ajungă la o înțelegere. Suporterii care sunt acționari la un club poate fi cheia succesului la un club care poate fi mare pe viitor. Nu cred că vor pune bețe în roate unui om care vrea să investească în fotbalul românesc. Fanii vor să-l cunoască, probabil la fel va prezenta și proiectul celor din DDB”.

Pablo Cortacero: „Vom avea negocieri cu fanii în următoarele zile, important este să fim mai mari decât suntem. Nu cunosc care au fost negocierile cu președintele anterior. Îi vom capacita pe fani, ideea de bază este unirea în jurul acestui proiect. După ce va fi stabilită structura, vom avea departament care vor lucra cu fanii. Intenția este să luăm și acțiunile lor, vorbim și de o mărire de capital”.

Cosmin Contra: Avem nevoie și de jucători cu experiență, nu putem intra în play-off cu echipa actuală. Trebuie să intervenim, să luăm jucători pe posturile deficitare, care să ajute fotbaliștii tineri să crească repede”.

Pablo Cortacero:Suntem acționarii majoritari, s-au semnat toate hârtiile și încercăm să construim de la zero un club profesionist”.

Cosmin Contra are planuri mari: „Primul obiectiv este să intrăm în play-off!”

Cosmin Contra: „Am o răspundere foarte mare, dar am mare încredere în acest proiect solid. Trebuie schimbate multe lucruri. Acționarii din DDB au făcut o treabă extraordinară. Primul obiectiv este acela de a intra în play-off, este singurul obiectiv pe care îl am în minte, iar în doi-trei ani să luptăm pentru titlu. O să muncesc cât pot eu de bine. Facem eforturi să găsim jucători care să aducă un plus echipei noastre. Sper ca într-o lună să vedem adevărata față a echipei Dinamo. Sunt fericit! Sper să readucem Dinamo acolo unde îi este locul. Au fost ani grei din toate punctele de vedere. Gigi Mulțescu a venit într-o perioadă grea și a pus umărul ca aceasta echipă să nu moară, la fel și Adrian Mihalcea. S-au plătit salariile restante, jucăm pe Arena Națională, avem echipa a doua, cred că lucrurile vor merge bine și o să readucem Dinamo acolo unde îi este locul.”

Pablo Cortacero: „Ne dorim un nou stadion sau chiar reconstruirea acestuia. Vrem să oferim spectacolul sportiv pe care fanii îl merită. Vrem o echipă competitivă, rezultatele să se îmbunătățească, investiții pentru dezvoltarea la Săftica, care va permite un mediu adecvat pentru toți jucătorii, atât pentru cei în formare, cât și pentru cei profesioniști. Academia este un punct important pentru Dinamo, acordăm o atenție specială, de când intră aici, până când ajung la prima echipă”.

Pablo Cortacero: „Doresc să transmit salutări celor prezenți. E o mare responsabilitate să conduc un club istoric din fotbalul românesc, cu un mare prestigiu internațional, așa cum este Dinamo. Dorim să recuperăm palmaresul istoric, vrem să avem deschidere socială, să întărim conducerea sportivă, să solicităm sprijinul autorităților, suporterilor, oamenilor de afaceri. Vrem să întărim comunicarea, marketing-ul, dar și Academia de tineri jucători. Vrem rigoare în administrare, întărirea relațiilor sociale și sportive, relații bune cu Ministerul de Interne, Ministerul Sportului, FRF și LPF. Ne dorim menținerea contactelor cu cluburile din ligile inferioare, pentru a stabili convenții de colaborare. Vrem să apropiem clubul de tineri”

Dorin Șerdean: „Am făcut posibil să reînviem. Acest club merită mai mult, așa cum o arată și jucătorii de legendă prezenți aici. Mă bucur că pot să-l prezint pe domnul Pablo Cortacero, care va prezenta proiectul domniei sale”.


UPDATE: Fanii dinamoviști au anunțat că nu se pot întâlni azi cu Pablo Cortacero, în condițiile în care întâlnirea a fost anunțată sâmbătă. Suporterii sunt însă încântați de jucătorii care au venit la Dinamo, iar fanii salută și revenirea lui Cosmin Contra.

„Anunțul apărut ieri seară pe pagina FC Dinamo București ne-a surprins plăcut, mai ales că o întâlnire cu acționarul majoritar al clubului a fost dorința noastră de la bun început.
Imediat după anunțul public, am transmis conducerii clubului faptul că mulți dintre membrii boardului sunt in imposibilitatea de de a fi prezenți la București, într-un timp atât de scurt.
Cristi Hîldan, de exemplu, are un meci de rugby la Brașov, contra Universității Cluj, chiar astăzi de la ora 15:30.
De comun acord cu conducerea clubului, am stabilit ca această întâlnire, între reprezentanții suporterilor și acționarul majoritar, să aibă loc într-una din zilele următoare.
Ambele părți își doresc o întâlnire fără presiunea timpului, în care să putem pune bazele unui proiect solid, care să readucă Dinamo acolo unde îi este locul.
Îl asigurăm pe acționarul majoritar că va găsi întotdeauna în noi un partener de dialog.
Salutăm cu încredere instalarea lui Cosmin Contra ca antrenor și transferurile din ultimele zile. Suntem convinși că Dinamo a început să se ridice.
Doar Dinamo București”, este mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Dinamo are planuri mari după revenirea lui Cosmin Contra, iar Pablo Cortacero și noul tehnician vor discuta cu jurnaliștii într-o conferință de presă, înaintea meciului cu Chindia.

Biroul de presă al lui Dinamo a anunțat că întâlnirea cu jurnaliștii va avea loc la Săftica, duminică, de la ora 17:00.

Cosmin Contra, prezentat oficial de noul patron al lui Dinamo

„La întâlnirea cu reprezentanții mass-media, organizată pe terenul central al bazei de pregătire de la Săftica, în aer liber, în concordanță cu restricțiile impuse în România pentru a opri răspândirea coronavirusului, vor fi prezenți noul acționar majoritar al clubului Dinamo București, conducerea sportivă și noul staff tehnic al echipei noastre. Toți reprezentanții mass-media vor purta mască de protecție din momentul intrării la Săftica și până în momentul în care vor părăsi incinta cantonamentului”, este mesajul dinamoviștilor.

Chindia și Dinamo se vor întâlni luni, de la ora 21:00.

În prima etapă din Liga 1, Dinamo și Hermannstadt au încheiat la egalitate pe Arena Națională, scor 1-1, antrenorul bucureștenilor fiind atunci Gigi Mulțescu.

După ce au preluat clubul Dinamo, investitorii spanioli au realizat două transferuri importante: mijlocașii Vlad Achim, de la FC Viitorul, și Janusz Gol, ultima dată căpitan la Cracovia, în Polonia.

În plus, Dinamo a anunțat azi pe pagina oficială de Facebook că Deian Sorescu și-a prelungit înțelegerea pentru încă trei ani, după doi ani petrecuți în tricoul „câinilor”.

Dinamo a reușit să își păstreze golgheterul din sezonul trecut, jucător care a fost pe lista mai multor echipe din Europa în această vară

„Vor să facă multe lucruri, inclusiv și-ar dori din partea tuturor ajutor de a se face noul stadion. Ar fi unul dintre lucrurile care ar ajuta acest proiect să devină cât mai serios, cât mai repede. Din ce am vorbit eu cu ei, oamenii vor să facă treabă foarte serioasă aici la Dinamo”, a declarat, miercuri, Cosmin Contra, la Digi Sport.

Andreea Visu / Autor
Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat ... citește mai mult
Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele