Dinamo, războaie în instanță de ziua clubului. Ce s-a întâmplat în procesul cu Mircea Rednic și în acțiunea lui Dorin Șerdean pentru dizolvarea Asociației Peluza Cătălin Hîldan? ProSport vă prezintă toate detaliile din sala de judecată. Când e ziua decisivă în ambele spețe? EXCLUSIV

Dinamo, războaie în instanță de ziua clubului. Ce s-a întâmplat în procesul cu Mircea Rednic și în acțiunea lui Dorin Șerdean pentru dizolvarea Asociației Peluza Cătălin Hîldan? ProSport vă prezintă toate detaliile din sala de judecată. Când e ziua decisivă în ambele spețe? EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

În ziua în care Dinamo a împlinit 76 de ani, în instanță s-au desfășurat două termene foarte importante pentru club și suporteri.

La Tribunalul București s-a derulat speța Mircea Rednic, în timp ce la Judecătoria Sectorului 2 a rulat solicitarea de dizolvare formulată de Dorin Șerdean și firma Lotus împotriva Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo. „Câinii” vor afla deznodământul, în ambele cazuri, pe 29 mai.

Lupte aprige în instanță de ziua clubului Dinamo. Ce s-a decis la Tribunalul București, respectiv Judecătoria Sectorului 2?

Dinamo a împlinit, marți, 76 de ani de la înființare. O zi cu încărcătură pentru fanii clubului din „Ștefan cel Mare” sau, mai bine spus, cluburilor, fie că vorbim de CS Dinamo sau de SC Dinamo 1948 SA.

Departe de fiorul festiv al zilei, în instanță, două procese și-au avut desfășurarea cu noi termene.

Pentru început, la Tribunalul București secția economică, Mircea Rednic și Dinamo, prin administratorul judiciar RTZ&Partners SPRL, se judecă, de aproximativ doi ani, pentru suma de 32.000 euro, care reprezintă valoarea a patru salarii pe care tehnicianul le solicită după ce a fost înlăturat în decembrie 2021.

Atunci, „Puriul” a fost dat afară unilateral, printr-o notificare transmisă de administratorul judiciar, după ce ar fi încălcat mai multe puncte din contractul său.

La rândul său, Mircea Rednic s-a adresat justiției solicitând plata a patru salarii, conform unei clauze în oglindă care spune că, în caz că este înlăturat, va fi remunerat cu valoarea a patru luni din înțelegerea semnată cu clubul. Fostul jucător și antrenor al „câinilor” câștiga 8000 euro lunar.

© FOTO: Simion MECHNO/SPORT PICTURES

Rednic și Zăvăleanu au încrucișat acuze după meciul cu UTA

De atunci, la pas cu derularea procesului, care reprezintă și o sarcină, mai mult de orgoliu, în vederea ieșirii societății din reorganizarea judiciară, între părți, prin intermediul presei, s-a purtat un război al declarațiilor flambat cu nenumărate acuze.

Ultimele chiar după meciul de duminică, partidă pe care dinamoviștii au câștigat-o, 2-0, în fața formației pe care o pregătește Mircea Rednic, UTA Arad, atunci când „Puriul” și Răzvan Zăvăleanu au încrucișat o nouă rundă de acuze.

Nu e vorba (n.r. de 30.000-40.000 de euro)… Normal că e un orgoliu la mijloc! Știți ce m-a deranjat? Nu au avut nici curajul să mă cheme să discute cu mine, au trimis o notificare pe WhatsApp, așa nu se procedează, trimiți notificare ca la ultimul angajat… Eu am făcut ceva pentru Dinamo”, Mircea Rednic, antrenor UTA

Răspunsul lui Răzvan Zăvăleanu nu s-a lăsat foarte mult așteptat, iar șeful RTZ a contrat a doua zi după rafala tehnicianului care a adus ultimul titlu pentru Dinamo.

Domnul Rednic uită că așa cum noi l-am dat afară, tot noi l-am instalat și nimeni nu pune un antrenor pentru că vrea să îl dea afară. Doar că domnul Rednic a confundat de multe ori meseria de antrenor, cu cea de administrator și nu numai. Și nu s-a întâmplat doar o dată. În rest nu vreau să mă cobor la nivelul declarațiilor domniei sale. Eu mă bucur doar că am bătut UTA, asta este tot ce contează”, Răzvan Zăvăleanu, reprezentant al administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA pentru IamSport.ro

  • În această speță, Tribunalul București a amânat pronunțarea pentru data de 29 mai, atunci când este așteptată soluția în acest dosar. Ca o coincidență, această dată devine foarte importantă după ce și celălalt proces al zilei, despre care o să vă informăm în rândurile de mai jos, își va primi soluția în aceeași zi!

Dorin Șerdean nu renunță. Marți, la Judecătoria Sectorului 2, s-a dezbătut pe fond cererea fostului președinte de la Dinamo în vederea dizolvării APCH

Câteva ore mai târziu, la Judecătoria Sectorului 2 s-a judecat solicitarea lui Dorin Șerdean și a firmei Lotus de dizolvare a Asociației Peluza Cătălin Hîldan. APCH deține 12,06% din SC Dinamo 1948 SA și are un rol foarte important în procesul de reorganizare judiciară al societății care administrează clubul care activează în Superliga.

Pentru început, președintele de ședință a aprobat proba cu înscrisuri solicitată de APCH/ RTZ, apoi s-a dezbătut pe fond, iar în fața judecătorului au pledat reprezentantul lui Dorin Șerdean, avocatul APCH și practicianul RTZ, administratorul judiciar al SC Dinamo, în persoana practicianului în insolvență Claudiu Balog. RTZ are rol de intervenient în dosar.

Avocatul lui Dorin Șerdean: „Suntem în zi de sărbătoare dinamovistă”

Dorin Șerdean și Lotus solicită dizolvarea asociației și acuză că APCH nu și-a urmărit scopul pentru care a fost constituită.

„Scopul asociației contră în organizarea suporterilor dinamoviști pentru încurajarea, susținerea, prin toate metodele specifice, a clubului Dinamo, suporterilor și sportivilor. Prin urmare, prima chestiune pe care o supunem este ce înseamnă clubul Dinamo. Astăzi, 14 mai, se împlinesc 76 de ani de la înființarea CS Dinamo. Suntem în zi de sărbătoare dinamovistă. Prin urmare, în statutul APCH, se întâlnește, e adevărat, ca terminologie, clubul dinamo, susținerea tuturor secțiilor clubului Dinamo, un club sportiv de drept public, instituție care are personalitate juridică ce aparține de Ministerul de Interne. Însă, APCH a susținut activitatea unui privat, SC Dinamo. Raportat la răspunsurile președintelui APCH (n.r. Elyass Bucurică) observăm faptul că din punct de vedere al fotbalului dinamovist, scopul asociației nu corespunde cu cel menționat în statut. Pentru că am arătat că SC Dinamo este înregistrată la Registrul Comerțului încă din anul 2001, deci nu are nicio legătură cu cei 76 de ani pe care-i sărbătorim astăzi. Această societate își desfășoară o activitate comercială, profesionistă, activitate sportivă, fotbalistică, având echipa înscrisă în prima ligă a fotbalului românesc. Suntem în fața a două persoane juridice disticte, una de drept public, CS Dinamo și una de drept privat, care este societatea comercială”, a transmis, în fața judecătorului, avocatul lui Dorin Șerdean.

Avocat APCH: „Lotus își invoca inclusiv propria culpă”

APCH este asociația care controlează programul „Doar Dinamo București”, prin care fanii dinamoviști au cotizat sume importante care s-au transformat, în trecutul apropiat, în împrumuturi virate către SC Dinamo 1948 SA.

Și pe acest detaliu își sprijină demersul Dorin Șerdean în cererea de dizolvare. Anume că scopul Asociației Peluza Cătălin Hîldan (conform statutului) nu ar permite ca asociația să dețină acțiuni într-o societate comercială și, mai mult, să ofere împrumuturi.

De partea cealaltă, frontul APCH – RTZ s-a apărat în fața instanței și a transmis reaua intenție a acționarului Lotus care, în perioada în care era acționar majoritar al SC Dinamo, nu a contribuit cu sume de bani în SC Dinamo, astfel că fanii, prin APCH, au fost nevoiți să strângă sumele necesare supraviețuirii și să le ofere, prin aceste împrumuturi, în schimbul cărora au primit acțiuni.

Elyass Bucurică este președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan
Elyass Bucurică este președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan

În ceea ce privește reclamantul, societatea Lotus, vă rog să observați lipsa interesului, deoarece această societate este semnatara contractelor de împrumut contestate în prezenta cauză, iar aceele contracte au fost încheiate tocmai pentru că Lotus, în calitate de acționar majoritar al SC Dinamo, nu a fost dispusă să finanțeze. A beneficiat de sumele respective, sens în care noi considerăm că interesul nu este justificat pentru promovarea cererii de dizolvare a asociației care a susținut activitatea SC-ului. În plus, considerăm că Lotus își invocă, înclusiv, propria culpă, deoarece nu a fost dispusă să avanseze sume, în prezent contest persoana care a făcut-o”, a transmis avocatul APCH.

Reprezentantul RTZ: Ca urmare a acestor demersuri ale suporterilor, unii dintre ei amărâți, reclamanții au încasat peste 550.000 euro”

Ultimul cuvânt i-a aparținut practicianului în insolvență cu drept de semnătură în insolvența SC Dinamo 1948 SA, cel care a spus că Lotus este beneficiară a împrumuturilor pe care APCH le-a oferit SC Dinamo. Astfel, SC-ul nu a falimentat, iar Dorin Șerdean a vândut acțiunile, în februarie 2023, către Red&White, de la care ar fi încasat 550.000 euro.

Conducerea lui Dinamo, pusă la zid de Florin Prunea

„Realitate este că prin această acțiune, cei doi reclamanți au ca intenție să atace actele de procedură încheiate de diverși creditori prin administratorul judiciar. Toate contractele de împrumut au trecut prin filtrul de legalitate al judecătorului sindic și reamintim că, pe lângă sumele înscrise la masa credală, APCH nu are nicio intenție de a-și recupera sumele și, astfel, și-a dat acordul să fie defavorizată prin planul de reorganizare. Rezultă că asociația nu vrea să-și încaseze sumele virate. Realitatea este că nu poți pedepsi o faptă bună, un demers unic la noi în țară, când suporterii s-au adunat, au pus mână de la mână, au strâns peste trei milioane de euro pentru a ține echipa de fotbal în viață. Și până la urmă a fost un act tot pentru reclamanți care, am arătat, ca urmare acestor demersuri ale suporterilor, unii dintre ei amărâți, au încasat peste 550.000 euro. Și atunci mă întreb care ar fi scopul de a susține această acțiune?”, a transmis, în fața judecătorului, Claudiu Balog, reprezentantul RTZ.

  • 5.830.695,56 lei este valoarea creanței APCH, la categoria „beneficiarilor unor cauze de preferință” în planul de reorganizare funcțional al SC Dinamo 1948 SA
  • 6.304.173,54 lei este valoarea creanței APCH la categoria creditorilor chirografari în planul de reorganizare al SC Dinamo 1948 SA. Această categorie a fost exclusă, prin aprobarea noului plan, de la retribuții

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce a urmat i-a uimit pe internauți „E jenant ce faci”
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce a urmat i-a uimit pe…
Fiica lui Gică Popescu a spus totul despre implicarea ei în evenimentul dedicat Generației de Aur. ”În sfârșit!”
Fiica lui Gică Popescu a spus totul despre implicarea ei în evenimentul dedicat Generației de Aur. ”În sfârșit!”
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc…
Una mai frumoasă decât cealaltă! Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, apariții spectaculoase la meciul Generației de Aur
Una mai frumoasă decât cealaltă! Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, apariții spectaculoase la meciul Generației de Aur
Ce să pui în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii
Ce să pui în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
BANCUL ZILEI. Într-o zi  vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare de bani: - Cât?
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare de bani: - Cât?
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite…
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul crai, Cătălin Cazacu! ”Pentru ăsta îmi ceri tu bani?!” + Diva s-a lipit de perete
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul crai, Cătălin Cazacu! ”Pentru ăsta…
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Amazon Games angajează în București. Care sunt posturile disponibile?
Amazon Games angajează în București. Care sunt posturile disponibile?
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
Sorana Cîrstea a ratat la mustaţă calificarea în turul secund la Roland Garros
Sorana Cîrstea a ratat la mustaţă calificarea în turul secund la Roland Garros
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan Simion: „Pot arunca o privire?”
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan Simion: „Pot arunca o privire?”
×