Din culisele fotbalului românesc. FOTO | Scrisorile a doi fotbaliști acuzați de Porumboiu că au făcut blat în Liga 1. „Mi-a sunat soția și mi-a spus să număr banii de la Dinamo”. Ce spune acum fostul patron al Vasluiului

Redactor:
Florin Marian
Din culisele fotbalului românesc. FOTO | Scrisorile a doi fotbaliști acuzați de Porumboiu că au făcut blat în Liga 1.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Acum câțiva ani se bătea la titlu. Acum, SC Vaslui a dispărut din prima ligă și s-a desființat, însă unele lucruri despre fosta echipă finanțată de Adrian Porumboiu continuă să iasă la iveală.

ProSport a intrat în posesia a două plângeri făcute către conducerea clubului de fotbaliștii Marius Croitoru și Cristi Hăisan, imediat după meciul SC Vaslui-Dinamo, scor 1-2, din etapa a 7-a a ediției 2006-2007 a Ligii 1.  Cei doi fotbaliști erau legitimați atunci la formația finanțată de Adrian Porumboiu și au fost acuzați de blat de către omul de afaceri, încă de la pauza jocului menționat mai sus.


Plângerea semnată de Marius Croitoru

Ce conțin scrisorile

Iată ce conținea scrisoarea semnată de Croitoru, actualul jucător al echipei FC Botoșani: „După meciul din campionat cu FC Dinamo, domnul Porumboiu a intrat în vestiarul echipei acuzându-mă de blat, înjurându-mă și amenințându-mă cu bătaia, după care mi-a spus să plec de la echipă. Lucru pe care l-am făcut.  Vă rog să-mi comunicați programul de antrenament al echipei și să-mi respectați clauzele contractuale. În caz că nu țineți cont, mă voi adresa LPF și FRF”.

Tot într-o plângere scrisă de mână, portarul Hăisan susținea: „După meciul de campionat cu Dinamo am plecat acasă având probleme familiale, neanunțând clubul pentru întârzierea de 60 de minute. În acest timp, domnul Adrian Porumboiu, în calitate de finanțator al echipei, a telefonat la soția mea, spunându-i să rămân acasă și să număr banii primiți de la FC Dinamo”. Cei doi nu au putut atunci să iasă în presă și să se apere după acuzele lui Porumboiu. Comentatorii de la Național TV, postul care a transmis partida respectivă, au susținut că Porumboiu i-a strigat lui Croitoru la pauză să îmbrace un tricou alb-roșu de-al lui Dinamo. Priviți rezumatul meciului, atașat în deschiderea acestui articol, pentru a intra în atmosfera meciului de acum aproape un deceniu.


Plângerea semnată de Hăisan

Ulterior, după cum reiese din declarațiile conducerii, cei doi, împreună cu Petar Jovanovic, au fost amendați cu sume cuprinse între 300 și 1.500 de dolari.

Mulțescu: „Croitoru a încurcat tot jocul. Hăisan a dormit în poartă”

Partida după care Porumboiu i-a acuzat pe fotbaliștii săi că nu și-au apărat corect șansele s-a disputat în toamna lui 2006, Gigi Mulțescu fiind antrenorul echipei moldovene, în timp ce Rednic o pregătea atunci pe viitoarea campioană, Dinamo. „Câinii” se aflau pe locul 1 și se luptau cu steliștii pentru titlu. În acel joc, Vaslui a dominat copios, a avut două șuturi în bară, dar Ganea și Dănciulescu au adus victoria oaspeților fără a i se putea imputa ceva lui Hăisan.

Croitoru a fost și el destul de implicat în joc, dar probabil că șuturile sale (4) din afara careului, toate pe lângă poartă, unele chiar la mare distanță de țintă, l-au făcut pe Porumboiu să-l acuze de „blat”.  Mulțescu îl critica pe Croitoru, căpitanul echipei, pentru că „a încurcat tot jocul”, iar despre Hăisan spunea că „a dormit în poartă tot timpul”.


Ciprian Damian și Adrian Porumboiu se acuză reciproc

Ce susțin acum jucătorii și Porumboiu

Contactat telefonic, Marius Croitoru (34 de ani) nu a dorit să comenteze. „Nu vreau să fac niciun comentariu despre acest subiect. Ce a fost, a fost! Eu și domnul Porumboiu vorbim, avem o relație bună”. La rândul său, Hăisan a declarat: „Așa e domnul Porumboiu. A băgat foarte mulți bani în fotbal și nu accepta să piardă pe teren propriu. Eu am luat-o ca o chestie spusă la supărare”. Hăisan a negat faptul că ar fi compus de mână o astfel de plângere. După ce reporterul a insistat, fostul portar al Vasluiului a spus: „Nu știu, a trecut foarte mult de atunci. Nu mai țin minte”.    

În schimb, Adrian Porumboiu a fost mult mai vorbăreț. După ce inițial a râs și a luat-o drept o glumă, fostul finanțator al echipei de fotbal Vaslui a început să acuze: „Nu, nu a fost vorba despre așa ceva. Întrebați-l pe Croitoru! A bătut ăla o lovitură liberă și eu i-am reproșat, măi, așa dai la poartă, cu latul? Dacă vreți să fiți penibil publicând acest subiect, treaba voastră! De unde le aveți, de la Damian (n.r. fostul președinte al clubului vasluian)? Ă‚știa sunt niște bezmetici, eu i-am adus în fotbal. Știi cum le spunea Damian la autogoluri? Gol cu autor necunoscut! Iar juniorilor le spunea minori”.

Damian: „L-a bătut pe Gheorghiu și i-a dat cu o carte în cap agentului lui Ghencev”

Ciprian Damian, omul care a prins falimentul lui Vaslui în plin conflict cu fostul finanțator Porumboiu, nu ocupa funcția de președinte în 2006. Lui Octavian Apetrei, președintele Consiliului de Administrație, îi erau destinate acele plângeri. Contactat de reporterii ProSport, Ciprian Damian a venit cu mai multe acuzații la adresa lui Porumboiu. „Deși nu eram atunci în conducerea clubului, știu de acele plângeri. Adrian Porumboiu avea mereu aceste accese de furie. Intra în vestiarul echipei și înjura, amenința, în loc să încurajeze băieții. Pe Sălăgeanu l-a înjurat și l-a amenințat, pe Gheorghiu l-a bătut. Da, domnule! L-a bătut, am înregistrarea bătăii! Să mă dea în judecată, abia aștept! Știe și Hizo, că el era antrenor atunci și a primit și el înregistrarea! Se întâmpla în toamna lui 2011. Nu au pățit-o numai fotbaliștii. Impresarului lui Ghencev i-a dat în cap cu cartea aceea, pagini naționale, de nu mai putea săracul om să se ridice de pe scaun”, a declarat Damian pentru www.prosport.ro.

Incident și cu Sburlea în 2012

De-a lungul timpului, presa a mai semnalat astfel de manifestări din partea lui Adrian Porumboiu. După un meci din Cupa României, pierdut de Vaslui în fața Botoșaniului (2012), finanțatorul a avut un incident și cu atacantul Sabrin Sburlea. S-a scris atunci că l-ar fi pălmuit după ce l-a văzut că s-a îmbrățișat la finalul meciului cu Maghici, un jucător advers. Sburlea a recunoscut la sport.ro, a doua zi, că s-a ferit de palma finanțatorului: „Mi-a reproșat că am jucat slab, atât după partidă, cât și la vestiar. M-a înjurat, dar nu m-a lovit. M-am ferit!”.

Clubul de fotbal SC Vaslui, care sezonul trecut a încheiat campionatul Ligii I pe locul al cincilea, are datorii de peste 85 de milioane de euro, peste o treime din debite fiind către bugetul de stat, potrivit raportului de creanțe depus în instanță de către administratorul judiciar. Din cauza problemelor financiare, nu s-a mai înscris în actualul campionat nici măcar în liga secundă, acolo unde fusese retrogradată de Liga Profesionistă de Fotbal, după ce nu a mai primit licența tot pe fondul datoriilor înregistrate.

CASETA MECIULUI DIN 17.09.2006, VASLUI – DINAMO 1-2

FC Vaslui: 22. Hăisan – 15. Buhuș, 23. H.Popa (7. Dobos ’67), 14. Nachtailer, 3. I.Voicu – 20. Ljubinkovici, 8. Croitoru, 18. Buhăescu (30. M. Alexandru ’46), 24. Apostol – 4. S. Frunză, 11. Gheorghiu (26. Bukvici ’75). Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Dinamo: 12. Matache – 16. Blay, 4. Moți, 26. R. Ștefan, 5. Pașcovici (3. Pulhac ’46) – 17. Ze Kalanga, 6. Mărgăritescu, 15. D. Șerban (28. Tames ’46), 7. C.Munteanu (14. L. Goian ’75) – 10. Dănciulescu, 19. Ganea. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Frunză ’10, I. Voicu ’25, Buhuș ’30 / Matache ’22, Mărgăritescu ’65, Dănciulescu ’85.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…