Dezvăluiri stupefiante despre selecția la loturile de juniori: 14 copii de președinți pro-Burleanu, convocați la echipele naționale! „Lumea zice că e 1.000 selecția, 3.000 intratul în amical și 5.000 la turnee. Euro, nu brânză!”. | UPDATE Reacția FRF

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Oct. 2018, 15:55 Actualizat: 19 Oct. 2018, 15:56 Fotbal Intern

UPDATE Federația Română de Fotbal a reacționat, răspunzând solicitării ProSport de a lămuri lucrurile cu următorul punct de vedere:

„Federația Română de Fotbal își rezervă dreptul a nu comenta afirmații ce apar pe rețelele de socializare. În schimb, în cazul în care doriți informații despre modul în care se face selecția la loturile de juniori, domnul Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, este dispus să răspundă întrebărilor dumneavoastră în cadrul emisiunii ProSport Live.

Referitor la celelalte trei întrebări ale dumneavoastră, facem următoarele precizări:

  1. Federația Română de Fotbal nu a impus niciodată o clauză de sancționare a antrenorilor de la loturile de juniori. Ei au contracte pe perioade determinate, cu date scadente imediat după încheierea competițiilor oficiale.
  2. Fiecare selecționer este liber să cheme la lotul national jucătorii de care consideră că are nevoie. Activitatea acestuia este analizată în cadrul ședinței Comisiei Tehnice, unde este prezentat un raport la finalul fiecărei acțiuni.
  3. Reprezentativele de juniori sunt testate periodic. Mai mult, începând din acest an, la fiecare selecționată de juniori se va implementa și testul Vameval, care a fost făcut pentru prima oară la noua reprezentativă U15. La sfârșitul lunii septembrie, sub îndrumarea lui Jean-François Domergue, fost campion european cu naționala Franței și manager dezvoltare UEFA pentru juniori, și a lui Loïc Borie, preparator fizic UEFA, cei mai tineri tricolori au participat la testul Vameval prin care le-a fost evaluată capacitatea aerobă.”

Doi foști membri în conducerea FRF, Marcel Pușcaș și Dan Ionescu, au făcut zilele trecute, pe Facebook, câteva dezvăluiri stupefiante despre modul în care ar fi ajuns să se facă selecția la loturile de juniori ale României.

Marcel Pușcaș, fostul fotbalist și președinte la Steaua, până astă-primăvară director la FRF, a remarcat că, în meciurile importante de calificare pentru Turul de Elită ale naționalei sub 17 ani, antrenorii n-au făcut toate schimbările permise de regulament. În partida cu Ungaria (scor 0-0) s-au făcut doar două schimbări din patru posibile, în cea cu Serbia (scor 2-2) trei schimbări din patru, iar în ultima, cu Lituania (scor 4-0), s-au făcut toate schimbările, dar trei dintre ele abia în ultimele minute de joc.
De aici pornind, Marcel Pușcaș a remarcat, în caseta tehnică a meciurilor, că printre rezerve s-au numărat 3 tineri fii de președinți care l-au votat pe Burleanu la alegerile din 18 aprilie: Florică junior (tatăl – președinte la AS Regal), Szondi junior (tatăl – președinte la Miercurea Ciuc) și Pascu junior (tatăl – președinte la Chișcani).

Dintre cei trei, primii doi au fost băgați pe teren în ultimul meci, în minutul 82, când scorul era deja 3-0 și România nu mai avea cum să scape victoria.

Tricolorii U17 s-au calificat la Turul de Elită de pe locul 2, după Ungaria, dar depășind Serbia și Lituania.

„Felicitări staffului pentru arta de-a jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorința lui Burleanu de a deveni președinte FRF”


Marcel Pușcaș a candidat la șefia FRF astă-primăvară. Miza pe 35-40 de voturi, dar a primit 7. Unii dintre votanți, a povestit ulterior Pușcaș, i-au promis că-l votează, dar s-au răzgândit după ce le-au fost convocați copiii la naționalele de juniori. FOTO: Mediafax

Marcel Pușcaș nu s-a oprit aici, dezvăluind că, de fapt, la loturile de juniori – pe toate categoriile de vârstă – sunt în total 14 copii de președinți-votanți! Aceștia, spune Pușcaș, ar fi fost convocați ca parte a înțelegerii lui Burleanu, înaintea alegerilor, cu tații micilor fotbaliști. Părinții l-au votat președinte pentru un nou mandat de 4 ani, iar copiii au ajuns la loturi. Aparent, spune fostul director al FRF, toată lumea ar ieși în câștig: Burleanu va avea pe mână încă 4 ani bugetul federației, în timp ce tăticii își văd odraslele în echipamentul naționalei. Dar, spune Pușcaș, înțelegerea n-a fost respectată pe deplin, pentru că promisiunile ar fi fost că tinerii vor fi nu doar selecționați, ci și trimiși în teren!

De pierdut, explică Marcel Pușcaș, pierd copiii selecționați pe merit la loturi, pentru că nu există rezerve pe măsura titularilor, dar și performanțele naționalelor României, care la meciurile cu adevărat importante (abia în Turul de Elită se întâlnesc, de obicei, echipele tari pentru a prinde un loc la turneul final) vor fi lipsite de soluții pe banca de rezerve. „Felicitări celor 11 copii care au evoluat în cele trei partide ducând greul unui turneu unicat, în care schimbările reale permise de regulament nu s-au putut face datorită DISCREPANȚEI VALORICE dintre titulari și rezerve! Felicitări și staffului pt arta de-a ști jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorința lui Burleanu de a deveni președinte FRF, prin atragerea la loturile naționale a copiilor președinților votanți și nu a valorilor reale! Compromisul se face pe seama tricolorului, cu el pe pieptul jucătorilor.
Pt acceptarea acestuia, stafful nu poate fi felicitat, poate fi demis. Greul abia începe! Calificarea la un Turneu de elită este un «obiectiv» doar în mandatul lui Burleanu”, începe ultima din seria de postări ale lui Marcel Pușcaș pe tema campaniei de la naționala sub 17 ani.

Meciul juniorilor U17 cu Lituania: Florică jr. a intrat în minutul 87, Szondi jr – în minutul 82, la scorul de 3-0

În conversația purtată pe contul de Facebook al lui Marcel Pușcaș a intervenit Dan Ionescu, fost secretar general adjunct al FRF pe probleme de copii și juniori, care a confirmat indirect afirmațiile celui dintâi, spunând că după alegeri au rămas datorii mari care acum trebuie plătite, că în acest moment s-a renunțat complet la teste și că nu mai există o comisie de selecție, iar performanța la juniori nu mai interesează conducerea federației, care urmează să se ascundă în anii următori după calificarea tineretului (naționala sub 21 de ani) la turneul final de anul viitor, din Italia.

Într-una din postările sale, Pușcaș a adăugat altă informație șocantă: „Lumea zice ca e 1000 selecția, 3000 intratul in amical si 5000 la turnee. Nu-s convins ca-i chiar asa. 😁 Euro, nu brânză”.

Echipa României U17 în meciul cu Lituania (scor 4-0): R. Sava – D. Grosu, Drăgușin (cpt.), Vita, Stefanovici (87 Florică) – Perianu, Grameni (82 Szondi) – I. Stoica (87 Iana), Bani (58 Corbeanu), A. Pitu – L. Munteanu (82 T. Suciu)

Selecționer: Daniel Mogoșanu
Rezerve neutilizate: 12. Tătaru – 5. Bolenyi, 16. Pascu, 18. Chilili


ProSport s-a adresat FRF cu o serie de întrebări, pentru a afla punctul de vedere al federației în privința acuzațiilor aduse de Pușcaș și Dumitru. Până la ora publicării textului, federația nu ne-a dat niciun răspuns.


Iată, mai jos, câteva din afirmațiile făcute de foștii oficiali ai FRF pe contul de Facebook al lui Marcel Pușcaș:

Marcel Pușcaș, 3 octombrie:
„CU PĂ‚RINȚII – VOTANȚI, REZERVE LA LOT?
– partea a 2-a –

Deoarece partea a I-a a postării referitoare la selecțiile de la loturile naționale a avut un impact bun, mulți prieteni sunându-mă întru’ aprobare, voi continua cu partea a doua.

Nu doar la selectionata U17 sunt selectați copii ai unor președinti de club care au votat in 18 aprilie la FRF.
In situații similare mai sunt alți 11 la alte loturi de juniori.
Să nu fiu inteles gresit, n-am nimic cu ei.
Am insă cu părinții si mai mult cu cei din FRF care acceptă astfel de practici.
Parcă se promova obiectivismul in cadrul FRF!?
Dacă una dintre condițiile de-a fi votat este cea de-ai include pe copiii votanților in echipele României, nu mă miră, cunoscând personajul.
Mergând pe principiile devenite proverbe cum că ” așchia nu sare departe de trunchi” sau ” ce naște din pisică, șoareci mănâncă”, nu m-ar deranja dacă ar veni si rezultatele cu cei tineri la… România.
Din păcate părinții tinerilor selectionati n-au fost „nici trunchi, nici pisici „
Victimele pot fi chiar copiii!
Burleanu s-a tinut de cuvânt selectându-le odraslele (bineinteles, nu el, poate tehnicienii FRF, el fiind doar un bun administrator al fotbalului🤕), părinții la fel, votându-l pe Burleanu.
In aparență părtile sunt chit.
Doar in aparență pt că părinții au „supus votului” si condiția ca, copiii lor să și joace la turnee internaționale.
Altfel tinerii nu sunt fotbalisti si ei n-au cu ce se mândri.
Dar funcția de președinte este prea mare ca lucrurile să nu poată fi indreptate.
Părintii nutresc speranta ca „misunderstanding-ul electoral” sa fie reparat.
Să devină echitabil.
Pt presedinte e simplu.
Printr-un indemn, semn, apropos, adresate „tehnicienilor” din subordine, titularizarea la turnee se poate produce.
Dacă nu, se poate da si un ton, chiar un ordin, precum in primul război mondial:
TRECEȚI BATALIOANE ROMÂNE CARPAȚII!
Doar așa vom performa, cu batalioane de copii de presedinti, la loturile naționale.
Nu-i așa că sloganul- proiect „PERFORMANȚA ARE VIITOR”
e pe cale a se realiza?
Mie așa îmi pare.😁
Poimâine U17 joacă un decisiv pt calificarea la Elită contra Serbiei.
Cu o victorie suntem calificați.
Posibil si cu un egal.
Cum primul meci cu Ungaria n-a convins este posibil ca 11-le de bază să suporte niște modificări.
S-ar împăca si capra si varza.
Prin introducerea celor trei juniori, copii ai presedintilor de club votanti, intelegerea părinte/vot- copil/international ar deveni in sfârsit echitabilă.
O linie de 3 pe fund a României u17, contra Serbiei, formată din PASCU(Chiscani) – SZONDI( Miercurea Ciuc) – FLORICĂ‚( Regal) ar putea deveni letală.
Adică apărătorii României să fie chiar președinții de club.
Prin reprezentanți, bineînțeles.
I-ar da dreptate FRF-ului că și așa se pot obtine calificările si ca intr-adevăr „cine se aseamănă se adună”!
Nu-i păcat sa dăm cu piciorul la o asemenea șansă?
SUCCES!
HAI ROMÂNIA!”

Marcel Pușcaș, 7 octombrie:
„ROMÂNIA U17
DA, COPIII PREȘEDINȚILOR SUNT FOTBALIȘTI!

INTERNAȚIONALI

U17 s-a calificat de pe locul doi, la Turneul de elită care va avea loc in primăvară.
Din grupă au mai făcut parte UNGARIA (loc 1), SERBIA (loc 3) si LITUANIA (loc 4).
Felicitări celor 11 copii care au evoluat in cele trei partide ducând greul unui turneu unicat, in care schimbările reale permise de regulament nu s-au putut face datorită DISCREPANȚEI VALORICE dintre titulari si rezerve!
Felicitări si staffului pt arta de-a sti jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorința lui Burleanu de a deveni presedinte FRF, prin atragerea la loturile nationale a copiilor președinților votanți si nu a valorilor reale!
Compromisul se face pe seama tricolorului, cu el pe pieptul jucătorilor.
Pt acceptarea acestuia, stafful nu poate fi felicitat, poate fi demis.
Greul abia incepe!
Calificarea la un Turneu de elită este un „obiectiv” doar in mandatul lui Burleanu. 😂
În al lui Sandu Mircea, era normalitate.
Vedeți statisticile ultimilor patru ani, si, ai ultimilor zece, dinaintea lor.
Comparați.
Traumatizarea unui lot național prin lipsa concurentei si lipsa posibilitatilor reale de a face inlocuiri, nu este posibilă decât dacă, n-ai jucat sau antrenat, „ți se rupe” de România si dacă scaunul de sub fund e mai important ca orice echipă națională.
Bucuria afișată si mediatizarea ineficientă pot fi catalogate ca a fi false.
S-a putut obtine calificarea in aceste condiții si datorită facilității grupei.
Turneul de elită va fi mult, mult mai greu.
A ne menține pe aceeasi linie, pe aceleasi „principii”, inseamnă sinucidere performanțială.
Asta dacă o calificare la Campionatul european este o performanță!?
Stau si mă intreb, de ce oare in nici un joc, cu excepția ultimului, cu Lituania, stafful „a-ndrăznit” să introducă copiii președinților doar la scorul-avantaj de 3 si 4 la zero?!
Ce se intâmpla daca scorul era echilibrat?
Cum rezolvau problemele reale de joc?
Au fost vopsiti internaționali, spre „disperarea” lui Lacătuș, Adrian Ilie, Klein, D Munteanu, Țicleanu, Hoban, Pintilii si mulți alții care n-au fost internaționali de juniori.
Asta nu inseamnă că, copiii votanților vor fi și fotbaliști.
Vor fi doar internaționali!😁
La turneul de elită nu va mai participa Lituania.
Vom da bot in bot cu Franța, Germania, Anglia etc.
Care este perspectiva echipelor nationale de juniori cu o astfel de abordare?
Că a obținerii scaunului am observat.

PS. Îi sugerez tânărului si talentatului gazetar sportiv Răzvan Luțac, autorul articolului din GSP, să inlocuiască adjectivul „SENZAȚIONAL”.
Nici o victorie, a oricărei echipe românești, la orice nivel, împotiva oricărei echipe lituaniene, la orice nivel, NU POATE FI SENZAȚIONALĂ‚!
Poate fi, cel mult, NORMALĂ‚.
Altminteri, o dăm in amatorism.
Nu este cazul.”

Dan Ionescu, fost secretar general adjunct FRF: „Înseamnă că obligațiile sunt foarte mari. Antrenorii în ultimul timp nu prea mai contează”

De-a lungul ultimelor două săptămâni, Dan Ionescu (fost secretar general adjunct la FRF) a intervenit de mai multe ori în discuții. Iată câteva din observațiile sale:
> „Esti dus Marcele. Eu nu le cunosc valoarea copiilor, dar ca sa ii debutezi intr-un joc de asemenea importanta, inseamna ca obligatiile sunt foarte mari. Desigur, este important si cine este conducatorul delegatiei, deoarece antrenorii in ultimul timp nu prea mai conteaza cand se face echipa. Nimeni nu a fost sanctionat in urma rezultatelor proaste, de fapt nu au trecuta nici clauza in contract la necalificare.”

> „(…) trebuie sa respecte cuvantul dat, iar obligatiile dupa alegeri sunt mari. Calificarile la juniori, de fapt performanta la juniori nu mai intereseaza. Se vor axa pe lotul de tineret care are sanse de peste 95% sa se califice la turneul final. Cred ca dupa Portugalia s-a epuizat norocul. Ce s-a intamplat acolo eu intr-o viata nu am vazut asa ceva. BAFTA la turneul final. (n.r. – comentariul a fost postat înainte de meciul România – Liechtenstein, care a consfințit matematic calificarea)

> „(…) Nu stiu daca este real. Problema este simpla… Isi ia cineva responsabilitatea selectiei acestor copii, Comisie de selectie nu mai exista, testari fizice si tehnice nu se mai fac. A venit francezul si s-au dat teste. Nici la Clairefontaine si nici la nationalele de juniori nici in Franta, nici in Germania nici in Spania nu sunt acceptati fara sa dea teste si trebuie sa prezinte obligatoriu testele medicale.”

Autor: Matei Udrea Publicat: 19 Oct. 2018, 15:55 Actualizat: 19 Oct. 2018, 15:56 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Mezinul unei familii celebre din showbiz-ul românesc, internat la dezintoxicare după ce și-a atacat mama!
Mezinul unei familii celebre din showbiz-ul românesc, internat la dezintoxicare după ce și-a atacat mama!
FCSB, un club bolnav: De ce eşecul echipei e printre puţinele lucruri bune din fotbalul românesc
FCSB, un club bolnav: De ce eşecul echipei e printre puţinele lucruri bune din fotbalul românesc
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
Nu a fost bun pentru Rapid in Liga a 3-a, acum e titular la fosta campioana a Frantei! TEAPA incredibila in Romania: cine l-a refuzat
Nu a fost bun pentru Rapid in Liga a 3-a, acum e titular la fosta campioana a Frantei! TEAPA incredibila in Romania: cine ...
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Cum au ajuns zeci de primării sclavele unei firme obscure de IT din Harghita. Datorii de milioane, executări silite şi site-uri praf: „Ne tâlhăresc, nu aşa!“
Cum au ajuns zeci de primării sclavele unei firme obscure de IT din Harghita. Datorii de milioane, executări silite şi ...
Descoperire FABULOASĂ în România. S-a găsit o comoară de o valoare INESTIMABILĂ
Descoperire FABULOASĂ în România. S-a găsit o comoară de o valoare INESTIMABILĂ
Tinerele ce SEDUCEAU soldaţii nazişti: „Era TRAGIC plângeam mereu după ACT” Ce se întâmpla după ce bărbaţii finalizau
Tinerele ce SEDUCEAU soldaţii nazişti: „Era TRAGIC plângeam mereu după ACT” Ce se întâmpla după ce bărbaţii finalizau
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Transfer de URGENŢĂ la FCSB! Becali pune banii pe masă şi-şi repară greşeala, după derby:
Transfer de URGENŢĂ la FCSB! Becali pune banii pe masă şi-şi repară greşeala, după derby: "Îl vreau de doi ani, ...
Denise Rifai, gafă de neiertat! A văzut-o întreaga ţară! Ce greşeală a putut face jurnalista
Denise Rifai, gafă de neiertat! A văzut-o întreaga ţară! Ce greşeală a putut face jurnalista
Prima femeie preot din  România! Cine este Ana Maria
Prima femeie preot din România! Cine este Ana Maria
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat ...
NEWS ALERT! Grav accident de circulație! A fost activat planul ROȘU de intervenție
NEWS ALERT! Grav accident de circulație! A fost activat planul ROȘU de intervenție
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt timp a trecut de la durere la mânie. „Nu mă lăsa niciodată să umblu prin lucrurile ei”
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt ...
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Daniela Crudu, prima poză după ce a fost bătută măr de iubitul croat! Ce a distribuit vedeta pe internet
Daniela Crudu, prima poză după ce a fost bătută măr de iubitul croat! Ce a distribuit vedeta pe internet
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul de muncă!
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul ...
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a dat toate detaliile
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a ...
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Un adolescent a orbit după ce a mâncat cartofi prăjiţi în fiecare zi
Un adolescent a orbit după ce a mâncat cartofi prăjiţi în fiecare zi